Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#346 Post autor: robbo2k » 5 wrz 2019, o 12:55

Nasz niezależny Wela dostał zakaz od Bika wypowiadania się na forum i tyle w temacie
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#347 Post autor: KevinMitnick » 5 wrz 2019, o 13:29

Ciekawe czy dostał zakaz na manifestacje też ;)

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#348 Post autor: Darth Kabut » 5 wrz 2019, o 15:40

To też świadczy o tym ile ten człowiek posiada władzy i własnego zdania...

Tomasz
Kontakt:

#349 Post autor: Tomasz » 5 wrz 2019, o 16:03

Teraz to uważam, ze należy zmienić nazwę tematu na Marcin Waszczuk nie odpowiada na pytania i go zamknąc bo już nic z tego nie będzie wiecej :)
Ruch Ruch HKS!

Wela

#350 Post autor: Wela » 6 wrz 2019, o 19:36

Konrad pisze:
30 sie 2019, o 12:50
Panie Wela mam nadzieję, ze mi Pan odpowie, tym bardziej, że takie pytanie na forum już padło..
Zawsze byłem przeciwny hasłom „zacznijmy od zera”,. Uważałem, iż grając w e-klasie, czy w 1 lidze koncepcja „zacznijmy wyzerowani od 4 ligi” jest bardzo złym pomysłem (tym bardziej, ze w moim mieście widziałem podobny proces z Hetmanem i wiem, ze to nie jest takie proste, choć absolutnie możliwe). Sądziłem,że póki walka jest możliwa i zasadna to trzeba walczyć. Tak było, gdy graliśmy na dwóch pierwszych poziomach ligowych
Dziś sytuacja jest zgoła inna – gramy, a raczej pozorujemy grę w 3 lidze, udajemy,że funcjonujemy jako Klub, zadłużenie rośnie, kibice są zrozpaczeni. Proszę mi powiedzieć dlaczego Pan tak upiera się przy „ratowaniu” czegoś co ma 30 mln zł długu? Nawet jeśli udało by się Panu znaleźć frajera, który będzie spłacał te długi, to przecież proces oddłużania potrwa lata. Jesteśmy tylko ligę wyżej niż 4, czyż nie widzi Pan tego, ze jeśli w tym sezonie znów spadniemy to nie będzie już szans zacząć od zera w tej przysłowiowej 4lidze? Czy wg Pana pozbycie się długów poprzez stworzenie nowego podmiotu prawnego i przejęcie tradycji KS RUCH nie było by najwłaściwszym sposobem na uratowanie Klubu? Mamy mnóstwo przykładów w polskiej (i nie tylko polskiej) lidze,że takie schematy pozbywania się patologii jest skutecznym działaniem. Co Panu przyświeca, żeby ratować SA, a nie pójść razem z bracią kibicowską i stworzyć nowy podmiot, który przejmie tradycje NIEBIESKICH??? Niech mnie Pan przekona co do szczerości swoich intencji – bez górnolotnych słów proszę – za stary ch.uj jestem żeby wierzyć w piękne hasła.
Konrad, bo wierzę, że wciąż można zredukować to zadłużenie, pozyskać sponsorów i jeśli dopiszą dobre wyniki sportowe, to wyprowadzić Ruch na należne Mu miejsce!

Przepraszam, za te dni bez odpowiedzi. Ten tydzień przypomina ten ze strajku pracowników. I jak widać wszystkie warianty są możliwe.
Organizowane spotkania w UM, gdzie są poruszane tematy upadku Ruchu Chorzów /Spółki/ bez obecności przedstawicieli Klubu to pokazuje jaki włodarze miasta mają stosunek i do Klubu i do wszystkiego co jest związane z Ruchem.

Za chwilę dołączę do panteonu prezesów pełnych obietnic i frazesów. Miałem deklaracje przedstawicieli UM z prezydentem na czele, że miasto dołoży wszelkich starań, żeby wypłaty z umowy z miastem były przekazywane na rzecz Ruchu bez zbędnej zwłoki. Wcześniej uzyskaliśmy propozycję z UM, że możemy składać sprawozdania nie co miesiąc, ale co tydzień. Tydzień temu złożyliśmy sprawozdanie za okres 1-19. sierpnia i w ubiegły czwartek miały być pieniądze. Okazało się, że miasto wycofało się z tego i że musimy składać sprawozdania co miesiąc. W poniedziałek sprawozdanie ok. 12ej zostało przez nas złożone do miasta. W ciągu kilku dni mieliśmy otrzymać pieniądze. W tym celu złożyliśmy wraz ze sprawozdaniem wniosek o przyspieszenie przelewu tych środków.
Trenerom i zawodnikom zapowiedziałem, że do tegpo piątku będą mieli spłacone zaległości, tak jak spłaciliśmy pracowników do zera, na bieżąco. Niestety, nie dotrzymałem słowa.
OD kilku dni jesteśmy ignorowani w UM. Nie są odbierane telefony, na miejscu w mieście przedmiotowi pracownicy z zarządem miasta włącznie nie mają czasu ani na rozmowy, ani na spotkania, ani na odpowiedzi na pytania.
Dzisiaj kilka osób z miasta, bardzo poważne osoby, pogratulowały mi wystąpienia z Kibicami i wspólnego śpiewania z Kibicami, co było ewidentną ironią i sarkazmem!
Biorąc pod uwagę, że miasto ma 30 dni na przelew od dnia złożenia faktury, a wciąż nie mamy zatwierdzonego sprawozdania ZA WSZYSTKIE JUŻ WYKONANE DZIAŁANIA PROMOCYJNE, zgodnie z umową, przewidujemy, że przez kolejne tygodnie będziemy przeciągani z byle powodu, żeby z 30 dni, zrobiły się 2 miesiące, co może spowodować, że jeśli nie załatwię innych źródeł finansowania, to wszystko pójdzie w stronę upadku.

Jeśli w poniedziałek sytuacja się nie zmieni, na wtorek przewiduję konferencję prasową i przedstawienie surowej i bieżącej sytuacji.
Ponadto prezydent Kotala, na spotkaniu w środę zapowiedział p. Bikowi, że więcej nie da pieniędzy na Ruch i jedyną drogę jaką widzi, to upadek Spółki.
P. Bik zapowiedział, że dokona konwersji pożyczki 2 mln zł i 230 000 zł na akcje i tego samego oczekiwał od miasta. W efekcie tych starań i trójstronnych spotkań z p. Kurczykiem - Pan Kotala zakomunikował, że wycofuje się z jakiegokolwiek wspierania Klubu.

Informuję Was o tym, bo macie prawo znać prawdę. Nie podejmuję tematu w kwestii upadłości. Ja jestem przeciwny upadłości dopóki są jakiekolwiek szanse na wyzerowanie tego zadłużenia i wyprowadzenia Klubu na prostą. Jeśli tego nie osiągnę, poprę Wasze stanowisko, ale wciąż wierzę, że z długami się uporamy i przyjdą dobre wyniki sportowe.

Macie prawo wiedzieć co się dzieje w Klubie. Na wczorajszej manifestacji nie mogłem nic więcej powiedzieć, bo cel wczorajszej pikiety był jeden - stadion.
Jak zapowiadałem wielokrotnie, kiedy dojdzie do konfrontacji pomiędzy akcjonariuszami a Kibicami, ja zajmę miejsce po stronie Kibiców.

Jeśli dojdzie do wspomnianej konferencji prasowej, będę na nią zapraszać także przedstawicieli Kibiców.

Nie są to dobre wiadomości, ale jak zapowiadałem - może być biednie - ale szczerze i transparentnie.
Te złe informacje nie zmieniają mojego nastawienia do walki o Ruch i do postawienia Klubu na nogi! Dla mnie to jest ewidentny nóż w plecy, za moje poparcie dla Kibiców i dla stadionu - który jest RZECZĄ OCZYWISTĄ, że bez niego Klub nie będzie się rozwijał! Widok miejskiego stadionu w Bielsku serce rozrywał na pół. Wierzę, bardzo wierzę, że wrócą dobre czasy dla Ruchu i że doczekamy się nowego stadionu!

Pozdrawiam Was Niebiescy i do zobaczenia w Zabrzu!

pyRsk!

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#351 Post autor: sgR » 6 wrz 2019, o 19:48

Wygląda na to, że wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy. Miasto nie powinno dać już ani grosza bo nie ma podstaw przy braku akceptacji spółki przez kibiców.Te pieniądze powinny być przekazane a konto budowy stadionu, względnie na awans z 4 do 1 ligi nowej oddluzonej spółki.Widzi Pan Panie Wela ile są warci aktualni większościowo udziałowcy jak bez miasta spółka upadnie ...

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#352 Post autor: KevinMitnick » 6 wrz 2019, o 20:07

A wystarczy że Bik z Kurczykiem wylożyliby po 1,5mln i dzisiaj jedynym wrogiem byłby Kotala :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Jak dupa się pali to nagle konwersję chcą robić :rotfl:

Wela daj se pokój... Bik ma kasę by to jeszcze uratować i kotali utrzeć nosa pytanie czy ma jaja....
I powiedz mu że podstawą działania firmy, fundacji, klubu jest budżet A Ruch go nie ma.

Wela je***j tym i dołącz do nas...
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2019, o 20:49 przez KevinMitnick, łącznie zmieniany 2 razy.

chorzowski_rsl
Kontakt:

#353 Post autor: chorzowski_rsl » 6 wrz 2019, o 20:13

Tera lysol sie obudziol? Cza bylo zaczynać od zera 2 lata tymu a nie tera, jak chopcy w sezon wlezli, najlepi niech jutro nie jada do romow bo to je daremne, lysol przegrol z kretesym wczorej z Simonem i tera sie msci, tera sie do a wczesni nie?niech wypierdalo z Chorzowa jak najszybci
NRŚL GANG

19gorek20
Kontakt:

#354 Post autor: 19gorek20 » 6 wrz 2019, o 20:23

Pytanie do prezesa i najlepiej poinformowanych kibicow.
Czy Kurczyk zrobi albo zrobil cos dobrego w sprawach finansowych dla klubu ? Moim zdaniem to jest wlasnie najwiekszy szkodnik Ruchu

Pytanie do prezesa. Czy widzisz podobienstwo miefzy soba a prezesem Mrozkiem z rybnika ?

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#355 Post autor: alek900 » 6 wrz 2019, o 20:29

Wela pisze:
6 wrz 2019, o 19:36

Pozdrawiam Was Niebiescy i do zobaczenia w Zabrzu!

pyRsk!
Toś dojeboł

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#356 Post autor: Ozor » 6 wrz 2019, o 20:30

Jesteśmy coraz bliżej odrodzenia :)

fcb1920
Kontakt:

#357 Post autor: fcb1920 » 6 wrz 2019, o 20:33

Wela widac ze masz troche dosyc.. My tak mamy od paru lat, wiec moze zaczynasz kumac nasza kur..ice. Ten uklad jest chory od gory do dolu zrozum to jesli serio masz Ruch w sercu, szanujesz kibicow i chcesz zapisac sie w dobrej nowej historii Ruchu to przejdz na nasza strone. Upierd..l leb Hydrze pewnie sporo hakow tam znalazles na tych jelopow. Teraz Cie klepia po tylku bo nadstawiasz za Nich glowe ale sam widzisz jaka to banda. Nic nie warte obietnice sami siebie oszukuja kosztem Ruchu i kibicow. To tylko jedna liga nizej kasa ktora teraz jest topiona w trupa ktora i tak skapuje jak do zebraka. Jest wywalana w bloto. Mialem z Toba nie pisac ale chyba pierwszy raz zauwazam jakas szczerosc w Twojej wypowiedzi. Stan po wlasciwej stronie kiedy na to czas bo za chwile pojdziesz w zapomnienie a Ci co pozwolili Ci na bycie vice wyleja na Ciebie kibel pomyj bo winny zawsze byc musi ! A tak mozesz przyczynic sie do prawdziwej odbudowy Wielkiego Ruchu. Zmieni sie wladza zmienia uklady a Ruch nigdy nie zgienie ! Tu sa tylko dwie opcje albo z kibicami albo przeciwko. Kotala sie juz okreslil jasno wczoraj .

Tomasz
Kontakt:

#358 Post autor: Tomasz » 6 wrz 2019, o 20:38

Czyzbym tego nie napisał już tutaj? Panie Wela, hydraulik bez narzędzi!... A moim zdaniem miasto po manifestacji zobaczyło co się dzieje i że ten ponad 1tys wyborców to jednak jest jakiś kapitał, a Kurczyki i BIki, będą na spólce żerować jak sępy... więc nie ma sensu tego trzymać.
Ruch Ruch HKS!

fcb1920
Kontakt:

#359 Post autor: fcb1920 » 6 wrz 2019, o 20:49

Kotala tez dobrze kalkuluje podpadl wczoraj niesamowicie. Doprowadzajac Ruch do upadku pomoze osiagnac cel nam. Za chwile wyciagnie reke ze pomoze jako miasto w odbudowi Ruchu finansowo itd a My chcac nie chcac takiej pomocy bedziemy potrzebowac. A Wela moze tez teraz pogrywa bo wie ze jest wnerwienie na Kotale.

Tomasz
Kontakt:

#360 Post autor: Tomasz » 6 wrz 2019, o 20:52

Może tak być, scenariusze są różne, może Kotala podsłyszał też o Famurze... pomyslal jak jest kibic z kasą, który może mi tu pomoc politycznie to czemu nie... może być też tak, że znalazł papiery, które pozwolą mu się wyłgać z odpowiedzialności, jak to połozy i jeszcze dom Stalowej Twarzy zwindykować....
Ruch Ruch HKS!

Zablokowany