Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
viperR
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#20176 Post autor: viperR » 9 sie 2019, o 08:38

a moim zdaniem wiele osób patrzy na akcjonariuszy jak na tzw "sugar daddy" czyli ludzi którzy ładują w kluby pieniądze jak w studnie bez dna, Abramowicz, Szejki, Chińczycy itd. jak zabraknie to się dosypie...
a chłop w tym wywiadzie mówi jak jest. użyczył pożyczki to ją chce odzyskać.
jak każdy kto kiedyś komuś pożyczył pieniądze. Mówi ze PAT prosił go o pożyczke nie o sponsoring za 600 tys, więc na samym początku zostało to tak "ustawione". nie bronię go, ale rozumiem jego stanowisko.
akcjonariusz jest udziałowcem spółki po to żeby zbierać tego zyski. to że w Polsce na futbolu sie nie zarabia to inna sprawa (może poza klubami z top 5).
ten wywiad rzuca trochę inne światło na to wszystko i faktycznie sytuacja jest patowa. przynajmniej wszyscy wiedzą jak o swojej działalności wobec Ruchu myśli Bik. Kurtyna opadła i każdy może sobie wyrobić zdanie.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20177 Post autor: robbo2k » 9 sie 2019, o 08:48

W futbolu nie da się zarobić, jeśli akcjonariusze nie finansują klubu to klub wegetuje. Jeśli jest taka wola akcjonariuszy to nie ma problemu Ruch S.A ogłosi upadłość.
Nie można mieć ciastko i zjeść ciastko. Jesli pan Bik chce traktować Ruch S.A jak biznes, to jest jego prawo ale to oznacza wegetacje i taki Ruch mnie nie interesuje i jak rozumiem kibiców tez nie, wieć bojkot czyli wycofują się finansowania. Ruch S.A. Czekamy wiec na wniosek o upadłość. Klub który porzucają akcjonariusze nie ma żadnych szans na sponsoring zewnętrzny inny niż miasto, a bez kibiców ładowanie jakichkolwiek pieniędzy miejskich w wydmuszkę czyli tylko utratę wyborców i pieniędzy wiec jest dla miasta działaniem na szkodę. By wyjść z tego kręgu potrzeba prostego rozwiązania.
a) albo akcjonariusze lub ich podmioty zalezne sfinansują na tym etapie klub by pokazać dobrą wolę.
b) albo oddadzą akcje z nadzieją ze znajdzie się frajer który spłaci długi klubu wobec nich
c) ogłoszą upadłość.
Ostatnio zmieniony 9 sie 2019, o 08:52 przez robbo2k, łącznie zmieniany 1 raz.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20178 Post autor: Ozor » 9 sie 2019, o 08:51

O tak wrobiony biznesmen ,ofiara drobnego naciągacza , chciał ale nie wyszło - naprawdę piękna narracja ale nie w odniesieniu do człowieka który w świecie grubego biznesu siedzi dziesiątki lat.
Tak jak pisze robbo niech naprawi to co zepsuł czyli wtłoczy kapitał załatwi sponsorów bo ma na to środki i możliwości wtedy będzie realne potwierdzenie ze chce coś dobrego zrobić a tak to tylko kolejne puste słowa.

niebieski73
Kontakt:

#20179 Post autor: niebieski73 » 9 sie 2019, o 08:53

Obojętnie co by jeszcze Bik nie powiedzioł jo tymu chopu nie wierza!!!!
Może se tu podawać różne cyferki, dane itp., a fakty som takie jakie som, spadek za spadkiem, piłkarze, pracownicy x miesięcy bez wypłaty,pieniędzy na nic nie ma, bez cienia przesady idzie napisać, że wszystko w klubie leży na łopatkach.

viperR
Kontakt:

#20180 Post autor: viperR » 9 sie 2019, o 08:56

czyli pozostali akcjonariusze ,którzy mają łącznie 15 %, powinni proporcjonalnie wziąć finansowanie na własne barki

trudno oczekiwać żeby urząd skarbowy finansował klub ;)

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20181 Post autor: robbo2k » 9 sie 2019, o 08:59

viperR pisze:
9 sie 2019, o 08:56
czyli pozostali akcjonariusze ,którzy mają łącznie 15 %, powinni proporcjonalnie wziąć finansowanie na własne barki
Tak np 10 groszy za każdą posiadaną akcje do klubu (razem 5,6mln) klub myślę może w zamian np świadczyć usługę czy to reklamową czy to evenetową. Ale chyba nikt nie liczy iż Skarb Państwa, Polskie Uhli, 4Energey czy Paterman wyłożą cokolwiek.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

viperR
Kontakt:

#20182 Post autor: viperR » 9 sie 2019, o 09:09

ktoś musi "się ugiąć" pytanie kto pierwszy zrozumie że to nie będzie oznaką słabości i nie zostanie oceniony przez pozostałych jako frajer lub cienias..

R.Heydrich
Kontakt:

#20183 Post autor: R.Heydrich » 9 sie 2019, o 09:22

Dlaczego na stronie kibiców Ruchu Chorzów jest informacja o otwarciu kas przed meczem , kogo to interesuje.bik zrobi jeszcze jeden wywiad i niektórzy dostaną jeszcze wytrysku ze szczęścia .

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20184 Post autor: chropaczow » 9 sie 2019, o 09:29

No i dlaczego na niebiescy.pl nie ma nowych sond ? Tematow jest masa.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20185 Post autor: Ozor » 9 sie 2019, o 09:31

R.Heydrich pisze:
9 sie 2019, o 09:22
Dlaczego na stronie kibiców Ruchu Chorzów jest informacja o otwarciu kas przed meczem , kogo to interesuje.bik zrobi jeszcze jeden wywiad i niektórzy dostaną jeszcze wytrysku ze szczęścia .
:ok: dokładnie

scaneRboy
Kontakt:

#20186 Post autor: scaneRboy » 9 sie 2019, o 09:34

robbo2k pisze:
9 sie 2019, o 08:00
To jest cholernie proste jeśli akcjonariusze to zrobią to .... Kibice skończą bojkot i dołożą kolejne 2mln od siebie
Jeżeli wierzyć w te wyliczanki Bika w wywiadzie, to to co Ty napisałeś nie różni się aż tak bardzo. Bik czeka na posunięcie miasta, my na posunięcie Bika (i Kurczyka), a miasto jest upierdo**ne w pożyczce 18mln i zastawy.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

fRoś

#20187 Post autor: fRoś » 9 sie 2019, o 10:27

somebody_correct pisze:
9 sie 2019, o 05:41
O czym wy tu dyskitukecie? Dyc kuwa 3 spadkow z rzedu nie robi sie z przypadku do uja! Kozdy z nich pokolei to Grabarze!! Niema tu nieeinnych! Nawet my kibicr sie do tego przyczynilismy dajac im tyle czasu! Jednak tylko my kibice chcemy by bylo lepiej! (No i Wela😉)
Ozor pisze:
9 sie 2019, o 08:51
O tak wrobiony biznesmen ,ofiara drobnego naciągacza , chciał ale nie wyszło - naprawdę piękna narracja ale nie w odniesieniu do człowieka który w świecie grubego biznesu siedzi dziesiątki lat.
Tak jak pisze robbo niech naprawi to co zepsuł czyli wtłoczy kapitał załatwi sponsorów bo ma na to środki i możliwości wtedy będzie realne potwierdzenie ze chce coś dobrego zrobić a tak to tylko kolejne puste słowa.
Otóż to, jak piszą Panowie wyżej. Niektórzy się dali omotać stekiem bzdur i farmazonów z jednego wywiadu - co w Polsce i w Polakach nie dziwi(rząd) - a nie widzą tego o czym ten ciul dupi... Wina jak zwykle zwalona na kogoś, jest super, finanse też ok, generalnie najlepiej funkcjonujący klub w PL. Tak jak mówi Szymon, oni nie mają pomysłu na "sportowy" Ruch, na "kibicowski" Ruch, na jutro, rok, 3 itd i nie chcą go mieć. Trzeba ich jak najszybciej USUNĄĆ z Ruchu i zacząć robić piłkę jak należy.

Przypomnę. 2 liga skończyła się w MAJU. Dziś, prawie 3 MIESIĄCE później, po 3 spadku z rzędu, klub jest NIEPRZYGOTOWANY do gry na POZIOMIE REGIONALNYM! PRACOWNICY muszą się PROSIĆ o swoje pieniądze w MEDIACH. Samo to, powinno wystarczyć do rozgonienia tego dziadostwa.

Waszczuk pi***oli kocopoły, że pewnej grupie kibiców może zależeć na upadku klubu... Stanowski(kompendium wiedzy dla niektórych) Wam napisał(o dziwo) prawdę, co, komu i na czym zależy względem klubu a komu na dojeniu kieszeni itd.

Jakim trzeba być kretynem, żeby wierzyć w te wszystkie wciskane kity? Obudźcie się i wyjmijcie rękę z nocnika.

Tomasz
Kontakt:

#20188 Post autor: Tomasz » 9 sie 2019, o 10:33

Jak widać to nie jest takie cholernie proste, bo gdyby bylo to juz dawno SImon albo ktokolwiek z naszego środowiska bylby przynajmniej w Zarządzie, kasa by byla na stole, przynajmniej zadeklarowana, budzet ustalony. Facet gada z sensem natomiast budzet sie zamyka w cyklach rocznych, mamy sierpien a nie mamy budzetu od stycznia, to chyba ktos troche zaspal. Druga wazniejsza sprawa, ten gosć ni trybi tego, że żeby Sportowa Spólka Akcyjna zarabiała ( mało realne w polsce) trzeba w nią najpierw wpompować kasę. Zwłaszcza w taką, która jest a skraju upadłosci. To nie jest fabryka łancuchów, która się uruchamia, rośnie produkcja i sprzedaż i jest ameryka. Żyje się tu ze sponsorów, reklam, kibiców, którzy kupią to tamto siamto... a szczere mówiąc jak wchodził Pater noster, zaprosił Gucia, itd to już miałem nadzieje, będzie dobrze, faceta widać na Ruchu od ilus tam lat, kręci się koło klubu, jego kafejki się reklamowały na stadionie, pewnie katering też załatwiał. Można by naiwnie pomyslec, że gośc się zna na biznesie,,,,a okazał się szują gorszą od Smagorowicza, bo tamto odrazu smierdziało gorolem złodziejaszkiem, a ten niby był "nasz" taki fajny niebieski... a nakradł i uciekł :(
Ruch Ruch HKS!

Awatar użytkownika
mumin1920
Kontakt:

#20189 Post autor: mumin1920 » 9 sie 2019, o 10:39

Ogólnie to B wierza w to co pedzioł:
- został wrobiony w akcje, w ogole ich nie chcialem i mnie to pierd... wszystko....
- mam tylko 25% akcji, nie jestem wiekszosciowym udziałowcem, nie zamierzam byc i mnie to pierd.. wszystko.. :)
- zostalem okradziony przez P, jestem bardzo pokrzywdzony i mnie to pierd.... wszystko... :)
- znam sie na interesie, ale nie mam czasu zeby sie zajac takim czyms jak jakis klub jakim jest Ruch i mnie to pierd... wszystko :)
- chce zgody z kibicami, zeby mi pomogli wyciagnac (odzyskac) kase wlozona w kupno akcji Ruchu poprzez dojenie miejskiej kasy, ale w sumie mnie to pierd.... :)

ogolnie podsumowując: niech to pi***olnie wszystko bo nie idzie tego juz sluchac ..........

maciek1973

#20190 Post autor: maciek1973 » 9 sie 2019, o 10:41

scaneRboy pisze:
9 sie 2019, o 07:48
https://sportdziennik.com/zdzislaw-bik- ... z-za-nami/

wreszcie znalazłem chwilę, żeby przeczytać wywiad.

mam mieszane odczucia. Nie widzę w tym wywiadzie fałszu, nie wierzę też, że ten akcjonariusz jest w Ruchu po to aby wyszarpywać "piniondze" z budżetu miasta do swojej kabzy. W tle jest temat kopalni (to jest temat na osobną dyskusję - to jest chyba jakoś powiązane z ostatnią rekonstrukcją rządu, a konkretnie zmianą w ministerstwie środowiska https://www.gov.pl/web/srodowisko/nowy- ... u-powolany akurat teraz Fasing dostał pozytywną opinię - ciekawe, nie?).
Jest moim zdaniem inny, głęboki problem - to nie jest chop ze świata futbolu: wyklucza przejęcie kolejnych akcji, finansowanie klubu widzi wyłącznie od akcjonariuszy i sponsorów, temat promocji piłkarzy i przychodów dnia meczowego całkowicie pomija, fatalne decyzje personalne. Skoro sam mówi, że został wrobiony (jest akcjonariuszem wbrew swojej woli) to bardzo ciężko będzie o zaufanie na linii Bik - kibice i... czy dziwicie się, dlaczego tak jest tyle kwasu w "niebieskiej rodzinie"?
Ma zastrzeżenia do projektu stadionu - słuszne czy nie są sygnałem, że gdzieś tam w głowie układa sobie jednak przyszłość Ruchu.
Jeszcze jedno, nie ma opcji żeby teraz położyli Spółkę. Po prostu. I on i miasto ma wystarczające fundusze, żeby to ciągnąć tak długo, jak będzie trzeba.

Coś mi się zdaje niestety, że jesteśmy na siebie skazani na co najmniej ładnych pare lat.
Boże, niektórzy naprawdę się to łapią.
Skazani na parę lat? Czyli parę lat zdychania...

ODPOWIEDZ