Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lacky24
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#13591 Post autor: lacky24 » 1 cze 2022, o 23:43

orzechruch pisze:
1 cze 2022, o 20:33

Nie napisałem nigdzie, że ten transfer mi nie pasuje tylko, że jest bardziej nieoczywisty niż niektórym się tu może wydawać po przelotnym spojrzeniu w liczby.

Pląskowski zagrał sezon życia w 2 lidze, pierwszy tak dobry od początku kariery, mimo to zespół któremu dał awans postanawia się z nim pożegnać bez żalu. Skoro trener, który widział go na co dzień w treningu i meczach rezygnuje z niego to uznał, że jego umiejętności są niewystarczające na 1 lige.
Słusznie? Tego nie wiemy, będziemy wiedzieli po kilku kolejkach. Nie porównywałbym tego transferu do transferu Szczepana, bo w tym 2 wypadku przychodził do nas chłopak do 2 ligi, który już wcześniej w tej 2 lidze radził sobie świetnie i grał ligę wyżej, teraz pozyskujemy piłkarza do 1 ligi, który miał kontakt z tą ligą i się od niej odbił. Przypominam też, że Szczepan nie wykonywał u nas rzutów karnych, gdyby je wykonywał pewnie tych bramek miałby z 16.

Nie chodzi teraz żeby hejtować ten transfer, chłopakowi trzeba dać czas, ale rozmawiając tutaj na forum, omawiając ewentualne możliwości, taktykę, transfery możemy chyba rzucać pewnymi przypuszczeniami. I takim przypuszczeniem się podzieliłem, że raczej nie będzie to chłopak na pierwszy skład a alternatywa dla Stępnia. Tyle, życze mu jednak jak najlepiej.
skoncz produkowac masowo te posty, roz styknie napisac, a ty chyba 8 postow o tym samym, chopie niy spamuj!

Transfer ciekawy. Jeszcze nie tak dawno nawet pies z kulawa noga by do nas nie przyszedl, a teraz czolowy strzelec naszego bezposredniego rywala. Co do Chojniczanki, to Fosie tez swego czasu pozwolili odejsc z klubu, bo mieli jakas inna strategie. Kiedys na jakis kulisach moze wyjdzie dlaczego Plaskowski do nas przyszedl.
Debiut na Cichej: 09.12.2006 Górny Śląsk - Polska
Debiut na Ruchu: 14.04.2007 Ruch - Zagłębie S.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13592 Post autor: kroy » 2 cze 2022, o 00:01

Dams0n pisze:
1 cze 2022, o 23:15
Tak mi sie spomniało co do Monety: https://dziennikzachodni.pl/lukasz-mone ... r/13845686
Tym bardziej dziwne jak ktoś może pomyśleć ze to byłby zły transfer :)
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#13593 Post autor: Radvan138 » 2 cze 2022, o 02:16

orzechruch pisze:
1 cze 2022, o 19:30
Sniper1920 pisze:
1 cze 2022, o 18:58
orzechruch pisze:
1 cze 2022, o 18:07
niebieski98 pisze:
1 cze 2022, o 18:01
Panowie ale równie dobrze Pląskowski w maju mógł być już z nami dogadany, albo przebierać w ofertach z innych klubów i postawił Chojniczance warunki zaporowe - bo był zdecydowany opuścić Chojnice. Dostał ofertę z 1 ligi i Ruchu i czekał tylko na nasz ewentualny awans, podejrzewam że tak to mogło wyglądać. Co więcej im pozostało jak napisać że nie przedłużą kontraktu i podziękować za grę w takim przypadku?
Nie mogło tak być bo Chojnice nie nie przedłużyły z nim kontraktu tylko pozwoliły odejść rok przed końcem kontraktu (miał go do czerwca 2023),to tak jakby Ruch za darmo oddał Neugebauera Lechii, albo jakbyśmy teraz Bieleckiemu pozwolili rozwiązać kontrakt bo zgłosił się do niego ktoś z ekstraklasy.Albo tak jakby Bayern teraz za darmo pozwolił Lewandowskiemu zmienić klub. Totalnie bez sensu.

Chojnice same z niego zrezygnowały ze względów sportowych, czy słusznie to nie wiem ale takie są fakty.
No niestety kolego, ale robisz tu niepotrzebne zamieszanie i dopisujesz jakieś niestworzone historie.

Zgodnie z Transfermarkt Plaskowski kontrakt ważny z Chojniczanka ma do 30 Czerwca 2022, więc na logikę można wywnioskować, że był z Ruchem dogadany, bo miał dość grania na wiosce przy 500 osobowej publice.

https://www.transfermarkt.pl/artur-plas ... ler/266050
No niestety kolego ale to ty podajesz niesprawdzone info robiąc zamieszanie, Pląsowski miał faktycznie kontrakt do 2022r. ale automatycznie mu się przedłużył do 2023 po awansie. Więc trochę do dupy ta twoja logika.
32-letni pomocnik Michał Grobelny, 30-letni napastnik Mateusz Klichowicz i 28-letni napastnik Artur Pląskowski po zakończeniu sezonu odchodzą z Chojniczanki Chojnice.

Kontrakt Grobelnego kończy się w czerwcu, Klichowicza za rok, natomiast umowa Pląskowskiego została automatycznie przedłużona w związku z awansem chojnickiego klubu do Fortuna I ligi, ale dwaj ostatni gracze otrzymali wolną rękę w poszukiwaniu nowych klubów.

W zakończonym sezonie eWinner II ligi Grobelny zagrał 21 meczów, Klichowicz wystąpił w 30 spotkaniach i zdobył trzy gole, a Pląskowski zagrał 29 meczów i strzelił 12 bramek.
z tego cytatu jasno wynika kto z czyich usług zrezygnował i na tym zakończmy rozmowę.

źródło

http://www.90minut.pl/news/319/news3197 ... zance.html
tyle ze kontrakt z nami mogl podpisac juz w styczniu. bez znaczenia wtedy by bylo czy przy awansie sie przedluzy czy nie.

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13594 Post autor: True Blue » 2 cze 2022, o 09:28

https://sportdziennik.com/ruch-chorzow- ... przyjemne/
W kontekście ukraińskiego stopera Zubkowa to do klubu należała decyzja, czy aktywuje klauzulę przedłużenia kontraktu, lecz wygląda na to, że tak się nie stanie, mimo że grał regularnie.
:szok:
ZAWSZE NIYBIESKI

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13595 Post autor: chropaczow » 2 cze 2022, o 09:41

True Blue pisze:
2 cze 2022, o 09:28
W kontekście ukraińskiego stopera Zubkowa to do klubu należała decyzja, czy aktywuje klauzulę przedłużenia kontraktu, lecz wygląda na to, że tak się nie stanie, mimo że grał regularnie.
Też mnie to zdziwiło. Pewnie chodzi o kasę...

tomicher
Kontakt:

#13596 Post autor: tomicher » 2 cze 2022, o 09:53

Pamiętajcie, że to co czytacie na nasz temat, to równie dobrze mogą być zwykłe plotki albo naciągane wypowiedzi, które z rzeczywistością mają niewiele wspólnego.
Trudno mi sobie wyobrazić, żeby klub zrezygnował z takiego zawodnika jak Zubkov i rozpoczął poszukiwania kolejnych nowych obrońców na jego miejsce :wstyd: Ten człowiek spadł nam z nieba rundę temu.

Co do Pląskowskiego, bo na jego temat się nie wypowiadałem - dla mnie to świetny transfer.
Gość gra w bardzo nieprzyjemny sposób dla obrońców, jest silny i nieprzewidywalny. Wszyscy wiedzą, że to jest napastnik ale dla mnie, w naszym klubie to on może pełnić rolę Fosy. Delikatnie cofnięty względem Szczepana, dostający sporo piłek pod nogi, a co za tym idzie sporo okazji do zdobycia bramek... tak jak Fosa.

Co do tych zawirowań kontraktowych Pląskowskiego - wcześniej czy później to wyjdzie. Kulisy albo Grygierczyk albo kto inny o to zapyta i wszystkiego się dowiemy. Jak na moje nie ma co szerzyć teorii spiskowych bo pewnie prawda jest bardziej prozaiczna niż nam się czasami wydaje ;)

Wyciągamy popcorn i jadymy dali z niebieskim big brotherem :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Jak typujecie - dzisiaj kolejne zdjęcie z koszulką ? :cool:
Obrazek

Marcus
Kontakt:

#13597 Post autor: Marcus » 2 cze 2022, o 10:09

chropaczow pisze:
2 cze 2022, o 09:41
True Blue pisze:
Wydaje mi się, że jest to po prostu delikatnie naciągnięty artykuł, który powstał tylko i wyłącznie na podstawie konferencji, którą oglądaliśmy, gdzie zostało powiedziane tylko tyle, że rozmowy trwają. Co oczywiście nie oznacza, że się nie potwierdzi. Zobaczymy, też chciałbym, żeby Rusłan z nami został, bo pomimo jakichś tam błędów, które mu się przytrafiły to obrona z nim w składzie mega pewna. :)

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13598 Post autor: kroy » 2 cze 2022, o 10:36

Marcus pisze:
2 cze 2022, o 10:09
chropaczow pisze:
2 cze 2022, o 09:41
True Blue pisze:
Wydaje mi się, że jest to po prostu delikatnie naciągnięty artykuł, który powstał tylko i wyłącznie na podstawie konferencji, którą oglądaliśmy, gdzie zostało powiedziane tylko tyle, że rozmowy trwają. Co oczywiście nie oznacza, że się nie potwierdzi. Zobaczymy, też chciałbym, żeby Rusłan z nami został, bo pomimo jakichś tam błędów, które mu się przytrafiły to obrona z nim w składzie mega pewna. :)
Ogólnie to trzeba jasno powiedzieć, że ten awans zrobiła obrona + Bielecki w głownej mierze. To, że nie przegrywaliśmy meczów pozwoliło nam utrzymać 3 miejsce a w barażach nie jest łatwo nie awansować, jeśli sie nie traci nawet gola. Także ja mam nadzieje, że uda się zatrzymać Rusłana ale nawet jeśli nie to mamy wciąż zapas zawodników - Nawrocki, Kulej, Sikora - chociaż wiadomo, że wtedy pewnie trzeba będzie pomyśleć nad jakimś transferem.
Inna sprawa, że nasi obrońcy mają wygodną sytuację, bo nawet jak coś spieprzą maja za plecami Biela który bardzo często im uratuje tyłek - to też pomaga grać na luzie i podejmować lepsze (choć czasem bardziej ryzykowne) decyzje.

Być może to sam Rusłan nie chce grać dalej z jakichś powodów - czy to rodzinnych czy jakichkolwiek innych - w takim wypadku też myślę, że trzeba uszanować jego decyzję, bo z niewolnika nie będzie pracownika. Jakkolwiek się to rozwiąże, wielkie dzięki Ruslan za grę dla Ruchu w tak waznym momencie i za dużą skutecznośc.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Gebeels
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13599 Post autor: Gebeels » 2 cze 2022, o 11:23

Obrazek

Ale tak spojrzeć obiektywnym okiem to każdemu kibicowi podoba się jego waleczność ale błedów miał więcej niż Kulejewski. Pewnie sztab uznał że w 1 lidze na takiego coś nie ma miejsca albo mają jakiegoś obrońce w zanadrzu i czekają na podpis.
Pamiętaj, ślubowałeś KS Ruch.

Awatar użytkownika
Jano99
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13600 Post autor: Jano99 » 2 cze 2022, o 11:41

Gebeels pisze:
2 cze 2022, o 11:23
Obrazek

Ale tak spojrzeć obiektywnym okiem to każdemu kibicowi podoba się jego waleczność ale błedów miał więcej niż Kulejewski. Pewnie sztab uznał że w 1 lidze na takiego coś nie ma miejsca albo mają jakiegoś obrońce w zanadrzu i czekają na podpis.
Dziwne.. No okej błędy popełniał, ale jednak w oczach sztabu prezentował się lepiej niż Kulej czy Nawrocki. Czyli co Zubkov aut a wcześniej wymieniona dwójka ma zostać?

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13601 Post autor: L-o » 2 cze 2022, o 11:45

Może klub uznał, że ilość i charakter błędów popełnionych pod koniec rundy, w wyższej lidze kosztować będzie więcej i dlatego postawimy na kogoś stabilniejszego w miejsce strażaka-piromana.

mrokol08
Kontakt:

#13602 Post autor: mrokol08 » 2 cze 2022, o 11:45

Dodatkowo czemu Żagiel to trudniejszy temat, jego też chcą wydupcyć?
Batory Fans

NG1920
Kontakt:

#13603 Post autor: NG1920 » 2 cze 2022, o 12:02

Żagiel na pewno jest ambitnym zawodnikiem i nie chce wchodzić tylko z ławki na parę minut przez kolejny sezon. Jeśli trener go nie widzi w pierwszej 11 (a tak to wyglądało do tej pory) to też lepiej jego pensję przeznaczyć na kogoś kogo trener będzie chciał wstawiać do składu częściej. A i jemu samemu regularna gra da więcej. Aczkolwiek stał się na swój sposób 'ulubieńcem' kibiców, bo wszyscy się go domagali w składzie (zwłaszcza jak nie szło). Na pewno kilka niepopularnych decyzji zostanie podjętych, ale myślę, że ten awans powinien wiązać się z kredytem zaufania do sztabu szkoleniowego.

tomicher
Kontakt:

#13604 Post autor: tomicher » 2 cze 2022, o 12:48

Jeśli Zubkov (który wywalczył I skład) decyzją klubu ma opuścić zespół, to Nawrocki, Kulejewski powinni też już być spakowani.

Jeśli mamy odpalić pół obrony to ja jestem arcyciekawy kto tam jest zapisany w notesiku, że możemy sobie na to pozwolić :cool:
Obrazek

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13605 Post autor: heli » 2 cze 2022, o 13:05

każdy chyba ma nadzieję, że skoro robią miejsce to na teoretycznie lepszych, a nie na wyłącznie tańszych.
My i tak mamy bardzo dobrą skuteczność jeżeli chodzi o transfery i chyba ciężko szukać osób, które całkowicie by zawiedli oczekiwania. Trzeba liczyć, że i teraz będzie podobnie.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

ODPOWIEDZ