Robson - czy Ty byleś w czapce Schalke 04 i pstyrkałeś fotki

[quote]
to byl 19R20 ;] zech go tys widziol
Teroz widza ze to od nos z www.ruch.chorzow-online.pl sorkiDariusz Fornalak (trener Ruchu):
- Jako trener na pewno jestem załamany po tym co tu dzisiaj obejrzeliśmy. Na nasze nieszczęście mecz trwa 90 minut i nie pierwszy już raz piłka nożna polega na strzelaniu bramek i tego dzisiaj nie zrobiliśmy. Natomiast sposób w jaki straciliśmy bramki nie przystoi zawodnikom na poziomie drugoligowym. W klubie potrzebne są zmiany i te zmiany na pewno będą. Nie chcę na gorąco po meczu oceniać sytuacji, w której Mariusz Śrutwa otrzymał czerwoną kartkę. Aczkolwiek chciałbym jeszcze raz na spokojnie zobaczyć kilka sytuacji i wtedy z przyjemnością bedę mógł wygłosić opinię w taki bardziej obiektywny sposób. Teraz moja ocena może być bardzo subiektywnam, bo komentarz z ławki jest bardzo trudny. Na pewno było dużo emocji towarzyszącym tym wydarzeniom na boisku, dlatego wstrzymam się teraz z tą oceną. Nie mam pojęcia i nie chcę teraz powiedzieć za co Śrutwa dostał czerwoną kartkę. Był to dla Mariusza mecz szczególny i jeżeli była to czerwona kartka za uderzenie to niepowinien dać się sprowokować.
Michał Probierz (trener Polonii):
- Nie liczyła się dla nas dzisiaj piękna gra, ale liczył się efekt. Zdobyliśmy dzisiaj trzy punkty i możemy dalej myśleć, żeby ratować tę drugą lige dla Polonii. Tym bardziej, że nasza sytuacja jest bardzo trudna, ale taka jest piłka nożna. Ja w szatni powiedziałem chłopakom, że w całym sezonie to i tak się wszystko wyrównuje, że ileś razy się traci bramki w ostatnich minutach i ileś razy się strzela. Dzisiaj sprzyjało nam szczęście. Po bramce na 1:1 wydawało nam się, że Ruch nabierze wiatru, ale popełnili błąd, bo chcieli nas dobić. Udało nam się dobrze skontrować i po prostu uśmiechnęło się do nas szczęście. Oglądaliśmy Ruch kilkakrotnie i zależało nam, aby dzisiaj zupełnie inaczej zagrać. W szczególności, że mieliśmy z Darkiem okazję oglądać się bardzo często i chcieliśmy wyeliminować atuty chorzowian i nam się to udało. Szkoda, że straciliśmy bramkę, bo mieliśmy później trochę problemów. Najważniejsze, że drużyna się podniosła i pokazała swój charakter.
Wypowiedzi pomeczowe: Polonia Bytom - Ruch Chorzów
Wypowiedź Michała Pulkowskiego (pomocnika Ruchu):
- Jesteśmy załamani. Przez własną niefrasobliwość tak w dzisiejszym jak i w poprzednich meczach tracimy bramki. Mimo, że to my prowadzimy grę, to i tak po głupich błędach przegrywamy spotkanie. Nasi kibice bardzo liczyli na to, żebyśmy ten derbowy mecz wygrali, ale niestety nie udało się tego dokonać.
Wypowiedź Tomasza Sosny (pomocnika Polonii):
- Jak oceni pan zachowanie Mariusza Śrutwy?
- Mariusz Śrutwa jest znany z ostrych wypowiedzi, także pod adresem sędziów. Proszę jednak go zapytać o to, co powiedział sędziemu gdzieś w połowie drugiej części spotkania i dlaczego nie dostał czerwonej kartki za słowa wypowiedziane pod adresem sędziego. Jestem tym na pewno zdziwiony, bo wiem, że obojętnie który z naszych zawodników powiedziałby coś podobnego pod adresem arbitra, to by wyleciał i to z wielkim hukiem.
- Długo czekaliście na zwycięstwo na własnym boisku…
No tak, długo trzeba było czekać na to, ażeby ten stadion odczarować. Myślę jednak, że mimo wszystko warto było, bo był to przecież mecz derbowy z lokalnym rywalem. W końcu te słoneczko dla nas zaświeciło, bo przegrywaliśmy mecze, w których nie byliśmy słabsi, a na pewno zasługiwaliśmy na co najmniej remis. Takich meczy było nawet dużo, a dzisiaj po wyrównaniu chyba wszyscy wierzyliśmy, że uda się strzelić tą bramkę. Scenariusz był chyba podobny do meczu barażowego ze Szczakowanką Jaworzno, kiedy w ostatniej minucie strzeliliśmy zwycięskiego gola na 2:1.
Wypowiedź Adriana Pajączkowskiego (napastnika Polonii):
- Każde spotkanie ligowe jest dla nas spotkaniem o życie. Presja jest bardzo duża, dlatego też w każdym meczu staramy się dać z siebie wszystko; wiadomo, że nie zawsze nam to wychodzi, ale dzisiaj to był mecz szczególny. Ruch zapowiadał, że nie wyjedzie stąd z pustymi rękoma, ale udało nam się utrzeć im nosa i pokazaliśmy charakter.
Wypowiedź Dietmara Brehmera (obrońcy Polonii):
- Spodziewaliście się takiego meczu?
Spodziewaliśmy się. Wiedzieliśmy, że to są derby. Wiedzieliśmy, że Ruch gra dobrą piłkę, ale my konsekwentnie coraz lepiej mamy poukładaną grę i byliśmy przekonani, że ten mecz wygramy. Przy stracie bramki na 1:1 wierzyliśmy, że jesteśmy ten mecz w stanie wygrać, że Ruch nie będzie w stanie wyprowadzić żadnej groźnej akcji.
- Czyli Polonia była lepsza dzisiaj?
No tak. Wynik mówi sam za siebie i wygrała drużyna zdecydowanie lepsza.
- Czy kartka dla Śrutwy była słuszna?
- Szczerze powiedziawszy Grochlich mówi, że został uderzony w twarz. Ja tego nie widziałem, ale jeżeli został rzeczywiście uderzony to kartka była słuszna
Tak samo miało być, jak spadali do 2 ligi. Poza tym w 3 lidze nie bedzie Jagiellonii, więc o punkty bedzie ciężko. Jak nic się nie zmieni w zimie, to z taka grą utrzymanie bez baraży to szczyt marzeń.Danion pisze:w 3 lidze przynajmnij bydom normalnie grac i bydom na szpicy tabeli
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot], Marcus, OLSZA i 55 gości