CZASOPISMO "NIEBIESCY"
-
- Kontakt:
- Mikoruch
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Mam małe kontakty w jednym z wydawnictw i mógłbym ewentualnie coś pokombinować w kwestii składu i druku czasopisma. Do tego jednak sprawa musiałaby być w miarę skrystalizowana gdyż wydawanie na średnim poziomie jakiegokolwiek czasopisma niszowego, skierowanego do wąskiej grupy osób a tym samym mogącego liczyć na małą liczbę czytelników jest zadaniem bardzo trudnym i rzadko bywa niedeficytowe. Wiem, że nawet takie tytuły jak "Nasza Legia" gdyby nie reklamodawcy i "obrotność";) wydawców miałyby trudności z funkcjonowaniem ze środków pozyskanych z samej sprzedaży.
Warto byłoby dotrzeć do osób wydających upadłych "Niebieskich" i zorientować się na jaką ilość sprzedanych egzemplarzy mogli liczyć, jaki mieli skalkulowany jednostkowy koszt produkcji, czy przekroczyli próg rentowności itp., bez tego ani rusz.
Będę z uwagą przyglądał się rozwojowi tej inicjatywy, niczego nie obiecuję ale gdyby jakas idea się wykrystalizowała, pokręcić wokół sprawy zawsze się można.
Warto byłoby dotrzeć do osób wydających upadłych "Niebieskich" i zorientować się na jaką ilość sprzedanych egzemplarzy mogli liczyć, jaki mieli skalkulowany jednostkowy koszt produkcji, czy przekroczyli próg rentowności itp., bez tego ani rusz.
Będę z uwagą przyglądał się rozwojowi tej inicjatywy, niczego nie obiecuję ale gdyby jakas idea się wykrystalizowała, pokręcić wokół sprawy zawsze się można.
Oki. Zawsze uważałam, że powinniśmy mieć gazetkę. Przecież Nas Kibiców RUCHU jest przecież naprawdę wielu, i to nie tylko w Polsce. Swoje wydawnictwo ma Legia, Polonia, więc dlaczego nie MY!~!!!! Przede wszystkim trzeba znalezć reklamodawców. To jest podstawa. Z tego utrzymuje się 90% gazet na rynku. Druga sprawa kolportaż. Gazeta musi docierać wszędzie tam, gdzie Jesteśmy. Nie tylko do Swiętochlowic czy Rudy Sląaskiej, ale i do Tychów, Mysłowic i Katowic. Powinna również być rozprowadzana na trybunach podczas meczów, tak jak cola i popcorn ( bo przecież My Kibice Niebieskich nie samym chlebem żyjemy, ale również tym, co dzieje się w Naszym UKochanym Klubie). A może znalazlby się jakiś wielbiciel Ruchu, który pociągnąłby cały ten Geschaft, jak wydawca Naszej Legii + W. Giler?
Pozdrowienia dla Wszystkich, którzy czytają ten possssstttttt!!!!!!

Pozdrowienia dla Wszystkich, którzy czytają ten possssstttttt!!!!!!
"NIEBIESCY"
BARDZO SIĘ CIESZĘ, ŻE PORUSZONO TEMAT GAZETKI KLUBU. BYŁEM JEDNĄ Z OSTATNICH OSÓB ZAJMUJĄCYCH SIE TYM TEMATEM Z RAMIENIA KLUBU. SŁUSZNE SĄ PRZYPUSZCZENIA KILKU Z UCZESTNIKÓW FORUM, ŻE BRAK PISMA NA RYNKU JEST PO PROSTU KWESTIĄ KASY. DLA PRZYKŁADU PODAJĘ, ŻE KOSZT WYDANIA JEDNEGO NUMERU OSCYLOWAŁ W OKOLICACH 4-5 TYSIĘCY ZŁOTYCH. UWAŻAM PODOBNIE JAK WY, ŻE PISMO POWINNO WRÓCIĆ NA RYNEK I JESTEM W STANIE ZAANGAŻOWAĆ W TO KLUB POD WZGLEDEM INFORMACYJNYM ORAZ DZIENNIKARSKIM ( POZAD KONTAKTAMI W PRASIE MAMY PRZECIEZ OFERUJĄCYCH SWOJĄ POMOC LUKASA I KRZYSIA KUBICKIEGO) POZOSTAJE JEDNAK PROBLEM FINANSOWY. Z AUTOPSJI WIEM, ŻE NA PIENIĄDZE ZE SPRZEDAŻY NIE MA CO LICZYĆ - POZOSTAJĄ REKLAMY ALE TU MUSZĘ LICZYC NA WASZĄ POMOC. TUTAJ BARDZO PRZYDAŁOBY SIĘ ZAANGAŻOWANIE KIBICÓW, BO KWOTA NIBY NIEWIELKA ALE WYMAGAJĄCA SPORO ZACHODU. POZOSTAJĘ DO DYSPOZYCJI - JACEK BLOK SEKRETARZ KLUBU.
-
- Kontakt:
Temat troche stary ale jaki piekny. Pamietam jak czasopismo kupowałem w sklepei na osfaldow w tej białej budce.
nie powiem ale było dosc ciekawe jesli chodzi o materiał i plakaty też super
brakuje mi tego
marketing mamy jaki mamy ale na czasopiśmie konkretnym klub by dużo zyskał.
A jeśli klub by potrzebował pomocy to mamy wspaniałych kibicow , ktorzy na tym sie znają m.in Pan Kuczok
nie powiem ale było dosc ciekawe jesli chodzi o materiał i plakaty też super

A jeśli klub by potrzebował pomocy to mamy wspaniałych kibicow , ktorzy na tym sie znają m.in Pan Kuczok

-
- Kontakt: