Sezon 2023/2024

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
scaneRboy
Kontakt:

Re: Sezon 2023/2024

#151 Post autor: scaneRboy » 7 cze 2023, o 05:01

Mówiąc szczerze czuje niechęć do kostkarzy konkretnie z powodu tego, jak się zachowali wobec nas gdy probowaliśmy ZOBACZYĆ MECZ NASZEJ DRUŻYNY. Dokładnie NIE O TO CHODZI w sporcie i piłce nożnej.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#152 Post autor: True Blue » 7 cze 2023, o 06:12

gerhat pisze:
6 cze 2023, o 19:02
Przypominam tylko że na sektorze Wisły wisi nasza fana i tego co tu wypisujecie czytać się nie da
Beztuż trza ja stamtond gibko zabrać do Chorzowa. Gańba jak ciul.
ZAWSZE NIYBIESKI

scaneRboy
Kontakt:

#153 Post autor: scaneRboy » 7 cze 2023, o 06:58

True Blue pisze:
7 cze 2023, o 06:12
gerhat pisze:
Przypominam tylko że na sektorze Wisły wisi nasza fana i tego co tu wypisujecie czytać się nie da
Tak to ma wyglądać? Jak ktoś ma kryzys to się na niego wypina... Po pierwsze, przez najczarniejsze lata w historii Ruchu jednak biliśmy razem, może to nie jest najważniejsze na świecie, ale będąc w III lidze między innymi dzięki kontaktom z Wisłą utrzymaliśmy naszą kibicowską infrastrukturę, a może i nawet ją wzmocniliśmy - to pokaże czas. Ja sobie to bardzo cenię, bo właśnie w takich sytuacjach poznajesz człowieka, który jest z tobą.

Niemniej ewidentnie maja kryzys. Pisałem wyżej o końcu ery Cupiała więc nie będę powtarzał. Ja jak zwykle mam niezłą pamięć i mam przed oczami jak wyglądali za trenera Łazarka, jak przy Cichej Witold Wawrzyczek wdupił im bramę z 30metrów. Od ich ostatniego tytułu upłynęło już 12!!! lat. Era Cupiała zaczęła się 24 lata temu! Ciężko mi rozstrzygać nie będąc tam w środku, ale główna siła dzisiejszych kibiców to właśnie 20-30 latkowie, którzy wyrośli na mannie z nieba. Podobnie z resztą jak my, nas położył upadek przemysłu.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Golyrubychop
Kontakt:

#154 Post autor: Golyrubychop » 7 cze 2023, o 07:36

scaneRboy pisze:
7 cze 2023, o 06:58
True Blue pisze:
gerhat pisze:
Tak to ma wyglądać? Jak ktoś ma kryzys to się na niego wypina... Po pierwsze, przez najczarniejsze lata w historii Ruchu jednak biliśmy razem, może to nie jest najważniejsze na świecie, ale będąc w III lidze między innymi dzięki kontaktom z Wisłą utrzymaliśmy naszą kibicowską infrastrukturę, a może i nawet ją wzmocniliśmy - to pokaże czas. Ja sobie to bardzo cenię, bo właśnie w takich sytuacjach poznajesz człowieka, który jest z tobą.

Niemniej ewidentnie maja kryzys. Pisałem wyżej o końcu ery Cupiała więc nie będę powtarzał. Ja jak zwykle mam niezłą pamięć i mam przed oczami jak wyglądali za trenera Łazarka, jak przy Cichej Witold Wawrzyczek wdupił im bramę z 30metrów. Od ich ostatniego tytułu upłynęło już 12!!! lat. Era Cupiała zaczęła się 24 lata temu! Ciężko mi rozstrzygać nie będąc tam w środku, ale główna siła dzisiejszych kibiców to właśnie 20-30 latkowie, którzy wyrośli na mannie z nieba. Podobnie z resztą jak my, nas położył upadek przemysłu.
Nie mogę się z Tobą zgodzić co do siły kibiców. Może na Wiśle 20-30 to siła; ale na Ruchu to som pokolenia 65-40-18. Tak z ciekawości po wiela stoi "manna z nieba"?

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#155 Post autor: True Blue » 7 cze 2023, o 07:47

scaneRboy pisze:
7 cze 2023, o 06:58
True Blue pisze:
gerhat pisze:

Chopie mi niy łazi, o żodyn ich kryzys, ino o cołko ta otoczka tyj narkozgody. Krakusy zowdy sie o Slonzokach wypowiadali z pogardom i wyższościom. Terozki sie nic niy zmieniło. Posiedzom rok we tyj lidze, to może spokorniejom.
ZAWSZE NIYBIESKI

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#156 Post autor: gerhat » 7 cze 2023, o 07:55

Starsi kibice pamiętają jak w latach 80-tych Widzew rozjebał nam pociąg, walki na peronie i fety lecące z okien tych wieżowców po drodze na stadion. Ciekawe co pisalibyście gdyby wtedy był internet. Dzisiaj nikt tego nie wyciąga, potrafiliśmy się odciąć od przeszłości.

Wczoraj na sektorach Wisły widziałem wielu w niebieskich barwach, czy to byli przebierańcy albo jacyś narkomani?

Ja tej sztamy nie zawierałem ale szanuję i bardzo słabe jest to że niektórzy nie dorośli do tego i pękają gdy rywalizowaliśmy sportowo o ten sam cel. Wiślacy byli dla Was fajni jak lecieli z ekstraklasy albo na jesieni tracili do nas kilkanaście punktów a napinacie się jak przez moment mogli nas wyprzedzić w tabeli.
Dobrze że Elana nie gra z nami w tej samej lidze o te same cele … eh
Ostatnio zmieniony 7 cze 2023, o 08:02 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#157 Post autor: Adam1983 » 7 cze 2023, o 08:01

A co powiesz o kibicach Wisły, którzy nie tak dawno z autokaru do naszego kibica wołali Ruch Chorzowskie psy ?
Nie zmienio to faktu, że szkoda że Wisły nie będzie w ex, ale to nie za stadiony czy lokalizację się awansuje. Na pewno nie jest mi szkoda tej zadufanej w sobie, obrośniętej piórkami społeczności (zapewne nie wszyscy). Jak nabiorą trocha pokory, posypiom głowy popiołem, to jestem zarówno ja, jak i większość z nas, gotowy spojrzeć na nich nieco przychylnym okiem. Tymczasem pokuta.

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#158 Post autor: Konrad » 7 cze 2023, o 08:18

gerhat pisze:
7 cze 2023, o 07:55
Starsi kibice pamiętają jak w latach 80-tych Widzew rozjebał nam pociąg, walki na peronie i fety lecące z okien tych wieżowców po drodze na stadion. Ciekawe co pisalibyście gdyby wtedy był internet. Dzisiaj nikt tego nie wyciąga, potrafiliśmy się odciąć od przeszłości.

Wczoraj na sektorach Wisły widziałem wielu w niebieskich barwach, czy to byli przebierańcy albo jacyś narkomani?

Ja tej sztamy nie zawierałem ale szanuję i bardzo słabe jest to że niektórzy nie dorośli do tego i pękają gdy rywalizowaliśmy sportowo o ten sam cel. Wiślacy byli dla Was fajni jak lecieli z ekstraklasy albo na jesieni tracili do nas kilkanaście punktów a napinacie się jak przez moment mogli nas wyprzedzić w tabeli.
Temat na pewno trudny - przyznam, że przez zachowanie Wiślaków mój stosunek do Białej Gwiazdy jest nijaki - jednak trzeba pamiętać, iż nasze relacje (przynajmniej w latach 70 i 80) były więcej niż poprawne. Chóralne śpiewy na Cichej typu "Wisełko, Wisełko my cię kochamy lecz punktów ci nie oddamy", sam słyszałem przez radio w studio S-13. O faktycznym oddawaniu punktów nie chcę się wypowiadać,ale myślę, ze starsi pamiętali jak obie drużyny grały tak żeby wzajemnie nie zrobić sobie krzywdy.
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#159 Post autor: Scypion » 7 cze 2023, o 08:32

gerhat pisze:

Grała. Razem z Widzewem pomogla nas spuscic nizej.

scaneRboy
Kontakt:

#160 Post autor: scaneRboy » 7 cze 2023, o 08:48

Adam1983 pisze:
7 cze 2023, o 08:01
A co powiesz o kibicach Wisły, którzy nie tak dawno z autokaru do naszego kibica wołali Ruch Chorzowskie psy ?
Wiem o czym gadka. O to mi właśnie chodzi z tym brakiem dojrzałości niektórych. I my i Wisła jesteśmy klubami z wielką liczbą kibiców, znajdziesz różnych typów. Większość jest normalna, ale są i tacy co ich interesuje tylko co by tu do nochala wciągnąć.

scaneRboy
Kontakt:

#161 Post autor: scaneRboy » 7 cze 2023, o 08:54

gerhat pisze:
Starsi kibice pamiętają jak w latach 80-tych Widzew rozjebał nam pociąg,
Ja pier*** Gerhat... ale my jesteśmy starzy... pamiętacie finał PP w Wodzisławiu???

Golyrubychop pisze:
7 cze 2023, o 07:36
Tak z ciekawości po wiela stoi "manna z nieba"?
doceniam Twój sarkazm, ponieważ jest bardzo celny. Jak zawsze warto wrócić do przeszłości: na tym forum, w temacie "Co z tym Ruchem?" z łatwością znajdziesz posty w których kibice, po likwidacji przemysłu pisali o "szejku", który "wejdzie w Ruch", na pytanie a niby dlaczego? odpowiedź była bo "my są Ruch" oraz "jesteśmy wszędzie". Musieliśmy spaść z ligi, żeby nastała era, którą zapoczątkował Mariusz Klimek - on zapowiedział, że nie stać go na klub ekstraklasowy, chciałby go uzdrowić i oddać w lepsze ręce. Pierwsza część się prawie udała, prawie. Klub trafił w ręce Smagorowicza oraz Sobstylowej i wtedy hasło "SZEJK" przepokraczyło się w słowa "za dwa tygodnie". Kibicowanie polegało na przychodzeniu na stadion i darciu ryja z listą żądań nie wiadomo od kogo, albo siedzeniu na ogródku i pieczeniu kiełby przy gorzole i dyskusjach o Cieśliku.
Musieliśmy upaść na ryj i wybić sobie zęby, żeby zrozumieć, że musimy się najnormalniej w świecie wziąć wszyscy do roboty i robić co się tylko da, każdy na miarę swoich możliwości.

To jest cena "manny z nieba"

gucio77
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#162 Post autor: gucio77 » 7 cze 2023, o 09:45

scaneRboy pisze:
7 cze 2023, o 08:54
gerhat pisze:
Starsi kibice pamiętają jak w latach 80-tych Widzew rozjebał nam pociąg,
Ja pier*** Gerhat... ale my jesteśmy starzy... pamiętacie finał PP w Wodzisławiu???

Golyrubychop pisze:
7 cze 2023, o 07:36
Tak z ciekawości po wiela stoi "manna z nieba"?
doceniam Twój sarkazm, ponieważ jest bardzo celny. Jak zawsze warto wrócić do przeszłości: na tym forum, w temacie "Co z tym Ruchem?" z łatwością znajdziesz posty w których kibice, po likwidacji przemysłu pisali o "szejku", który "wejdzie w Ruch", na pytanie a niby dlaczego? odpowiedź była bo "my są Ruch" oraz "jesteśmy wszędzie". Musieliśmy spaść z ligi, żeby nastała era, którą zapoczątkował Mariusz Klimek - on zapowiedział, że nie stać go na klub ekstraklasowy, chciałby go uzdrowić i oddać w lepsze ręce. Pierwsza część się prawie udała, prawie. Klub trafił w ręce Smagorowicza oraz Sobstylowej i wtedy hasło "SZEJK" przepokraczyło się w słowa "za dwa tygodnie". Kibicowanie polegało na przychodzeniu na stadion i darciu ryja z listą żądań nie wiadomo od kogo, albo siedzeniu na ogródku i pieczeniu kiełby przy gorzole i dyskusjach o Cieśliku.
Musieliśmy upaść na ryj i wybić sobie zęby, żeby zrozumieć, że musimy się najnormalniej w świecie wziąć wszyscy do roboty i robić co się tylko da, każdy na miarę swoich możliwości.

To jest cena "manny z nieba"
Finał PP w Wodzisławiu??? 😳
Super Puchar z Widzewem pamiyntom, jeszcze chyba bez zgody.
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#163 Post autor: Slawko » 7 cze 2023, o 09:52

niechec do lokalnego rywala, derby itd - to rozumiem.
ale te wszystkie sztuczne "kosy" i "zgody" to jest dziecinada.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

gucio77
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#164 Post autor: gucio77 » 7 cze 2023, o 09:58

Rickenn10 pisze:
6 cze 2023, o 23:42
W całej tej dzisiejszej rozgrywce najbardziej żal Stali.
Z meczu byli zespołem lepszym, wpadły dwie bramki z dupy tak jak z nami. Niestety po sezonie teraz dużo zmian nastąpi i ciekawe jak to wpłynie na ich postawe w następnym sezonie.
W Wiśle będzie trzęsienie, nasciągali Hiszpanów za srogie pieniądze których jak się okazuje nie otrzymają z ekstraklasy więc raczej na pewno zdecydowana większość odejdzie bo nie wierzę że nie będzie cięć.
Co do twierdzeń dawać Hiszpana do nas. Spoko ale tylko jeden, uważam że 5 czy 6 Hiszpanów którzy byli w podstawowym składzie w pewien sposób mogli niszczyć atmosferę w szatni a przynajmniej takie jest moje zdanie bo celem było dojście do celu po trupach a nie budowanie więzi i relacji. U nas taki harpagan jako jeden jedyny byłby postrzegany zupełnie inaczej jako taki rodzynek i coś takiego prędzej wpisaloby się w budowanie relacji i atmosfery.
Kobusinski raczej nie zostanie - Zagłębie chce dość mocna kwotę za wykup.
Co za tym idzie o Feliksa będzie piekielnie ciężko tym bardziej bo kwota na pewno jest zdecydowanie wyższa.
Czekamy zatem na pierwsze nazwiska i informacje.
Wczorej Królewski na konferyncji po meczowyj zapowiedzioł że jeszcze w czyrwcu zostanie ogłoszny nowy układ właścicielski, a budżet Wisły wzrośnie z 18 do 25 milionow, a w razie ewentualnego awansu o kolejne 10 milionow.
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#165 Post autor: Rickenn10 » 7 cze 2023, o 10:13

gucio77 pisze:
7 cze 2023, o 09:58
Rickenn10 pisze:
6 cze 2023, o 23:42
W całej tej dzisiejszej rozgrywce najbardziej żal Stali.
Z meczu byli zespołem lepszym, wpadły dwie bramki z dupy tak jak z nami. Niestety po sezonie teraz dużo zmian nastąpi i ciekawe jak to wpłynie na ich postawe w następnym sezonie.
W Wiśle będzie trzęsienie, nasciągali Hiszpanów za srogie pieniądze których jak się okazuje nie otrzymają z ekstraklasy więc raczej na pewno zdecydowana większość odejdzie bo nie wierzę że nie będzie cięć.
Co do twierdzeń dawać Hiszpana do nas. Spoko ale tylko jeden, uważam że 5 czy 6 Hiszpanów którzy byli w podstawowym składzie w pewien sposób mogli niszczyć atmosferę w szatni a przynajmniej takie jest moje zdanie bo celem było dojście do celu po trupach a nie budowanie więzi i relacji. U nas taki harpagan jako jeden jedyny byłby postrzegany zupełnie inaczej jako taki rodzynek i coś takiego prędzej wpisaloby się w budowanie relacji i atmosfery.
Kobusinski raczej nie zostanie - Zagłębie chce dość mocna kwotę za wykup.
Co za tym idzie o Feliksa będzie piekielnie ciężko tym bardziej bo kwota na pewno jest zdecydowanie wyższa.
Czekamy zatem na pierwsze nazwiska i informacje.
Wczorej Królewski na konferyncji po meczowyj zapowiedzioł że jeszcze w czyrwcu zostanie ogłoszny nowy układ właścicielski, a budżet Wisły wzrośnie z 18 do 25 milionow, a w razie ewentualnego awansu o kolejne 10 milionow.
No to ciekawe :) zobaczymy jak to będzie

ODPOWIEDZ