Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

Re: Co z tym Ruchem?

#21271 Post autor: Scypion » 19 wrz 2019, o 13:56

sgR pisze:
19 wrz 2019, o 13:52
Potrzeba matką wynalazków Scypion ;)
W kwestii Ruchu wolołbych nie powierzać wszystkiego prowizorce. Ktoś to kontroluje?

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21272 Post autor: grzej » 19 wrz 2019, o 13:59

sgR pisze:
19 wrz 2019, o 13:20
Trzeba będzie usiąść z miastem do rozmów i ponegocjować. Niech dadzą nam trochę zaufania, dadzą nam Prezesa, którego ocenią po wynikach.
Będą właścicielem i niewiele ryzykują bo mogą go w każdej chwili wymienić. Sami i tak będą mieli problem z pomysłem na Ruch.
Ale do takiego scenariusza jeszcze daleko.
Raczej to szybko nie nastąpi, bo w magistracie dość mocno obrażeni są po manifestacji..
historiaruchu.pl

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21273 Post autor: HullCityFC » 19 wrz 2019, o 14:08

Czyli w skrocie. Nie bedzie stadionu, za chwile nie bedzie druzyny. Niewielkie perspektywy na zmiane. W tej syruacji przegrywaja wszyscy.

Miasto stadionu nie wybuduje. Slaski jest be. Za chwile zostanie garstka fanatykow. Nowy narybek kibicow albo oleje ten klub albo pojedzie na Ruswelta.

WR czeka, ulstrasi czekaja na rozwoj syruacji. za***iscie. Byl lekki szum w mediach miesiac temu a teraz cisza Zostaje pogrzeb i stypa. Na stulecie. Chyba bym wolal juz szum w mediach po rozjebaniu UM, obiciu mordy Kurczykowi i Bikowi, niz ta cisze

Wygrywaja tylko Ci z miasta na Z.

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21274 Post autor: sgR » 19 wrz 2019, o 14:10

Nawet tego nie skomentuje, mieszkam w tym mieście, płacę tutaj niemałe podatki i jak słyszę, że polityk obraża się na społeczeństwo, które dało mu mandat zaufania za rozliczanie z obietnic, które sam złożył to po prostu nie wiem jak to skomentować. Ale powoli wiem jedno, czas tej władzy powinien najpóźniej przy okazji następnych wyborów dobiec końca. Dla dobra ogółu.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#21275 Post autor: Scypion » 19 wrz 2019, o 14:14

sgR pisze:
19 wrz 2019, o 14:10
Nawet tego nie skomentuje, mieszkam w tym mieście, płacę tutaj niemałe podatki i jak słyszę, że polityk obraża się na społeczeństwo, które dało mu mandat zaufania za rozliczanie z obietnic, które sam złożył to po prostu nie wiem jak to skomentować. Ale powoli wiem jedno, czas tej władzy powinien najpóźniej przy okazji następnych wyborów dobiec końca. Dla dobra ogółu.
Do konca kadencji może Ruch nie przeżyć.

kickers
Kontakt:

#21276 Post autor: kickers » 19 wrz 2019, o 14:14

Chyba wszystkim przydało by sie pora dni pauzy od forum. :)
NOWY [R] BYTOM

Tomasz
Kontakt:

#21277 Post autor: Tomasz » 19 wrz 2019, o 14:48

Dej spokoj:) jak sie nic nie działo przez 2 tygodnie to marudzili niektorzy ze tak cicho... a jak jest dyskusja to chcesz pauzowac:) im wiecej pomyslow, marudzenia, analiz, nom tu wyplynie tym lepiej, moze ktos to podchwyci albo my sami z tego skorzystamy. Im wiecej gadamy o Ruchu i myslimy co zrobic tym lepiej
Ruch Ruch HKS!

TheEnd2
Kontakt:

#21278 Post autor: TheEnd2 » 19 wrz 2019, o 14:49

Jeszcze jest opcja 3 - budowanie klubu przez kibicow na bazie uks z pomoca miasta,
Bojkot nie jest żadną opcja - oczywiście na chwilę obecną jest niezbędny,
i w tym kierunku były propozycję budowania klubu przez kibiców.
dlatego wywołałem ten temat czy coś się dzieje z pomysłami nowej spółki,
jeśli kotala jest wkurzony to ani nie będzie budował stadionu a nie będzie chciał stworzyć spolki na bazie uks,
kotala nie daje tych pieniędzy , pieniądze daje rada miasta, i o tą kasę powinniśmy zawalczyć,

a na forum trzeba być , trzeba pisać , wymieniać się poglądami , a nie komentować że niektórych wypowiedzi czytać się nie da,
Nie możemy siedzieć w koziej du*** ino brać się do roboty
wywierać nacisk na FC i WR żeby ruszyć tyłk icoś podziałać.

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21279 Post autor: Rafał19R20 » 19 wrz 2019, o 14:57

TheEnd2 pisze:
19 wrz 2019, o 14:49
Jeszcze jest opcja 3 - budowanie klubu przez kibicow na bazie uks z pomoca miasta,
jeśli kotala jest wkurzony to ani nie będzie budował stadionu a nie będzie chciał stworzyć spolki na bazie uks,
kotala nie daje tych pieniędzy , pieniądze daje rada miasta, i o tą kasę powinniśmy zawalczyć,

a na forum trzeba być , trzeba pisać , wymieniać się poglądami , a nie komentować że niektórych wypowiedzi czytać się nie da,
Juz bylo pisane tysiac razy..UKS nie jest zainteresowany takim rozwiazaniem.
Nie maja ambicji grac wyzej niz B , A klasa .
UKS pelni role zaplecza dla juniorskich druzyn.
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21280 Post autor: Ozor » 19 wrz 2019, o 15:03

TheEnd2 pisze:
19 wrz 2019, o 14:49

a co to król czy dyktator? zrobi to na co będzie społeczne parcie i tyle.

marek79
Kontakt:

#21281 Post autor: marek79 » 19 wrz 2019, o 16:10

Ozor jest społeczne parcie na stadion i co? Robi?

TheEnd2
Kontakt:

#21282 Post autor: TheEnd2 » 19 wrz 2019, o 16:27

Ozor, przecież ten facet wygrał wybory 2 lata temu....? jeszcze będzie rządził przez 2 lata,
zanim będzie referendum do odwołania kotali to zaś minie pół roku, a też nie wiadomo jaki skutek przyniesie,
jak żeś jest mieszkańcem Chorzowa to nie musisz być kibicem ruchu.
Chorzów ma 110 tys ludzi , a w tym ile procent kibiców? max 10....! to jest 10 000 głosów takie są realia i jeszcze połowa z tych kibiców idzie zagłosować na kogoś innego a reszta to bajtle co nie mają 18 lat... zostaje kilka tysięcy osób!
dlatego pisałem o marketingowym podejściu do przekazów informacyjnych
aby uzyskać stadion musimy przekonać mieszkańców Chorzowa i taką robotę powinny robić FC i WR
to jest w naszym interesie,
dziś podstawa to informacja , wiedza, przekonywanie , lobbowanie, a my nawet naszej strony niebiescy.pl nie potrafimy zredagować tak żeby ten przekaz był jasny,
na stronie Wielkiego Ruchu echo.....
oni na tym żerują, że nie jesteśmy zjednoczeni,
była manifestacja.., powinna być kolejna
petycjami powinniśmy zasypywać urząd Miasta petycjami powinniśmy zasypywać zarząd klubu
chcemy społeczeństwa obywatelskiego to się tego musimy nauczyć,
w innym wątku jest budżet obywatelski i o to chodzi, nie wczytywałem się bo nie jestem z Chorzowa, Ale super inicjatywa społeczna.
myśl globalnie działaj lokalnie !

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21283 Post autor: Ozor » 19 wrz 2019, o 16:46

TheEnd2 pisze:
19 wrz 2019, o 16:27
Ozor, przecież ten facet wygrał wybory 2 lata temu....? jeszcze będzie rządził przez 2 lata,
zanim będzie referendum do odwołania kotali to zaś minie pół roku, a też nie wiadomo jaki skutek przyniesie,
jak żeś jest mieszkańcem Chorzowa to nie musisz być kibicem ruchu.
Chorzów ma 110 tys ludzi , a w tym ile procent kibiców? max 10....! to jest 10 000 głosów takie są realia i jeszcze połowa z tych kibiców idzie zagłosować na kogoś innego a reszta to bajtle co nie mają 18 lat... zostaje kilka tysięcy osób!
dlatego pisałem o marketingowym podejściu do przekazów informacyjnych
aby uzyskać stadion musimy przekonać mieszkańców Chorzowa i taką robotę powinny robić FC i WR
to jest w naszym interesie,
dziś podstawa to informacja , wiedza, przekonywanie , lobbowanie, a my nawet naszej strony niebiescy.pl nie potrafimy zredagować tak żeby ten przekaz był jasny,

na stronie Wielkiego Ruchu echo.....
oni na tym żerują, że nie jesteśmy zjednoczeni,
była manifestacja.., powinna być kolejna
petycjami powinniśmy zasypywać urząd Miasta petycjami powinniśmy zasypywać zarząd klubu
chcemy społeczeństwa obywatelskiego to się tego musimy nauczyć,
w innym wątku jest budżet obywatelski i o to chodzi, nie wczytywałem się bo nie jestem z Chorzowa, Ale super inicjatywa społeczna.
myśl globalnie działaj lokalnie !
no i tu to ja się zgadzam w 100%
marek79 pisze:
19 wrz 2019, o 16:10
Ozor jest społeczne parcie na stadion i co? Robi?
Marek jest za małe niestety trzeba poprawić tak jak kolega wyżej pisze.Zamiast tu się nawzajem przekonywać i użalać nad losem lepiej ten czas spędzić na przekonaniu szeregowych mieszkańców że budowa stadionu nie pozbawi ich na wieki innych uciech które przedkładają nad piłkę nożną.To może robić każdy z nas , każdego dnia tylko nie wulgarnie a rzeczowo i spokojnie, cierpliwie choć to trudne.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2019, o 16:57 przez Ozor, łącznie zmieniany 2 razy.

Lothar Ślązok
Kontakt:

#21284 Post autor: Lothar Ślązok » 19 wrz 2019, o 16:49

Kotala wygrol wybory rok temu i jeszcze będzie rządzić niestety 4 lata chyba że do się go odwołać w referendum

Tomasz
Kontakt:

#21285 Post autor: Tomasz » 19 wrz 2019, o 17:09

Kto się bedzie bawił w referendum? Prezydent miasta musi niezle nawywijac żeby mieszkańcy go odwołali, a frekwencja w wyobrach też musi byc odpowiednia... w Gliwicach próbwali i co..?
Ruch Ruch HKS!

ODPOWIEDZ