Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?
-
- Kontakt:
Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?
czy p. Bik pożyczył czy podarował?
-
- Kontakt:
1. Takie halo o jedną zaległą wypłatę? Z wypowiedzi wynikało, że zaległości są/były większe.Czujemy się coraz gorzej jeśli chodzi o organizację. Mam nadzieję, że wkrótce ta bomba nie zacznie tykać i nie wybuchnie z większą siłą. Większość z nas jedzie już na oparach nie tylko finansowych, ale i mentalnych.
2. P. Bik jako pożyczkę przekazał środki?
3. Co dał p. Kurczyk. Ew. kiedy dał cokolwiek bez kinieczności zwrotu?
4. Kiedy na stronie będą skróty z meczów z Piastem i Zagłębiem II? Na skrót z Zabrza z wiadomych względów nie liczę.
5. Co klub zamierza zrobić w sprawie stadionu? Przelew zamknął Wam usta?
6. Kiedy akcjonariusze spełnią postulaty kibiców i będzie normalnie?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Czy inwestorzy z zagranicy pochodzą z kraju Khmerów i czy potencjalny udziałowiec miał po ostatniej wizycie w Polsce problemy kardiologiczne?
Jeśli jest komentarz że z rozmów może nic nie wyjść, to na pewno nic nie wyjdzie, to tak dla tych którzy widzą jakieś światełko.

- RNK95
- Wspiera "Wielki Ruch"
Oho, szykuje nam się chorzowska wersja Vanna Ly, lecę po popcorn 

Ostatnio zmieniony 22 wrz 2019, o 13:18 przez RNK95, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Fajnie żeś coś napisoł to ożywi trocha forum ..Wela pisze: ↑22 wrz 2019, o 11:42Niebiescy, dla Waszej informacji, z bieżącej sytuacji...
Po rozmowach i negocjacjach w mieście, z transzy 600 000 zł, uznane zostały prace na 450 000 zl. Te pieniądze zostały przeznaczone w całości na zaległości licencyjne. Miasto zażądało listy zaległości, żeby przelewy poszły z miasta i zgodziliśmy się na to.
Pozostałe 150 000 zł będzie wypłacone po uzupełnieniu przez Klub prac. Części tych prac możemy nie wykonać, bo są powiązane z udziałem Kibiców. Wykonamy tyle, ile zdołamy.
W piątek poszły przelewy na ostatnią zaległą pensję dla zawodników. Środki na ten cel przekazał p. Bik.
Z zaległości licencyjnych pozostało tylko dwóch trenerów, którzy dostali po ok 20-30 % całości dużych zaległości.
Resztę musimy dopłacić w tym tugodniu, najdalej do 30 września, bo 1 X zbiera się prawdopodobnie Komisja Licencyjna.
Pracownikom zalegamy od 10 września jedną pensję. Niestety od tej soboty, od wczoraj także wobec zawodników znowu zalecamy jedną pensję.
Najgorsza sytuacja dotyczy trenerów Akademii. Cześć z Nich jest na zero. Część ma zaległe po 3 pensje, ale jest też kilku, ktorzy mają po 5-6. Części. Ta sytuacja, gdzie są trenerzy z zaległościami po 5-6, a inni na zero, to moja wina, bo kiedy wszystkim płaciliśmy równo po 1000, albo po 3000, nie myśleliśmy o tym, że część dostanie całość, bo mają niższe pensje, a część będzie wciąż mieć zaległości.
To przykra dla mnie sytuacja, bo nie wywiązuję się ze swoich deklaracji.
Jednak ze wszystkich wpływów, które do nas trafiają miażdżąca część poszła na zaległości dla ludzi, a reszta na bieżącą działalność Klubu, na pierwszą drużynę i szkolenie młodzieży.
Od awantury o kasę z konta Akademii, żadne pieniądze nie wyszły z Akademii. To założenie jak do tej pory udaje się realizować.
Jedno mogę zagwarantować, że swoich uposażeń nie zrealizuję dopóki nie splacę pracowników, trenerów, zawodników.
I dla jasności - nie mam innego uposażenia w żadnej spółce akcjonariuszy.
Tak wyglądają bieżące problemy finansowe w Klubie.
Prowadzę rozmowy z kilkoma sponsorami i inwestorem, ale póki co bez efektów. Wciąż warunkiem żelaznym jest zgoda w Klubie i porozumienie z Kibicami.
Ok 7 X do Polski mają przelecieć inwestorzy zza granicy. W piątek rozmawialiśmy przy pomocy video konferencji 1,5 godz. o warunkach inwestycji w Ruch.
To nie są OBIETNICE!
To informacja dla Was o bieżącej sytuacji i o staraniach, z których może nic nie wyjść.
PS. Moje oświadczenie sprzed tygodnia było także tylko suchą informacją o bieżącej sytuacji w Klubie. Nigdzie tam nie napisałem ani słowa, że jest dobrze. A wypłacanie zaległości ludziom, to nie sukces, tylko powrót do normalności. To tylko eliminowanie patologii.
pyRsk!
NOWY [R] BYTOM
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z ich strony przynajmniej cos sie dzieje....
-
- Kontakt:
bik zas pozyczyl jak tak to farsy ciag dalszy panie pulkowniku
jup
- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wela skończ pisać pierdoły bo dupisz fleki po raz kolejny Ci pisze nie znam normalnie zdrowo rozumującego człowieka który wyłożył by 30mln wiedząc że tak de facto spłaca długi akcjonariuszy...Wela pisze: ↑22 wrz 2019, o 11:42.....
Prowadzę rozmowy z kilkoma sponsorami i inwestorem, ale póki co bez efektów. Wciąż warunkiem żelaznym jest zgoda w Klubie i porozumienie z Kibicami.
Ok 7 X do Polski mają przelecieć inwestorzy zza granicy. W piątek rozmawialiśmy przy pomocy video konferencji 1,5 godz. o warunkach inwestycji w Ruch.
To nie są OBIETNICE!
To informacja dla Was o bieżącej sytuacji i o staraniach, z których może nic nie wyjść.
....
Więc nie pierdziel mi tu że winą Twoich niepowodzeń w poszukiwaniu sponsorów jest bojkot kibiców.
My nie godzimy się na patologie którą jest w tym klubie teraz którą firmujesz wieczne ku*** pożyczki...
Bik dał kasę czy pożyczył???
-
- Kontakt:
drogi panie szacun za chęci tylko kilka ale
1.pieniądze wyłożył p .Bik w jakiej formie pożyczki czy inwestycji
2 kto wysłał słynne oświadczenie po którym nastąpił bojkot czy to był akcjonariusz czy ktoś inny i czy pracuje w klubie
3 czy akcjonariusze działają na szkodę klubu bo myśląc po mojemu kibice to ok.1,5 mln zł na sezon ,gdyby akcjonariusze włożyli 2 mln zł tyle ok wynosiły najpotrzebniejsze zaległości minus 1.5 mln zł od kibiców tj 0.5 mln zł do wpłaty a teraz ktoś wkłada tą kwotę i nie wiadomo czy pożyczka czy ?????wystarczyło wtedy pomyśleć i byłoby 2 pkt więcej atmosfera na meczu inna i inwestorzy czy też sponsorzy patrzeliby inaczej
4 czy Stalowa Twarz myśli o inwestycji w klub czy tylko chce go doić ,jeżeli to pierwsze to odejdż chłopie sprzedaj akcje inwestorom po tyle ile są warte i będzie spokój
5 czy inwestorzy myśleli nad konwerią zaległości na akcje wtedy w układzie zostanie o wiele mniej do spłacenia
6 Panie Wela następnym razem więcej konkretów mniej lania wody
1.pieniądze wyłożył p .Bik w jakiej formie pożyczki czy inwestycji
2 kto wysłał słynne oświadczenie po którym nastąpił bojkot czy to był akcjonariusz czy ktoś inny i czy pracuje w klubie
3 czy akcjonariusze działają na szkodę klubu bo myśląc po mojemu kibice to ok.1,5 mln zł na sezon ,gdyby akcjonariusze włożyli 2 mln zł tyle ok wynosiły najpotrzebniejsze zaległości minus 1.5 mln zł od kibiców tj 0.5 mln zł do wpłaty a teraz ktoś wkłada tą kwotę i nie wiadomo czy pożyczka czy ?????wystarczyło wtedy pomyśleć i byłoby 2 pkt więcej atmosfera na meczu inna i inwestorzy czy też sponsorzy patrzeliby inaczej
4 czy Stalowa Twarz myśli o inwestycji w klub czy tylko chce go doić ,jeżeli to pierwsze to odejdż chłopie sprzedaj akcje inwestorom po tyle ile są warte i będzie spokój
5 czy inwestorzy myśleli nad konwerią zaległości na akcje wtedy w układzie zostanie o wiele mniej do spłacenia
6 Panie Wela następnym razem więcej konkretów mniej lania wody
zbyszek
- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wela no już chyba widzioł tych inwestorów...

Za 1zł chętnie kupią...

Za 1zł chętnie kupią...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Panie Wela odpowiedz choc na 1 pytanie ktore pojawia sie najczesciej:
Czy pieniadze Bika to pozyczka ?
Czy pieniadze Bika to pozyczka ?
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
-
- Kontakt:
Wela, nawet nie podważam Twoich chęci, determinacji i dobrej woli, tym bardziej, że Twój mocodawca znów dorzucił trochę swoich pieniędzy, których nie odzyska, ale...
siódmy października jest dokładnie ZA DWA TYGODNIE - kibice Ruchu dokładnie wiedzą co to oznacza.
Jeśli rzeczywiście ktoś przyleci to co, zaprowadzicie ich do Urzędu Miasta chyba tylko po to, żeby podziwiali piękny połysk łysiny prezydenta, bo dla inwestorów zagranicznych Pan Prezydent nie ma nic.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
... a klub ma dla nich fantastyczną ofertę spłaty 28 mln długu.
Myśle że Ci inwestorzy zrobią świetny interes, wejść do spółki z 28 mln do spłaty oraz miastem, które nie zamierza budować nowego stadionu, oferując skansen sportowy. Inwestorzy muszą zażyć dużo kokainy aby ogarnąć ten świetny interes

Myśle że Ci inwestorzy zrobią świetny interes, wejść do spółki z 28 mln do spłaty oraz miastem, które nie zamierza budować nowego stadionu, oferując skansen sportowy. Inwestorzy muszą zażyć dużo kokainy aby ogarnąć ten świetny interes

-
- Kontakt:
Jak nie ma nic?scaneRboy pisze: ↑23 wrz 2019, o 08:53Wela, nawet nie podważam Twoich chęci, determinacji i dobrej woli, tym bardziej, że Twój mocodawca znów dorzucił trochę swoich pieniędzy, których nie odzyska, ale...
siódmy października jest dokładnie ZA DWA TYGODNIE - kibice Ruchu dokładnie wiedzą co to oznacza.
Jeśli rzeczywiście ktoś przyleci to co, zaprowadzicie ich do Urzędu Miasta chyba tylko po to, żeby podziwiali piękny połysk łysiny prezydenta, bo dla inwestorów zagranicznych Pan Prezydent nie ma nic.
A Rynek?
To sa przedstawiciele zespołu pieśni i tańca i mają dać koncert na rynku.
I przyjadą w kwietniu a Kotala powie, że to obchody 100-lecia.

- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tu bym Scaner miał wątpliwości nie jest określona forma przekazania pieniędzy.marek79 pisze: ↑23 wrz 2019, o 09:09Jak nie ma nic?scaneRboy pisze: ↑23 wrz 2019, o 08:53Wela, nawet nie podważam Twoich chęci, determinacji i dobrej woli, tym bardziej, że Twój mocodawca znów dorzucił trochę swoich pieniędzy, których nie odzyska, ale...
A Rynek?
To sa przedstawiciele zespołu pieśni i tańca i mają dać koncert na rynku.
I przyjadą w kwietniu a Kotala powie, że to obchody 100-lecia.![]()
Marek a wszystko to za niewielkie pieniądze na promocję (pseudo)rynku. Już się w sumie potraciłem kto tam kogo promuje Ruch -rynek czy odwrotnie