Modernizacja stadionu
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
Jedyny plus tej całej tragicznej sytuacji jest taki ze będzie można w tej rundzie zobaczyć mecze Ruchu w ludzkich warunkach, bez szczania w krzakach, słabej widoczności i deszczu na mordzie…
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
- jaRo 1920
- Kontakt:
Dokładnie. Dojazdy do Gliwic to najbardziej dotkna chopcow z Chorzowa. Ja na mecz mam 60min jazdy samochodem na Cicha. Do Gliwic mam 10min dłużej co mi żadnej różnicy nie robi. W kwesti oglądania meczu, dopingu w ch** lepsza atmosfera. Natomoast samej otoczki dookoła meczowej, nic nie zastąpi Cichej.

-
- Kontakt:
Dalsze FC to wiadomo zadna roznica. Ale te najwieksze skupiska kibicow, powiedzmy Chorzow, Ruda, Swiony, Siemce, Katowice to niestety odczuja spora roznice. Wiadomo kto bedzie chcial to pochyta ale niestety ograniczy nam to napewno frekwencje o te 2/3k. Wszystko w naszych rekachjaRo 1920 pisze: ↑28 sty 2023, o 20:28Dokładnie. Dojazdy do Gliwic to najbardziej dotkna chopcow z Chorzowa. Ja na mecz mam 60min jazdy samochodem na Cicha. Do Gliwic mam 10min dłużej co mi żadnej różnicy nie robi. W kwesti oglądania meczu, dopingu w ch** lepsza atmosfera. Natomoast samej otoczki dookoła meczowej, nic nie zastąpi Cichej.
-
- Kontakt:
Były świeczki, powstaną zapałki. To bydom Chorzowskie sztrachelce łod Andrzeja z ulicy Pinokiowej.
Obstawiocie że całość pochytają żeby my na Cicho wrócili na trzy szpile?
Obstawiocie że całość pochytają żeby my na Cicho wrócili na trzy szpile?
[img]https://www.niebiescy.pl/images/flagi/ruch_chorzow_04.jpg[/img]
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Może skoro "piniendzy nie ma i nie będzie" to w desperacji coś takiego byłoby jakimś ( duzo tańszym ) wyjsciem...
http://stadiony.net/stadiony/ita/stadio_benito_stirpe
3 stalowe trybuny 7 lat temu u wlochow 4mln EUR. Niby tymczasowe, ale taka tymczasowość spokojnie wytrzymuje kilkanaście lat... Do tego taką konstrukcję stawia się dość szybko.
3 stalowe trybuny 7 lat temu u wlochow 4mln EUR. Niby tymczasowe, ale taka tymczasowość spokojnie wytrzymuje kilkanaście lat... Do tego taką konstrukcję stawia się dość szybko.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
-
- Kontakt:
Takie może nietypowe pytanie, czy klub może złożyć dokumentacje w sprawie dofinansowania inwestycji nowego obiektu w imieniu miasta? I jak to wygląda od strony prawnej?
-
- Kontakt:
4mln euro 7 lat temu to dzisiaj pewnie spokojnie ponad 10mln. Przy tym kursie to byłoby 50mln zł na "rozwiązanie tymczasowe", a trzeba jeszcze rozebrać to co stoi obecnie, a to też koszty. Nie wierzę, żeby to mogło się udać. Z drugiej strony wyburzenie łuków i postawienie w ich miejscu takich blaszaków blisko murawy zapewniłoby licencję i miejsca pod dachem o dużo lepszych warunkach niż obecnie za dużo niższe koszty i pozwoliłoby odtrąbić sukces polityczny UM Chorzów...Slawko pisze: ↑29 sty 2023, o 07:16Może skoro "piniendzy nie ma i nie będzie" to w desperacji coś takiego byłoby jakimś ( duzo tańszym ) wyjsciem...
-
- Kontakt:
Wlasnie ogladom piast-jaga i kilka przemyslen:
Ta trowa to dywan niy jest, piast mo teraz 2 wyjazdy wiec trocha do naszego szpilu podycho
Pewnie wszystko bydzie ogloszone w odpowiednim czasie ale skoro najmujymy caly stadion to mlyn robiymy za bramka jak piast czy na prostyj jal na LE swego czasu
Jesli dopingowac bydymy zza bramki to mom nadzirja ze bydymy mogli zaslonic ich banery reklamowe zainstalowane pod samymi sektorami i walnac na calyj dlugosci prostyj transparenty a propos nowego stadionu i calyj tyj gownianyj sytuacji zeby bylo to widoczne w tv przez 90 minut
Pyrsk!
Ta trowa to dywan niy jest, piast mo teraz 2 wyjazdy wiec trocha do naszego szpilu podycho
Pewnie wszystko bydzie ogloszone w odpowiednim czasie ale skoro najmujymy caly stadion to mlyn robiymy za bramka jak piast czy na prostyj jal na LE swego czasu
Jesli dopingowac bydymy zza bramki to mom nadzirja ze bydymy mogli zaslonic ich banery reklamowe zainstalowane pod samymi sektorami i walnac na calyj dlugosci prostyj transparenty a propos nowego stadionu i calyj tyj gownianyj sytuacji zeby bylo to widoczne w tv przez 90 minut
Pyrsk!
- _BiADACZ_
- Kontakt:
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie => "Pewnie wszystko bydzie ogloszone w odpowiednim czasie."
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Podczas meczu z Metalistem mieli my młyn za bramką ale od strony sektora gości. Myślę że dużo tematów organizacyjnych będzie ustalanych i Ultras Niebiescy wystasują odpowiednie posty na dużo wczesniej .Wiadomo że nie chodzi ino o młyn a inne sektory jak :Rodzinny ,Dziesiona ludzie mają pokupowane karnety tez na inne sektory. System wejść na stadion też trzeba ogarnąć. A co do reklamodawców my też mamy swoich sponsorów oni też mają podpisane umowy na bandy nie tylko te świetlne no i catering na stadionie też był zawarty umową czy zjemy nasze wuszty w Gliwicach jestem ciekawy. Tematów jest multum ważne żeby być pozytywnie nastawiony i cierpliwym. Organizacja takiej imprezy w obcym "domu" będzie wezwaniem.robotrix pisze: ↑29 sty 2023, o 13:06Wlasnie ogladom piast-jaga i kilka przemyslen:
Pyrsk!
29.05.2022 w szatni przed meczem RUCH-MOTOR
T.Foszmańczyk:
"Nie będziemy drużyną o której będą mówić że prawie zrobiła awans bo my go k**** zrobimy!Z Bogiem i po zwycięstwo!Kto wygra mecz?RUCH!
T.Foszmańczyk:
"Nie będziemy drużyną o której będą mówić że prawie zrobiła awans bo my go k**** zrobimy!Z Bogiem i po zwycięstwo!Kto wygra mecz?RUCH!
-
- Kontakt:
przecież świeczki są wyposażone w stare lampy ze Śląskiego...
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
...oglądnąłem film z demontażu jednego masztu na Cichej.
Leżący fragment kielicha ze światłami ściska za gardło...nie ma perspektyw na nowy stadion, pierwsza "świeczka" dopaliła się na naszych oczach.
Jakie to wszystko w ch*j smutne...
Leżący fragment kielicha ze światłami ściska za gardło...nie ma perspektyw na nowy stadion, pierwsza "świeczka" dopaliła się na naszych oczach.

Jakie to wszystko w ch*j smutne...
Niebieskie serce od 1988 R.
-
- Kontakt:
Taka "mała" różnica pomiędzy miastem, które dostrzega klub piłkarski w mieście, a miastem, które się chce go pozbyć.Gwardia Koszalin czeka na nowy stadion. Władze miasta zapewniają, że będą "wszędzie składać wnioski o dotacje"
Teraz nie dwie, a cztery trybuny mają zostać wybudowane na obiekcie, który powstanie w miejscu obecnego stadionu przy ul. Fałata w Koszalinie. Dzięki dwóm dodatkowym trybunom, pojemność stadionu ma wzrosnąć do 7 tysięcy miejsc. Jednocześnie koszt inwestycji z zakładanych 120 milionów może wzrosnąć do 200 milionów złotych. W ostatnim czasie przeprowadzone zostały konsultacje społeczne w sprawie budowy obiektu.
- Planujemy budowę stadionu nie z dwoma, a z czterema trybunami, tak jak zaproponowano podczas spotkań, ale zachowując jednocześnie planowaną wcześniej liczbę miejsc i właściwości obiektu. Warto podkreślić, że jest to koncepcja, a ostateczny wygląd stadionu wyłoni właściwy już projekt architektoniczny - mówił prezydent Koszalina Piotr Jedliński cytowany przez "Głos Koszaliński".
Wiceprezydent miasta Przemysław Krzyżanowski odpowiedział z kolei na pytanie, kiedy może rozpocząć się budowa i skąd władze wezmą na nią pieniądze. - Teraz będziemy wszędzie, gdzie to tylko możliwe, składać wnioski o dotacje. Na pewno będzie to inwestycja budowana w kilku etapach. Najpierw musimy wybudować Euroboisko. Bez niego budowa stadionu nie może ruszyć.
Gwardia Koszalin występuje aktualnie w IV lidze zachodniopomorskiej.

-
- Kontakt:
- Lateralus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
https://www.sport.pl/pilka/7,65044,2942 ... =SNO_Img_4
Myślę, że to dobra okazja. ŁKS ma nowy stadion, zaplecze treningowe, rozwija klubową akademię. Mają dobre relacje z miastem, jest duża baza fanów. Również miasto Łódź się rozwija, jest tam wszystko, czego potrzeba.
Słowa klucz do pozyskania poważnego właściciela/inwestora. Miasto Chorzów na dokładnie odwrotnym kierunku…
Myślę, że to dobra okazja. ŁKS ma nowy stadion, zaplecze treningowe, rozwija klubową akademię. Mają dobre relacje z miastem, jest duża baza fanów. Również miasto Łódź się rozwija, jest tam wszystko, czego potrzeba.
Słowa klucz do pozyskania poważnego właściciela/inwestora. Miasto Chorzów na dokładnie odwrotnym kierunku…