Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
TheEnd2
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#21541 Post autor: TheEnd2 » 9 paź 2019, o 19:23

@Antykumaty , @Morris , @Biadacz
macie dużo racji, jednak FC i lich liderzy prowadzili negocjacje,
osobiście ich nie znam bo dzieli nas jakies 30 lat... życia ale uważam jako stary kibic ze musiało dojść do porozumienia, szczegolnie ze wiekszość tego chciała...
trzeba mierzyć siły na zamiary
Liderzy dali tym z SA jakiś czas na działania.... zobaczymy i sprawdzimy !
Ważne żebysmy stanowili jedność i się tolerowali pomimo różnych zdań i opinii, a nie lekceważyli siebie bo to wszystko co tu piszemy zostaje na lata, szanujmy się !

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21542 Post autor: jalboss » 9 paź 2019, o 19:24

Morris pisze:
9 paź 2019, o 18:40
Chciałbym się mylić,...
Była szansa na jakieś poważne zmiany, a chyba (oby nie) jest dupa z majonezem, kto wie czy nie jesteśmy w gorszej sytuacji niż przed bojkotem, bo nie dość że takie pospolite ruszenie następnym razem może już nie wypalić, to jeszcze co bardziej świadomi sytuacji nie kupią dogadanych obecnie pozornych zmian pod tą samą właścicielską banderą.
Trzeba było być na spotkaniu to byś nie musiał pisać takich pierdoł.

Generalnie śledząc ten wątek, mam wrażenie, że niektórych przerasta czytanie ze zrozumieniem.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

TheEnd2
Kontakt:

#21543 Post autor: TheEnd2 » 9 paź 2019, o 19:27

Bandera jest jedna RUCH Chorzów 1920 !!!!

Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21544 Post autor: KOSTA » 9 paź 2019, o 20:17

szpil jest o 15 tak jak gieksa-Elana....
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

damian
Kontakt:

#21545 Post autor: damian » 9 paź 2019, o 20:58

Nie marudzymy tylko wszyscy na szpil

- jest czas wojny i czasem trzeba przegrupować wojska,
sprawdzić potencjał i iść na zwiady, aby sprawdzić co przeciwniki "może" - językiem Vice
W KOŃCU JESTEŚMY NIEBIESKĄ ARMIĄ - więc do boju.
Szacunek dla "negocjujących"
moRawa

gipcu
Kontakt:

#21546 Post autor: gipcu » 9 paź 2019, o 21:53

Tylko niech przypadkiem nie przyjdzie komuś na myśl, że mecz na bukowej ważniejszy...

nrsl-halemba
Kontakt:

#21547 Post autor: nrsl-halemba » 9 paź 2019, o 22:03

biedactwo :hurra:
Niebieska Dzielnica Halemba

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21548 Post autor: chropaczow » 9 paź 2019, o 22:08

Swoje zrobił...

Awatar użytkownika
Renegat1988
Kontakt:

#21549 Post autor: Renegat1988 » 9 paź 2019, o 22:17

Konrad pisze:
9 paź 2019, o 11:58
Renegat1988 pisze:
9 paź 2019, o 11:42
Z całym szacunkiem dla wszystkich wkladajacych ogrom pracy ze strony kibiców, ale:

-Póki co nadal nie mamy środków na dalsze funkcjonowanie

- w dalszym ciągu nie walczymy o 2 pkt

-w dalszym ciągu nie zrobiono nic ze strony klubu w stronę budowy stadionu, poza obecnością p. Weli na manifestacji

- kibice maja pomoc szukać sponsorów etc. To tak jakbym prowadził sklep i prosił klientów o pomoc w poszukiwaniu sponsora do rozbudowy mojego sklepu
Tak, wiem że nie możemy porównywać Ruchu to zwykłego biznesu, ale taka retoryka posługuje się p Bik więc niech poprosi swoich klientów o poszukiwanie sponsorów którzy zainwestuja w jego firmy 🙄
Rzeczywistość, która dzieje wokół RUCHu to swoista polityka. W polityce nie ma wyborów idealnych - są tylko najlepsze z możliwych. Nasi negocjatorzy, to nie są ludzie, którzy wyskoczyli krowie spod ogona - są to ludzie na określonym poziomie. Skoro oni potrafili się dogadać, pewne rzeczy wynegocjować, to może warto spojrzeć na to choć trochę optymistycznie....
Sory, ale przez ostatnie kilkanaście lat jakoś ciężko tu o optymizm - tymbardziej patrząc na zachowanie Bika, Kurczyka względem klubu, względem kibiców, Simona

Naszym negocjatorom kłaniam się w pas za całą robotę (bez szydery) tylko czy to aby napewno dobre rozwiazanie... Czas pokaże

Awatar użytkownika
Renegat1988
Kontakt:

#21550 Post autor: Renegat1988 » 9 paź 2019, o 22:30

viRo_BJJ pisze:
9 paź 2019, o 12:39
Renegat1988 pisze:
9 paź 2019, o 11:42
Z całym szacunkiem dla wszystkich wkladajacych ogrom pracy ze strony kibiców, ale:

-Póki co nadal nie mamy środków na dalsze funkcjonowanie

- w dalszym ciągu nie walczymy o 2 pkt

-w dalszym ciągu nie zrobiono nic ze strony klubu w stronę budowy stadionu, poza obecnością p. Weli na manifestacji

- kibice maja pomoc szukać sponsorów etc. To tak jakbym prowadził sklep i prosił klientów o pomoc w poszukiwaniu sponsora do rozbudowy mojego sklepu
Tak, wiem że nie możemy porównywać Ruchu to zwykłego biznesu, ale taka retoryka posługuje się p Bik więc niech poprosi swoich klientów o poszukiwanie sponsorów którzy zainwestuja w jego firmy 🙄
Nie wiem skąd masz informacje, że nie mamy środków na dalsze funkcjonowanie jak na dzień dzisiejszy, mamy splacona licencje, piłkarze i trenerzy sa na czysto, pracownicy etatowi maja 1 zalegla pensje........

- walka o 2 pkt chyba należy do zarządu i nie wyobrażam sobie aby ja ktokolwiek odpuscil
- nie wiem czego oczekujesz od klubu w sprawie budowy stadionu ? ja też uważam , że mogli by się bardziej starać ale,,,,,,,,,, temat stadionu to inna bajka
Rozumiem że mamy zapewniony budżet do końca sezonu oraz plany na kolejne i że nie pochodzą one z miasta ani z pożyczek?

Walka o 2 pkt należy do zarządu to chyba oczywiste, chodzi mi oto że już dawno powinny być kroki ku temu poczynione, czy u Nas zawsze musi być wszystko za pięć dwunasta bądź po terminie
Nie znam się, ale wydaje mi się że to nie jest duży problem napisać odwołanie

Skoro sam uważasz że mogli by się bardziej postarać w sprawie stadionu, to nie rozumiem pytania do mnie...?

I żeby rozwiac wątpliwości, nie mam Wam nic do zarzucenia - chapeas ba dla Was za wszystko co robicie, poprostu tym ludziom się nie da ufać. Nie wykazują żadnego zaangażowania i w du*** maja ten klub - nikt mi nie wmowi że Bik biedaczek przypadkiem źle dobieral sobie ludzi, że Kurczyk jest zakochany w Ruchu tylko Im nie wyszło, że przez te lata ani jednego nacisku na stadion etc etc NIE UFAM IM sory tak mam

Elmer
Kontakt:

#21551 Post autor: Elmer » 9 paź 2019, o 23:41

Z innej beczki. Rozumiem, że Andrzej środkowy palec w sprawie stadionu pokaże nam po wyborach. Żeby nie psuć "słupków".
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
WolnyLogin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21552 Post autor: WolnyLogin » 10 paź 2019, o 00:44

viRo_BJJ pisze:
9 paź 2019, o 15:08
PAnowie możliwe, że macie racje i nic dobrego nie będzie - macie inny pomysł?
Szacunek za zaangażowanie i włożoną pracę. Pytanie tylko czy Panu Bikowi nie zależy wyłącznie na tym, aby przy minimalnych własnych nakładach finansowych (spłacenie zaległych pensji) przejąć - z pomocą kibiców właśnie - największą możliwą kwotę z puli promocji miasta przez sport (4 mln złotych)? Pytanie drugie - czy pojawienie się zagranicznego inwestora to czyste science fiction czy jednak jest coś na rzeczy?
Jakie Wy macie odczucie? Bo rozumiem, że zawieszenie bojkotu to mniejsze zło, aniżeli złoty środek.

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21553 Post autor: Mikoruch » 10 paź 2019, o 00:56

Gdzie niezależny audyt by raz na zawsze zobaczyć kto i jak wyciagał kasę...

gipcu
Kontakt:

#21554 Post autor: gipcu » 10 paź 2019, o 03:24

Dobra chopy, nie słuchać biadolenia innych tylko cisnąć to do przodu. Jak piszą, że nie ma opcji upadku na ten moment to tak jest...mobilizować się!

R.Heydrich
Kontakt:

#21555 Post autor: R.Heydrich » 10 paź 2019, o 06:25

Wolny login , trafiłeś chyba w 10 o to im chodzi,
My jesteśmy po prostu narzędziem do wyciagnięcia kasy.

ODPOWIEDZ