Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
uszy
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#23551 Post autor: uszy » 5 paź 2023, o 20:28

:hyhy:
Dorcia pisze:
5 paź 2023, o 20:25
mpapmp pisze:
5 paź 2023, o 09:02
My mamy dobrego trenera, który poukładał ten i wcześniejsze zespoły. Który ma wsparcie zarządu a nasza gra mimo wyników nie wygląda cały czas źle.
Pomyślcie czasem dwa razy.
Wg mnie masz bardzo minimalne wymagania co do naszej gry. Żadnej gry w pomocy. Wybijanie obrońców na Szczepka albo jeszcze gorzej po autach. Katastrofalne błędy w obronie. Minimalna ilość kreacji akcji ofensywnych a co za tym idzie oddawanych strzałów. Bardzo daleko mi do stwierdzenia, że gra nie wygląda źle.
Niektórym taka gra wystarczy,pamiętajcie gdzie byliśmy 3 lata temu

Awatar użytkownika
19Wariat20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23552 Post autor: 19Wariat20 » 5 paź 2023, o 20:57

uszy pisze:
5 paź 2023, o 20:28
Dorcia pisze:
mpapmp pisze:
My mamy dobrego trenera, który poukładał ten i wcześniejsze zespoły. Który ma wsparcie zarządu a nasza gra mimo wyników nie wygląda cały czas źle.
Wg mnie masz bardzo minimalne wymagania co do naszej gry. Żadnej gry w pomocy. Wybijanie obrońców na Szczepka albo jeszcze gorzej po autach. Katastrofalne błędy w obronie. Minimalna ilość kreacji akcji ofensywnych a co za tym idzie oddawanych strzałów. Bardzo daleko mi do stwierdzenia, że gra nie wygląda źle.
A co mnie obchodzi 3 lata tymu!!!!??? A w 1974 byli my w 1/4 finału pucharu UEFA...

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23553 Post autor: jajo » 5 paź 2023, o 21:31

19Wariat20 pisze:
5 paź 2023, o 20:57
uszy pisze:
5 paź 2023, o 20:28
Dorcia pisze:
mpapmp pisze:
A co mnie obchodzi 3 lata tymu!!!!??? A w 1974 byli my w 1/4 finału pucharu UEFA...
a w 75 nawet w 1/4 Pucharu Europy :)
moze Cie to oczywiscie nie obchodzic. niestety to determinuje wiele czynnikow, przeze ktore jestesmy uwazani powszechnie za jednego z kandydatow do spadku. mozesz podchodzic do tego tak, ze przed kazdym meczem wszyscy maja rowne szanse. Tylko, ze nie maja. Jak ktos ostatnie 6 lat mial kase z C+, a ten drugi nie, to juz szanse nie sa rowne.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
19Wariat20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23554 Post autor: 19Wariat20 » 6 paź 2023, o 01:32

Szanse zawsze są równe przed meczem. Ino jak do tego podłazisz jak nasi do Rakowa czy w piyrszej połowie na Puszczy to choćbyś z Canal + dostoł 100 mln to gówno z tego bydzie

miRoCHORZÓW
Kontakt:

#23555 Post autor: miRoCHORZÓW » 6 paź 2023, o 09:19

Powszechnie wiadomo, że każdy spil się zaczyna od stanu zoro do zera. Piniądze nie grają, jakby grały to czemu Stal nie spadła ?
Raz niebieski, zawsze niebieski

BROWAReq
Kontakt:

#23556 Post autor: BROWAReq » 6 paź 2023, o 11:30

miRoCHORZÓW pisze:
6 paź 2023, o 09:19
Powszechnie wiadomo, że każdy spil się zaczyna od stanu zoro do zera. Piniądze nie grają, jakby grały to czemu Stal nie spadła ?
Gdyby "pieniądze nie grały", czytaj: gdyby lepiej opłacani zawodnicy, czyli posiadający większe umiejętności nie grali lepiej to przykładowo Mołdawia by wygrała z Polską, a przecież...a nie...czekaj... :rotfl:

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23557 Post autor: jajo » 6 paź 2023, o 13:08

ok,
to mam dla Was pomysł na dorobienie się fortuny.
Real - OSASUNA (kurs 10)
Lipsk - BOCHUM (kurs 11)
Bayern - FREIBURG (kurs 14)
skoro szanse są równe, to żal nie poinwestować

tyle warte są te Wasze równe szanse. mozna oczywiscie znalezc przykład, ze outsider pokonuje faworyta, ale to tylko wyjatek potwierdzajacy regule, a moze nie wyjatek, po prostu ktos wygral majac duzo mniejsza szanse na wygrana.

oczywiscie to nie jest tak, ze jak masz najmniejszy budzet to spadniesz, my od spadku tez jestesmy daleko, a narracja taka jakby do bezpieczenego miejsca brakowalo 10 punktow na 10 kolejek. ale ja odwroce to pytanie: to czemu Stal nie zrobila Mistrza? albo Korona? Wszyscy maja ROWNE SZANSE. a przez ostatnie 30 lat to chyba tylko Piast nie zrobil MP jako druzyna szacowana na top8. zdecydowana wiekszosc trofeum to absolutny faworyt: Widzew, Wisła, Legia. Doskakiwał Lech i druzyny okresowo bardzo mocne: Rakow, Lubin, czy Śląsk.

na Puszcze w 1 polowie rzeczywiscie wyszlismy slabo - tu mozna miec pretensje, to zespol, z ktorym akurat mamy "rowne szanse".
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
MakeRson
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23558 Post autor: MakeRson » 6 paź 2023, o 20:15

Rozstrzygnięto Program rozwoju infrastruktury piłkarskiej. Wstępnie pozytywnie rozpatrzono wniosek miasta Chorzów pt. Budowa zadaszenia pneumatycznego nad boiskiem ze sztuczną
nawierzchnią na terenie przy ul. Wolności 139 w Chorzowie. Proponowana kwota dofinansowania to 3 000 000 z 6 085 500,00.
Niebieskie Mysłowice

19gorek20
Kontakt:

#23559 Post autor: 19gorek20 » 8 paź 2023, o 00:57

no wlasnie co z tym klubem, po dzisiejszym meczu trzeba obrac jakis kurs na dalsze funkcjonowanie bo tak jak teraz byc nie moze
Sportowo dzisiaj jak bylo kazdy widzial, kazdy przed meczem to wiedzial ze pogon jest na fali i jak potrafila wcisnac 5 lechowi i cracovii to z nami tez raczej sobie poradzi. Niestety nasz dzisiejszy pomysl na gre jest beznadziejny i za to juz odpowiedzialny jest trener
Nie wazne czy w srodku jest nas 5 6 czy 4 to i tak mamy opracowane tylko dwa warianty ktore nie zaskocza nikogo nawet na orliku. Pierwszy to wyjebanie pilki przez srodkowych obroncow na afere ( lub jak kto woli za linie obrony ) drugi to pilka do Kozaka ktory w momencie przyjecia jest juz podwojony. Kolejna sprawa to wystawienie wojtowicza na prawej obronie, widzi to stadion i kibice przed telewizorem to nie jest obronca tylko skrzydlowy nie uczymy sie na wlasnych bledach ( z Legia pokazal to Wszolek dzisiaj Grosicki ) jeszcze jakby musial tam grac Baranowski to mozna zrozumiec ale na lawce mamy najbardziej wybieganego pilkarza w druzynie Michalskiego ktory jest prawym obronca.
Dodatkowo co strasznie razi w oczy to brak jakiejkolwiek hierarchii w druzynie, zeby nie bylo to jestem przeciwnikiem Steczyka i uwazam go za slabsza wersje Plaskowskiego ale to on gra w kazdym meczu i jest naturalnym nastepca Szczepana i co sie okazuje ? Chory Szczepan to do pierwszego skladu wstawiamy Firleja ktory ostatni raz w kadrze meczowej byl 2 miesiace temu i przestal grac w rezerwach. O stalych fragmentach gry to juz nie ma co pisac, w pierwszej lidze robilismy ciekawe rozegrania jak w meczu z Arka Sandecja czy Opolem a dzisiaj dostajemy kontre po roznym przy wolnym z 17 metrow nie wiemy co zrobic a kazdy rozny jest bity tak samo ( wrzutka w bramkarza ) to nie pierwsza liga ze w bramce stoja reczniki tylko w wiekszosci klubow bramkarze z fajnym CV wiec wypiastkowanie pilki robia bez zadnego problemu. O roznych pomyslach przy wolnym na 40 metrze to juz nie ma co pisac bo jeden chce grac na krotko drugi chcialby wrzucic w pole karne i zabieraja sie do tego 15 minut.
O zmianach w 90 minnucie to nie ma co pisac bo szkoda slow na takie cos, Dlugosz pojechal z pilka w aut a Foszmanczyk chyba nawet pilki nie dotknal co to mialo zmienic w tym meczu ? Tylko pewnie trzeba wyplacic za mecz kolejnym pilkarzom
Do dzisiaj uwazalem ze trener to nasz najmniejszy problem, zdanie zmienilem po meczu. Kocham go za to co zrobil przez swoj okres w tym klubie bo awanse smakowaly mi lepiej niz trzecie miejsce w ekstraklasie za Fornalika i Kociana czy finaly PP. Nalezy mu sie wszystko co najlepsze ale Pan Jaroslaw Skrobacz juz tego nie ogarnie. Nie bylo sentymentow w sprawie Janoszki Kulejewskiego czy innych to dzisiaj tez nei moze byc. Obsypac go kwiatami i zlotem bo do historii sam sie wpisal ale niestety to juz koniec. Ta ekstraklase da sie utrzymac ale potrzeba swiezego spojrzenia i krwi bo kazdy kto oglada to widzi ze Korona Warta Gornik Mielec LKS Puszcza to antyreklama tej ligi. Nie ma duzej straty a czeka nas 7 kolejek gdzie oprocz Lecha bedziemy mogli myslec realnie o zwyciestwie ( Slask sie wypompuje zobaczycie )

To tyle o druzynie a teraz cos co mi sie strasznie niepodoba od pewnego momentu. Czy od klubu moze isc jasny i przejrzysty naszego stanu kadrowego ? Albo nie mowmy nic albo mowmy prawde
Buchalik zdrowy nagle kontuzjowany
Bielecki kontuzjowany tydzien temu dzisiaj w pierwszym skladzie
Szczepan kontuzjowany ale gra koncowke
Jakies info ze strony klubu w spawie Starzynskeigo tez mogloby wyjsc bo wielki powrot a tu nie wiadomo czy zyje czy trenuje. Czy kibice musza sluchac tych 30-40 minutowych konferencji prasowych i szukac co jest nie tak z pilkarzami , wystarczy puscic krotkie tekst na oficjalnej stronie ze ten i ten kontuzjowany i nie bedzie go 2 tygodnie.
I ostatnie ale w tym temacie, kibice w dzisiejszym meczu to chyba nasza najslabsza wersja w tym roku. Dwa razy przerwany mecz , prosta zaslonieta flagami nad glowami przez jakies 20-30 minut pierwszej polowy i doping ktory zorganizowany byl moze przez 10 minut tego meczu. Ja wiem ze pilkarze nie poniesli ale jakies standardy trzeba trzymac. Dobrze ze nowy PZPN lagodnie podchodzi do pirotechniki bo powodow do zamkniecia SS na najblizszy mecz dalismy az za duzo

Koniec narzekania bo nie jest tak zle jakby sie moglo wydawac, troche pracy swiezego spojrzenia i szczescia a bedziemy swietowac spokojne utrzymanie przed ostatnia kolejka. Sprzedaz na SS musi ruszyc bo niecale 400 biletow sprzedanych dzisiaj to slaby wynik

arcio
Kontakt:

#23560 Post autor: arcio » 8 paź 2023, o 15:08

Mamy w tym roku jeszcze 8 spotkań. Teraz mamy 2 tygodnie przerwy i jeżeli nie zmieni się trener to logiczne że do tematu nowego trenera mozna wrócić od nowego roku. Wtedy jednak będzie już za późno wg mnie bo by musiała być cudowna wiosna a na to nie liczę. Jak zmieniać to tylko od jutra. Nowy trener, nowy pomysł, nowe wyzwanie, nowe podejście do piłkarzy, nowa nadzieja. Jak nie zmienimy teraz to nie będzie już sensu zmieniać później bo to nic nie da. Czy zmiana teraz coś da? Ciężko wróżyć z fusów ale jak się nie spróbuję to nic nie pomoże. Ciągle widzę szansę bo naprawdę inne zespoły z dołu tabeli nie prezentują wybitnej formy tylko my kaleczymy na potęgę.
nigdy nie jest za późno

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23561 Post autor: BAFista » 8 paź 2023, o 15:18

Mam nadzieję że to był ostatni mecz w tym składzie szkoleniowym

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23562 Post autor: BAFista » 8 paź 2023, o 15:22

Pewnie jeszcze w kilku klubach też dojdzie do zmiany trenera.
Stawiam na Łks

adam12

Re: Co z tym Ruchem?doc

#23563 Post autor: adam12 » 8 paź 2023, o 16:19

19gorek20 pisze:
8 paź 2023, o 00:57
no wlasnie co z tym klubem, po dzisiejszym meczu trzeba obrac jakis kurs na dalsze funkcjonowanie bo tak jak teraz byc nie moze
Sportowo dzisiaj jak bylo kazdy widzial, kazdy przed meczem to wiedzial ze pogon jest na fali i jak potrafila wcisnac 5 lechowi i cracovii to z nami tez raczej sobie poradzi. Niestety nasz dzisiejszy pomysl na gre jest beznadziejny i za to juz odpowiedzialny jest trener
Nie wazne czy w srodku jest nas 5 6 czy 4 to i tak mamy opracowane tylko dwa warianty ktore nie zaskocza nikogo nawet na orliku. Pierwszy to wyjebanie pilki przez srodkowych obroncow na afere ( lub jak kto woli za linie obrony ) drugi to pilka do Kozaka ktory w momencie przyjecia jest juz podwojony. Kolejna sprawa to wystawienie wojtowicza na prawej obronie, widzi to stadion i kibice przed telewizorem to nie jest obronca tylko skrzydlowy nie uczymy sie na wlasnych bledach ( z Legia pokazal to Wszolek dzisiaj Grosicki ) jeszcze jakby musial tam grac Baranowski to mozna zrozumiec ale na lawce mamy najbardziej wybieganego pilkarza w druzynie Michalskiego ktory jest prawym obronca.
Dodatkowo co strasznie razi w oczy to brak jakiejkolwiek hierarchii w druzynie, zeby nie bylo to jestem przeciwnikiem Steczyka i uwazam go za slabsza wersje Plaskowskiego ale to on gra w kazdym meczu i jest naturalnym nastepca Szczepana i co sie okazuje ? Chory Szczepan to do pierwszego skladu wstawiamy Firleja ktory ostatni raz w kadrze meczowej byl 2 miesiace temu i przestal grac w rezerwach. O stalych fragmentach gry to juz nie ma co pisac, w pierwszej lidze robilismy ciekawe rozegrania jak w meczu z Arka Sandecja czy Opolem a dzisiaj dostajemy kontre po roznym przy wolnym z 17 metrow nie wiemy co zrobic a kazdy rozny jest bity tak samo ( wrzutka w bramkarza ) to nie pierwsza liga ze w bramce stoja reczniki tylko w wiekszosci klubow bramkarze z fajnym CV wiec wypiastkowanie pilki robia bez zadnego problemu. O roznych pomyslach przy wolnym na 40 metrze to juz nie ma co pisac bo jeden chce grac na krotko drugi chcialby wrzucic w pole karne i zabieraja sie do tego 15 minut.
O zmianach w 90 minnucie to nie ma co pisac bo szkoda slow na takie cos, Dlugosz pojechal z pilka w aut a Foszmanczyk chyba nawet pilki nie dotknal co to mialo zmienic w tym meczu ? Tylko pewnie trzeba wyplacic za mecz kolejnym pilkarzom
Do dzisiaj uwazalem ze trener to nasz najmniejszy problem, zdanie zmienilem po meczu. Kocham go za to co zrobil przez swoj okres w tym klubie bo awanse smakowaly mi lepiej niz trzecie miejsce w ekstraklasie za Fornalika i Kociana czy finaly PP. Nalezy mu sie wszystko co najlepsze ale Pan Jaroslaw Skrobacz juz tego nie ogarnie. Nie bylo sentymentow w sprawie Janoszki Kulejewskiego czy innych to dzisiaj tez nei moze byc. Obsypac go kwiatami i zlotem bo do historii sam sie wpisal ale niestety to juz koniec. Ta ekstraklase da sie utrzymac ale potrzeba swiezego spojrzenia i krwi bo kazdy kto oglada to widzi ze Korona Warta Gornik Mielec LKS Puszcza to antyreklama tej ligi. Nie ma duzej straty a czeka nas 7 kolejek gdzie oprocz Lecha bedziemy mogli myslec realnie o zwyciestwie ( Slask sie wypompuje zobaczycie )

To tyle o druzynie a teraz cos co mi sie strasznie niepodoba od pewnego momentu. Czy od klubu moze isc jasny i przejrzysty naszego stanu kadrowego ? Albo nie mowmy nic albo mowmy prawde
Buchalik zdrowy nagle kontuzjowany
Bielecki kontuzjowany tydzien temu dzisiaj w pierwszym skladzie
Szczepan kontuzjowany ale gra koncowke
Jakies info ze strony klubu w spawie Starzynskeigo tez mogloby wyjsc bo wielki powrot a tu nie wiadomo czy zyje czy trenuje. Czy kibice musza sluchac tych 30-40 minutowych konferencji prasowych i szukac co jest nie tak z pilkarzami , wystarczy puscic krotkie tekst na oficjalnej stronie ze ten i ten kontuzjowany i nie bedzie go 2 tygodnie.
I ostatnie ale w tym temacie, kibice w dzisiejszym meczu to chyba nasza najslabsza wersja w tym roku. Dwa razy przerwany mecz , prosta zaslonieta flagami nad glowami przez jakies 20-30 minut pierwszej polowy i doping ktory zorganizowany byl moze przez 10 minut tego meczu. Ja wiem ze pilkarze nie poniesli ale jakies standardy trzeba trzymac. Dobrze ze nowy PZPN lagodnie podchodzi do pirotechniki bo powodow do zamkniecia SS na najblizszy mecz dalismy az za duzo

Koniec narzekania bo nie jest tak zle jakby sie moglo wydawac, troche pracy swiezego spojrzenia i szczescia a bedziemy swietowac spokojne utrzymanie przed ostatnia kolejka. Sprzedaz na SS musi ruszyc bo niecale 400 biletow sprzedanych dzisiaj to slaby wynik
Piszesz bzdury w sprawie tych kontuzji. Klub ma spowiadać się kibicom w sprawie kontuzjowanych żeby przeciwnik miał czarno na białym kogo zabrało? Szczepan nie grał bo cały tydzień był chory i nie trenował. Buchalik ma pęknięta torebkę stawowa i klub mial kolorowa broszurę wydać co komu dolega? Mógł Jarek od razu do trenera pogoni zadzwonić jaki skład wystawi. Widocznie Firlej bardziej zapracował na 1 skład niż Steczyk w tym tygodniu. Starzyński kontuzja biodra. Jedziecie po trenerze, ze nic nie zmienia jak zmieni te tez nie pasuje. Ogarnijcie się

disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23564 Post autor: disu » 8 paź 2023, o 16:32

Wiadomo co z Sikorą? Nie łapie się do składu, czy jakaś kontuzja/choroba?

arcio
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?doc

#23565 Post autor: arcio » 8 paź 2023, o 16:59

Jedziecie po trenerze, ze nic nie zmienia jak zmieni te tez nie pasuje. Ogarnijcie się
Bo zmieniać trzeba z głową a nie łapać się brzytwy jak tonący. Za nami 11 kolejek a u nas nie ma stabilizacji w żadnej formacji oprócz napastnika, bo jak zdrowy jest Szczepan to gra. Reszta płynna a gdzie czas na zrozumienie, automatyzmy? Już myślałem po puszczy że ta 4 będzie w obronie się zgrywać a tu kolejne zmiany :(
Ja bym chciał potwierdzić, bo sam nie widziałem takiego info, czy myśmy się w ogóle interesowali jakimiś obrońcami? Czytałem nazwiska i nie przypominam sobie tam obrońcy ale mogę się mylić. Na dziś w kadrze mamy po jednym (!) nominalnym bocznym obrońcy. Tu nie mówimy o jakości bo nawet nie ma z czego wybierać.
nigdy nie jest za późno

ODPOWIEDZ