CZASOPISMO "NIEBIESCY"

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Viro

#16 Post autor: Viro » 1 sty 2003, o 22:50

nie wiem jak jest teraz ale zawsze mozna bylo takie zdjecia nabyc w sklepiku na stadionie pozdrawiam

KK
Kontakt:

#17 Post autor: KK » 1 sty 2003, o 23:21

Mikoruch - Marcin Miler ostro mysli nad tym, a my mamy mu zamiar pomoc...
Dlatego jesli nie w sklepie, to na wlasna reke poprzez strone bedzie mozna zakupic fotki!
Postaram sie o to!
Aha aukcja przeciaga sie ale sie odbedzie
Fotki zawodnikom porobimy w dniu zamkniecia okresu transferowego

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18 Post autor: Mikoruch » 2 sty 2003, o 11:40

Bardzo sie cieszę. Na stadionie w sklepiku - pod trybuną - zdjęć nie było od dość długiego czasu. Jestem pierwszy, który zamówi kilka kompletów. Czekam na info. :P

Morris
Kontakt:

#19 Post autor: Morris » 3 sty 2003, o 13:23

Mam małe kontakty w jednym z wydawnictw i mógłbym ewentualnie coś pokombinować w kwestii składu i druku czasopisma. Do tego jednak sprawa musiałaby być w miarę skrystalizowana gdyż wydawanie na średnim poziomie jakiegokolwiek czasopisma niszowego, skierowanego do wąskiej grupy osób a tym samym mogącego liczyć na małą liczbę czytelników jest zadaniem bardzo trudnym i rzadko bywa niedeficytowe. Wiem, że nawet takie tytuły jak "Nasza Legia" gdyby nie reklamodawcy i "obrotność";) wydawców miałyby trudności z funkcjonowaniem ze środków pozyskanych z samej sprzedaży.
Warto byłoby dotrzeć do osób wydających upadłych "Niebieskich" i zorientować się na jaką ilość sprzedanych egzemplarzy mogli liczyć, jaki mieli skalkulowany jednostkowy koszt produkcji, czy przekroczyli próg rentowności itp., bez tego ani rusz.
Będę z uwagą przyglądał się rozwojowi tej inicjatywy, niczego nie obiecuję ale gdyby jakas idea się wykrystalizowała, pokręcić wokół sprawy zawsze się można.

grhoak

#20 Post autor: grhoak » 10 sty 2003, o 07:43

Ostatnim pismem jakie wychodziło był " Super Ruch" i według mnie najlepszym, upadło z braku kasy.
W internecie jest chyba jeszcze strona tej gazetki.

grhoak

#21 Post autor: grhoak » 10 sty 2003, o 08:07

Gość

#22 Post autor: Gość » 16 sty 2003, o 09:55

Jeśli chodzi o skład gazetki i wypuszczanie do naświetlarni, to oferuję swoje usługi gratis, jestem grafikiem więc problem znam od podszewki 8)

Gudrun

#23 Post autor: Gudrun » 23 sty 2003, o 03:13

Oki. Zawsze uważałam, że powinniśmy mieć gazetkę. Przecież Nas Kibiców RUCHU jest przecież naprawdę wielu, i to nie tylko w Polsce. Swoje wydawnictwo ma Legia, Polonia, więc dlaczego nie MY!~!!!! Przede wszystkim trzeba znalezć reklamodawców. To jest podstawa. Z tego utrzymuje się 90% gazet na rynku. Druga sprawa kolportaż. Gazeta musi docierać wszędzie tam, gdzie Jesteśmy. Nie tylko do Swiętochlowic czy Rudy Sląaskiej, ale i do Tychów, Mysłowic i Katowic. Powinna również być rozprowadzana na trybunach podczas meczów, tak jak cola i popcorn ( bo przecież My Kibice Niebieskich nie samym chlebem żyjemy, ale również tym, co dzieje się w Naszym UKochanym Klubie). A może znalazlby się jakiś wielbiciel Ruchu, który pociągnąłby cały ten Geschaft, jak wydawca Naszej Legii + W. Giler? :wink:

Pozdrowienia dla Wszystkich, którzy czytają ten possssstttttt!!!!!!

sekretarz

"NIEBIESCY"

#24 Post autor: sekretarz » 6 lut 2003, o 08:37

BARDZO SIĘ CIESZĘ, ŻE PORUSZONO TEMAT GAZETKI KLUBU. BYŁEM JEDNĄ Z OSTATNICH OSÓB ZAJMUJĄCYCH SIE TYM TEMATEM Z RAMIENIA KLUBU. SŁUSZNE SĄ PRZYPUSZCZENIA KILKU Z UCZESTNIKÓW FORUM, ŻE BRAK PISMA NA RYNKU JEST PO PROSTU KWESTIĄ KASY. DLA PRZYKŁADU PODAJĘ, ŻE KOSZT WYDANIA JEDNEGO NUMERU OSCYLOWAŁ W OKOLICACH 4-5 TYSIĘCY ZŁOTYCH. UWAŻAM PODOBNIE JAK WY, ŻE PISMO POWINNO WRÓCIĆ NA RYNEK I JESTEM W STANIE ZAANGAŻOWAĆ W TO KLUB POD WZGLEDEM INFORMACYJNYM ORAZ DZIENNIKARSKIM ( POZAD KONTAKTAMI W PRASIE MAMY PRZECIEZ OFERUJĄCYCH SWOJĄ POMOC LUKASA I KRZYSIA KUBICKIEGO) POZOSTAJE JEDNAK PROBLEM FINANSOWY. Z AUTOPSJI WIEM, ŻE NA PIENIĄDZE ZE SPRZEDAŻY NIE MA CO LICZYĆ - POZOSTAJĄ REKLAMY ALE TU MUSZĘ LICZYC NA WASZĄ POMOC. TUTAJ BARDZO PRZYDAŁOBY SIĘ ZAANGAŻOWANIE KIBICÓW, BO KWOTA NIBY NIEWIELKA ALE WYMAGAJĄCA SPORO ZACHODU. POZOSTAJĘ DO DYSPOZYCJI - JACEK BLOK SEKRETARZ KLUBU.

Viro

#25 Post autor: Viro » 6 lut 2003, o 14:27

Dziekujemy za oferowana pomoc
mam nadzieje , ze jezeli wszytsko pojdzie po naszej mysli i uda sie pozalatwiac wszystko to powinno byc naprawde niezle a kazdy kibic naszego kluby pewnie bedzie chcial miec taka gazetke w swojej kolekcji
pozdrawiam

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#26 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 22 gru 2009, o 20:39

Temat troche stary ale jaki piekny. Pamietam jak czasopismo kupowałem w sklepei na osfaldow w tej białej budce.
nie powiem ale było dosc ciekawe jesli chodzi o materiał i plakaty też super :) brakuje mi tego :( marketing mamy jaki mamy ale na czasopiśmie konkretnym klub by dużo zyskał.
A jeśli klub by potrzebował pomocy to mamy wspaniałych kibicow , ktorzy na tym sie znają m.in Pan Kuczok ;)

19flaper20
Kontakt:

#27 Post autor: 19flaper20 » 23 gru 2009, o 13:22

No też pamiętam jak to kupowałem. Ech to były czasy.. ;)

ODPOWIEDZ