Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#20941 Post autor: chropaczow » 28 sie 2019, o 21:43

Wela pisze:
28 sie 2019, o 21:15
Robbo2k,

już tak drugi miesiąc czytam Twoje wpisy i bardzo mi się kojarzy to Twoje pisanie z takim memem na FB.
Tam są trzy kolejki ludzi. W pierwszej są gigantyczne tłumy - to kolejka tych, którzy narzekają, krytykują, oceniają, wszystko wiedzą lepiej, rozwalają, tych, którzy wszystko zrobiliby lepiej...
Druga, jest już bardzo okrojona. Tam jest już kilkanaście osób. To kolejka ludzi, którzy dają mądre i dobre, konstruktywne rady, jak rozwiązywać problemy, co zrobić, jak zrobić itd.
I trzecia...W trzeciej kolejne jest tylko kilka osób. To jest kolejka chętnych do działania, ludzi, którzy cokolwiek robią.

A tak ściślej, to Twoje pisanie wiąże mi się genau z tą pierwszą kolejką ludzi. Krytyka non stop i na okrągło. Do roboty ... Nie ma chętnych...

Powtórz to co tu piszesz o Akademii trenerom i rodzicom z Akademii, a najlepiej ZRÓB COKOLWIEK, żeby pokazać, że Ci zależy, bo póki co poza systematyczną krytyką i niejednokrotnie wyssaną z palca, nie widzę Twoich żadnych działań!

A pisząc o mnie w takim tonie, jakbym źle życzył naszej Niebieskiej Akademii - po prostu kłamiesz!
I trenerzy i rodzice młodzieży z Akademii wiedzą jak ogromne mają dla mnie znaczenie!

Dążę i będę to robić z coraz większym nasileniem - DO WZMACNIANIA AKADEMII - bo największą siłą Ruchu w Jego najlepszych latach byli ZAWSZE WYCHOWANKOWIE!

Zaczynam się zastanawiać... Po co Ty to robisz? Co ma na celu to Twoje pisanie? Do czego dążysz pisząc nieprawdę i siejąc systematycznie gorycz dookoła?
Pisząc o niszczeniu, przenoszeniu, etc. kompletnie deprecjonujesz pracę wielu ludzi z Akademii, trenerów, rodziców, a także osób trzecich.
Sztuką jest ŁĄCZYĆ, a nie DZIELIĆ!

Może czas na refleksję... A może jakieś drugie dno...?
Najlepszą obrona jest atak. Panie vice, zaczynasz sie mierznać.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20942 Post autor: robbo2k » 28 sie 2019, o 21:59

Większego czlowieka mema jak ty to w całym internecie nie ma.
Wela... Idź do prawnika i zapytaj co będzie z Akademią piłkarzami i trenerami po upadku spółki. Jak się dowiesz to wróć i przeproś. Jesteś typowym efektem szkolenie układu Warszawskiego i socjalizmu. Czyli mnóstwo gadania i rozwiązywania problemów które sam sobie tworzysz. Akademia powinna byś stowarzyszeniem i należeć do rodziców i pracownikow. I przestań pi***olić iż musi być w strukturach spółki skoro branie chłopaków z UKSu wam nie przeszkadza. Chcesz akademię w spółce bo czujesz pieniądz i masz głęboko w du*** los młodzieży. Dużo gadasz o robocie a nic nie załatwiłeś ani sponsora ani pieniędzy. Twojr czarowanie pryśnie wraz z pierwszą strata kwartalna ale wtedy odwołasz się do 100dni potem dajcie mi rok itd.

Chciałem wam oferować Plan Naprawczy i Biznes Plan oraz wstępny audyt ale skoro pan ciągle atakuje jadem to mi się odechciało. Do zobaczenia na WZA

Dałem ci gotowe rozwiązanie na 500tys a ty nawet nie zrozumiales.

Nie masz żadnego planu, żadnej strategii.... Za 4miesiace nie będzie już kasy z miasta. Co wtedy?
Co z trzema ratami na 1,2mln wymagalnymi na koniec roku. Co z pożyczkami od miasta i Carbonexu. Dzisiaj są tylko słowa i obietnice te same które Chrapek składał w czerwcu.

I wreszcie to ja stracę realne pieniądze na upadku spolki. Bezmyślna niedoRada wybrała klauna na prezesa ja mogę tylko głosować nad jej odwołaniem co było w planie WZA ale jej członkowie uciekli ... I powołali figurantów pionki do RN i zarządu.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

maciek1973

#20943 Post autor: maciek1973 » 28 sie 2019, o 22:42

Tomasz pisze:
28 sie 2019, o 07:45
Maciek, tak to działa na całym świecie, jak jest kasa i wszystko działa jak trzeba to i więcej kasy się znajdzie, kazdy chętnie dorzuci pare groszy, zeby ten biznes rozwijajacy się nakręcać, w świecie biznesu ludzie biją się by zainwestować w miejsce gdzie ten pieniadz się zwórci i przyniesie wiecej i wiecej.... w Chorzowie tak nie jest... i nie ma na to perspektyw. Nie ma sie co obrazac na rzeczywistosc. Legia jest jedynym prywatnym klubem prosperujacym jako tak, jest najlepsza pilkarska marką w polsce na dziś, wiec tak bez emocji i na logikę, jeśli inwestować w futobl to wlasnie tam.
No cóż. Z tym też trudno polemizować.
Można się czasem ponabijać z Legii (przeinwestowali po LM), ale trzeba przyznać, że jakby nasze orły biznesu dostały do zarządzania Legię, to dziś by już leciała z ligi, a nie grała o awans do LE z Glasgow Rangers.

Wela

#20944 Post autor: Wela » 29 sie 2019, o 00:53

Chropaczow,

pełna zgoda! Najlepszą obroną jest atak!

A najlepszą metodą WALKI o IDEAŁY, o IMPONDERABILIA, o to co KOCHAMY jest ... WALKA, a nie PODDAWANIE SIĘ!

pyRsk!

Wela

#20945 Post autor: Wela » 29 sie 2019, o 01:10

"
robbo2k pisze:
28 sie 2019, o 21:59
Większego czlowieka mema jak ty to w całym internecie nie ma.
Wela... Idź do prawnika i zapytaj co będzie z Akademią piłkarzami i trenerami po upadku spółki. Jak się dowiesz to wróć i przeproś."

- Tak jest! Najlepiej podzielić ten Ruch jeszcze bardziej! Im więcej drobnych podmiotów, tym lepiej... ale chyba w stronę całkowitego upadku tego Klubu! Za takie rady DZIĘKUJĘ! Wolę walczyć nie tylko o JEDEN RUCH, ale i o JEDEN SILNY Chorzów i nie tylko UKS zapraszam do jednej Niebieskiej rodziny, ale i inne chorzowskie kluby do ścisłej współpracy i tworzenie SILNEGO CHORZOWA!

"Jesteś typowym efektem szkolenie układu Warszawskiego i socjalizmu. Czyli mnóstwo gadania i rozwiązywania problemów które sam sobie tworzysz."
- Mylisz się! jestem przeciwnikiem komunizmu i faszyzmu także!

"Akademia powinna byś stowarzyszeniem i należeć do rodziców i pracownikow. I przestań pi***olić iż musi być w strukturach spółki skoro branie chłopaków z UKSu wam nie przeszkadza. Chcesz akademię w spółce bo czujesz pieniądz i masz głęboko w du*** los młodzieży."

- NIEPRAWDA! Akademia dla mnie jest równie ważna jak i pierwsza drużyna, bo to są nasi wychowankowie!
UKS to dla mnie wciąż ta sama nasza NIEBIESKA FAMILIA i nie zgadzam się z tym chorym podziałem po utworzeniu spółki. Może kiedyś staniemy się znów jednością! SILNĄ JEDNOŚCIĄ!
30 lat pracowałem z młodzieżą w różnym wieku, więc nie inputuj mi i nie twórz kłamstw na mój temat, bo dla mnie młodzież jest przyszłością całej Ojczyzny i naszego Śląskiego Hajmatu!

"Dużo gadasz o robocie a nic nie załatwiłeś ani sponsora ani pieniędzy. Twojr czarowanie pryśnie wraz z pierwszą strata kwartalna ale wtedy odwołasz się do 100dni potem dajcie mi rok itd."
A co Ty zrobiłeś dla Ruchu? Poza ciągłym krytykowaniem? Pochwal się, bo nie mam takiej wiedzy...

"Chciałem wam oferować Plan Naprawczy i Biznes Plan oraz wstępny audyt ale skoro pan ciągle atakuje jadem to mi się odechciało. Do zobaczenia na WZA"

Nie atakuję Cię żadnym jadem, tylko krytykuję Twoje krytykanctwo, ale jeśli masz plan naprawczy, to zapraszam Cię do siebie. Wysłucham każdej propozycji ratowania Ruchu. A na audyt przyjdzie czas. Sam jestem zwolennikiem audytu.

"Dałem ci gotowe rozwiązanie na 500tys a ty nawet nie zrozumiales."

Zrozumiałem i sam myślę o splicie... Mam propozycję do podjęcia działań, ale i na to trzeba się dobrze przygotować. I właśnie w tym temacie do zobaczenia na WZA.

"Nie masz żadnego planu, żadnej strategii.... Za 4miesiace nie będzie już kasy z miasta. Co wtedy?

Mylisz się, mam plan i nie jeden, ale na nie składa się jeszcze wiele niewiadomych. Tyle, że ja staram się zdobyć na nie odpowiedzi, a nie narzekać zza kompa.

"Co z trzema ratami na 1,2mln wymagalnymi na koniec roku."

To proste. Kiedy jest wniosek złożony w sądzie, to sam powinieneś wiedzieć jakie są możliwości i że nie ma tutaj zagrożenia wymagalności rat NAGLE...

"Co z pożyczkami od miasta i Carbonexu"

Ja zabiegam o konwersję ich na akcje.

"Dzisiaj są tylko słowa i obietnice te same które Chrapek składał w czerwcu."
Mylisz się. Ja nie obiecuję, tylko CZYNIĘ to CO ZAPOWIEDZIAŁEM! Wprowadzam regulaminy, które wypracowali pracownicy, spłacam zaległości wobec pracowników, trenerów i zawodników. Dążę do normalności!

"I wreszcie to ja stracę realne pieniądze na upadku spolki."
Jak będziesz tylko narzekać, to na pewno stracisz...

"Bezmyślna niedoRada wybrała klauna na prezesa ja mogę tylko głosować nad jej odwołaniem co było w planie WZA ale jej członkowie uciekli ... I powołali figurantów pionki do RN i zarządu.
"
Dzięki Bogu jest zmyślny i bystry Robbo2k, który jednym ruchem wszystko poukłada i zbuduje Ruch od nowa i za 99 lat będzie miał 30 Majstrów.
Nie obraź się Robbo2k, ale przy Twoich inwektywach, to moje żarciki są niczym...

Zwykle tam gdzie kończą się argumenty, tam pojawia się obrażanie i wyzwiska. No cóż... Kultura dyskusji i kultura osobista jest rzeczą nabytą.
Mnie Ś.P. Mama uczyła, żeby zawsze szanować rozmówcę i tym samym to czynię. A że krytykuję Twoje stanowisko, to nie przeczy mojemu szacunkowi...

pyRsk!

marek79
Kontakt:

#20946 Post autor: marek79 » 29 sie 2019, o 02:26

jajo pisze:
28 sie 2019, o 17:22
a nie moga jak w doroslej pilce byc druzyny nr II III itd?
oczywiscie grajace w nizszych ligach.
Takie drużyny już UKS ma.

Awatar użytkownika
WolnyLogin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20947 Post autor: WolnyLogin » 29 sie 2019, o 07:06

Wela, kultura kulturą, ale ciebie się nie da już czytać ani słuchać. Efektów twojej pracy nie widać, bo jesteś Bikową marionetką. Dlatego zapraszam wypier.... z tego forum i ze spółki.
Zbanujcie wreszcie tego pajaca.
PS Wela, nie odpisuj, tylko zrób o co proszę ja i reszta kibiców. Twoje argumenty i gadka nikogo już nie przekona.

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20948 Post autor: kibol-siem-ce » 29 sie 2019, o 08:25

Wela jo Cie tyż juz czytać nie moga! Co żeś zrobioł dla Ruchu? Bo My przez ostatnie lata łazili na szpile, kupowali bilety, karnety, gadżety a Ty? Nic! I dali robisz to samo, NIC! Panowie akcjonariusze znaleźli sie mega barana w postaci Twojej osoby by pisała takie pierdoły, baran sie zgodził. Mie by było wstyd sie tak ośmieszać. No ale każdy mo swoja cena by sie sk***ić pra?
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20949 Post autor: jajo » 29 sie 2019, o 10:38

marek79 pisze:
29 sie 2019, o 02:26
jajo pisze:
czyli jak ma II i III to moze miec i IV, V.
na przeszkodzie beda staly w takim razie ambicje rodzicow jedynie, a na te nie powinnismy zwazac myslac strategicznie.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

scaneRboy
Kontakt:

#20950 Post autor: scaneRboy » 29 sie 2019, o 10:49

jak będziesz potrafił działać operatywnie i skutecznie przekonasz do siebie nie tylko rodziców, ale miasto, media i reklamodawców.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20951 Post autor: Thoth » 29 sie 2019, o 10:56

Wela pisze:
29 sie 2019, o 01:10
Dzięki Bogu jest zmyślny i bystry Robbo2k, który jednym ruchem wszystko poukłada i zbuduje Ruch od nowa i za 99 lat będzie miał 30 Majstrów.
jo bych te zdanie przerobił na takie
Dzięki Bogu jest zmyślny i bystry Waszczuk który jednym ruchem wszystko poukłada i zbuduje Ruch od nowa i za 99 lat będzie miał 30 Majstrów.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
i daruj sobie te osobiste docinki i wycieczki pod adresem co niektórych, zdecydowano wiekszość tych ludzi za***rdala na stadion od wielu lot czy deszcz czy wiatr czy śnieg i była z tym klubem na dobre i na złe zarówno w chwilach radości jak i smutku a tobie widza animusz rośnie z każdym postem więc może by trocha zleźć na ziemia bo oprócz opowieści rodem z baśni tysiąca i jednej nocy o Wiśniowej czy humorystycznych akcji z komponowaniem pieśni :rotfl: :rotfl: i pierdolenia ciulstw pokroju co by było gdyby to w dalszym ciągu jedynym twoim "osiągnieciem"i planem jest dojenie miasta aby zaspokoić kasa dla akcjonariuszy kosztem wszystkiego nawet jak to sam zresztą wczoraj przyznałeś dalszej wegetacji a co za tym idzie całkowitej degrengolady klubu.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

alexx6

#20952 Post autor: alexx6 » 29 sie 2019, o 11:01

jajo pisze:
29 sie 2019, o 10:38
marek79 pisze:
jajo pisze:
na przeszkodzie beda staly w takim razie ambicje rodzicow jedynie, a na te nie powinnismy zwazac myslac strategicznie.
Tylko mi powiedz w jakich ligach ta IV i V miały by grać. I wiesz przynajmniej jakie jest poziom w tych niższych ligach juniorów.Chodzę regularnie na mecze juniorów Ruchu jak i UKS. Najsłabsza drużyna UKS czyli UKS III gra w V lidze juniorów i uwierz mi tam niczego nie można się nauczyć, poziom marny niektóre drużyny z trudem potrafią zebrać 11 chłopa do grania. Chyba że Cie rajcują wyniki powyżej 10-0

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20953 Post autor: jajo » 29 sie 2019, o 11:18

alexx6 pisze:
29 sie 2019, o 11:01
jajo pisze:
29 sie 2019, o 10:38
marek79 pisze:
jajo pisze:
Tylko mi powiedz w jakich ligach ta IV i V miały by grać. I wiesz przynajmniej jakie jest poziom w tych niższych ligach juniorów.Chodzę regularnie na mecze juniorów Ruchu jak i UKS. Najsłabsza drużyna UKS czyli UKS III gra w V lidze juniorów i uwierz mi tam niczego nie można się nauczyć, poziom marny niektóre drużyny z trudem potrafią zebrać 11 chłopa do grania. Chyba że Cie rajcują wyniki powyżej 10-0
w przypadku druzyny IV i V mowilibysmy o chlopakach, ktorzy sa poza top60 w swoim roczniku. mozna zalozyc z dosc duza doza pewnosci, ze pilkarzy z nich juz nie bedzie. i tu jest problem rodzicow, ktorzy oczywiscie uwazaja, ze ich synek to przyszly Lewandowski i nie godzi sie, zeby gral on w takich niepowaznych meczach. ktos zapyta wtedy: po co one maja istniec? a no po to, ze ze skladek tych dzieciakow moze funkcjonowac akademia. a przede wszystkim dlatego, ze nawet z najzdolniejszego roczika tylko jednostki zostana pilkarzami, natomiast wszyscy ci trampkarze, to kandydaci na przyszlych kibicow. i to trzeba zagospodarowac w 100%. Jak klub odzyska blask, a Akademia wyszlifuje swoja renome to rodzice beda posylac tych dzieciakow i do V druzyny. Oczywiscie conajmniej co rok dokonujemy przesuniec, miedzy druzynami, testowe treningi z lepsza grupa itd, tak zeby nikt na stale nie byl przypisany do konkretnej grupy.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20954 Post autor: robbo2k » 29 sie 2019, o 11:24

Rozumiem ze chodzi ci o kat B1? Tam sa w UKSie dwa różne roczniki czemu nie graja w nowych rozgrywkach kat B2? Po to je stworzono. Dołożenie do wspólnej akademii (UKS/AP) kolejnej grupy z AP w kat B1 niczego nie zmienia powstanie wspólna drużyna do CLJ a druga zagra w I czy II lidze. Dodatkowo ani UKS ani Akademia nie maja drużyny w kat B2 gdzie można stworzyć z 4 grup Juniorów Młodszych jedna lub dwie drużyny w kat B2 i problem rozwiązany.

MKS Polonia Warszawa (nie mylic z SA) klub który nie ma drużyny seniorów ale ma drużyny w CLJ U-15 i CLJ U-17 wystawia dodatkowo po jednym lub dwóch drużynach w ligach woj od kat A1,A2,B1,B2 do F2.

Zgadzam sie iz granie w V lidze okręgowej żadnego sensu poza rekreacja nie ma.

Moim zdaniem jeśli zakładamy profesjonalizacje "wspólnej akademii Ruch/AP" powinny być stworzone lokalne osiedlowe kluby "partnerskie" które będą organizować dzieciakom czas na poziomie rekreacyjnym "czytaj za małe pieniądze od rodziców" w tych ligach okręgowych a ponad przeciętni lokalni kopacze będą szli wtedy wyżej. Tak się dzieje wszędzie.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

BlauBlut
Kontakt:

#20955 Post autor: BlauBlut » 29 sie 2019, o 12:44

Wela, jak żeś wspomnioł o FB to jo mom do ciebie takie pytanie: czy twoji znajomi to swego rodzaju kolekcjo czy ty ich richtig znosz? Bo jeśli to kolekcjo to już mom gotowe zdanie o tobie, ale jak to kumple to..., dyć tam same żabole i gieksa. To je twoje środowisko. Jak żech ich trocha pooglondoł to mom na twój tymat inne zdanie. TYŚ PRZYSZOŁ DO RUCHU ROBIĆ DYWERSJA!
Dać Górny Śląsk Polsce to jak dać małpie zegarek. David Lloyd George.

ODPOWIEDZ