Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#20476 Post autor: sgR » 16 sie 2019, o 14:32

Apel do kibicow aby nie dali sie wciagnac w te tanie gierki nierzadu. Moim zdaniem wytrzymamy do konca roku i bedzie juz z gorki a w miedzyczasie wypadna nowe trupy z szafy.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20477 Post autor: heli » 16 sie 2019, o 14:33

Nie ceny biletów są celem bojkotu, a więc jasne, że darmowa wejściówka dla bojkotujących nic nie powinna zmieniać.
Celem jest zmiana w sposobie finansowania i trwonienia kasy, a póki co nic się tu nie zmieniło.
Nie dajmy się zmanipulować.
Każda osoba, która da się przekonać darmowym wejściem będzie osłabiała siłę bojkotu.

Ktoś miał iść, nie popiera bojkotu niech idzie, ale nie wyobrażam sobie tłumaczenia, że jestem za bojkotem, ale jak bilety za darmo to przecież nie dokładam im kasy. Otóż dokładasz, po pierwsze powiększając frekwencję, po drugie osłabiając medialność bojkotu.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Waserwaga
Kontakt:

#20478 Post autor: Waserwaga » 16 sie 2019, o 14:36

Panie drogi wiceprezesie !
Darmowe bilety to duży błąd! Wystarczy:
1. Ustawić 5000 manekinow - wydatek jednorazowy A korzyść cały sezon.
2. Przedstawić propozycję przeniesienia frekwencji meczowej z poprzedniego sezonu.
I po kłopocie i kasa z miasta jest.
Jo musza tam do Weli iść po robota się popytać jak oni sami nie potrafią myśleć.

AsembleR

#20479 Post autor: AsembleR » 16 sie 2019, o 14:42

W sumie rozważałem, że klub może podjąć taką decyzję, ale nie spodziewałem się jej. Tonący brzytwy się chwyta.

Wela

#20480 Post autor: Wela » 16 sie 2019, o 15:44

Panie i Panowie, Niebiescy,

Po pierwsze,
pomysł o darmowym meczu wyczytałem tutaj na forum, od Was. Znajdziecie go kilka stron wstecz.
Po drugie,
darmowy mecz nie ma służyć rozbijaniu bojkotu, choć w tej materii nie zgadzam się z Wami, ale TYLKO po to, żebyście dali doping Niebieskim, bo ta drużyna ma charakter i wolę walki - począwszy od kapitana Fosy, Podgóra i przez dosłownie wszystkich zawodników.
Po trzecie,
mam pełną świadomość, że jeśli przyjdziecie i zrobicie te 50% frekwencji, to z umowy z miastem nie stracimy 20 %, a wtedy będę walczył o to, żeby te pieniądze przekazać na Artura. Nie zarzucajcie ani mi, ani tym bardziej naszym pracownikom, że "wycieramy sobie gębę chorym bajtlem", bo to nie jest w porządku. Mnie utożsamiacie z akcjonariuszami? Ok! Rozumiem to, bo na Waszym miejscu myślałbym tak samo, ale nie jestem człowiekiem uzależnionym od nikogo! Jestem samdozielny w swoich decyzjach, a ograniczam się sam - li tylko i wyłącznie przez konsultacje z trenerami i pracownikami - bo znają Ruch o wiele lepiej ode mnie. Stąd bazuję na Ich doświadczeniu! Zastanówcie się, czy można być aż takim sk...nem, żeby szafować życiem i zdrowiem dziecka? Bo ja sobie tego nie wyobrażam!!!

Możecie na mnie wieszać psy, ale jak mi Bóg świadkiem - chcę pomóc WR zbierać kasę, żeby ratować NASZEGO PIŁKARZA! Akademia dla mnie jest równie ważna, jak i pierwsza drużyna, bo za X lat, to Oni będą stanowić pierwszą drużynę!

Ponadto, zapowiadałem to już na wstępie, zanim zacząłem tu pracę, że chcę odtworzyć naszą największą siłę - która przez wszystkich Majstrów była ich fundamentem. Na całą Polskę Ruch słynął z WYCHOWANKÓW i do tej siły się odnoszę!

Dlatego proszę Was po raz enty... Proszę! Nie każę, nie żądam, nie naciskam, ale proszę Was - nie oceniajcie mojej pracy przed faktem! Nikt nie zasługuje na to, żeby szufladkować go przed wynikami! A jeśli nie ufacie mi, to zaufajcie tym, którzy tu od lat PEŁNIĄ SŁUŻBĘ, bo trudno to nazwać pracą... na rzecz Niebieskich! Tak jak Pani Renia, którą wszyscy szanujemy, uwielbiamy i wręcz kochamy!

NIE GRAM NA WASZYCH EMOCJACH! Piszę do Was najszczerzej jak się da - za co zbieram "joby" ze wszystkich stron.

Tyle lat narzekaliście, że kolejne zarządy miały Was w d..., że Was ignorowali, a teraz kiedy otwieram przed Wami drzwi najszerzej jak to możliwe, Wy mi mówicie: spier...laj :( - już nie wiem, jak mam do Was mówić i pisać, ani jak działać, bo działaniami i aktywnością na każdym polu staram się Was przekonać, że nie będzie drugiego Pata, ani Smagora, ja ani złotówki nie wziąłem i nie wezmę pod stołem, a wręcz przeciwnie - za wszelkie machloje będę wyrzucać na zbity pysk!

Nie chcecie, to nie przychodźcie na szpil, ale Moi Roztomili, to nie mi zrobicie krzywdę, a tylko i wyłącznie drużynie! Nie zrobicie na złość akcjonariuszom - bo tutaj będzie tylko jeden stratny - DRUŻYNA!

Wszyscy dookoła Was prosimy, ale jesteście nieugięci. Ja robię już z siebie błozna, żeby pokazać, że nie jestem sztywnym prezesem w gajerze, w którym w ogóle nie lubię chodzić, tylko na luzie i na polowo, ale do Was nic nie dociera.

Ja rozumiem Wasze postulaty, żale, krytykę - zgadzam się z Wami w 100 % - tylko z wyjątkiem bojkotu, bo uważam, że jakbyście przyszli, to razem wymyślimy takie ruchy strategiczne, że wszyscy skruszeją i zaczną dbać o Ruch!

JESTEM PO STRONIE KIBICÓW, ale NIGDY, dosłownie NIGDY nie przyłożę ręki do zamknięcia naszego Ruchu - najbardziej - podkreślam NAJBARDZIEJ utytułowanego klubu w Polsce!!! Będę walczyć do końca i ja MOGĘ umierać za Ruch! Nikt i nic nie jest w stanie mnie odstraszyć i stanąć mi na drodze do ratowania RUCHU! NIKT ani NIC!

Nie chcę i nie będę z Wami walczyć - bo dla mnie jesteście MOIMI BRAĆMI, moimi przyjaciółmi - fanatykami Niebieskich! Możecie wymyślać miliony głupot na mój temat, ale eRki nie wyrwiecie mi z serca! Możecie mi nawet spuścić wpie...ol w ciemnej bramie, ale jeśli z tego wyjdę, to wrócę tu i dalej będę walczyć!

NIKT I NIC mnie nie powstrzyma od walki od SILNY RUCH! Tym bardziej, że mam tutaj tak wyjątkowy zespół Pracowników przez duże "P" i dobrych, mądrych Trenerów i zadziornych i walecznych Zawodników - Ich także przez duże "T" i duże "Z"!!!

Rozumiałbym Was, gdybyście mi wygarnęli, że okłamałem, oszukałem, że robię to samo co Pat czy Smagor, ale ja nimi nie jestem, bo jestem sobą! Może dziwok ze mie, ale jestech jaki jestech - yno niy prziyszłech tu sam po geldy ani po szaczyty, yno SŁUŻYĆ NIEBIESKIM!

Niy umia zrozumieć, że niy scecie sam prziyść i sprawdzić, czy jo rychtig zrobia, tak jak godom, yno łoszkliwie marudzicie i sie zawzieliście i ani kroku w tył... Niy umia tego rozkminiyć!

Jakby ktoś mi bardzo bliski leżał pod respiratorem i ledwo żył, to walczyłbym o Niego bez względu na wszystko i nigdy, absolutnie NIGDY nie pozwoliłbym Go odłączyć!
A Wy chcecie odłączyć Ruch od życia, zamiast spróbować wszystkiego, żeby Go uratować!
Nie zarzucam Wam, że nie chcecie walczyć, bo dla mnie Niebieska Armia, to WOJOWNICY, której boją się w całej Polsce, ale pytam Was, dlaczego straciliście wiarę?

To, że przyjdziecie na mecz, żeby kibicować Niebieskim, żebyśmy mogli pomóc Arturowi, to nie jest ani gańba, ani nie musi oznaczać łamania bojkotu, choć chciałbym, żebyście od niego odstąpili.

Przyjdźcie i sprawdźcie mnie, czy spełnię te zadania i oczekiwania, te plany, które razem ustalimy... Jeśli zawiodę, to więcej nie będę Was męczyć...

Tych wszystkich, którzy mi pomagają, ale cisnęli mnie, żebym nie pisał na forum - PRZEPRASZAM! Nie umiem inaczej. Jestem jaki jestem, ale staram się być sobą i być szczery do bólu!
Jestem przekonany do bólu, że NAJWIĘKSZĄ SZANSĄ DLA RUCHU jest SIŁA W JEDNOŚCI!
Nie rozumiem też dlaczego Kibice Niebieskich NIE SĄ ZRZESZENI W JEDNEJ ORGANIZACJI, tylko podzieleni w kilku?
Zarzucacie mi, że chcę Was dzielić, a to jest NIEPRAWDA, bo mi zależy na JEDNEJ, SILNEJ, DOBRZE ZARZĄDZANEJ PRZEZ WAS NIEBIESKIEJ ARMII!

Umówiłem się na przyszły tydzień i wypełnię deklarację, bo chcę wstąpić do WR!
Gdybym nie jeździł po armii i nie służył w wojsku przez ponad 20 lat, to dzisiaj zapewne byłbym w UN! A kto wie, może i Ultrasi kiedyś znajdą dla starego trepa miejsce w swoich szeregach... ;)

Każdy bajzel idzie opanować, uporządkować, a żeby dogadać się z akcjonariuszami, to nie ma lepszej drogi, jak konstruktywne rozmowy i wspólne decyzje! Już pokazaliście, że gracie twardo i teraz nie ma lepszej drogi, jak połączyć siły!!!

I już Wam mówię, że 5 września będę z Wami - bo NOWY STADION DLA RUCHU, to także i mój cel nr 1 !!!

Pozdrawiam Was i po prostu Was zapraszam, proszę Was - przyjdźcie na szpil TYLKO po to, żeby zrobić doping Niebieskim, bo Oni na to zasługują!
A jak będziecie chcieli wesprzeć Artura, to przy okazji i Jemu pomożemy!

A potem trzymajcie se ten bojkot, jeśli Was nie przekonam do współpracy.

I na koniec info dla tych, którzy zamiast merytorycznie, to cisną mi: "spier...laj"... Doskonale rozumiem sens tych słów, ale one działają na mnie wręcz mobilizująco do działania!
Jak pójdziemy razem w jednym szeregu i Was zawiodę, to pierwszy zaśpiewam o 3:27 w nocy ;) - "zmiana prezesa, w Chorzowie zmiana prezesa", albo "Waszczuk raus"!

I kara som sie prziykludza i som sie niom wyjada ;)

Przyjdźcie zrobić doping Niebieskim, proszę Was o to! Nie krzywdźcie drużyny z powodu akcjonariuszy czy Waszczuka, który Wam nie pasuje w zarządzie!

To tu z forum usłyszałem, że jeśli chcę udowodnić, że nie o kasę mi idzie, kiedy Was zapraszam na szpil, zatem ja dokładnie to robię - okazuję Wam, że CHODZI MI TYLKO I WYŁĄCZNIE O WASZ DOPING!

Zaś zbiorę "joby" za to pisanie na forum, ale inaczej nie umiem. I bardziej szczerze już nie potrafię!

A Wy nie musicie mieć żadnego pretekstu, żeby przyjść na mecz! Jesteście wolni i niezależni i już wiele razy udowodniliście, że jeszcze się taki ciul nie urodził, który będzie Wam coś nakazywać!
Ja Was tylko PROSZĘ!

pyRsk Niybiescy Ludkowie!

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20481 Post autor: Darth Kabut » 16 sie 2019, o 15:56

Skończyłś?

To weź nie pi***ol znowu frazesów i odpowiedz na zadanie Ci pytania odnośnie stanu finansowego spółki.

Zbanujcie tego trola

Awatar użytkownika
aciubiciabiciba
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20482 Post autor: aciubiciabiciba » 16 sie 2019, o 16:10

Panie Wela, fajnie. Super fajnie.
Na merytoryczne pytania Pan nie odpowiada. Na to, co pisze robbo2k nie ma Pan odpowiedzi. W żaden sposób nie odnosi się Pan do warunków zakończenia przez kibiców bojkotu. Pisze Pan, żebyśmy przyszli na szpil dla drużyny, bo musimy ratować Ruch.

Ruch muszą ratować Ci, przez których jest on na krawędzi upadku. Nie ja, nie Pan, nie ktokolwiek z tu obecnych, tylko akcjonariusze, którzy swoimi decyzjami doprowadzili do obecnej sytuacji. Jeśli oni wykonają pierwszy ruch, wykażą się dobrą wolą i spełnią wymagane do zakończenia bojkotu warunki, kibice wrócą i będą pomagać w ratowaniu Ruchu. Jeśli nie, to kibice nie będą się angażować w działania, które realizują cel kogoś innego.
Dopóki akcjonariusze nie wyłożą kasy na stół ze swoich kieszeni nie w formie pożyczki nie mamy o czym rozmawiać i nie ma co liczyć na jakiekolwiek przychylne działanie ze strony kibiców.
"A Panowie skauci, dyrektorzy i działacze do roboty. Szukać tych, którzy wymienią swoją krew na tę o Niebieskim zabarwieniu." Bogdan Kalus

Buger

#20483 Post autor: Buger » 16 sie 2019, o 16:21

Wela skończ już nikt Cię nie słucha, ile razy można w koło mówić to samo, jak katarynka...

fRoś

#20484 Post autor: fRoś » 16 sie 2019, o 16:38

Wela pisze:
16 sie 2019, o 15:44
fajnie ale wy***rdalaj! twoje słowa są gówno warte. ZBANUJCIE GO!

Na głównej stronie niebiescy.pl koniecznie, powtarzam koniecznie, na banerze obok gwiazdek musi się znaleźć informacja dużymi literami o bojkocie, gdyż wśród naszej społeczności jest jeszcze niedoinformowane stado ćwierćinteligentów - żeby inaczej tego nie nazwać oraz tacy którzy dalej pomimo wielu informacji z różnych niebieskich i nie, źródeł, nie wiedzą po co i czemu służy bojkot...

Przykład, kibic z Chorzowa: "Kibice Ruchu to jak skresliscie ten klub i macie w du*** zawodników to po co wsparcie na wyjazdach?Jak chcecie by to padło to zostawcie ich całkiem a nie potem śpiewać... jesteśmy zawsze tam gdzie nasz Ruch Chorzów gra"

Za bojkotem jest większość Nas, niestety są jeszcze słabo poinformowani i tacy którzy żyją w innym świecie...

AsembleR

#20485 Post autor: AsembleR » 16 sie 2019, o 16:44

Gość pisze i pisze i żadnych konkretów. Magik. Bez pi***olenie przechodź do rzeczy albo zaliczysz bana. Nikomu nie chce się tego czytać.

TheEnd2
Kontakt:

#20486 Post autor: TheEnd2 » 16 sie 2019, o 16:45

Panie Prezesie krótko po wojskowemu:
tylko 2 pytania:
1. dlaczego nie mamy odpowiedzi na zadawane pytania?

2. jakie jest stanowisko: zarządu , rady nadzorczej i akcjonariuszy w sprawie stadionu?

Odpowiedzi powinny być na stronie Ruchu Chorzów.
Tak aby nie były pisane pod pseudonimami,
Powinno być to tak napisane jak szkalująca i nieprawdziwa informacja na temat pana Szymona Michałka , a także nie prawdziwej sytuacji finansowej klubu.
wtedy daliście radę napisać te pierdoły , a teraz tak ciężko?????

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20487 Post autor: jajo » 16 sie 2019, o 17:06

fRoś pisze:
16 sie 2019, o 16:38
Wela pisze:
16 sie 2019, o 15:44
Przykład, kibic z Chorzowa: "Kibice Ruchu to jak skresliscie ten klub i macie w du*** zawodników to po co wsparcie na wyjazdach?Jak chcecie by to padło to zostawcie ich całkiem a nie potem śpiewać... jesteśmy zawsze tam gdzie nasz Ruch Chorzów gra"
akurat te wspieranie na wyjazdach jest nielogiczne.

czy dobre wyniki sportowe wplywaja na stan spolki? TAK
+
czy doping pomaga w osiaganiu dobrych wynikow druzyny spolki? TAK (chyba, ze sie przyznajemy, ze to o kant dupy potluc te spiewanie)
= jezdzenie na wyjazdy wspiera posrednio S.A.

mi ciezko zyc w tym bojkocie, wiec nie zamierzam krytykowac tych co jezdza. trudno jednak nie dostrzec sprzecznosci.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

fcb1920
Kontakt:

#20488 Post autor: fcb1920 » 16 sie 2019, o 17:07

Wela a nie lepiej zagrac w otwarte karty ze chodzi tylko i wylacznie o ilosc ludzi na meczu zeby kasa z miasta splywala? Pomoc chlopakowi w chorobie mozna najzwyczajniej przelewem nie trzeba isc na mecz.. i daj sobie spokoj z takim graniem na uczuciach. Slabe to.. Ty chyba nie kumasz ze dla Nas kibicow gra w tej gownianej lidze z rezerwami naszych najwiekszych wrogow to jest najgorsze co moglo sie stac. A do tego doprowadzili obecni wlasciciele. To jest RUCH CHORZOW i jesli Ci na gorze by byli aby w 10% prawdziwymi kibicami tego klubu to by po nocach spac nie umieli ze jestesmy w 4 lidze i robili by wszystko zeby to szybko zmienic. A jak jest wszyscy widza. I Twoje pierd..lenie tego nie zmieni. Zawierej te drzwi bo przeciag sie zrobi i jeszcze katarku dostaniesz rycerzyku.

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#20489 Post autor: milanos » 16 sie 2019, o 17:13

fRoś pisze:
16 sie 2019, o 13:11
1. @milanos, @neo, to jak z tą stroną niebiescy.pl, jest pro kibicowska czy pro złodziejska?
2. czemu godzina konferencji WR została zmieniona ze "sprytnej godziny meczowej" na 15:00?
Ja nie mam nic wspólnego z niebiescy.pl, ja jestem adminem tylko tego forum. Ja oczywiście jestem tak jak wszystkie grupy kibicowskie, WR, UN itd za bojkotem, bo tylko razem możemy coś osiągać a nie robić podziałów.

Co do niebiescy.pl to w sumie nie ma się co dziwić, że są bardziej pro zarządowi, mają wspólny kanał na YouTube "Tv Niebiescy dla Ruchu" i i chyba razem z niego czerpią korzyści z reklam. Wejść pewnie mniej na stronie bo Ruch coraz niżej w lidze, wiec zyski z reklam z stronki też pewnie poszły mocno w dół wiec być może też klub płaci im za osobną reklamę? Jak było to postępowanie restrukturyzacyjne ponad rok temu to jednym z wierzycieli był serwis niebiescy.pl wiec jakaś współpraca tam jest od dawna
Obrazek

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20490 Post autor: grzej » 16 sie 2019, o 17:14

fRoś pisze:
16 sie 2019, o 13:11
1. @milanos, @neo, to jak z tą stroną niebiescy.pl, jest pro kibicowska czy pro złodziejska?
2. czemu godzina konferencji WR została zmieniona ze "sprytnej godziny meczowej" na 15:00?
ad.2 - Cały czas była godzina 15:00
historiaruchu.pl

ODPOWIEDZ