Letnie transfery

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1006 Post autor: heli » 23 lip 2006, o 10:42

arcio pisze:
COBRA pisze:Coraz bardziej chce mi sie smiac z tego co sie wyrabia w tym klubie !Awans do OE buhahahaaaa
a jak nie awansujemy to co zrobisz?
każdy orze jak morze
nas nie stać na zakupy!!!
poprzednia runda pokazała że bez wielkich nazwisk też można powalczyć to czemu teraz ma byc inaczej?

jak bedzie u nas tak jak w sosnowcu kapitał zagraniczny dający kase (budżet mają chyba 2 razy wiekszy niż my i są bez długów) to możemy pogadać

ludzie zejdźcie na ziemie
ale to chyba działacze i trener określili, że wtym sezonie celem jest awans, więc chyba wiedzą co mówię, nie ze awansują ale żeby przynajmniej powalczyli, piszesz w innym temacie, że Koszarawa wygrała bo to w końcu IV ligowa drużyna, a grała z naszymi rezerwami, które to niby grają w A klasie, tyhlko, że połowa z tego składu to byli piłkarze dopiero co przyszli, więc czy my wzmacniali pierwszy skłąd czy rezerwy A klasowe, czy o ten awans mamy walczyć z pierwszym zespołem czy z rezerwami awansować do okręgówki. Chyba, że to jedyny pomysł marketingowy jaki wymyśleli, obiecujemy walke o najwyższe cele, tylko, jeżeli znów okażą się to płonne nadzieje, to jest to sposób na dwa trzy mecze, apotem znów wszystko wróci do normy i będzie nas chodziło nei wielu. Czy skoro nie stać nas na pożądne wzmocnienia to jest sens ściągać takich piłkarzy, skoro mamy jeden z niższych budżetów w drugiej lidze, za to będziemy mieli najwyższy w A-klasie. Skoro niby nie ma kasy to czy ci co obecnie doszli zarabiają mniej niz nasi wychowankowie, którzy mogli by tak samo siedzieć na ławce. Bądź grając spróbować ich wypromować i sprzedać, bo jak rozumie te wszystkie wypożeczenia to darmowe są. Czy zamisttych co przyszli nie lepiej było złączyć ich zarobki i ściągnąć dwóch wartościowych graczy. Skoro jak pokazała ostatnia runda grało ilu może z 17 zawodników regularnie (nie wiem czy nie mniej). ktoś powie a co jak kontuzje, nic bo ci co obecnie niby mieli by zastępować pierwszy skłąd w razie kontuzji nic nie pokazują, więc co za problem by grał "nic nie pokazujący" któryś z naszych wychowanków.

Moiże i nic bym nie pisał ale jak przeczytałem twój post, że w końcu IV ligowa Koszarawa pokonała nasze A klasowe rezerwy wiec w końcu nic złgo sie nie stało o dla mnie troche sie miarka przebrała, na czytanie tych wywodów, skoro 6 z tego skłądu to świeże transfery.

Jest taki sposób postępowania że jak ktoś jest biedny i ma mało kasy to z reguły kupuje rzadziej, ale pożądny sprzęt, bo nie stać go na naprawy,m czy zeby np. co roku kupować choćby nowy telewizor, ale widze nas stać by co roku kupować 6 zawodników co posiedzą, apotem będzie kłopot z ich sprzedaniem, czy nawet wciśnięciem za darmo. Przykład Norko.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1007 Post autor: jajo » 23 lip 2006, o 11:27

po ciezkiej chorobie, ale bez klubu zostal Waldemar Piątek
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

wodorost

#1008 Post autor: wodorost » 23 lip 2006, o 15:30

Heli
100% racji. Ja od dawna optuję żeby jednak próbować ogrywać naszych wychowanków. Ale groch o ścianę - znów pozbyli się ot tak 4 zdolnych wychowanków. Niby wypożyczenie ale myślę że jak się Foszmańczykowi, Markiewiczowi, Wawrzyńczokowi czy Janoszce dać prawdziwą ( podkreślam PRAWDZIWĄ) szansę na grę - a nie po 12 czy 5 ostatnich minut jak robił to Wleciał- to ci chłopcy bez sentymentu nie będą chcieli wrócić do klubu który tak naprawdę ich nie chce.
I tu łączy się to wszystko z finansami - no bo chyba logiczny jest system, w którym swoich wychowanków się promuje i dobrze sprzedaje dla dobra obu stron. Ruch którys już rok z rzędu woli dobrze wyszkolonych zawodników wypuścić za szkrzynkę mineralnej.
Ot - dlaczego nie potrafimy wykaraskać się z marazmu. Tu są potrzebne rozwiązania systemowe a nie doraźne szukanie po omacku. A jeżeli klub z aspiracjami na OE przegrywa z 4 ligową drużyną - i obojętnie czy w składzie wyjściowym czy testowanym - (przecież Koszarawa też eksperymentuje przed sezonem) - to po prostu wstyd i gańba. Na tydzień przed rozpoczęciem ligi nie mamy bramkarza, bo Paśnik to zawsze był dla mnie klown, Norko - ??? , Nowak - nie dziwię mu się że sp....la. Może wpuścić juniora Kazimierza - ryzyko takie samo a może być w przyszłości korzyść.
Ciężko widzę walkę o awans.

bary

#1009 Post autor: bary » 23 lip 2006, o 16:41

Ja się jednego obawiam,wiem,że Wleciałowski jest b.dobrym trenerem,ale czy na II lige ?
Przypominam sobie sytuacje z trenerem Żurkiem,który miał jakieś tam sukcesy z GKS i znajdował się w podobnej sytuacje co Górnik za Wleciałowskiego,Żurek przyszedł do Podbeskidzia,nawet mu dali kase na tzw "gwiazdy" i nie zrobił awansu,tłumacząc się,że II liga to zupełnie co innego jak I , w II zapier...a się od 1 do 90 min po całym boisku,jak chce się coś osiągnąć,a w I ustawia się zespół i konterka,ważne,żeby każdy był na swojej pozycji.
Dlatego trochę się obawiam,czy Wleciał sobie z tym poradzi,pocieszeniem,może być fekt,że w zeszłym sezonie poznał już specyfike II ligi i wie jak grać,żeby wygrywać.
Jedyne co mi sie nie podoba u tego trenera,to,że ma trochę za mało agresji w sobie,a czasami trzeba zawodnika zdrowo opier...ić,żeby wzioł się do rodoty.

arcio
Kontakt:

#1010 Post autor: arcio » 23 lip 2006, o 17:26

dla mnie logiczne jest pozyskanie lepszych zawodników niż się ma w składzie
czy teraz tak sie stało? to sie okaże po tym jak ci nowi będą sie mieli okazję wykazać
wtedy zobaczymy czy tegoroczne ruchy transferowe były przynajmniej przyzwoity

bardzo powaznym problemem obecnie jest pozycja tormana
to na pewno martwi że nie ma pewnego chłopa miedzy słupkami
mam nadzieja że sie działacze w końcu obudzą i kogoś poszukają :|
nigdy nie jest za późno

Panewniki
Kontakt:

#1011 Post autor: Panewniki » 23 lip 2006, o 19:39

arcio pisze:dla mnie logiczne jest pozyskanie lepszych zawodników niż się ma w składzie
czy teraz tak sie stało? to sie okaże po tym jak ci nowi będą sie mieli okazję wykazać
wtedy zobaczymy czy tegoroczne ruchy transferowe były przynajmniej przyzwoity
Wczoraj mieli okazja sie wykazac i co :?: Zoboczymy jak sie bydom sprawowac w sezonie :wink:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

Awatar użytkownika
ruchowiec71
Kontakt:

#1012 Post autor: ruchowiec71 » 25 lip 2006, o 00:10

zaciekawiło mnie bardzo gdzie poszedł Smażyński - jeden z mych ulubionych piłkarzy - dzieki za odp
Aha nie wiecie co z Petaszem??
pozdro
WIELKA WIELKA WIELKA

NIEBIESKA ERKA

Kobold
Kontakt:

#1013 Post autor: Kobold » 25 lip 2006, o 00:25

Wygląda na to, że Petasz będzie wypożyczony (?) do ŁKS Łomża.

Awatar użytkownika
Rejon
Kontakt:

#1014 Post autor: Rejon » 25 lip 2006, o 18:55

O Smarzyku słyszołech w kontekście sosnowca ale czy to jest prowda? na tako paka jako oni richtujom to on troszka zbyt słaby
"Od piłkarzy wymagam wyłącznie respektu. Tak jak w szkole musisz mieć szacunek do nauczyciela, w domu do ojca i matki, tak w szatni do trenera. I ten respekt musi być zawsze, a nie tylko wtedy, kiedy trener zrobi awanturę." - J. Kocian

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1015 Post autor: spyru » 25 lip 2006, o 19:19

Tam miał grać Michał Smarzyński, ale inny- jakiś junior.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Elmer
Kontakt:

#1016 Post autor: Elmer » 25 lip 2006, o 19:37

W Sosnowcu jest inny Smażyński (pisane przez "ż")
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

gargamel

#1017 Post autor: gargamel » 25 lip 2006, o 19:51

Sport 25.07.2006
Napastnik z Włoch ?
Bardzo aktywni latem na rynku transferowym sosnowiczanie rozglądają się jeszcze za bramkostrzelnym napastnikiem.-Rynek krajowy znamy doskonale i powiem szczerze,że jest on dość wąski-wyjaśnia dyrektor Zagłębia,Wojciech Rudy.-Rozesłaliśmy wici po Czechach i Słowacji,ale nie będziemy działać w pośpiechu.Chcemy zawodnika ukształtowanego, zdolnego od razu do gry w podstawowym składzie. Mamy czas do końca sierpnia.Nikt nam jednak głowy nie urwie jeżeli takowego nie znajdziemy. Prezes Motto stwierdził,że jak będzie trzeba,to sprowadzimy zawodnika z Włoch.Byłaby to pewnie sensacja dużego kalibru.../No oni montują solidną pake ,prawie taką jak Ruch
:wink:

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1018 Post autor: jajo » 25 lip 2006, o 20:07

jakos mam przeczucie, ze skonczy sie to jak u nas z 1,5 roku temu
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

MaćkiFans
Kontakt:

#1019 Post autor: MaćkiFans » 25 lip 2006, o 20:36

http://www.zaglebie.org/pelne.php?id=1928 no i chyba nowak juz u nas zostanie dobrze zawsze większa konkurencja na tej pozycji. http://www.ruch.chorzow-online.pl/?id=457#kom a z tym Domżalskim zobaczymy co z nim bedzi przypomina stanfforda we wzroscie ale mam nadzie ze bedzie od niego lepszy.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2006, o 23:02 przez MaćkiFans, łącznie zmieniany 1 raz.

juan21

#1020 Post autor: juan21 » 25 lip 2006, o 21:41

Niektorzy piszą np: Pach dlaczego nie do nas? Powiem wam ze w Polkowicach zarabial 7 tys( co bylo o wiele wiecej niz mogl dostac w Ruchu) a w Sosnowcu dostal 14 tys...

Zablokowany