Sezon 2023/2024
-
- Kontakt:
Re: Sezon 2023/2024
Mówiąc szczerze czuje niechęć do kostkarzy konkretnie z powodu tego, jak się zachowali wobec nas gdy probowaliśmy ZOBACZYĆ MECZ NASZEJ DRUŻYNY. Dokładnie NIE O TO CHODZI w sporcie i piłce nożnej.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Beztuż trza ja stamtond gibko zabrać do Chorzowa. Gańba jak ciul.
ZAWSZE NIYBIESKI
-
- Kontakt:
Tak to ma wyglądać? Jak ktoś ma kryzys to się na niego wypina... Po pierwsze, przez najczarniejsze lata w historii Ruchu jednak biliśmy razem, może to nie jest najważniejsze na świecie, ale będąc w III lidze między innymi dzięki kontaktom z Wisłą utrzymaliśmy naszą kibicowską infrastrukturę, a może i nawet ją wzmocniliśmy - to pokaże czas. Ja sobie to bardzo cenię, bo właśnie w takich sytuacjach poznajesz człowieka, który jest z tobą.
Niemniej ewidentnie maja kryzys. Pisałem wyżej o końcu ery Cupiała więc nie będę powtarzał. Ja jak zwykle mam niezłą pamięć i mam przed oczami jak wyglądali za trenera Łazarka, jak przy Cichej Witold Wawrzyczek wdupił im bramę z 30metrów. Od ich ostatniego tytułu upłynęło już 12!!! lat. Era Cupiała zaczęła się 24 lata temu! Ciężko mi rozstrzygać nie będąc tam w środku, ale główna siła dzisiejszych kibiców to właśnie 20-30 latkowie, którzy wyrośli na mannie z nieba. Podobnie z resztą jak my, nas położył upadek przemysłu.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Nie mogę się z Tobą zgodzić co do siły kibiców. Może na Wiśle 20-30 to siła; ale na Ruchu to som pokolenia 65-40-18. Tak z ciekawości po wiela stoi "manna z nieba"?scaneRboy pisze: ↑7 cze 2023, o 06:58Tak to ma wyglądać? Jak ktoś ma kryzys to się na niego wypina... Po pierwsze, przez najczarniejsze lata w historii Ruchu jednak biliśmy razem, może to nie jest najważniejsze na świecie, ale będąc w III lidze między innymi dzięki kontaktom z Wisłą utrzymaliśmy naszą kibicowską infrastrukturę, a może i nawet ją wzmocniliśmy - to pokaże czas. Ja sobie to bardzo cenię, bo właśnie w takich sytuacjach poznajesz człowieka, który jest z tobą.
Niemniej ewidentnie maja kryzys. Pisałem wyżej o końcu ery Cupiała więc nie będę powtarzał. Ja jak zwykle mam niezłą pamięć i mam przed oczami jak wyglądali za trenera Łazarka, jak przy Cichej Witold Wawrzyczek wdupił im bramę z 30metrów. Od ich ostatniego tytułu upłynęło już 12!!! lat. Era Cupiała zaczęła się 24 lata temu! Ciężko mi rozstrzygać nie będąc tam w środku, ale główna siła dzisiejszych kibiców to właśnie 20-30 latkowie, którzy wyrośli na mannie z nieba. Podobnie z resztą jak my, nas położył upadek przemysłu.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Chopie mi niy łazi, o żodyn ich kryzys, ino o cołko ta otoczka tyj narkozgody. Krakusy zowdy sie o Slonzokach wypowiadali z pogardom i wyższościom. Terozki sie nic niy zmieniło. Posiedzom rok we tyj lidze, to może spokorniejom.scaneRboy pisze: ↑7 cze 2023, o 06:58Tak to ma wyglądać? Jak ktoś ma kryzys to się na niego wypina... Po pierwsze, przez najczarniejsze lata w historii Ruchu jednak biliśmy razem, może to nie jest najważniejsze na świecie, ale będąc w III lidze między innymi dzięki kontaktom z Wisłą utrzymaliśmy naszą kibicowską infrastrukturę, a może i nawet ją wzmocniliśmy - to pokaże czas. Ja sobie to bardzo cenię, bo właśnie w takich sytuacjach poznajesz człowieka, który jest z tobą.
ZAWSZE NIYBIESKI
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Starsi kibice pamiętają jak w latach 80-tych Widzew rozjebał nam pociąg, walki na peronie i fety lecące z okien tych wieżowców po drodze na stadion. Ciekawe co pisalibyście gdyby wtedy był internet. Dzisiaj nikt tego nie wyciąga, potrafiliśmy się odciąć od przeszłości.
Wczoraj na sektorach Wisły widziałem wielu w niebieskich barwach, czy to byli przebierańcy albo jacyś narkomani?
Ja tej sztamy nie zawierałem ale szanuję i bardzo słabe jest to że niektórzy nie dorośli do tego i pękają gdy rywalizowaliśmy sportowo o ten sam cel. Wiślacy byli dla Was fajni jak lecieli z ekstraklasy albo na jesieni tracili do nas kilkanaście punktów a napinacie się jak przez moment mogli nas wyprzedzić w tabeli.
Dobrze że Elana nie gra z nami w tej samej lidze o te same cele … eh
Wczoraj na sektorach Wisły widziałem wielu w niebieskich barwach, czy to byli przebierańcy albo jacyś narkomani?
Ja tej sztamy nie zawierałem ale szanuję i bardzo słabe jest to że niektórzy nie dorośli do tego i pękają gdy rywalizowaliśmy sportowo o ten sam cel. Wiślacy byli dla Was fajni jak lecieli z ekstraklasy albo na jesieni tracili do nas kilkanaście punktów a napinacie się jak przez moment mogli nas wyprzedzić w tabeli.
Ostatnio zmieniony 7 cze 2023, o 08:02 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A co powiesz o kibicach Wisły, którzy nie tak dawno z autokaru do naszego kibica wołali Ruch Chorzowskie psy ?
Nie zmienio to faktu, że szkoda że Wisły nie będzie w ex, ale to nie za stadiony czy lokalizację się awansuje. Na pewno nie jest mi szkoda tej zadufanej w sobie, obrośniętej piórkami społeczności (zapewne nie wszyscy). Jak nabiorą trocha pokory, posypiom głowy popiołem, to jestem zarówno ja, jak i większość z nas, gotowy spojrzeć na nich nieco przychylnym okiem. Tymczasem pokuta.
Nie zmienio to faktu, że szkoda że Wisły nie będzie w ex, ale to nie za stadiony czy lokalizację się awansuje. Na pewno nie jest mi szkoda tej zadufanej w sobie, obrośniętej piórkami społeczności (zapewne nie wszyscy). Jak nabiorą trocha pokory, posypiom głowy popiołem, to jestem zarówno ja, jak i większość z nas, gotowy spojrzeć na nich nieco przychylnym okiem. Tymczasem pokuta.
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Temat na pewno trudny - przyznam, że przez zachowanie Wiślaków mój stosunek do Białej Gwiazdy jest nijaki - jednak trzeba pamiętać, iż nasze relacje (przynajmniej w latach 70 i 80) były więcej niż poprawne. Chóralne śpiewy na Cichej typu "Wisełko, Wisełko my cię kochamy lecz punktów ci nie oddamy", sam słyszałem przez radio w studio S-13. O faktycznym oddawaniu punktów nie chcę się wypowiadać,ale myślę, ze starsi pamiętali jak obie drużyny grały tak żeby wzajemnie nie zrobić sobie krzywdy.gerhat pisze: ↑7 cze 2023, o 07:55Starsi kibice pamiętają jak w latach 80-tych Widzew rozjebał nam pociąg, walki na peronie i fety lecące z okien tych wieżowców po drodze na stadion. Ciekawe co pisalibyście gdyby wtedy był internet. Dzisiaj nikt tego nie wyciąga, potrafiliśmy się odciąć od przeszłości.
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
-
- Kontakt:
Wiem o czym gadka. O to mi właśnie chodzi z tym brakiem dojrzałości niektórych. I my i Wisła jesteśmy klubami z wielką liczbą kibiców, znajdziesz różnych typów. Większość jest normalna, ale są i tacy co ich interesuje tylko co by tu do nochala wciągnąć.
-
- Kontakt:
Ja pier*** Gerhat... ale my jesteśmy starzy... pamiętacie finał PP w Wodzisławiu???
doceniam Twój sarkazm, ponieważ jest bardzo celny. Jak zawsze warto wrócić do przeszłości: na tym forum, w temacie "Co z tym Ruchem?" z łatwością znajdziesz posty w których kibice, po likwidacji przemysłu pisali o "szejku", który "wejdzie w Ruch", na pytanie a niby dlaczego? odpowiedź była bo "my są Ruch" oraz "jesteśmy wszędzie". Musieliśmy spaść z ligi, żeby nastała era, którą zapoczątkował Mariusz Klimek - on zapowiedział, że nie stać go na klub ekstraklasowy, chciałby go uzdrowić i oddać w lepsze ręce. Pierwsza część się prawie udała, prawie. Klub trafił w ręce Smagorowicza oraz Sobstylowej i wtedy hasło "SZEJK" przepokraczyło się w słowa "za dwa tygodnie". Kibicowanie polegało na przychodzeniu na stadion i darciu ryja z listą żądań nie wiadomo od kogo, albo siedzeniu na ogródku i pieczeniu kiełby przy gorzole i dyskusjach o Cieśliku.
Musieliśmy upaść na ryj i wybić sobie zęby, żeby zrozumieć, że musimy się najnormalniej w świecie wziąć wszyscy do roboty i robić co się tylko da, każdy na miarę swoich możliwości.
To jest cena "manny z nieba"
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Finał PP w Wodzisławiu???scaneRboy pisze: ↑7 cze 2023, o 08:54Ja pier*** Gerhat... ale my jesteśmy starzy... pamiętacie finał PP w Wodzisławiu???
doceniam Twój sarkazm, ponieważ jest bardzo celny. Jak zawsze warto wrócić do przeszłości: na tym forum, w temacie "Co z tym Ruchem?" z łatwością znajdziesz posty w których kibice, po likwidacji przemysłu pisali o "szejku", który "wejdzie w Ruch", na pytanie a niby dlaczego? odpowiedź była bo "my są Ruch" oraz "jesteśmy wszędzie". Musieliśmy spaść z ligi, żeby nastała era, którą zapoczątkował Mariusz Klimek - on zapowiedział, że nie stać go na klub ekstraklasowy, chciałby go uzdrowić i oddać w lepsze ręce. Pierwsza część się prawie udała, prawie. Klub trafił w ręce Smagorowicza oraz Sobstylowej i wtedy hasło "SZEJK" przepokraczyło się w słowa "za dwa tygodnie". Kibicowanie polegało na przychodzeniu na stadion i darciu ryja z listą żądań nie wiadomo od kogo, albo siedzeniu na ogródku i pieczeniu kiełby przy gorzole i dyskusjach o Cieśliku.
Musieliśmy upaść na ryj i wybić sobie zęby, żeby zrozumieć, że musimy się najnormalniej w świecie wziąć wszyscy do roboty i robić co się tylko da, każdy na miarę swoich możliwości.
To jest cena "manny z nieba"

Super Puchar z Widzewem pamiyntom, jeszcze chyba bez zgody.
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
niechec do lokalnego rywala, derby itd - to rozumiem.
ale te wszystkie sztuczne "kosy" i "zgody" to jest dziecinada.
ale te wszystkie sztuczne "kosy" i "zgody" to jest dziecinada.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wczorej Królewski na konferyncji po meczowyj zapowiedzioł że jeszcze w czyrwcu zostanie ogłoszny nowy układ właścicielski, a budżet Wisły wzrośnie z 18 do 25 milionow, a w razie ewentualnego awansu o kolejne 10 milionow.Rickenn10 pisze: ↑6 cze 2023, o 23:42W całej tej dzisiejszej rozgrywce najbardziej żal Stali.
Z meczu byli zespołem lepszym, wpadły dwie bramki z dupy tak jak z nami. Niestety po sezonie teraz dużo zmian nastąpi i ciekawe jak to wpłynie na ich postawe w następnym sezonie.
W Wiśle będzie trzęsienie, nasciągali Hiszpanów za srogie pieniądze których jak się okazuje nie otrzymają z ekstraklasy więc raczej na pewno zdecydowana większość odejdzie bo nie wierzę że nie będzie cięć.
Co do twierdzeń dawać Hiszpana do nas. Spoko ale tylko jeden, uważam że 5 czy 6 Hiszpanów którzy byli w podstawowym składzie w pewien sposób mogli niszczyć atmosferę w szatni a przynajmniej takie jest moje zdanie bo celem było dojście do celu po trupach a nie budowanie więzi i relacji. U nas taki harpagan jako jeden jedyny byłby postrzegany zupełnie inaczej jako taki rodzynek i coś takiego prędzej wpisaloby się w budowanie relacji i atmosfery.
Kobusinski raczej nie zostanie - Zagłębie chce dość mocna kwotę za wykup.
Co za tym idzie o Feliksa będzie piekielnie ciężko tym bardziej bo kwota na pewno jest zdecydowanie wyższa.
Czekamy zatem na pierwsze nazwiska i informacje.
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."
- Rickenn10
- Kontakt:
No to ciekawegucio77 pisze: ↑7 cze 2023, o 09:58Wczorej Królewski na konferyncji po meczowyj zapowiedzioł że jeszcze w czyrwcu zostanie ogłoszny nowy układ właścicielski, a budżet Wisły wzrośnie z 18 do 25 milionow, a w razie ewentualnego awansu o kolejne 10 milionow.Rickenn10 pisze: ↑6 cze 2023, o 23:42W całej tej dzisiejszej rozgrywce najbardziej żal Stali.
Z meczu byli zespołem lepszym, wpadły dwie bramki z dupy tak jak z nami. Niestety po sezonie teraz dużo zmian nastąpi i ciekawe jak to wpłynie na ich postawe w następnym sezonie.
W Wiśle będzie trzęsienie, nasciągali Hiszpanów za srogie pieniądze których jak się okazuje nie otrzymają z ekstraklasy więc raczej na pewno zdecydowana większość odejdzie bo nie wierzę że nie będzie cięć.
Co do twierdzeń dawać Hiszpana do nas. Spoko ale tylko jeden, uważam że 5 czy 6 Hiszpanów którzy byli w podstawowym składzie w pewien sposób mogli niszczyć atmosferę w szatni a przynajmniej takie jest moje zdanie bo celem było dojście do celu po trupach a nie budowanie więzi i relacji. U nas taki harpagan jako jeden jedyny byłby postrzegany zupełnie inaczej jako taki rodzynek i coś takiego prędzej wpisaloby się w budowanie relacji i atmosfery.
Kobusinski raczej nie zostanie - Zagłębie chce dość mocna kwotę za wykup.
Co za tym idzie o Feliksa będzie piekielnie ciężko tym bardziej bo kwota na pewno jest zdecydowanie wyższa.
Czekamy zatem na pierwsze nazwiska i informacje.