Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?
-
Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?
Robbo2k,
i to są Twoje manipulacje i kłamstwa, a może po prostu niewiedza...
Piszesz, że:
"Pominales jeszcze parę pytań.
Ja nie bujam w obłokach ja składam publicznie deklaracje z których mnie łatwo rozliczyć. Ty natomiast obiecujesz. Ale cieszy iż 14osob dostało swoje pieniadze. Jeszcze tylko pozostałe 89. Splaciles 15%zaleglosci wymaganych licencją ale robisz z siebie bohatera. Ktoś kto nie wie iż na etacie jest zawrotne 14osob z 103 zatrudnionych pomyśli że jest świetnie.
Jak postawić klub na nogi.... To bardzo proste. Dokapitalizować spółkę , odzyskać zaufanie do kibiców, odbudować z kibicami wizerunek spółki, pozyskać zewnętrznych sponsorów."
ODPOWIADAM: Te 14 osób miało NAJWIĘCEJ ZALEGŁOŚCI - bo niektórzy nawet i po 6 miesięcy! I to Oni - właśnie Ci pracownicy na umowę o pracę i parę osób na zlecenie i parę z własną firmą - ZAWSZE dawali pierwszeństwo wypłat wobec zawodników i trenerów i tym razem ZROBIŁEM odwrotnie!
I łączna suma jaka poszła na spłatę Ich zaległości to prawie 160 000 zł!
A na zawodników potrzebuję ok. 70 000 zł za jedną zaległą pensję i dla paru zawodników więcej, bo tak jak Zacny Tomek Podgórski ma chyba z 6 zaległych pensji I NIGDY nie złożył wezwania do zapłaty!
A trenerzy różnie... ale w przypadku Ich zaległych wypłat /bardzo niskie stawki w większości przypadków/ i wespół z sumą na zawodników, to proporcje są odwrotne do podanych przez Ciebie! Bo łącznie za to co zostało do wypłaty za zaległe wynagrodzenia, to może maksymalnie 2/3 tego co poszło już na pracowników.
Zatem albo kłamiesz, albo po prostu siejesz zamęt NIE MAJĄC WIEDZY - ale i jedno i drugie zachowanie jest mało honorowe!
A w sprawie rad - jak postawić Klub czy spółkę na nogi to już wiem, ale ja to inaczej skomentuję, tylko się nie obraź - WYSTARCZY SIEDZIEĆ W CIEPŁYM FOTELU, KRYTYKOWAĆ, "DORADZAĆ" I "ZARZĄDZAĆ" palcem zza komputera i wtedy KLUB nabierze blasku i zostanie 15 Mistrzem Polski!
Różnica między nami polega także na tym, że ja staram się i zabiegam o:
1. Dokapitalizowanie spółki,
2. Odzyskanie zaufania Kibiców,
3. Chcę i proszę Kibiców o wspólne odbudowanie wizerunku Klubu i nie chcę tego robić bez Kibiców, bo to byłoby bez sensu,
4. Próbuję pozyskać sponsorów do Klubu...
I żeby nie być gołosłownym, to tylko wczoraj byłem na spotkaniach i rozmawiałem z firmą ubezpieczeniową z Krakowa, z browarem Waszczukowe z Podlasia i z hotelarzami w Brennej. Co z tego wyjdzie nie wiem, ale będę szukać i następnych... Szkoda, że razem tego nie robimy, bo już dawno mielibyśmy 100 sponsorów po 1000 zł każdy. A skoro tak dobrze liczysz, to łatwo wyliczyć, że jak 10 000 ludzi wpłaci po 100 zł, to milion dołożymy do budżetu... a myślę o CF, zbiórce publicznej.
Wczoraj wróciłem ze spotkania z Brennej o 23ej, a dzisiaj odpowiadam na Wasze pytania, żebyście nie myśleli, że Was ignoruję czy "olewam"... Yno zarozki jada do dom pomiyszkać... i legnońć sie...
pyRsk!
i to są Twoje manipulacje i kłamstwa, a może po prostu niewiedza...
Piszesz, że:
"Pominales jeszcze parę pytań.
Ja nie bujam w obłokach ja składam publicznie deklaracje z których mnie łatwo rozliczyć. Ty natomiast obiecujesz. Ale cieszy iż 14osob dostało swoje pieniadze. Jeszcze tylko pozostałe 89. Splaciles 15%zaleglosci wymaganych licencją ale robisz z siebie bohatera. Ktoś kto nie wie iż na etacie jest zawrotne 14osob z 103 zatrudnionych pomyśli że jest świetnie.
Jak postawić klub na nogi.... To bardzo proste. Dokapitalizować spółkę , odzyskać zaufanie do kibiców, odbudować z kibicami wizerunek spółki, pozyskać zewnętrznych sponsorów."
ODPOWIADAM: Te 14 osób miało NAJWIĘCEJ ZALEGŁOŚCI - bo niektórzy nawet i po 6 miesięcy! I to Oni - właśnie Ci pracownicy na umowę o pracę i parę osób na zlecenie i parę z własną firmą - ZAWSZE dawali pierwszeństwo wypłat wobec zawodników i trenerów i tym razem ZROBIŁEM odwrotnie!
I łączna suma jaka poszła na spłatę Ich zaległości to prawie 160 000 zł!
A na zawodników potrzebuję ok. 70 000 zł za jedną zaległą pensję i dla paru zawodników więcej, bo tak jak Zacny Tomek Podgórski ma chyba z 6 zaległych pensji I NIGDY nie złożył wezwania do zapłaty!
A trenerzy różnie... ale w przypadku Ich zaległych wypłat /bardzo niskie stawki w większości przypadków/ i wespół z sumą na zawodników, to proporcje są odwrotne do podanych przez Ciebie! Bo łącznie za to co zostało do wypłaty za zaległe wynagrodzenia, to może maksymalnie 2/3 tego co poszło już na pracowników.
Zatem albo kłamiesz, albo po prostu siejesz zamęt NIE MAJĄC WIEDZY - ale i jedno i drugie zachowanie jest mało honorowe!
A w sprawie rad - jak postawić Klub czy spółkę na nogi to już wiem, ale ja to inaczej skomentuję, tylko się nie obraź - WYSTARCZY SIEDZIEĆ W CIEPŁYM FOTELU, KRYTYKOWAĆ, "DORADZAĆ" I "ZARZĄDZAĆ" palcem zza komputera i wtedy KLUB nabierze blasku i zostanie 15 Mistrzem Polski!
Różnica między nami polega także na tym, że ja staram się i zabiegam o:
1. Dokapitalizowanie spółki,
2. Odzyskanie zaufania Kibiców,
3. Chcę i proszę Kibiców o wspólne odbudowanie wizerunku Klubu i nie chcę tego robić bez Kibiców, bo to byłoby bez sensu,
4. Próbuję pozyskać sponsorów do Klubu...
I żeby nie być gołosłownym, to tylko wczoraj byłem na spotkaniach i rozmawiałem z firmą ubezpieczeniową z Krakowa, z browarem Waszczukowe z Podlasia i z hotelarzami w Brennej. Co z tego wyjdzie nie wiem, ale będę szukać i następnych... Szkoda, że razem tego nie robimy, bo już dawno mielibyśmy 100 sponsorów po 1000 zł każdy. A skoro tak dobrze liczysz, to łatwo wyliczyć, że jak 10 000 ludzi wpłaci po 100 zł, to milion dołożymy do budżetu... a myślę o CF, zbiórce publicznej.
Wczoraj wróciłem ze spotkania z Brennej o 23ej, a dzisiaj odpowiadam na Wasze pytania, żebyście nie myśleli, że Was ignoruję czy "olewam"... Yno zarozki jada do dom pomiyszkać... i legnońć sie...
pyRsk!
-
To jest Twoje zdanie, a ja wierzę w możliwości i potencjał tych Chłopaków! Mają go i mają charakter! Pokazali do na Skrze! To tylko kwestia czasu jak zaczną znowu wygrywać!LEMON-CHORZOW pisze: ↑28 sie 2019, o 23:17dopoki blik i kurczyk nie wloza konkretny kasy w ten klub a nie bedom ino pozyczali na procent to trzymanie ty spolki nie mo sensu ,,klub istnieje ino z budzetu miasta i tego sponsora od smieci co wlozyl kilkaset tysiecy ,,,,downo zech pisol ze miasto powinno pieniadze dawac ino wylacznie na szkolenie mlodziezy i nowy stadion ,,ewentualnie jakies nagrody za wyniki sportowe dla 1 druzyny ,,,,a nie za posmiewisko co z miasta robia te pseudokopacze w koszulkach RUCHU ,,calo Polska sie
smieje jak dostajemy w-p-i-e-r-d-o-l od gaci ,to o jaki tu promocji piszemy ,,, za rok o ty porze spadniemy z tym szrotem do 4 ligi z zadluzeniem okolo 30 milionow ,,w tym sezonie z 3 ligi do 4 spadaja druzyny z miejsc od 11 do 18 ,,,,po spadku nie liczcie ze pzpn pozwoli zaczac od 4 ligi bez dlugu bo bylo by to nielogiczne ,,,,,zacznemy od klasy ,,b,,,
I GDYBY MIELI DOPING NA RUCHU i WE WROCŁAWIU, to i wynik mógłby być lepszy!
NIY MA WOM ŻOL, ŻE ŁONI SAM SAMI GARJOM, A WOS NIY MA PRZY TYM I NIY MA DOPINGU?
CHOPY, CO WY TO ROBICIE? ...

pyRsk!
-
- Kontakt:
Koniec pausa flacha do barku. ...
-
I to jest właśnie przykład "wiernego kibica" ???
Tak się zachowuje sympatyk i wierny fan Niebieskich? Dej se pokój Ozor i nie sil się na wypowiedzi o wierności Ruchowi i wspieraniu Klubu, ok?
Ja Ci w odpowiedzi powiem, że wprost przeciwnie - przekonuję radnych i pracowników UM i będę przekonywać mieszkańców Chorzowa, że RUCH i Chorzów to JEST JEDNO!
Zastanów się nad tym co Ty robisz? Czy to jest postawa Kibica Ruchu, czy jakiejś V kolumny, dywersji wręcz przeciw Ruchowi? Bo to co tu deklarujesz, to jest działanie na szkodę Ruchu i to nie jest tylko bojkot - czyli zaprzestanie chodzenia na mecze, kupowania gadżetów - bo to co tu napisałeś TO JEST JAWNE DZIAŁANIE PRZECIWKO RUCHOWI!
I tego NIGDY nie zrozumiem! NIGDY !!!
Mimo wszystko - pyRsk!
-
-
Dziynkuja Ci sam piyknie za dobre słowo! PRA! RUCH JES JEDYN! I... RUCH NIGDY NIY ZGINIE!Lothar Ślązok pisze: ↑29 sie 2019, o 00:06Wela działej i zaskocz CZYNAMI tych wszystkich, którzy tylko marudzą i downo zwątpili.
RUCH jest jeden i ten som od 99 lot.
Niy mom żodny gwarancje, że moje działania prziyniesom oczekiwane rezultaty, ale bez pracy niy ma kołoczy!
Yno o to mie łazi, że jak niy poradza, to byda prziynajmij spać ze czystym sumieniym, żech próbowoł walczyć!
Pozdrawiam Cie Zocny Lothar Ślonzok

PS. Sam już sie gubia, czy toś je Ty, czy to je moje fanfoste kónto i som ze sobom szkryflom i fandzola ...

PS2. Do tych nojbardzi łoszkliwych - te PS na wiyrchu to je sam taki żarcik ale

pyRsk Niybiescy Ludkowie!
-
Hksnannover1920, mosz recht, dyć czasami czuja sie na forum jakbych wypioł halba som i na gibko

pyRsk!
-
- Kontakt:
-
Niybiescy!
Z uporem maniaka, ale ja w to wierzę, że jest MILION bardziej skutecznych powodów aniżeli bojkot, żeby mieć kontrolę nad klubem, chronić Ruch przed ciulami oszustami, razem walczyć o nowy stadion i razem cieszyć się, kiedy będziemy doprowadzać klub do normalności! Nie jest jeszcze za późno!
I drugie... Wcale nie potrzebujecie specjalnej wymówki, żeby zawiesić bojkot i sprawdzić ile jest możliwe do wspólnego działania z tego co mówię i do czego Was przekonuję!
...ale weźcie też pod uwagę, że wciąż trzymamy wakat na stołku prezesa i ... po pierwsze sam się tu męczę, a gdyby był prezes, to podzielilibyśmy zadania i jeden dbałby o ciągłość zarządzania a drugi pojechałby w Polskę szukać sponsorów!
I nie wiem co dalej będzie... bo przekonałem p. Bika do dwóch etatów w zarządzie, a teraz nie mamy z tego efektów...
Jeśli będziecie tak trwać w tym uporze, to sam zaproponuję p. Bikowi, RN, żeby uzupełnić ten wakat, bo trzymanie tego pustego stołka, to także jest działanie na szkodę klubu...
Pomyślcie o tym Niybieskie Panie i Panowie!
pyRsk!
Z uporem maniaka, ale ja w to wierzę, że jest MILION bardziej skutecznych powodów aniżeli bojkot, żeby mieć kontrolę nad klubem, chronić Ruch przed ciulami oszustami, razem walczyć o nowy stadion i razem cieszyć się, kiedy będziemy doprowadzać klub do normalności! Nie jest jeszcze za późno!
I drugie... Wcale nie potrzebujecie specjalnej wymówki, żeby zawiesić bojkot i sprawdzić ile jest możliwe do wspólnego działania z tego co mówię i do czego Was przekonuję!
...ale weźcie też pod uwagę, że wciąż trzymamy wakat na stołku prezesa i ... po pierwsze sam się tu męczę, a gdyby był prezes, to podzielilibyśmy zadania i jeden dbałby o ciągłość zarządzania a drugi pojechałby w Polskę szukać sponsorów!
I nie wiem co dalej będzie... bo przekonałem p. Bika do dwóch etatów w zarządzie, a teraz nie mamy z tego efektów...
Jeśli będziecie tak trwać w tym uporze, to sam zaproponuję p. Bikowi, RN, żeby uzupełnić ten wakat, bo trzymanie tego pustego stołka, to także jest działanie na szkodę klubu...
Pomyślcie o tym Niybieskie Panie i Panowie!
pyRsk!
-
Antykumaty, ostojo kultury i szlachetności, niy brudno, bo sie sam jada łokompać...Antykumaty pisze: ↑29 sie 2019, o 00:38No co za brudna menda.
Zwykły piesek na posyłki wynajęty przez skurczykbików!
Niy zwykły piesek na posyłki yno samodzielno człowieka...
Niy wynajęty yno powołany na tyn zic!
Szczerze i serdecznie Łoszkliwcu, winszuja CI dobry nocki

-
Jada do dom, bo Maciek zaś z rana naszkryfluje, że sam pisza po forach po nocy ze Kibicami...
Wszystkim winszuja dobry nocki
Wszystkim winszuja dobry nocki

-
- Kontakt:
Wela - megaloman egocentryk i mitoman w jednym chyba ze to zwykla schizofrenia. Jak tak to pora wrocic do lekow. Moze napisz jakss ksiazke to w tych czasach modne ale daj nam juz tutaj spokoj..... Chop niby wziol sie z nikad. Tak kocho Ruch ze nie widzi k..stwa akcjonariuszy. Tak kocho Ruch ze nigdy wczesniej go na Ruchu nie widzialem. Ani u Siebie ani na wyjazdach. Tak sie zno na bali ze twierdzi ze do zwyciestw wystarczy doping. Ta go...niana liga nas szybko zweryfikuje, juz to robi. A winni jestescie Wy !! I nie odwracaj kota ogonem ze teraz kibice robia krzywde Ruchowi. Wiesz ile druzyna miala.czasu na przygotowania a ile przez burdel dzialaczy to faktycznie trwalo? Twoje ziomki od paru lat go niszcza. Zobaczymy jakim to wielkim kibicem jestes jak Cie odwolaja. Zawisza miala pinokia my mamy Andersena i pinokia w jednym.
- Stasiu19R20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wela fakty są takie ze dług z kazdym kolejnym dniem sie zwiększa. Bylo 27 milionów teraz jest okolo 29, wiec nie pi***ol głupot o ratowaniu czegokolwiek, bo tu juz nie ma czego ratowac. Wierni jestesmy Ruchowi a nie spółce ktora tworza zlodzieje i kretacze

Tradycja nie zginie, chwała nie przeminie, Ruch Chorzów jeszcze wróci na należne mu miejsce!!!
- robbo2k
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wela . . Ty wez uzgodnij w swym mózgu jakaś spójną wersję bo najpierw słyszymy o długach wynagrodzeń 800tys a potem że 160+ 105...wystarczy na wszystko.. Magię w tym Ruchu robisz. Więc wybacz albo publicznie klamales albo kłamiesz teraz. Pierwszy raport okresowy szybko Cię zweryfikuje no i komisja licencyjna mam nadzieję jednak sprawdzi co trzeba.
Zamiast odpowiedzi na pytania znów uzyskałem opowiadania z mchu i paproci. Nie wierzę iz zaległości dla piłkarzy i trenerów i innych pracowników nie na etacie ok 80-90 osób wystarczy 2/3 z 160tys. Czyli 100-110tys. Więc znowu oszukales kibiców.
Zamiast odpowiedzi na pytania znów uzyskałem opowiadania z mchu i paproci. Nie wierzę iz zaległości dla piłkarzy i trenerów i innych pracowników nie na etacie ok 80-90 osób wystarczy 2/3 z 160tys. Czyli 100-110tys. Więc znowu oszukales kibiców.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester
Współwłaściciel FC United of Manchester
-
- Kontakt:
AMEN !!Stasiu19R20 pisze: ↑29 sie 2019, o 06:56Wela fakty są takie ze dług z kazdym kolejnym dniem sie zwiększa. Bylo 27 milionów teraz jest okolo 29, wiec nie pi***ol głupot o ratowaniu czegokolwiek, bo tu juz nie ma czego ratowac. Wierni jestesmy Ruchowi a nie spółce ktora tworza zlodzieje i kretacze