Co z tym Ruchem?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Niczego dobrego się nie spodziewam. Oświadczenia tego politycznego kłamcy są g.... warte.
-
- Kontakt:
Przecież parę mln już poszło na stadion, więc chyba można to podciągnąć pod niegospodarnosc?
-
- Kontakt:
Najwazniejsze, zeby przestal kła... sciemniac. Jesli budowa stadionu nie jest mozliwa, to niech to powie i poprze argumentami.
...przed wyborami
...przed wyborami
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
Andrzej K. zawsze może zamknąć temat twierdząc, że nie ma sensu budowania stadionu dla klubu z 4 klasy rozgrywkowej
Jak na razie tego argumentu nie podniósł, ale moim zdaniem to kwestia czasu.

-
- Kontakt:
Może to zły przykład, ale niech popatrzy na Katowice. Wiadomo nie ma co budżetu porównywać i chociaż tam też ciulajom gejuchów tyla lot o stadionie to Krupa pedzioł że wybuduje im ten stadion niezależnie w kery bydom grać lidze. Ale takiego pinokia jak w Chorzowie to chyba na fotelu prezydenta nie ma nikaj.
-
- Kontakt:
Znam dobrze ten motyw, ale nawet niech nie zaczyna. Doskonale pamietamy co bylo gadane, jak Ruch musial grac w Gliwicach mecze Ligi Europejskiej. Byla silna druzyna, nie bylo stadionu, a internet niczego nie zapomina.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- viRo_BJJ
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Panowie, prosimy jeszcze o chwile cierpliwości, chcemy zamknąć temat szybko i sprawnie. Nie jesteśmy złotoustymi prezesami jakich miał Ruch.
Pewne tematy lubią ciszę. Chce uciąć od razu spekulacje, że ktoś z kimś się na coś umówił, lub to info dla ''kumatych'' itp. Wszystkie ustalenia jak tylko dopniemy przekażemy szeroko i oczywiście tutaj też. Odpowiemy na wszystkie pytania i ustalenia, oraz opowiemy o rozmowach, które zaczęły się już przed wyborami samorządowymi w 2018 roku......
Jeżeli chodzi budowę stadionu, to na jednym ze spotkań Prezydent potwierdził, że budowa stadionu jest niezależna od tego w jakiej klasie rozgrywkowej będzie grał Ruch - mogę to napisać jasno bo na spotkaniu nie byłem sam. Co do samej budowy stadionu, czy miasto udźwignie to przy zmianach podatkowych - moim zdaniem przy odpowiednim zarządzaniu i ustawienie stadionu jako priorytet , nie będzie z tym problemu.
Przykładowo wydatki inwestycyjne w mieście:
2019 - 157 mln
2018 - 122 mln
2017 - 99 mln
2016 - 123 mln
2015 - 83 mln
2014 - 82 mln
2013 - 66 mln
2012 - 64 mln
2011 - 38 mln
2010 - 74mln
Pewne tematy lubią ciszę. Chce uciąć od razu spekulacje, że ktoś z kimś się na coś umówił, lub to info dla ''kumatych'' itp. Wszystkie ustalenia jak tylko dopniemy przekażemy szeroko i oczywiście tutaj też. Odpowiemy na wszystkie pytania i ustalenia, oraz opowiemy o rozmowach, które zaczęły się już przed wyborami samorządowymi w 2018 roku......
Jeżeli chodzi budowę stadionu, to na jednym ze spotkań Prezydent potwierdził, że budowa stadionu jest niezależna od tego w jakiej klasie rozgrywkowej będzie grał Ruch - mogę to napisać jasno bo na spotkaniu nie byłem sam. Co do samej budowy stadionu, czy miasto udźwignie to przy zmianach podatkowych - moim zdaniem przy odpowiednim zarządzaniu i ustawienie stadionu jako priorytet , nie będzie z tym problemu.
2019 - 157 mln
2018 - 122 mln
2017 - 99 mln
2016 - 123 mln
2015 - 83 mln
2014 - 82 mln
2013 - 66 mln
2012 - 64 mln
2011 - 38 mln
2010 - 74mln
JIU JITSU ZNACZY MIEKKA SZTUKA - JESTESMY MIECZAKAMI, KTORZY LEJA TWARDZIELI
RODOWICI KATOWICZANIE KS RUCH CHORZOW
RODOWICI KATOWICZANIE KS RUCH CHORZOW
-
- Kontakt:
Wersja, że nie warto budować stadionu, ponieważ Ruch reprezentuje niski poziom sportowy jest oficjalnie promowana i powtarzana pomiędzy urzędnikami i innymi osobami zatrudnionymi przez miasto. To jest o 180stopni na opak, niż gdy otarliśmy się o majstra i graliśmy w lidze europy. W necie jest sporo wywiadów i spotkań wyborczych z tego okresu.
Zamiast dobudować stadion na miare poziomu sportowego drużyny, zniszczono drużynę do poziomu stadionu.
Nie chce tego więcej słuchać! Jak wyglądają ci ludzie kiedyś, a teraz? a jak wyglądał Ruch wtedy, a teraz!!! Pobudowani, na stanowiskach, z furami, ustawieni, ociekających cielskiem grubasów na darmowych wyżerach... -mówimy o dziesiątkach osób, znajomków wyczarowanych z mchu i paproci. A gdzie jest Ruch? Głębokie peryferia sportowe i milionowe długi! Nie wku***jcie ludzi, bo wszystko jest fajne dopóki się nie przesadzi.
Toczą się negocjacje to się jeszcze powstrzymuje... ale ta gadka o słabej drużynie działa na mnie jak czerwona płachta na byka.
Zamiast dobudować stadion na miare poziomu sportowego drużyny, zniszczono drużynę do poziomu stadionu.
Nie chce tego więcej słuchać! Jak wyglądają ci ludzie kiedyś, a teraz? a jak wyglądał Ruch wtedy, a teraz!!! Pobudowani, na stanowiskach, z furami, ustawieni, ociekających cielskiem grubasów na darmowych wyżerach... -mówimy o dziesiątkach osób, znajomków wyczarowanych z mchu i paproci. A gdzie jest Ruch? Głębokie peryferia sportowe i milionowe długi! Nie wku***jcie ludzi, bo wszystko jest fajne dopóki się nie przesadzi.
Toczą się negocjacje to się jeszcze powstrzymuje... ale ta gadka o słabej drużynie działa na mnie jak czerwona płachta na byka.
-
- Kontakt:
Czy w wydatkach na inwestycje w 2019 roku jest koszt modernizacji ul. 3 Maja? Jeśli tak to w jakiej kwocie? Bo chyba nie całosciowa.viRo_BJJ pisze: ↑3 paź 2019, o 08:43Panowie, prosimy jeszcze o chwile cierpliwości, chcemy zamknąć temat szybko i sprawnie. Nie jesteśmy złotoustymi prezesami jakich miał Ruch.
2019 - 157 mln
2018 - 122 mln
2017 - 99 mln
2016 - 123 mln
2015 - 83 mln
2014 - 82 mln
2013 - 66 mln
2012 - 64 mln
2011 - 38 mln
2010 - 74mln
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
z strony miasta to według szacunków 11 mln
-
- Kontakt:
- sgR
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Oni chyba mają duże dofinansowanie z UE na tą ulicę więc nie wiem czy to się w prognozie wpisuje. Może to tylko wkład własny.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Najwyższą kwotę dofinansowania otrzymał Chorzów - to ponad 14 milionów złotych.
W Chorzowie dofinansowanie przeznaczone zostanie na przebudowę ulicy 3 Maja. Remont tej ulicy to wspólny projekt miasta i spółki Tramwaje Śląskie. Chorzów odpowiada za część drogową, której koszt szacowany jest na około 25 milionów złotych z czego miasto zapłaci ok. 11 milionów złotych.
nie jest to dofinansowanie z UE
-
Ten gość nie ma kręgosłupa i uważa ludzi za debili, co nie mają dostępu do Internetu i nie pamiętają jego wcześniejszych wypowiedzi/deklaracji. Stadion na pewno nie powstanie, a jak zacznie mu się palić pod dupą to moim zdaniem użyje tego argumentu. Awansujta wyżej to może stadion powstanie, to według mnie będzie kolejna zagrywka by zagrać na czas. W kolejnej kadencji nie będzie mógł startować ale i tak wygra aparatczyk mianowany przez Andrzeja K. więc strategia będzie ta sama.
- Radvan138
- Kontakt:
Jestech spokojny_BiADACZ_ pisze: ↑2 paź 2019, o 12:39Radvan, spokojnie. Te informacje na razie nie mogą zostać ujawnione, jak tylko sprawa ruszy i zostaną podjęte konkretne decyzje przez kilka stron, to poinformujemy Was za pośrednictwem wszystkich stron, fejsbukow i tu na forum również.
Jeszcze trochę cierpliwości Panowie.

Taka odpowiedz jak twoja calkiem mnie satysfskcjonuje tak ze bez paniki