Rozmowy z prezesem

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
epel

#31 Post autor: epel » 8 paź 2003, o 22:20

a co takiego powiedziales naszemu "kochanemu" prezesikowi??

rOGALA RUCH ro***erdala :twisted:

Morris
Kontakt:

#32 Post autor: Morris » 8 paź 2003, o 22:50

Ozor, mnie też boli sprawa "uśpionych latami niepowodzeń kibiców" sam znam masę takich ludzi, może nie zachorowali tak jak my na Ruch, ale przy odrobinie dobrego widowiska, poważnego traktowania przez graczy i klub, odrobiny po prostu ciekawej, oferowanej na odpowiednim poziomie rozrywki na cichej, myślę że jest spore pole do zagospodarowania.

A co do reszty... hmm... szczerze mówiąc, nie myślałem że rzucona przeze mnie kandydatura Zdzisława Wolnego spotka się z tak pozytywnym odzewem (gdybym to przewidział zaproponowałbym siebie :mrgreen: , gorzej niż za Krystiana by chyba nie było hehe, żart oczywiście :wink: ).

Widać że na bezrybiu i rak ryba. Nazwisko Wolny to praktycznie pierwszy konkret który padł w temacie zmiany prezesa i takie poparcie!?!?! Nie wiem czy aktualnie pan Wolny dalej wyraża chęć romansu z Ruchem bo oprócz zarządzania w spółce i klubie, zaangażował się w szefowanie polskiej piłki halowej, ale myślę, że widząc realne szanse na przejęcie tak eksponowanego stanowiska jak prezesura w Ruchu podtrzymałby wyrażone jakis czas temu zdanie i byłoby to dla niego nielada gratką.

Nie można jednak zapomnieć że przejęcie władzy w stowarzyszeniu to nie przejęcie niechcianej budki z warzywami, są odpowiednie procedury, odpowiedni tok postępowania i nie jest to wszystko takie łatwe, a dla człowieka z zewnątrz, bez poparcia wśród członków klubu wręcz niemożliwe. Tu jest moim zdaniem największy problem, bo przebić skostniały mur wytworzony przez lata wśród członków stowarzyszenia to trudne zadanie. Coś trzeba w każdym razie zrobić bo widzę, że wola zmian wśród kibiców jest wielka, a obecny skład personalny długo już nie jest w stanie utrzymać tego klubu na poziomie który przystoi 14- krotnemu mistrzowi kraju.

Aha... czytając ostatnio Piłkę Nożną przypomniałem sobie słowa pana Rogali, porównujące Ruch do Barcelony, gdy były zarzuty o zbyt rozdęte władze, taką a nie inna formę organizacyjną itp.
W wywiadzie zamieszczonym w tym numerze PN Joan Laporta, nowy szef Barcelony mówi: "wdrożyliśmy program oszczędnościowy, zredukowaliśmy płace wszystkich, nie wyłączając piłkarzy pierwszego zespołu. Poza tym każdy z wiceprezesów i członków zarządu musiał wnieść jakiś kapitał do klubu. Zapewniam, że nie były to małe sumy..."
Może gdyby w Ruchu podjęto podobne działania w kwestii wnoszonych środków przez ludzi mieniących się elitą władzy tego klubu, to zaczęlibyśmy rzeczywiście przypominać Barcę. Na razie łączy nas tylko brak sponsora na koszulkach.

Bolek
Kontakt:

#33 Post autor: Bolek » 8 paź 2003, o 23:40

epel pisze:a co takiego powiedziales naszemu "kochanemu" prezesikowi??
jak dobrze pamietam powiedzial cos takiego

"kto od miecza wojuje ten od miecza ginie"

no ale moge sie mylic ;]
[img]http://www.widzewlodz.pl/images/logo/chorzow_d.jpg[/img]

Gość

#34 Post autor: Gość » 8 paź 2003, o 23:47

Policja a rczej prokuratotura to powinna sie raczej Toba zając rogala. Bo jesteś złodziejem okrdającym nas kibiców z pieniędzy , oszukującym nas piłkarzy i dziennikarzów. Już dość nawaliłeś i dosc już zwaliłeś w tym klubie. Wieć WON!! A straszyć policja to sobie możesz swoja koleżankę z sld i trybuny.

...TEN SYSTEM MUSI UPAŚĆ TERAZ...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Rozmowy z prezesem

#35 Post autor: Ozor » 9 paź 2003, o 00:17

Na początek trzeba się zorganizowac bez patrzenia czy ktos to piknik czy hools czy stary kibic.Liczy się organizacja i to czy będziemy mogli do swoich racji przekonac jak największe grono kibiców potem byc może zauwarzą to media i dalej pójdzie z górki.Mnie nie chodzi tylko o awans do 1ligi i dalsze dziadowanie przez kilkanascie sezonów.Ten klub zasługuje na cos więcej.Mam małego synka i za parę lat chciałbym mu pokazac jakiemu klubowi kibicuje jego ojciec i jest z tego dumny,chciałbym żeby miał okazję swiętowac mistrzowstwo tak jak ja swiętowałem.Ale żeby tak było potrzeba zmian i te zmiany muszą wymusic niezadowoleni kibice.Przykłady Cracovii Pogoni Lecha pokazały że można.I jeszcze słówko do grajków panowie niema wam wstyd że powoli stajecie się anonimowi w swoim miescie w którym kiedys chłopcy nosili słynnym zawodnikom torby po treningach i był to dla nich zaszczyt.Swoją grą splendoru ani sobie ani klubowi nie przynosicie.
Pozdrawiam wierzących w lepsze czasy.

Jr

#36 Post autor: Jr » 9 paź 2003, o 07:42

No to myśle że w niedziela to może byc jazda chba że grajki pokożom sie i uratuja dupa prezesa na jedyn szpil to jest chyba jedyna metoda do uniknieci jakiejs haji na Ruchu ale zobaczymy w niedziele

marcyk
Kontakt:

#37 Post autor: marcyk » 9 paź 2003, o 10:06

Nawiazujac do tego co napisal JR mysle, ze czy wygraja (w co nie watpie?) czy nie dupa prezesa musi sie dowiedziec czym dla nas jest i gdzie go mamy.

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#38 Post autor: jalboss » 9 paź 2003, o 10:59

Nieśmiało pragnę przypomnieć, że kandydatura pana Wolnego na prezesa Ruchu była moim pomysłem, a działo się to za wielkiej dyskusji o nowym prezesie przy ostatnim spadku Ruchu z I ligi :cry: :cry: :cry:
Ale chwała Morrisowi że do tego pomysłu powrócił.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

WOJTEKK

#39 Post autor: WOJTEKK » 9 paź 2003, o 11:23

no prze hu* z tego faceta :twisted: a co ja kurwosci kataru nie moge miec i białej chusteczki w kieszeni :twisted: no teraz to juz przesadził wasacz na kaczych szłapach

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#40 Post autor: wolfik » 9 paź 2003, o 13:06

jesli to co pisalo w tempie to prawda to rogala zaczyna sie nas bac :twisted: :twisted: :twisted: ale niech zobaczy ze ci "bandyci" z chusteczkami to nie mala grupka tylko caly stadion

Dzyn

#41 Post autor: Dzyn » 9 paź 2003, o 13:26

a machomy obsmarkanymi :D z velvetu czy moze dupnymi przescieradlami na kijach :D, kto moze niech rozdaje chusteczki jednorazowe innym :P

wicheRUCH1920

#42 Post autor: wicheRUCH1920 » 9 paź 2003, o 15:42

myślę, że prezesik bardziej wystraszy sie tego, że oprócz siły dysponujemy czymś więcej - a to coś więcej to poparcie wielu kibiców. siłą nie da się załatwić wszystkiego. jak ktoś mu wpierd... to będzie miał argument że jesteśmy bandytami i nie można nas traktować poważnie. takie akcje jak chusteczki pokażą, że jesteśmy zdesperowani i potrafimy się zorganizować. ponowię tutaj moją propozycję zebrania podpisów pod żądaniem ustąpienia prezesa i całego zarządu i nowych wyborów. a może powinniśmy założyć jakieś stowarzyszenie - wtedy mielibyśmy jakieś prawa 9nie wiem jak to jest z założeniem stowarzyszenia, może jakiś "prawnik" by się wypowiedział) lekkie postraszenie rogali i demonstracja naszej siły mogłyby wyjść prezesikowi na dobre, ale ja proponuję bardziej dyplomatyczne sposoby zmuszenia go do ustapienia niż zajeb... go gdzieś w kącie

pozdrawiam wszystkich niebieskich i ch.. w dupe grabarzom Ruchu

Awatar użytkownika
Zoltan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#43 Post autor: Zoltan » 9 paź 2003, o 20:35

rogala nas straszy - ja chyba snie
jego dni sa policzone !!!!!!!!!!!!!
ma nadzieje ze ten ostatni juz w niedziele!pozdrawiam

WOJTEKK

#44 Post autor: WOJTEKK » 10 paź 2003, o 12:04

od 10-lat prowadzi rozmowy z potencjalnymi sponsorami i jakos kurwosci klub nasz kochany stoi na skraju bankructwa :twisted: ile lat ku*** jeszcze bedzie szukał sponsora nastepne 10 :?: :?: znowu mydli oczy i juz nawet zawodnicy sie na to chwycili ile om obiecał znowu????

Ganol
Kontakt:

#45 Post autor: Ganol » 10 paź 2003, o 12:47

Spansora jk nie było tak nie ma oj źle sie dzieja w NASZYM KLUBIE
Zawsze wieRni ŚWIĘTOCHŁOWICE

ODPOWIEDZ