Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#481 Post autor: Goscioo » 26 wrz 2019, o 08:55

Wela kaj Ci kibice Stomilu ? Na kerym sektorze siedzieli ?

Wela

#482 Post autor: Wela » 26 wrz 2019, o 17:04

arcio pisze:
25 wrz 2019, o 22:47
Kłamie bo jego celem jest manipulacja, skonfliktowanie kibiców tak żeby przerwać bojkot.
Oni potrzebują nas na stadionie a wiadomo kibice gości będą to nasi też bo ja kto...
Nie dyskutujcie z nim, stop manipulacji!
Biadacz, nie skłamałem.

20-go z Olsztyna przyszedł mail z prośbą o rezerwację dla 100 kibiców Stomilu. Później drugi mail na 150 osób.
Dopiero 24go w dniu meczu otrzymaliśmy informację z Olsztyna, że w związku z bojkotem Kibiców Ruchu, nie przyjeżdżają kibice z Olsztyna.
Zatem, nie zarzucaj mi kłamstw, bo przekazuję Kibicom prawdę!

Arcio, jesteś w błędzie! W ogromnym błędzie! Jest wprost przeciwnie, niż napisałeś! Nie tylko nie zależy mi na poróżnieniu Kibiców, ale wprost przeciwnie - NA JEDNOŚCI WŚRÓD KIBICÓW, bo dzięki postawom Kibiców, ja realizuję szereg swoich obowiązków i zadań!

Zatem, to co tutaj napisałeś jest manipulacją. Zaczynam się tylko zastanawiać co to ma na celu? Po co wypisujesz takie pomówienia i wyssane z palca rzeczy?
Czemu ma to służyć, że nie mając żadnych, absolutnie żadnych dowodów, ani faktów, Ty wypisujesz, że okłamuję Kibiców!

Dbam wręcz ze szczególną starannością, żeby dawać do Kibiców realny i rzetelny przekaz informacji, zarówno co dzieje się w Klubie na bieżąco, jak i wokół planów, zamiarów i podejmowanych i planowanych działań.

Jak to łatwo jest obrzucać kogoś błotem i zarzucać mu kłamstwo... Tyle, że takie manipulacje opinią Kibiców, prędzej czy później wyjdą na światło dzienne!
I kto wtedy w oczach Kibiców będzie kłamcą i manipulatorem?

Proponuję zastanowić się nad tym, kto swoim zachowaniem wprowadza zamęt i próbuje zamieszać w opinii Kibiców...

pyRsk!

Lothar Ślązok
Kontakt:

#483 Post autor: Lothar Ślązok » 26 wrz 2019, o 18:02

Prezesie , co ze spłatą należności licencyjnych i czy UM przekazał już zapłatę za sierpień wynikającą z umowy?

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#484 Post autor: Goscioo » 27 wrz 2019, o 09:46

Widzisz Pani Prezesie, w nawiązaniu do tego co pisze wyżej jak nami manipulowano przez długi czas, różnica jest zasadnicza:
- "Jutro gramy ze Stomilem Olsztyn.Kibice z Olsztyna zapowiadają się w liczbie ok. 150." /a klub z Olsztyna wysłał maila z prośbą o rezerwację 150 miejsc
- toczą się rozmowy z sponsorem na temat finansowania klubu / a jadę szukać sponsorów lub prowadzić rozmowy, czy chciałby on w ogóle w jakikolwiek sposób zacząć finansować klub.
- p. Bik wypłacił pieniądze na pensje piłkarzy / a p.Bik pożyczył pieniądze na pensje piłkarzy, klub dalej zadłuża się brak jest bieżących źródeł finansowania

Przykładów można by mnożyć na potęgę, wystarczy przejrzeć forum lub prase niestety nikt już tego nie chce słuchać - konkrety konkrety konkrety !

jacekmury1
Kontakt:

#485 Post autor: jacekmury1 » 27 wrz 2019, o 12:30

Jo widza że najwiecej do gotki mają Ci co nie byli na spotkaniu.Amen
jacekmury1

sivy35
Kontakt:

#486 Post autor: sivy35 » 27 wrz 2019, o 12:36

panowie na spotkaniu można było zadawać pytania nawet te niewygodne chłopakom co się udzielają panu weli nikt nikogo nie obrazil niezastraszal także po co te głupie gadki trzeba czekac wkrótce pewne rzeczy się wyjasnia
jup

jacekmury1
Kontakt:

#487 Post autor: jacekmury1 » 27 wrz 2019, o 13:44

Dokładnie sivy35,Wela nawet godoł doś mądrze
jacekmury1

Wela

#488 Post autor: Wela » 27 wrz 2019, o 20:45

Lothar Ślązok pisze:
26 wrz 2019, o 18:02
Prezesie , co ze spłatą należności licencyjnych i czy UM przekazał już zapłatę za sierpień wynikającą z umowy?
Lothar Ślązok, dzisiaj miały pójść przelewy z Miasta w wysokości łącznie 450 000 zł, z czego nasze zobowiązanie do MORISu na ok. 26 000 zł. Reszta na zaległości licencyjne.
Pozostałą kwotę ma wyłożyć p. Bik. Nie mam jednak wiedzy czy On sam, czy przez osoby trzecie. Ma być jednak spłacone całość zaległości licencyjnych.
Także UM nie przekazuje nam wypłaty transzy za sierpień, ale sam bezpośrednio przelewa do naszych wierzycieli. Taka praktyka miała już miejsce w styczniu. Później otrzymamy potwierdzenia dokonanych przelewów.
Tutaj muszę powiedzieć, żeby być sprawiedliwym, że dzisiaj nawet Pani z UM ponaglała nas, żeby zmienić ostatnią korektę /doszedł do przelewu MORIS/, żeby jeszcze dzisiaj poszły przelewy. Właśnie tak widzę dobrą współpracę.

Dodam jeszcze dla Waszej wiedzy, że dzisiaj upłynęło 30 dni, w ciągu których mieliśmy otrzymać 30 000 funtów za Bogusza. Pieniądze na dzień dzisiejszy nie wpłynęły.

Pozdrawiam Cię Lothar!

pyRsk Niebiescy!

Elmer
Kontakt:

#489 Post autor: Elmer » 27 wrz 2019, o 20:52

Co do terminowości przelewów widać karma wraca. Kiedyś, kiedy Welo jeździłeś czołgiem, albo przebierałeś się za krzak, Ruch dawał Grunwaldowi czek po transferze bodajże do Polonii Sobiecha. Niestety "zapomnieli" przelać kasy.

To nie przytyk, tylko przypominam co było i co czuć mogli inni.

Mail z zapytaniem "kaj nowy stadion" poszedł dzisiaj do Kotali? Ja bym mu codziennie spamował skrzynkę.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Wela

#490 Post autor: Wela » 27 wrz 2019, o 20:58

Goscioo pisze:
27 wrz 2019, o 09:46
Widzisz Pani Prezesie, w nawiązaniu do tego co pisze wyżej jak nami manipulowano przez długi czas, różnica jest zasadnicza:
- "Jutro gramy ze Stomilem Olsztyn.Kibice z Olsztyna zapowiadają się w liczbie ok. 150." /a klub z Olsztyna wysłał maila z prośbą o rezerwację 150 miejsc
- toczą się rozmowy z sponsorem na temat finansowania klubu / a jadę szukać sponsorów lub prowadzić rozmowy, czy chciałby on w ogóle w jakikolwiek sposób zacząć finansować klub.
- p. Bik wypłacił pieniądze na pensje piłkarzy / a p.Bik pożyczył pieniądze na pensje piłkarzy, klub dalej zadłuża się brak jest bieżących źródeł finansowania

Przykładów można by mnożyć na potęgę, wystarczy przejrzeć forum lub prase niestety nikt już tego nie chce słuchać - konkrety konkrety konkrety !
Goscioo, uwierz mi, że ja to wszystko wiem i doskonale Was rozumiem. I cierpliwie pracuję na Wasze zaufanie, którego przecież nie buduje się z dnia na dzień, ale latami. Za to stracić je idzie w mgnieniu oka.
Błędy popełniam, bo sam je widzę, ale staram się je naprawiać. Jednego na pewno nie możecie mi zarzucić, że kłamię. Jestem z Wami do bólu szczery, że niykierzy nazywają to pajacowaniem.
Będę rozmawiał z każdym, komu Ruch jest bliski, a zwalczać będę każdego komu się wydaje, że może doić Ruch, albo cyganić.
Po prawie 3 miesiącach na tym zicu jedno wiem na pewno! NIEBIESKO FAMILIO NIY JE FIKCJOM! Wokół Ruchu je cołko Niybiesko Armie! Może yno powadzono na roztomaitych zaijtach, ale jak to sie poskłado we cołko Niybiesko Ferajna, to pódymy do przodka!

Z bojkotu wynikło sporo cennych osiągnięć! M. in. to, że Kibice tak się zjednoczyli i może kiedyś będzie jedna Niebieska Armia!
Na pewno trzeba poprawić komunikację, żeby docierać do każdego Kibica. Przepływ informacji - podobnie jak we wojsku łączność - jest kluczowy dla dobrej organizacji wszystkiego. To jednak drobne poprawki. Ja w Niebieskich widzę OGROMNE MOŻLIWOŚCI, zarówno w drużynie na boisku, jak i w Was, Kibicach widzę ogromny potencjał!
To nie przypadek, że kolejne kluby 3-ligowe kombinują organizację meczów bez Kibiców Ruchu, bo... pociekło po plecach i po rzici ;)

pyRsk!

Wela

#491 Post autor: Wela » 27 wrz 2019, o 21:03

Elmer pisze:
27 wrz 2019, o 20:52
Co do terminowości przelewów widać karma wraca. Kiedyś, kiedy Welo jeździłeś czołgiem, albo przebierałeś się za krzak, Ruch dawał Grunwaldowi czek po transferze bodajże do Polonii Sobiecha. Niestety "zapomnieli" przelać kasy.

To nie przytyk, tylko przypominam co było i co czuć mogli inni.

Mail z zapytaniem "kaj nowy stadion" poszedł dzisiaj do Kotali? Ja bym mu codziennie spamował skrzynkę.
Elmer, nie jeździłem czołgiem, jestem zwiadowcą. ;) Zwiadowcy m. in. zbierają informacje o przeciwniku na przedpolu, przed wojskami własnymi.

Rozumiem, te wszystkie patologie. To jest jednym z moich głównych zadań, eliminowanie patologii i przywracanie po prostu normalności.
Maili do Prezydenta Kotali nie wysyłam, ale na różne inne sposoby staram się przekonywać ludzi do nowego stadionu.

pyRsk!

Buger

#492 Post autor: Buger » 27 wrz 2019, o 21:30

Wela pisze:Maili do Prezydenta Kotali nie wysyłam, ale na różne inne sposoby staram się przekonywać ludzi do nowego stadionu.
Można w takim razie wiedzieć jakich to sposobów używasz? Kogo przekonujesz personalnie? Dlaczego nie wystosujesz chociażby listu otwartego z oczekiwaniami zarządu klubu w sprawie nowego stadionu do Prezydenta?

Oczekuje konkretów, a nie kolejnego kilku akapitowego wywodu z którego nic nie wynika.

Cuchnie znowu wodolejstwem żeby tylko nie powiedzieć, ze nic nie robisz byle tylko nie podpaść znowu Kotali i żeby przelewy wychodziły na czas z Urzędu Miasta

Wela

#493 Post autor: Wela » 27 wrz 2019, o 21:49

Buger pisze:
27 wrz 2019, o 21:30
Wela pisze:Maili do Prezydenta Kotali nie wysyłam, ale na różne inne sposoby staram się przekonywać ludzi do nowego stadionu.
Można w takim razie wiedzieć jakich to sposobów używasz? Kogo przekonujesz personalnie? Dlaczego nie wystosujesz chociażby listu otwartego z oczekiwaniami zarządu klubu w sprawie nowego stadionu do Prezydenta?

Oczekuje konkretów, a nie kolejnego kilku akapitowego wywodu z którego nic nie wynika.

Cuchnie znowu wodolejstwem żeby tylko nie powiedzieć, ze nic nie robisz byle tylko nie podpaść znowu Kotali i żeby przelewy wychodziły na czas z Urzędu Miasta
Buger, może i cuchnie, ale to zależy kto i w czym się w życiu obraca... Ja nie mam zwyczaju nikomu włazić do przysłowiowej d..., a wręcz przeciwnie walę prawdę prosto w oczy, a i nie oczerniam ludzi, jeśli nie mam wiedzy na temat ich pracy.

Odpowiadając na Twoje pytanie... W ramach swoich działań, w związku z nowym stadionem:

1. Rozmawiam i przekonuję członków Zarządu Miasta, że stadion musi być, że tenże stadion ma służyć całej chorzowskiej społeczności,
2. Wziąłem udział i będę brać udział w każdej manifestacji związanej ze stadionem.
3. Uprzedzałem Zarząd Miasta z Prezydentem włącznie, że poprę i będę popierać Kibiców w sprawie stadionu, bo dokładnie tak uważam, że bez stadionu nie będzie Ruchu...
4. W niemal każdym z wywiadów podejmuję temat nowego stadionu i staram się przekonywać czytelników, słuchaczy, że stadion będzie dobrem wspólnym.
5. Wziąłem udział w prezentacji w CP parę tygodni temu, żeby zapoznać się z postępem prac projektowych, etc.
6. Zorganizowałem spotkanie z pracownikami CP w Klubie w tej samej sprawie, żeby nasi pracownicy mogli zapoznać się z bieżącą sytuacją i żeby mogli zadawać pytania i rozwiać niejasności.

I planowane:
7. Publiczna debata w temacie konieczności budowania nowego stadionu /strony debaty do ustalenia, bo czekam na Was - Kibiców/,
8. Wystosować listy do wszystkich Chorzowian, do każdego mieszkania, z uzasadnieniem dlaczego ma powstać nowy stadion i z WYRAŹNYM przekazem do ludzi, że nowy stadion ma służyć nam wszystkim, a nie yno piłkarzom i Kibicom. To także chcę zrealizować wspólnie z Kibicami.
9. Konferencje naukowe pokazujące od strony marketingowej, sportowej, kultury - jakim dodadnią i dobrą zmianą jest nowy stadion. Także z Kibicami.
10. Jestem gotowy na wszystkie koncepcje Kibiców, z włączeniem się w nie całym Klubem, a także sam osobiście.

To tyle z tego wodolejstwa... i kilku akapitowego wywodu, z którego nic nie wynika :super:

Ludzi trzeba edukować, tłumaczyć, przekonywać, pokazywać korzyści z nowego stadionu, a nie marudzić na jakiejś zajcie i krytykować inkszych.

Chętnie zapoznam się także z Twoimi działaniami na rzecz nowego stadionu, bo może połączymy siły? ;)
Jeden temat z Twojej strony - list otwarty do Prezydenta Chorzowa - kupuję ;) DOBRE! Przyznam się, że na tym etapie nie pomyślałem o tym. Dzięki Stary za podpowiedź. I to jest konstruktywna i trafiona krytyka. :ok:

pyRsk!

Elmer
Kontakt:

#494 Post autor: Elmer » 27 wrz 2019, o 22:25

Niestety, ci wszyscy kodowcy, peowcy, pisiory patrzą tylko na siebie. W d... mają, że mogą coś zrobić dla ludzi, coś co będzie mogło żyć. Dla nich to problem, bo trzeba będzie organizować imprezy.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#495 Post autor: sgR » 27 wrz 2019, o 23:03

O widzę, że temat Bogusza się pojawił i padają liczby. Panie Wela podejrzewam, że to wszystkich ciekawi. Za jaką kwotę został sprzedany Mateusz Bogusz i jakie zmienne do wypłacenia zawiera umowa jeżeli takie istnieją ?

Zablokowany