Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#19396 Post autor: kroy » 28 sty 2023, o 19:29

Jedyny plus tej całej tragicznej sytuacji jest taki ze będzie można w tej rundzie zobaczyć mecze Ruchu w ludzkich warunkach, bez szczania w krzakach, słabej widoczności i deszczu na mordzie…
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
jaRo 1920
Kontakt:

#19397 Post autor: jaRo 1920 » 28 sty 2023, o 20:28

kroy pisze:
28 sty 2023, o 19:29
Jedyny plus tej całej tragicznej sytuacji jest taki ze będzie można w tej rundzie zobaczyć mecze Ruchu w ludzkich warunkach, bez szczania w krzakach, słabej widoczności i deszczu na mordzie…
Dokładnie. Dojazdy do Gliwic to najbardziej dotkna chopcow z Chorzowa. Ja na mecz mam 60min jazdy samochodem na Cicha. Do Gliwic mam 10min dłużej co mi żadnej różnicy nie robi. W kwesti oglądania meczu, dopingu w ch** lepsza atmosfera. Natomoast samej otoczki dookoła meczowej, nic nie zastąpi Cichej.
Obrazek

Dams0n
Kontakt:

#19398 Post autor: Dams0n » 28 sty 2023, o 23:16

jaRo 1920 pisze:
28 sty 2023, o 20:28
kroy pisze:
28 sty 2023, o 19:29
Dokładnie. Dojazdy do Gliwic to najbardziej dotkna chopcow z Chorzowa. Ja na mecz mam 60min jazdy samochodem na Cicha. Do Gliwic mam 10min dłużej co mi żadnej różnicy nie robi. W kwesti oglądania meczu, dopingu w ch** lepsza atmosfera. Natomoast samej otoczki dookoła meczowej, nic nie zastąpi Cichej.
Dalsze FC to wiadomo zadna roznica. Ale te najwieksze skupiska kibicow, powiedzmy Chorzow, Ruda, Swiony, Siemce, Katowice to niestety odczuja spora roznice. Wiadomo kto bedzie chcial to pochyta ale niestety ograniczy nam to napewno frekwencje o te 2/3k. Wszystko w naszych rekach

evn
Kontakt:

#19399 Post autor: evn » 28 sty 2023, o 23:38

Były świeczki, powstaną zapałki. To bydom Chorzowskie sztrachelce łod Andrzeja z ulicy Pinokiowej.

Obstawiocie że całość pochytają żeby my na Cicho wrócili na trzy szpile?
[img]https://www.niebiescy.pl/images/flagi/ruch_chorzow_04.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19400 Post autor: Slawko » 29 sty 2023, o 07:16

Może skoro "piniendzy nie ma i nie będzie" to w desperacji coś takiego byłoby jakimś ( duzo tańszym ) wyjsciem...
http://stadiony.net/stadiony/ita/stadio_benito_stirpe
3 stalowe trybuny 7 lat temu u wlochow 4mln EUR. Niby tymczasowe, ale taka tymczasowość spokojnie wytrzymuje kilkanaście lat... Do tego taką konstrukcję stawia się dość szybko.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

19Ruch20R
Kontakt:

#19401 Post autor: 19Ruch20R » 29 sty 2023, o 09:39

Takie może nietypowe pytanie, czy klub może złożyć dokumentacje w sprawie dofinansowania inwestycji nowego obiektu w imieniu miasta? I jak to wygląda od strony prawnej?

NG1920
Kontakt:

#19402 Post autor: NG1920 » 29 sty 2023, o 12:47

Slawko pisze:
29 sty 2023, o 07:16
Może skoro "piniendzy nie ma i nie będzie" to w desperacji coś takiego byłoby jakimś ( duzo tańszym ) wyjsciem...
http://stadiony.net/stadiony/ita/stadio_benito_stirpe
3 stalowe trybuny 7 lat temu u wlochow 4mln EUR. Niby tymczasowe, ale taka tymczasowość spokojnie wytrzymuje kilkanaście lat... Do tego taką konstrukcję stawia się dość szybko.
4mln euro 7 lat temu to dzisiaj pewnie spokojnie ponad 10mln. Przy tym kursie to byłoby 50mln zł na "rozwiązanie tymczasowe", a trzeba jeszcze rozebrać to co stoi obecnie, a to też koszty. Nie wierzę, żeby to mogło się udać. Z drugiej strony wyburzenie łuków i postawienie w ich miejscu takich blaszaków blisko murawy zapewniłoby licencję i miejsca pod dachem o dużo lepszych warunkach niż obecnie za dużo niższe koszty i pozwoliłoby odtrąbić sukces polityczny UM Chorzów...

robotrix
Kontakt:

#19403 Post autor: robotrix » 29 sty 2023, o 13:06

Wlasnie ogladom piast-jaga i kilka przemyslen:
Ta trowa to dywan niy jest, piast mo teraz 2 wyjazdy wiec trocha do naszego szpilu podycho

Pewnie wszystko bydzie ogloszone w odpowiednim czasie ale skoro najmujymy caly stadion to mlyn robiymy za bramka jak piast czy na prostyj jal na LE swego czasu

Jesli dopingowac bydymy zza bramki to mom nadzirja ze bydymy mogli zaslonic ich banery reklamowe zainstalowane pod samymi sektorami i walnac na calyj dlugosci prostyj transparenty a propos nowego stadionu i calyj tyj gownianyj sytuacji zeby bylo to widoczne w tv przez 90 minut

Pyrsk!

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#19404 Post autor: _BiADACZ_ » 29 sty 2023, o 14:21

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie => "Pewnie wszystko bydzie ogloszone w odpowiednim czasie."
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Fanatyczny NRŚL
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19405 Post autor: Fanatyczny NRŚL » 29 sty 2023, o 18:05

robotrix pisze:
29 sty 2023, o 13:06
Wlasnie ogladom piast-jaga i kilka przemyslen:
Ta trowa to dywan niy jest, piast mo teraz 2 wyjazdy wiec trocha do naszego szpilu podycho

Pewnie wszystko bydzie ogloszone w odpowiednim czasie ale skoro najmujymy caly stadion to mlyn robiymy za bramka jak piast czy na prostyj jal na LE swego czasu

Jesli dopingowac bydymy zza bramki to mom nadzirja ze bydymy mogli zaslonic ich banery reklamowe zainstalowane pod samymi sektorami i walnac na calyj dlugosci prostyj transparenty a propos nowego stadionu i calyj tyj gownianyj sytuacji zeby bylo to widoczne w tv przez 90 minut

Pyrsk!
Podczas meczu z Metalistem mieli my młyn za bramką ale od strony sektora gości. Myślę że dużo tematów organizacyjnych będzie ustalanych i Ultras Niebiescy wystasują odpowiednie posty na dużo wczesniej .Wiadomo że nie chodzi ino o młyn a inne sektory jak :Rodzinny ,Dziesiona ludzie mają pokupowane karnety tez na inne sektory. System wejść na stadion też trzeba ogarnąć. A co do reklamodawców my też mamy swoich sponsorów oni też mają podpisane umowy na bandy nie tylko te świetlne no i catering na stadionie też był zawarty umową czy zjemy nasze wuszty w Gliwicach jestem ciekawy. Tematów jest multum ważne żeby być pozytywnie nastawiony i cierpliwym. Organizacja takiej imprezy w obcym "domu" będzie wezwaniem.
29.05.2022 w szatni przed meczem RUCH-MOTOR
T.Foszmańczyk:
"Nie będziemy drużyną o której będą mówić że prawie zrobiła awans bo my go k**** zrobimy!Z Bogiem i po zwycięstwo!Kto wygra mecz?RUCH!

Harpo
Kontakt:

#19406 Post autor: Harpo » 29 sty 2023, o 21:01

Elmer pisze:
26 sty 2023, o 09:29
Midway pisze:
26 sty 2023, o 08:58
Mam nadzieję, że będzie to oświetlenie ledowe, a nie stare żarowe...
Czekaj., Można że śląskiego kupić stare. Tam demontują.
przecież świeczki są wyposażone w stare lampy ze Śląskiego...
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Harpo
Kontakt:

#19407 Post autor: Harpo » 29 sty 2023, o 23:51

...oglądnąłem film z demontażu jednego masztu na Cichej.
Leżący fragment kielicha ze światłami ściska za gardło...nie ma perspektyw na nowy stadion, pierwsza "świeczka" dopaliła się na naszych oczach. :/
Jakie to wszystko w ch*j smutne...
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

BROWAReq
Kontakt:

#19408 Post autor: BROWAReq » 1 lut 2023, o 13:30

Gwardia Koszalin czeka na nowy stadion. Władze miasta zapewniają, że będą "wszędzie składać wnioski o dotacje"
Teraz nie dwie, a cztery trybuny mają zostać wybudowane na obiekcie, który powstanie w miejscu obecnego stadionu przy ul. Fałata w Koszalinie. Dzięki dwóm dodatkowym trybunom, pojemność stadionu ma wzrosnąć do 7 tysięcy miejsc. Jednocześnie koszt inwestycji z zakładanych 120 milionów może wzrosnąć do 200 milionów złotych. W ostatnim czasie przeprowadzone zostały konsultacje społeczne w sprawie budowy obiektu.

- Planujemy budowę stadionu nie z dwoma, a z czterema trybunami, tak jak zaproponowano podczas spotkań, ale zachowując jednocześnie planowaną wcześniej liczbę miejsc i właściwości obiektu. Warto podkreślić, że jest to koncepcja, a ostateczny wygląd stadionu wyłoni właściwy już projekt architektoniczny - mówił prezydent Koszalina Piotr Jedliński cytowany przez "Głos Koszaliński".

Wiceprezydent miasta Przemysław Krzyżanowski odpowiedział z kolei na pytanie, kiedy może rozpocząć się budowa i skąd władze wezmą na nią pieniądze. - Teraz będziemy wszędzie, gdzie to tylko możliwe, składać wnioski o dotacje. Na pewno będzie to inwestycja budowana w kilku etapach. Najpierw musimy wybudować Euroboisko. Bez niego budowa stadionu nie może ruszyć.
Gwardia Koszalin występuje aktualnie w IV lidze zachodniopomorskiej.
Taka "mała" różnica pomiędzy miastem, które dostrzega klub piłkarski w mieście, a miastem, które się chce go pozbyć. :( Swoją drogą koszty też nieźle poszły w górę.

Awatar użytkownika
Lateralus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19410 Post autor: Lateralus » 1 lut 2023, o 17:32

https://www.sport.pl/pilka/7,65044,2942 ... =SNO_Img_4

Myślę, że to dobra okazja. ŁKS ma nowy stadion, zaplecze treningowe, rozwija klubową akademię. Mają dobre relacje z miastem, jest duża baza fanów. Również miasto Łódź się rozwija, jest tam wszystko, czego potrzeba.

Słowa klucz do pozyskania poważnego właściciela/inwestora. Miasto Chorzów na dokładnie odwrotnym kierunku…

ODPOWIEDZ