Sezon 2015/2016

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
19JeRRy20
Kontakt:

Re: Sezon 2015/2016

#511 Post autor: 19JeRRy20 » 29 lip 2015, o 23:28

marek79 pisze:
19JeRRy20 pisze:
Lutz pisze:
19JeRRy20 pisze:O tym mowilem, prostactwo sie szerzy w dzisiejszych czasach, wstyd, ze musze zyc w takim kraju o takim nastawieniu.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Fto Ci pedzioł, że musisz? :hyhy:
Tak musze bo tutaj zarabiam na zycie tak jak i koncze nauke.

A jak skonczysz nauke to co? Wyjazd?

My tez walczyli jak rowny z rownym z Metalistym i co ? Nic

Zostaje tutaj. Wiem, ze walczylismy jak równi z rownym, ale nie wiem co to ma wspolnego z tym o czym mówię caly czas. Jestem wiernym kibicem Ruchu i tylko ten klub kocham. Chodzi mi o to, ze my jako narod Polski powinnismy trzymac kciuki za inne kluby, ktore jakby nie bylo nas reprezentuja i walcza o punkty dla wszystkich. Nie rozumiem tej nagonki na inne kluby i proby dowalania im na kazdym kroku, czujecie sie wtedy lepiej czy co ? Tak samo nie wiem czemu ciagle jest gadka Amica, amica. Zrobili fuzje, mieli do tego pelne prawo i tyle, na dana chwile jest to Lech Poznan i poki co to oni sa aktualnym mistrzem Polski. Oczywiscie wierze i czekam na pierwszego majstra dla Ruchu za mojego zycia i 15 razem. Pozdrowienia dla wszystkich normalnych kibicow.

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#512 Post autor: Darth Kabut » 29 lip 2015, o 23:45

Synek igrosz z uogniym.
Wybrol zes ciulaty plac do takij dyskusje.
Gdybys ino niy byl kibicem Ruchu to bych Ci recznie wykrystalizowol co to je godnosc, honor i ambicja.
Nie wiym ale mono niy mosz starszego rodzenstwa ale wierz mi: gdyby jedyn z moich starszych bracikow slyszol to ode mie to co Ty tukej piszesz o Kuchenkorzu vel Amice.
To mom w doma lejty uod samego trita a jakby i to niy pomoglo to dziennie przinajmij jeden szlag zbierom na pysk coby mi to z gowy nie wylecialo i definitywnie utrwalilo mi sie w tyj moij pole.

Lech, zdech Kuchenkorz...!!!
Zwiecie sie Amica, wszyscy smieja sie z Was!
Wielka kuchenka to jest wasz znak
w Agd dostaniecie rabat!!!

19JeRRy20
Kontakt:

#513 Post autor: 19JeRRy20 » 30 lip 2015, o 00:03

Darth Kabut pisze:Synek igrosz z uogniym.
Wybrol zes ciulaty plac do takij dyskusje.
Gdybys ino niy byl kibicem Ruchu to bych Ci recznie wykrystalizowol co to je godnosc, honor i ambicja.
Nie wiym ale mono niy mosz starszego rodzenstwa ale wierz mi: gdyby jedyn z moich starszych bracikow slyszol to ode mie to co Ty tukej piszesz o Kuchenkorzu vel Amice.
To mom w doma lejty uod samego trita a jakby i to niy pomoglo to dziennie przinajmij jeden szlag zbierom na pysk coby mi to z gowy nie wylecialo i definitywnie utrwalilo mi sie w tyj moij pole.

Lech, zdech Kuchenkorz...!!!
Zwiecie sie Amica, wszyscy smieja sie z Was!
Wielka kuchenka to jest wasz znak
w Agd dostaniecie rabat!!!
Ah jakie to dorosle i moralne z Twojej strony. Agresja rodzi agresje.

marek79
Kontakt:

#514 Post autor: marek79 » 30 lip 2015, o 00:47

Widza ze twoje wartości sa o kant dupy rozczaś.

Jeżeli Ty popierasz fuzje Amiki i Lecha i godosz ze mieli do tego prawo to ci gratulują. Czyli jak narobisz długów to nie musisz ich spłacać?

Wychodzi na to, że Ruch je ciu.... bo niy postąpił honorowo i spłacił długi.

Awatar użytkownika
79Świony
Kontakt:

#515 Post autor: 79Świony » 30 lip 2015, o 01:00

19JeRRy20 pisze:powodzenia Kolejorz.
że co? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
19JeRRy20 pisze:Chodzi mi o to, ze my jako narod Polski powinnismy trzymac kciuki za inne kluby(bla,bla,bla...)
za szczewa tyż byś trzymoł? :mur:
daro75 pisze:je*** amike
_BiADACZ_ pisze:je*** amike. ;]
:ok:
Darth Kabut pisze:Gdybys ino niy byl kibicem Ruchu to bych Ci recznie wykrystalizowol co to je godnosc, honor i ambicja
na to już za późno w ciul

je*** kuchenkorza(i pisej mi żem prostak i cham,w ch*** to mom).pięknie Basel! :hurra:

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#516 Post autor: Scypion » 30 lip 2015, o 06:29

19JeRRy20 pisze:Nie rozumiem tej nagonki na inne kluby i proby dowalania im na kazdym kroku

Najwyraźniej ;)
19JeRRy20 pisze:Tak samo nie wiem czemu ciagle jest gadka Amica, amica. Zrobili fuzje, mieli do tego pelne prawo i tyle,
Owszem mieli. Jak Ruch lecioł 2 roz z ekstraklasy to tez pojawiła sie opcja fuzji z Olimpia Poznań. Kupilibyśmy wtedy miejsce w lidze. Mielismy do tego prawo. Ale kilku ludzi m.in. Gerard Cieslik powiedzieli Veto. Jesteśmy Ruch i albo jako Ruch wracamy do ligi albo gnijmemy na dole. I dzięki nim Ruch dalej jest Ruchem. A w przypadku Amiki i Lecha masz do czynienia z przejęciem np. współczynników UEFA Przyjaciółki (Amica)
19JeRRy20 pisze:na dana chwile jest to Lech Poznan i poki co to oni sa aktualnym mistrzem Polski.

Na dana chwilę jest to Amika, która wpakowała się w kostum Lecha. W sprawie ich aktualnego, drugiego w historii mistrzostwa Polski nie polemizuje.
19JeRRy20 pisze:Oczywiscie wierze i czekam na pierwszego majstra dla Ruchu za mojego zycia i 15 razem. Pozdrowienia dla wszystkich normalnych kibicow.
Jak widzisz normy są względne ;)

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#517 Post autor: gerhat » 30 lip 2015, o 07:06

Nawet gdyby ta lokomotywa na stadionie wyła co 15 min to i tak nie zagłuszy dźwięku drzwi od kuchenki.
Mnie tylko dziwi brak opraw na tym tle drużyn przeciwnych a to przecież temat którym można ich łatwo wyprowadzić z równowagi.
Co do pucharów to życzę im dobrze niezależnie od tego jakie mają pochodzenie.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#518 Post autor: Thoth » 30 lip 2015, o 07:43

19JeRRy20 pisze:Tak samo nie wiem czemu ciagle jest gadka Amica, amica. Zrobili fuzje, mieli do tego pelne prawo i tyle, na dana chwile jest to Lech Poznan
proponuje zapoznać się z dokumentami pzpn a nie jest to tajemnica że o licencje gry w ekstraklasie wystepuje klub amika i na takowa amike ta licencja jest przyznawana i na takowej licencji amiki ów dziwny twór gra i na tą chwile nie jest to Lech Poznań!!!!
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#519 Post autor: _BiADACZ_ » 30 lip 2015, o 10:29

19JeRRy20 pisze:
Zostaje tutaj. Wiem, ze walczylismy jak równi z rownym, ale nie wiem co to ma wspolnego z tym o czym mówię caly czas. Jestem wiernym kibicem Ruchu i tylko ten klub kocham. Chodzi mi o to, ze my jako narod Polski powinnismy trzymac kciuki za inne kluby, ktore jakby nie bylo nas reprezentuja i walcza o punkty dla wszystkich. Nie rozumiem tej nagonki na inne kluby i proby dowalania im na kazdym kroku, czujecie sie wtedy lepiej czy co ? Tak samo nie wiem czemu ciagle jest gadka Amica, amica. Zrobili fuzje, mieli do tego pelne prawo i tyle, na dana chwile jest to Lech Poznan i poki co to oni sa aktualnym mistrzem Polski. Oczywiscie wierze i czekam na pierwszego majstra dla Ruchu za mojego zycia i 15 razem. Pozdrowienia dla wszystkich normalnych kibicow.
Fajne masz te wartości, Ruch oddałbyś jak sprzedajna szmata w razie ewentualnej fuzji z jakimś ciulskim klubikiem. Takie te Twoje wartości wierności i honoru. :)
Nie ośmieszaj się.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

scaneRboy
Kontakt:

#520 Post autor: scaneRboy » 30 lip 2015, o 10:35

Nasza piłka jest pełna kuriozalnych - nazwijmy to - rozwiązań biznesowych i to co wykombinowali w Poznaniu aż tak bardzo się nie różni od dawnych MILIARDERÓW Tychy, "POLONII" Warszawa czy innych dziwolągów. Cała transformacja ustrojowa w Polsce była pełna tego typu sytuacji. Wiele przedsiębiorstw "sprywatyzowano" lub "zerstrukturyzowano" albo sprywatyzowano lub zrestrukturyzowano. Ja rozróżniam przede wszystkim dwa typy: część zrujnowano i rozkradzono a część (mimo, że może nie do końca uczciwie) jednak po wielu latach istnieje, prosperuje, płaci podatek VAT i co najważniejsze zatrudnia ludzi. Co by nie powiedzieć amikolecha trzeba zaliczyć do tych drugich - dziś podatnik do tego nie dopłaca, a to działa.
Mnie wku**wia coś innego. Jak oni to zrobili, że i stary lech i stara amika były umoczone w korupcję oraz długi, a mimo to w jakiś przedziwny sposób kupili sobie nietykalność. A to bardzo ważne, bo oni są na papierze czyści i dzięki temu ich partnerzy, sponsorzy i inwestorzy mają pewność, ze nie wyskoczy jakiś trup z szafy, mogą się spokojnie rozwijać, inwestować, budować wieloletnie strategie. Bardzo wiele klubów, w tym my nie mamy takiego komfortu mimo, że nasze długi zostały spłacone - przynajmniej w zakresie uzgodnionym z PZPN, czego amikorze nawet nie próbowali zrobić.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#521 Post autor: Thoth » 30 lip 2015, o 10:45

amika nie miała długów Rutkowski rozkrecił biznes we Wronkach i to dobry biznes w ktoryms momencie zaczął sie tam dusic, okazja zrobiła sie w Poznaniu gdzie miejscowy Lech zaczał popadac w solidne tarapaty, Rutkowski widział potencjał i tam przeszedł, kuriozum zaczyna byc jednak w momencie na jakich zasadach to działa a wiec druzyna gra na licencji amiki pod nazwa Lecha i przejeła sobie wczesniejsze sukcesy Lecha mistrzostwa i PP natomiast wszelakie długi zostały przy starym Lechu i dzis Rutkowski nie ma zadnych problemów z jakimiś Jamrozami i Kwiecińskimi choc znalazło by sie tam paru którzy zostali wyciulani ale to juz dla kołtonio borków jest temat tabu lepiej zawsze pr***ierdolić sie do Ruchu.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

19aRtuR20
Kontakt:

#522 Post autor: 19aRtuR20 » 30 lip 2015, o 12:02

gerhat pisze:Nawet gdyby ta lokomotywa na stadionie wyła co 15 min to i tak nie zagłuszy dźwięku drzwi od kuchenki.
Mnie tylko dziwi brak opraw na tym tle drużyn przeciwnych a to przecież temat którym można ich łatwo wyprowadzić z równowagi.

Aż sie prosi o oprawa pt. Amice gratulujemy majstra ;)

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#523 Post autor: jajo » 30 lip 2015, o 12:03

scaneRboy pisze: Mnie wku**wia coś innego. Jak oni to zrobili, że i stary lech i stara amika były umoczone w korupcję oraz długi, a mimo to w jakiś przedziwny sposób kupili sobie nietykalność. A to bardzo ważne, bo oni są na papierze czyści i dzięki temu ich partnerzy, sponsorzy i inwestorzy mają pewność, ze nie wyskoczy jakiś trup z szafy, mogą się spokojnie rozwijać, inwestować, budować wieloletnie strategie. Bardzo wiele klubów, w tym my nie mamy takiego komfortu mimo, że nasze długi zostały spłacone - przynajmniej w zakresie uzgodnionym z PZPN, czego amikorze nawet nie próbowali zrobić.
W punkt!
Za korupcję Lecha nie odpowiadali, bo to inny twór prawny. Tylko dlaczego w tej sytuacji do ku*** nędzy nikt ich nie pociągnął do odpowiedzialności za korupcję Amici?
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

19aRtuR20
Kontakt:

#524 Post autor: 19aRtuR20 » 30 lip 2015, o 12:09

jajo pisze:
scaneRboy pisze: Mnie wku**wia coś innego. Jak oni to zrobili, że i stary lech i stara amika były umoczone w korupcję oraz długi, a mimo to w jakiś przedziwny sposób kupili sobie nietykalność. A to bardzo ważne, bo oni są na papierze czyści i dzięki temu ich partnerzy, sponsorzy i inwestorzy mają pewność, ze nie wyskoczy jakiś trup z szafy, mogą się spokojnie rozwijać, inwestować, budować wieloletnie strategie. Bardzo wiele klubów, w tym my nie mamy takiego komfortu mimo, że nasze długi zostały spłacone - przynajmniej w zakresie uzgodnionym z PZPN, czego amikorze nawet nie próbowali zrobić.
W punkt!
Za korupcję Lecha nie odpowiadali, bo to inny twór prawny. Tylko dlaczego w tej sytuacji do ku*** nędzy nikt ich nie pociągnął do odpowiedzialności za korupcję Amici?
Bo wtedy to oni sa Lechem... :mur:

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#525 Post autor: Darth Kabut » 30 lip 2015, o 12:56

19aRtuR20 pisze:
jajo pisze:
W punkt!
Bo wtedy to oni sa Lechem... :mur:
Ale jak sie dopierdalaja do Lecha i Rejsa o korupcje to sa calkowicie nowym tworem...

Ps
zeby nie bylo, wiem jak sie pisze to nazwissko ale dla wielu ten pan jest Piotrem R.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2015, o 12:58 przez Darth Kabut, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ