KARTA KREDYTOWA RUCH CHORZOW

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
bluefil
Kontakt:

#46 Post autor: bluefil » 31 sty 2007, o 10:23

Karlus z Katowic pisze:Ale o warunkach należy poinformować z góry. Jeżeli najpierw przyjmują twoje oświadczenie o dochodach potwierdzone podpisem, a potem, po kilku dniach, dzwonią, żebyś przyniósł zaświadczenie, to stawia to bank w fatalnym świetle.
Poza tym nie zawsze domagają się zaświadczenia - u mnie w robocie przedstwiciele jednego z banków dosłownie wciskali pracownikom karty kredytowe.
Jak dla mnie to takie zachowanie raczej stawia bank w zlym swietle. Karta to kredt, a nie mozna dac tego byle komu bez zadnych zabezpieczen. Poza tym skoro oni byli u was w firmie to mieli dostep do waszych zaswiadzcen i sprawa byla prosta. Skladales wniosek oni weryfikowali w finansach i juz.
Tutaj mogla tez byc niekompetentna urzedniczka, dlatego zapomniala powiedziec ci o ty zaswiadczeniu. Nie jest to chyba jednak wystarczajacy powod zeby zaraz sie od banku odwracac, a juz na pewno nie wystarczajacy zeby sie nie przyczyniac do drobnego sponsorowania naszego klubu.
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

MISZA1920

#47 Post autor: MISZA1920 » 3 lut 2007, o 23:13

Wlasnie dzis zostalem posiadaczem pieknej NIEBIESKIEJ KARTY :) z tej radosci to co chwila wchodzilem do innego sklepu i placilem za jakies glupsto hmmm chyba warto bylo

pozdRawiam goRąco

teraz czas na wyjazd na narty

malymaly

#48 Post autor: malymaly » 4 lut 2007, o 01:08

MISZA1920 pisze:Wlasnie dzis zostalem posiadaczem pieknej NIEBIESKIEJ KARTY :) z tej radosci to co chwila wchodzilem do innego sklepu i placilem za jakies glupsto hmmm chyba warto bylo

pozdRawiam goRąco

i oto chodzi!!! kupujecie fajki? piwo? pieczywo? płaćcie za WSZYSTKO kartą!

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#49 Post autor: Goscioo » 4 lut 2007, o 10:10

jo sie przyznom ze sie nie znom na tych bankowych sprawach, kontach kartach itp
jak nie mom stalych dochodow to moga miec tako karta ?
znaczy dochody jakies tam mom ale bardzo male bo sie ucza dziennie i co mi sie tam udo zarobic w weekendy albo po budzie to sa rozne stawaki
jak sie placi np taka karta na stacji za batonika co kosztuje 2 zl ile rzeczywiscie placa za niego karta ? 2,1 2.2 zl ?

moze mi to ktos wszystko jasniej wytlumaczyc moze byc nawet na priv :oops: :oops: :oops:

3nt.Er
Kontakt:

#50 Post autor: 3nt.Er » 4 lut 2007, o 12:37

jak sie placi np taka karta na stacji za batonika co kosztuje 2 zl ile rzeczywiscie placa za niego karta ? 2,1 2.2 zl ?
dzierżawca terminala płaci za każdą transakcję...

jak się nie myla, to VeriFony używane na podstawie umowy z PKO, kosztują dzierżawcę około 60zeta miesięcznie - jest to opłata stała. Dodatkowo dzierżawca ponosi koszt około 2% z transakcji (to tyle co na moją skromną wiedzę byłem w stanie zapamiętać :lol: ) PS koszt zmienny (procent z transakcji) może być inny... bo mam starą pamięc 8)
Königshütte / Oberschlesien

kolend

#51 Post autor: kolend » 4 lut 2007, o 12:44

malymaly pisze:
MISZA1920 pisze:Wlasnie dzis zostalem posiadaczem pieknej NIEBIESKIEJ KARTY :) z tej radosci to co chwila wchodzilem do innego sklepu i placilem za jakies glupsto hmmm chyba warto bylo

pozdRawiam goRąco

i oto chodzi!!! kupujecie fajki? piwo? pieczywo? płaćcie za WSZYSTKO kartą!
tylko najpierw sie spytaj, czy przyjmuja w tym sklepie karty;)
a z tymi fajkami to nie do konca moze tak byc, bo z racji oplat, mniejsze sklepy (nie mowie o supermarketach itp) z racji tych oplat, moga miec ustalona minimalna kwote od ktorej mozna placic karta

sponsi

#52 Post autor: sponsi » 4 lut 2007, o 14:42

Karlus z Katowic pisze:Niestety, zmuszony jestem zrezygnować z tej formy wspierania klubu. Dominet Bank okazał się firmą niewiarygodną. W piątek wypełniłem wniosek o kartę kredytową, a dziś zadzowniła do mnie pani z banku z informacją, że do dalszej weryfikacji muszę dostarczyć zaświadczenie o dochodach z obu miejsc pracy. Dodam, że jednym z moich pracodawców jest instytucja państwowa, w której płace mieszczą się w określonych dla całej Polski widełkach. Wypisując wniosek przedstawiłem dokument, który stwierdza, że jestem pracownikiem tej firmy.
Gdyby w ofercie Dominet Banku zastrzeżono, że składając wniosek należy załączyć zaświadczenie o dochodach, nie miałbym pretensji. Jednak w sytuacji, w której mam zostać poddany jakiejś "dalszej weryfikacji", olewam to. Interesy z bankiem, który okazuje brak elementarnego zaufania potencjalnemu klientowi, nie wchodzą w grę.
Nie łobroź sie, ale widocznie mosz tyły kajś, bo mie nie prosili o nic (wystarczyło oświadczenie o dochodach), nawet nie zadzwonili do firmy potwierdzac zatrudnienie... Drugiej VISY tez nawet nie chcieli ogladac... Szybko, sprawnie, ino czekom na karta :)

Z drugiej strony limit smieszny dostolch... W innym banku na dzien dobry dostolch 5000 limitu (co prowda z zaswiadczeniem) a tu 1000... Ale na zakupy teroz i tak tylko z karta dominetu :)

True Blue

#53 Post autor: True Blue » 4 lut 2007, o 18:18

nie trza mieć zaświadczenio o dochodach,jo np. wzioł ta karta a mom konto student.

sponsi

#54 Post autor: sponsi » 13 lut 2007, o 12:43

bluefil
Kontakt:

#55 Post autor: bluefil » 13 lut 2007, o 13:20

Mnie tez dali taki smieszny limit. Chyba to jest u nich standard na poczatek. Ile czekales na karte, bo mi babka powiedziala, ze 2-3 tygodnie.
Aha bylem pierwszy, ktory zglosil sie po karte na frynie, ale jak pozniej bylem cos jeszcze podpisywac, to babka powiedziala, ze juz kilka kolejnych osob bylo po karte i wszyscy po Ruchowska:)

sponsi

#56 Post autor: sponsi » 13 lut 2007, o 15:16

Czekołch tak w sumie od 3 lutego... Bo wtedy (przed sparingiem ;) ) zech zlozyl wniosek, ale od podpisania umowy to jakis tydzien.

Blue Bear

#57 Post autor: Blue Bear » 13 lut 2007, o 19:32

a ja mam już PIN i tylko czekam na kartę jak na prezent pod choinką ! :D

bluefil
Kontakt:

#58 Post autor: bluefil » 14 lut 2007, o 07:54

sponsi pisze:Czekołch tak w sumie od 3 lutego... Bo wtedy (przed sparingiem ;) ) zech zlozyl wniosek, ale od podpisania umowy to jakis tydzien.
Ja juz tez tydzien czekam, wiec pewnie wkrotce beda pierwsze zakupy na niebieska karte:)

Mario_BATORY

#59 Post autor: Mario_BATORY » 19 lut 2007, o 04:16

Jo juz tyz mom PIN i czekom na karta mom nadzieja ze dzisiej bydzie juz u mie na Hajdukach...jak ino dostana zaro sie pochwola hehehehehe

.....POZDRO.....

Mario_BATORY

#60 Post autor: Mario_BATORY » 23 lut 2007, o 03:45

Co za debil podaje linki z trojanami...

PS.karta jest fantastyczna juz pierwsze piwko kupione za pomocą karty hehe

.....POZDRO.....

ODPOWIEDZ