Polonia Bytom - Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#151 Post autor: Goscioo » 20 lis 2005, o 18:13

[quote="_MIKOLOW_"]
Robson - czy Ty byleś w czapce Schalke 04 i pstyrkałeś fotki :?: Jeśli tak to jesteś głuchy jak zech dwa rzędy nad Tobą Cie wołol 8)
[quote]

to byl 19R20 ;] zech go tys widziol

FAROW
Kontakt:

#152 Post autor: FAROW » 20 lis 2005, o 18:17

No to sorki za tego buta! Mom nadzieja ze nie zostoł ci zodyn flek?! Jak co to przynieś te galoty do prania :) A powiedz mi, byli tam jakies twoje kumple obok? Np te chopcy co godali zeby postawic na czerwone kartki i cos tam sie dogodac z zawodnikami czy cos? A moze jacys inni znajomi w naszej okolicy?! Nos było tych trzech na murku 8)

and73mar

Awans?

#153 Post autor: and73mar » 20 lis 2005, o 18:19

Widzę, że niektórzy mają jeszcze złudzenia. O awansie nie było co marzyć od początku sezonu. Jak dobrze pójdzie to się utrzymamy w następnych barażach. Wyżej nie podskoczą. Dopóki ktoś na serio nie weźmie się za ten klub to czeka nas tylko przedłużona agonia. No i w końcu niech Pan Śrutwa się zdecyduje: albo wykupuje ten klub albo spada na drzewo.

=A+D+A+M=

#154 Post autor: =A+D+A+M= » 20 lis 2005, o 18:26

Ruch Chorzów zagrał z Polonią Bytom bardzo na niskim poziomie :cry: , myślałem że Ruch chociaż wygra te 1:0 :P a tu RYBKA :( 2:1 dla POLONI.Wszyscy spójrzmy na Ruch z innego punktu widzenia ostatnie mecze Ruchu wychodzą b.słabo. :roll:

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#155 Post autor: Wilus » 20 lis 2005, o 18:39

Kuw....panowie skonczcie juz godac, o awansie. Na Ruchu te slowo nie istnieje. Naszym celem jest unikniecie barazy, bo mom przeczucia, ze jak bydymy grac w barazach to za 3 razem polecymy do 3 ligi. Takiej kichy jak obecnie to na Ruchu nie bylo nigdy i co gorsze to nie widac swiatelka w tunelu, zeby sie cos moglo zmienic.

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#156 Post autor: L-o » 20 lis 2005, o 19:09

w 3 lidze przynajmnij bydom normalnie grac i bydom na szpicy tabeli

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#157 Post autor: Siwy82 » 20 lis 2005, o 19:31

Z forum polonii:
Dariusz Fornalak (trener Ruchu):
- Jako trener na pewno jestem załamany po tym co tu dzisiaj obejrzeliśmy. Na nasze nieszczęście mecz trwa 90 minut i nie pierwszy już raz piłka nożna polega na strzelaniu bramek i tego dzisiaj nie zrobiliśmy. Natomiast sposób w jaki straciliśmy bramki nie przystoi zawodnikom na poziomie drugoligowym. W klubie potrzebne są zmiany i te zmiany na pewno będą. Nie chcę na gorąco po meczu oceniać sytuacji, w której Mariusz Śrutwa otrzymał czerwoną kartkę. Aczkolwiek chciałbym jeszcze raz na spokojnie zobaczyć kilka sytuacji i wtedy z przyjemnością bedę mógł wygłosić opinię w taki bardziej obiektywny sposób. Teraz moja ocena może być bardzo subiektywnam, bo komentarz z ławki jest bardzo trudny. Na pewno było dużo emocji towarzyszącym tym wydarzeniom na boisku, dlatego wstrzymam się teraz z tą oceną. Nie mam pojęcia i nie chcę teraz powiedzieć za co Śrutwa dostał czerwoną kartkę. Był to dla Mariusza mecz szczególny i jeżeli była to czerwona kartka za uderzenie to niepowinien dać się sprowokować.

Michał Probierz (trener Polonii):
- Nie liczyła się dla nas dzisiaj piękna gra, ale liczył się efekt. Zdobyliśmy dzisiaj trzy punkty i możemy dalej myśleć, żeby ratować tę drugą lige dla Polonii. Tym bardziej, że nasza sytuacja jest bardzo trudna, ale taka jest piłka nożna. Ja w szatni powiedziałem chłopakom, że w całym sezonie to i tak się wszystko wyrównuje, że ileś razy się traci bramki w ostatnich minutach i ileś razy się strzela. Dzisiaj sprzyjało nam szczęście. Po bramce na 1:1 wydawało nam się, że Ruch nabierze wiatru, ale popełnili błąd, bo chcieli nas dobić. Udało nam się dobrze skontrować i po prostu uśmiechnęło się do nas szczęście. Oglądaliśmy Ruch kilkakrotnie i zależało nam, aby dzisiaj zupełnie inaczej zagrać. W szczególności, że mieliśmy z Darkiem okazję oglądać się bardzo często i chcieliśmy wyeliminować atuty chorzowian i nam się to udało. Szkoda, że straciliśmy bramkę, bo mieliśmy później trochę problemów. Najważniejsze, że drużyna się podniosła i pokazała swój charakter.

Wypowiedzi pomeczowe: Polonia Bytom - Ruch Chorzów
Wypowiedź Michała Pulkowskiego (pomocnika Ruchu):
- Jesteśmy załamani. Przez własną niefrasobliwość tak w dzisiejszym jak i w poprzednich meczach tracimy bramki. Mimo, że to my prowadzimy grę, to i tak po głupich błędach przegrywamy spotkanie. Nasi kibice bardzo liczyli na to, żebyśmy ten derbowy mecz wygrali, ale niestety nie udało się tego dokonać.

Wypowiedź Tomasza Sosny (pomocnika Polonii):
- Jak oceni pan zachowanie Mariusza Śrutwy?
- Mariusz Śrutwa jest znany z ostrych wypowiedzi, także pod adresem sędziów. Proszę jednak go zapytać o to, co powiedział sędziemu gdzieś w połowie drugiej części spotkania i dlaczego nie dostał czerwonej kartki za słowa wypowiedziane pod adresem sędziego. Jestem tym na pewno zdziwiony, bo wiem, że obojętnie który z naszych zawodników powiedziałby coś podobnego pod adresem arbitra, to by wyleciał i to z wielkim hukiem.

- Długo czekaliście na zwycięstwo na własnym boisku…
No tak, długo trzeba było czekać na to, ażeby ten stadion odczarować. Myślę jednak, że mimo wszystko warto było, bo był to przecież mecz derbowy z lokalnym rywalem. W końcu te słoneczko dla nas zaświeciło, bo przegrywaliśmy mecze, w których nie byliśmy słabsi, a na pewno zasługiwaliśmy na co najmniej remis. Takich meczy było nawet dużo, a dzisiaj po wyrównaniu chyba wszyscy wierzyliśmy, że uda się strzelić tą bramkę. Scenariusz był chyba podobny do meczu barażowego ze Szczakowanką Jaworzno, kiedy w ostatniej minucie strzeliliśmy zwycięskiego gola na 2:1.

Wypowiedź Adriana Pajączkowskiego (napastnika Polonii):
- Każde spotkanie ligowe jest dla nas spotkaniem o życie. Presja jest bardzo duża, dlatego też w każdym meczu staramy się dać z siebie wszystko; wiadomo, że nie zawsze nam to wychodzi, ale dzisiaj to był mecz szczególny. Ruch zapowiadał, że nie wyjedzie stąd z pustymi rękoma, ale udało nam się utrzeć im nosa i pokazaliśmy charakter.

Wypowiedź Dietmara Brehmera (obrońcy Polonii):
- Spodziewaliście się takiego meczu?
Spodziewaliśmy się. Wiedzieliśmy, że to są derby. Wiedzieliśmy, że Ruch gra dobrą piłkę, ale my konsekwentnie coraz lepiej mamy poukładaną grę i byliśmy przekonani, że ten mecz wygramy. Przy stracie bramki na 1:1 wierzyliśmy, że jesteśmy ten mecz w stanie wygrać, że Ruch nie będzie w stanie wyprowadzić żadnej groźnej akcji.

- Czyli Polonia była lepsza dzisiaj?
No tak. Wynik mówi sam za siebie i wygrała drużyna zdecydowanie lepsza.

- Czy kartka dla Śrutwy była słuszna?
- Szczerze powiedziawszy Grochlich mówi, że został uderzony w twarz. Ja tego nie widziałem, ale jeżeli został rzeczywiście uderzony to kartka była słuszna
Teroz widza ze to od nos z www.ruch.chorzow-online.pl sorki :wink:
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

Uciu

#158 Post autor: Uciu » 20 lis 2005, o 19:40

Jo byl som ale w okolicy widziolech okolo 10 chopa od nos.

milopi
Kontakt:

#159 Post autor: milopi » 20 lis 2005, o 19:56

Nas z Rudy czterech incognito. Siedzielismy na krzeselkach, wlasnie tam gdzie dostal z byka ten koles. (podobno mial wydziargana eRke na klacie). Co do kibicow Polonii na krzeselkach to same prostackie wrzuty na Ruch i wiesniackie teksty. :shock:

kobrrra
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#160 Post autor: kobrrra » 20 lis 2005, o 20:13

Danion pisze:w 3 lidze przynajmnij bydom normalnie grac i bydom na szpicy tabeli
Tak samo miało być, jak spadali do 2 ligi. Poza tym w 3 lidze nie bedzie Jagiellonii, więc o punkty bedzie ciężko. Jak nic się nie zmieni w zimie, to z taka grą utrzymanie bez baraży to szczyt marzeń.
maszeRuj albo Giń

COYD!

Woca91

#161 Post autor: Woca91 » 20 lis 2005, o 20:22

Jak zwykle nasze cwele przegrali 2 - 1 to jest normnalnie gańba tla nas i dla naszego ukochanego klubu to sie ku*** w głowie nie mieści jak można tak ciulato grac :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#162 Post autor: Mirek » 20 lis 2005, o 20:29

To fakt hehehehe

adamo_R

#163 Post autor: adamo_R » 20 lis 2005, o 20:42

Stary kibic pisze:2:1 Dla Poloni. Bedze dluzszy czas remis ale w koncowce Polonia zdobywa gola ~85 minuta gry.
Tradycja! Panowie Tradycja!
NIY MOM PYTAN :roll:

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#164 Post autor: Lutz » 20 lis 2005, o 20:48

Wyniki i tabela godajom za siebie. Lukas napisoł że niy kożdymu zależy na tym klubie . Lukas te czasy kiedy sie w klubie grało z miłości i przywionzanio już minyły. Na tym klubie zależy ino nom kibicom. Teroz w fussball sie gro niy z miłości ino po to co by kasa zarobić , i tak mo być i tak je na cołkiym świecie. Z miłości do klubu groł Cieślik. U nos ?? Wielko amatorszyzna , odrabianie pańszczyzny. Czymu podpisuje sie kotrakty ino na jedyn rok , abo na półtora ?? Weźmy takiego Klaczki ?? Czymu niy podpisano z nim ( jako przykład) , kontraktu na 3,4 lata ?? Bez klauzuli odejścia za mniyj niż jakoś określono kwota ?? Jo wiym czymu niy - bo u nos som same amatory począwszy od Klimka a skończywszy na sprzątaczce. Mioł by kontrakt na 3 lata premie za zwyciynstwa i zero kasy za lecenie w ciula , to taki jedyn z drugim musieli by grać - bo niy mieli by co żryć . A tak - taki Petasz myśli sie ch** z Ruchym na wiosna ida w ciul i kaj indzi byda zarobioł . Godom amatory WSZYSCY. W normalny drużynie za takie wyniki trener furgo i t z hukiym ( Keiserslautern) - u nos amator Klimek pyto sie zawodników czy trener mo łostać . Takiego czegoś jak dugo żyja i jak dugo w Niymcach miyszkom , jak dugo sie fussballym interesuja niy słyszoł. Pisza u nos o jako tako normalnyj lidze taki Bartos, Ptasz i inne kacpry robota by znodli co nojwyży w IV lidze , a w Polsce - dom sie gowa ciąć że o Petaszu usłyszymy zaś coś ale już w I lidze. Pisoł tyż ktoś że muszom być zmiany , że tym klubym musi ktoś wstrząsnąć - pytom sie kto to mo zrobić ?? Jakby Klimek mioł jaja - wloz by do szatni i einfach pedzioł - 3 szpile 9 punktów abo gryzynie trowy inaczy niy ma kasy , zero premii nic !!! Zrobioł coś w tym rodzaju ?? Chyba niy ?? Bo że w fussball umiom grać to pokozali we 2 , 3 szpilach , a czymu ino we 2 , 3 ?? To sie trzeba tych amatorów z SSA i zarządu spytać . Ciul niy piłkarze i tela na koniec ty rundy idzie napisać - niudaczne amatory - ALLE :!:

A już dobitnym przykładem gupoty i amatorstwa je przykład Rajmana : kto zatrudnio chopa z kontuzjom :?: :?: Dyć wiedzieli że groł niy bydzie , a kasa trza mu dować - kaj tak jest :?: :?: Na to sie ku*** ani Real niy umi pozwoilić . To tak samo jak jo by przyszoł do firmy i pedzioł dejcie mi robota , ale jo je chory i piyrsza pół roku byda sie w doma siedzioł , a potym może przyjda na szychta. To już niy ma smutne , z tego sie ino śmioć idzie :!:
Ostatnio zmieniony 20 lis 2005, o 21:06 przez Lutz, łącznie zmieniany 1 raz.

baldur77

Wyluzujcie ludzie!!!!!!!!!!!!!!!

#165 Post autor: baldur77 » 20 lis 2005, o 20:59

Mnie taż cholernie boli ta porażka, FORNALAKA na bruk i potem coś się naprawi........
Tak samo było z Podbeskidziem B-B. Ale spokojnie............
Pozdrawiam wszystkich kibiców Ruchu

ODPOWIEDZ