Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#301 Post autor: Scypion » 29 sie 2019, o 07:38

Wg Ciebie nie ma znaczenia czy ktoś Ci do czy pozyczy 20 baniek? Szkoda ze moj bank tak nie mysli :) PS. Uwazom, ze moderatorzy powinni kasowac posty z prymitywnymi inwektywami. to ze Wela nos sam chyba fulo nie zwolnio nos z elementarnej kultury. Tym bardziej ze i z fulanio idzie wydestylowac prowda.

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#302 Post autor: RNK95 » 29 sie 2019, o 07:42

Fakt jest taki, teraz mamy 29 milionów długu w III lidze, leją nas Gacie i Ślęże, za rok będziemy mieć pewnie z ponad 30 milionów długu i będziemy dostawać od, przykładowo: Przemsza Siewierz, Sarmacja Będzin, Spójnia Landek, Drzewiarz Jasienica. :) Nie wiem jak głupim trzeba być, żeby nie zauważyć, że za rok można wystartować od IV ligi bez długów, gdzie my za rok znajdziemy się tam i tak z jeszcze bardziej nawarstwionymi długami. Nie wierzę w utrzymanie tej drużyny, wierzyłem w Ekstraklasie, wierzyłem w I lidze, pod koniec nawet uwierzyłem w II lidze, ale to teraz wygląda identycznie, skończy się też identycznie. Spada z III ligi sporo zespołów, a my i tak pewnie zajmiemy zaszczytne ostatnie miejsce, żeby przypadkowo czasem, przy zielonym stoliku się nie utrzymać. :)

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#303 Post autor: gerhat » 29 sie 2019, o 08:15

Mosz oczywiście racja.Przy średnich budżetach w 3 lidze ok 3 mln zł nawet jak będziemy mieli budżet o 100% wyższy spłata obecnych długów zajmie nam min 10 lat pod warunkiem że nie pożyczymy już ani złotówki o czym Wela raczy nie wiedzieć i dalej pożycza na lewo i prawo

scaneRboy
Kontakt:

#304 Post autor: scaneRboy » 29 sie 2019, o 08:23

Scypion pisze:
29 sie 2019, o 07:38
kasowac posty z prymitywnymi inwektywami
zgłaszajcie konkretne posty. Nie zawsze jest czas. Wyrzucisz jednego posta ze względu na łacine, a potem cała dyskusja robi się idiotyczna bo nie ma kontekstu.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

19ElNino20
Kontakt:

#305 Post autor: 19ElNino20 » 29 sie 2019, o 09:00

Wela pisze:
28 sie 2019, o 21:34
19ElNino20 pisze:
27 sie 2019, o 08:31
Też mnie to rozbawiło...z drugiej strony, skoro pracownicy sami zrezygnowali z części zobowiązań wobec nich po to by przesunąć te środki na działalność klubu, to faktycznie ten postulat kibiców o spłaceniu pracowników mogą traktować jako przykre zobowiązanie, nie obowiązek.
I takim nieprzyjemnym komentarzem na temat pracowników, niszczysz tak piękne postawy, jakie Ci ludzie zaprezentowali, że DOBRO KLUBU PRZEDŁOŻYLI PONAD SWOJE SPRAWY!
Oni w ten sposób niejako WYŁOŻYLI te pieniądze /to niemal jak pożyczka/, żeby Ruch mógł przetrwać!

A czy Ciebie byłoby stać na taki gest dla Ruchu?

pyRsk!
Człowieku wiesz ile razy i na jakie prozaiczne rzeczy wykładali z własnej kieszeni kiedy o Tobie na Ruchu nikt nie słyszał? To jest patologia, a nie normalność. Z taką patologią trzeba walczyć, a nie ją wspierać. To tak jakbyś miał ojca alkoholika, który Cie leje po wypiciu, a sam jeszcze byś mu latał po wóde do sklepu. Skończy się kasa z miasta, to skończą się znowu dla nich wypłaty, więc znowu "przełożą dobro klubu nad swoje" jak to barwnie Pan opisał i tak to będzie hulać, aż oczywiście pieniądze z miasta się skończą, a na to się szybko nie zapowiada. Pan to nazywa piękną postawą-ja pi***ole! Z takimi mentalnymi patologiami nigdy nie będzie dobrze w żadnej dziedzinie sportu, polityki itd.

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#306 Post autor: KevinMitnick » 29 sie 2019, o 09:51

Wela pisze:
28 sie 2019, o 22:31

KevinMitnick, pisanie na forum po robocie, albo jak wstaję do roboty, w żaden sposób nie koliduje ani z poszukiwaniami sponsorów, ani z przekonywaniem akcjonariuszy do konwersji zadłużenia na akcje. Tyle, że staram się ten cel osiągnąć, a nie narzekać, że tego nie robią.
Czy ja ci coś pisałem kiedy piszesz na forum?? NIE !!! to po cholerę robisz te wstawki ??
Ty nie narzekasz to no stop to samo powtarzasz a zero konkretów nadupiłes tu już z 5 stron elaboratów i tylko mówisz że przekonwertują, mówisz że załatwiłeś kasę a wziąłeś pożyczkę etc... skoro dług potrafił urosnąć o 2mln a Ty bierzesz kolejne pożyczki to co będzie za rok ??
Nie pytałem o Twój dzień pracy i nie obchodzi mnie to w ogóle.

Wela pisze:
Ze sponsorami masz rację, ale masz świadomość, że największą barykadą dla potencjalnych sponsorów nie są DŁUGI, ale ciągłe zadymy, awantury wokół klubu i ... bojkot Kibiców - który jest niczym innym jak świadectwem dalszych awantur?
W to to tylko urodzony kretyn bez mózgu może uwierzyć chociaż i w to wątpię... My kibice jesteśmy winni że nie ma sponsora :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Bo jako kibice nie zgadzamy się na dalsze zadłużanie klubu i wieczne pożyczki !!! ???
Sponsorów nie obchodzi DŁUG który rośnie !!! i dobija do 30mln !!!
:przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Powiem Ci tyle szkoda z Tobą jakiejkolwiek dyskusji bo żyjesz w świecie równoległym pisałem Ci o tym... Jesteś typem niepoprawnego romantyka który żyje ułudą... Liczby do Ciebie nie trafiają bo po prostu ich nie rozumiesz... Próbujesz nagiąć zawsze tezę do tego co Ci pasuje w danym momencie...

Wela pisze:
Tak, już to słyszałem z Waszych usta wielokrotnie, że wszystko co robię jest daremne. Najlepiej wszystko rozpieprzyć i zaorać, bo wg niektórych to co przez 99 lat ludzie tworzyli gigantycznymi wysiłkami, to jeden wielki ch..., a kilku teoretyków postawi klub od zera i wprowadzi go na szczyty ekstraklasy, bo to przecież bagatela i niczym pokiwać palcem w bucie...
Bo próbujesz nas nakłaniać do zerwania bojkotu non stop jak jest coraz gorzej w tym klubie !!! i to samo piszesz w każdym poście...
Mówisz że się starasz to się nie staraj tylko powiedz im wprost akcjonariuszom, że skoro są tacy cacy dlaczego nie przekonwertują wszystkich pożyczek na akcje??
No tak bo non stop tylko gadasz i gadasz a oni Cie zlewają... i każą Ci szukać oszczędności gdzie klub jest w stanie wegetatywnym nie daje żadnych oznak życia...
A Ty wszystkim mówisz dookoła jest super bo powoli spłacamy pracownik ale to nic że dług non stop rośnie i zaraz trzeba popłacić układ :rotfl:
Więc każdy widzi na własne oczy, że przy tych akcjonariuszach wegetacja będzie trwać w nieskończoność i wyciskają klub jak cytrynę spuszczając go co roku klasę niżej aż dojdzie do B-klasy. To lepiej położyć ten klub wg. nas a Ty dalej swoje nie masz żadnego planu, żadnego tylko jakoś to będzie.

Wela pisze:
...
A propos krytyki prezesa Bika wobec mojej osoby... Kiedy Wam mówiłem, że nie jestem niczyim człowiekiem, to mi nie wierzyliście, a teraz jesteście zdziwieni?
To zobacz powoli wszyscy Cie dookoła krytykują... a jeden nawet kazał się przepraszać... co to znaczy??
Wela pisze:
Przyszedłem na to stanowisko TYLKO Z JEDNEGO POWODU, bo nie wierzę, że ta LEGENDA BEZ KOŃCA MOŻE UPAŚĆ!
I obawiam się, że próby od nowa poprowadzą w stronę ... losów Wodzisławia...
Najpierw trzeba wykorzystać wszystkie możliwości, żeby uratować Ruch, a potem myśleć o innych wariantach!

pyRsk!
Na razie masz jedną możliwość łatać $$$ z promocji UM dziury a za rok i tak bydymy liga niżej...

Był to mój ostatni post w tym temacie i rozmowy z Tobą niech inni próbują Ci przetłumaczyć.
Życze Ci jak najlepiej bo Kocham ten klub i zależy mi na Ruchu a bojkot dali byda podtrzymywoł i kożdymu tłumaczył o co chodzi kibicom.

A dla Ciebie przesłanie skoro jesteś typem zadaniowca napisz se na kartce i przyklej na lodówce i w biurze na Cichej 6 na drzwiach:
- Konwersja wszystkich pożyczek na akcje przez wszystkich akcjonariuszy
- Po 1mln od każdego tylko i wyłącznie na bieżące funkcjonowanie klubu (chyba że załatwisz sponsora na 2-3mln)
- Audyt zewnętrznej firmy (chcemy poznać faktyczny stan finansów tego klubu)

jak to załatwisz byda pierwszy co byda nawoływoł do skończenia bojkotu.
BEZ ODBIORU

P.S.
Nie wiem co chcesz od @robbo2k bo synek mo rozległa wiedza przecież on tylko chce poznać stan faktyczny finansów w Ruchu skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle ??
A zapomniołech wszystko przez bojkot i kibiców :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :hyhy: :hyhy:

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#307 Post autor: Ozor » 29 sie 2019, o 10:13

Wela pisze:
29 sie 2019, o 00:24
Ozor pisze:
28 sie 2019, o 23:25
jeszcze jedno panie Wela może być pan pewien ze te wasze dziwne wypłaty na promocję z UM będą tak nagłośnione ze będzie o nich wiedział każdy mieszkaniec Chorzowa.
Niech przed wyborami ludzie będą świadomi za jaka promocję płacą.
I to jest właśnie przykład "wiernego kibica" ???

Tak się zachowuje sympatyk i wierny fan Niebieskich? Dej se pokój Ozor i nie sil się na wypowiedzi o wierności Ruchowi i wspieraniu Klubu, ok?

Ja Ci w odpowiedzi powiem, że wprost przeciwnie - przekonuję radnych i pracowników UM i będę przekonywać mieszkańców Chorzowa, że RUCH i Chorzów to JEST JEDNO!

Zastanów się nad tym co Ty robisz? Czy to jest postawa Kibica Ruchu, czy jakiejś V kolumny, dywersji wręcz przeciw Ruchowi? Bo to co tu deklarujesz, to jest działanie na szkodę Ruchu i to nie jest tylko bojkot - czyli zaprzestanie chodzenia na mecze, kupowania gadżetów - bo to co tu napisałeś TO JEST JAWNE DZIAŁANIE PRZECIWKO RUCHOWI!

I tego NIGDY nie zrozumiem! NIGDY !!!

Mimo wszystko - pyRsk!
Ten twój post wymaga odpowiedzi a więc po pierwsze
Jako rodowitego Chorzowianina w przeciwieństwie do ciebie interesuje mnie na co idą miejskie pieniądze , moim zdaniem jeszcze nigdy miasto i jego obywatele za tak wiele nie dostali tak mało.
Nie jestem zwolennikiem tego argumentu ale w tym wypadku jest on jak najbardziej zasadny za pieniądze utopione w spółce bankrucie można naprawdę wiele pozytywnych inwestycji zrobić w samym mieście.Jeśli mieszkańcy będą mieć wybór a go mają zapewniam ze wybiorą je zamiast wątpliwą reklamę poprzez skompromitowaną na wszystkich płaszczyznach SA.
Po drugie
Nie rozumiem twojego zdenerwowania na informację że chorzowianie z detalami dowiedzą się jakie kwoty i za co idą z ich kieszeni do SA ,nic tu nie będzie naciągane ani wypaczone sucha informacja do której mamy prawo.
Przecież SA chce być transparentne i uczciwe więc o jakiej dywersji i V kolumnie ty tu mówisz?
Ostatnio zmieniony 29 sie 2019, o 10:16 przez Ozor, łącznie zmieniany 2 razy.

TheEnd2
Kontakt:

#308 Post autor: TheEnd2 » 29 sie 2019, o 10:14

najgorsze jest to w tym wszystkim że aktywnych jest tutaj max 20 osób które ciągle dyskutują z panem Prezesem jedni rzeczowo inni inwektywami i osobistym atakiem na Prezesa.
musimy pamiętać , że rozmawiamy z wiceprezesem zarządu klubu i to co pisałem wcześniej wypadałoby żeby propozycje, wnioski i stanowisko prez sa w danym było stanowiskiem oficjalnm skierowanym do kibiców w formie komunikatu zarządu z podpisem prezesa zarządu, tego brak - chociaż raz było ze strony rady nadzorczej nieprawdziwe słowa w stosunku do pana Szymona

piszemy, piszemy domagamy się odpowiedzi, a to takie bajki Andersena zarówno z naszej strony Jak i ze strony p. Weli,
No i sorry wszyscy mamy rację!!

Żyja już 50 lat znam dziesiątki prezesów firm...
ale komunikacje na forum to pierwszy raz w życiu widzę - w takiej formie
to chyba nie jest normalne, a może jestem za stary,
Co do pytan i odpowiedzi i innych rozkazów:
-Prezes nie zrezygnuje bo jest człowiekiem akcjonariuszy - Chyba że go odwołają,
-Prezes nie ogłosił upadłości spółki tylko się tak będą czołgać kilka lat,
-Prezes ma obowiązek robić pozytywny marketing i łączyć a nie dzielić bo bierze za to pieniądze,

i choćbyśmy tu pisali całą noc i cały dzień rzucali różne hasła to decyzja i tak pozostaje w zarządzie spółki radzie nadzorczej i akcjonariacie,
bo my jesteśmy tylko Kibicami, którzy kochają klub i nie potrafią zaradzić chorobie która trawi ten klub kilkanaście lat,

scaneRboy
Kontakt:

#309 Post autor: scaneRboy » 29 sie 2019, o 10:46

vprezes SA zakładając konto na forum zaakceptował tą formę (zaakceptował regulamin). Teksty tutaj pisane przez wszystkich użytkowników są prywatnymi opiniami. Nie wszyscy czują różnicę, kiedy dana osoba jest prywatnie, a kiedy reprezentuje spółkę czy stowarzyszenie. To samo w drugą strone, każdy kibic może sobie tu pisać prawie co chce, pokazując światu swój poziom kultury i intelektu, ale wiążące stanowisko szczególnie w kwestii przebiegu protestu wygłaszają osoby akceptowane przez ogół kibiców - co w ostatnim roku przybrało formę stowarzyszenia.

ps. na każdej z 21 zapisach stron tego tematu jest jedno i to samo w kółko. Temat istnieje głównie dlatego, żeby dokładnie tak samo nie wyglądały wszystkie pozostałe.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#310 Post autor: DaReQ93 » 29 sie 2019, o 11:02

I żeby nie być gołosłownym, to tylko wczoraj byłem na spotkaniach i rozmawiałem z firmą ubezpieczeniową z Krakowa, z browarem Waszczukowe z Podlasia i z hotelarzami w Brennej.
To jest ten pański rodzaj humoru,ten lekki język, tak? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Bo jakoś nie wierza, że z kilkuset małych browarów zgłosił się czy pan, wybrał akurat ten ze słowem waszczuk w nazwie :padam: :rotfl:

Jeszcze głupi kibic jest w stanie uwierzyć, że to pański biznes i swoje pieniądze pan wsadza w klub ;)

fcb1920
Kontakt:

#311 Post autor: fcb1920 » 29 sie 2019, o 11:11

Czuje sie wywolany ze nie ladnie pisze do Pana vice. Wiec to moj ostatni post w tym temacie bo gadka z tym czlowiekiem to jak grochem o sciane. Ani po dobroci nic nie zrozumie ani po zlosci. Beton i tyle. Pozdrawiam Was kulturalni kibice😉

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#312 Post autor: Thoth » 29 sie 2019, o 11:33

The End2 to Waszczuk wszedł na forum kibiców a nie kibice na jego więc daruj sobie moralizowanie innych jak mają sie zachowywać w stosunku do typa którego nikt tu nie zapraszał czy siłą zaciągał, jeśli chodzi o moje odczucia to bardziej on sam z siebie pośmiewisko robi akcjami z piosenkami czy pi***oleniem o szefowstwie ultraski niż ktoś kto w upływie emocji mu nabluzgał, wiemy dobrze jaka jest sytuacja i ludzie mają prawo być solidnie wkurwieni a jak się Waszczukowi nie podoba to droga jest prosta.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

scaneRboy
Kontakt:

#313 Post autor: scaneRboy » 29 sie 2019, o 11:41

biore poprawkę, że właśnie wywołanie ogólnego wkurwienia MOŻE BYĆ celem kurczykobików.

Buger

#314 Post autor: Buger » 29 sie 2019, o 12:08

Wela pisze:ŻEBY W PRZYSZŁOŚCI ŻADEN S. czy P. czy inny pseudobiznesmen NIE ŻEROWAŁ NA RUCHU!
Lubisz pisać dużymi literami wszystkie piekne frazesy i populistyczne hasła, więc ja Cię zapytam teraz i prosze Cie żebys odpowiedział.

A co z naszym miłościwie panującym właścicielem A.K ?? Czy nie powinien znależc się w galerii "sław" przytoczonej przez Ciebie jak wyżej?

Czy to nie on żądał abstrakcyjnych kwot za swoje usługi medyczne? Pomijając dobrze znany fakt ulatniającej sie kasy za Stępla za transfer do Norymbergi?

W tym momencie chcesz żebyśmy współnie ratowali spółkę dla osób które właśnie ŻEROWALI na Ruchu. Nie przyjmuje do wiadomości odpowiedzi w stylu każdy popełnia błędy. Można popełnić błąd desygnując na dane stanowisko nieodpowiednią osobę, ale jawnie okradając klub i wyciagąjac kasę to już nie jest pomyłka, ale jawnie zaplanowane działanie z premedytacją.

NIE MA NASZEJ ZGODY NA TO!

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#315 Post autor: sgR » 29 sie 2019, o 12:12

Dyskusja z Panem Marcinem Waszczukiem nie ma żadnego sensu. On chyba w odczuciu już wszystkich realizuje cel wytyczony przez jego mocodawców czyli utrzymać przy życiu trupa aby wyssać kasę z miasta na potrzeby spłaty rat układu i z tej drogi nie zboczy. Ruch jak klub ma za nic ( zaznaczam, że skompromitowana s.a. to nie Ruch). Znikną pieniądze z miasta i zniknie skompromitowana spółka, zniknie Pan Waszczuk, trzeba tylko poczekać jeszcze trochę.
Rozmowa jest już bezprzedmiotowa, niech moderator to zamknie a Pana Waszczuka żeby go nie kusiło do pisania ciągle tych samych bredni sugeruje usunąć z forum. On swoją misję wypełnia i tak na innych zasadach.

Zablokowany