skoncz produkowac masowo te posty, roz styknie napisac, a ty chyba 8 postow o tym samym, chopie niy spamuj!orzechruch pisze: ↑1 cze 2022, o 20:33
Nie napisałem nigdzie, że ten transfer mi nie pasuje tylko, że jest bardziej nieoczywisty niż niektórym się tu może wydawać po przelotnym spojrzeniu w liczby.
Pląskowski zagrał sezon życia w 2 lidze, pierwszy tak dobry od początku kariery, mimo to zespół któremu dał awans postanawia się z nim pożegnać bez żalu. Skoro trener, który widział go na co dzień w treningu i meczach rezygnuje z niego to uznał, że jego umiejętności są niewystarczające na 1 lige.
Słusznie? Tego nie wiemy, będziemy wiedzieli po kilku kolejkach. Nie porównywałbym tego transferu do transferu Szczepana, bo w tym 2 wypadku przychodził do nas chłopak do 2 ligi, który już wcześniej w tej 2 lidze radził sobie świetnie i grał ligę wyżej, teraz pozyskujemy piłkarza do 1 ligi, który miał kontakt z tą ligą i się od niej odbił. Przypominam też, że Szczepan nie wykonywał u nas rzutów karnych, gdyby je wykonywał pewnie tych bramek miałby z 16.
Nie chodzi teraz żeby hejtować ten transfer, chłopakowi trzeba dać czas, ale rozmawiając tutaj na forum, omawiając ewentualne możliwości, taktykę, transfery możemy chyba rzucać pewnymi przypuszczeniami. I takim przypuszczeniem się podzieliłem, że raczej nie będzie to chłopak na pierwszy skład a alternatywa dla Stępnia. Tyle, życze mu jednak jak najlepiej.
Transfer ciekawy. Jeszcze nie tak dawno nawet pies z kulawa noga by do nas nie przyszedl, a teraz czolowy strzelec naszego bezposredniego rywala. Co do Chojniczanki, to Fosie tez swego czasu pozwolili odejsc z klubu, bo mieli jakas inna strategie. Kiedys na jakis kulisach moze wyjdzie dlaczego Plaskowski do nas przyszedl.