Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
wczoraj Szymon wspominał o "pokerowym zagraniu" Smagora, chodziło o okno transferowe przed eliminacjami LE?
- klimz(R)owiec
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
Ja pi***olę jak klub płaci (albo ma płacić) zawodnikom 2 albo 3 razy tyle ile wynosi ligowa średnia a przy tym co roku spadać to lepiej to zaorać w pi***. je***i biznesmeni od siedmiu boleści.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
te rozmowy już się odbyły , chyba nie trzeba przypominać ze upadek SA to dosyć bolesna strata i całkowity brak szans na wpływy z UM .scouser pisze: ↑8 sie 2019, o 14:22myślę że I tak jest poważniejszym kandydatem do rozmów niż Kurczyk I miasto. mam po lekturze tego wywiadu mieszane uczucia, myślę że z tym gościem można usiąść do stołu i rozmawiać o jego prawdziwych intencjach. cyfry rzecz jasna są do zweryfikowania Ale gość przynajmniej dał głos w przeciwieństwie do tej mendy z adomedurobbo2k pisze: ↑8 sie 2019, o 14:17Przeczytałem ten wywiad i sadze ze Pan Bik robi z czytelników idiotów. Na jakiej podstawie wyzerowal 2mln pozyczke z miasta. "To nie dług" na jakiej podstawie mówi o 4mln pomijając raty postępowania układowego. Czy nadzorca sadowy wydal juz decyję o 7 mln zł to zobowiązania układowe, które zaczniemy spłacać dopiero w przyszłym roku dlaczego ta informacja nie została podana w raporcie okresowym i jest utajniona przed akcjonariuszami?
To ze pan Bik coś odroczył nagle nie znika. Typowa księgowość polegająca na rolowaniu długiem i negowania długów dalszych niz bieżacy rok.
Do tego towarzysz Bik zapomina iż spółka kwartal w kwartal przynosi straty na poziomie opracyjnym a długi rosna a nie spadają.
Podsumowując gada farmazony i okłamuje czytelników i kibiców.
Dlatego za 1mln , 4 mln i następne przelewy przez lata o które toczy się gra posłuchamy jeszcze wiele opowieści o dobrodziejach z mchu i paproci.
Fakty są nieubłagane dla nich wszystkich rozłożyli klub na łopatki ,sprzedali co się dało, cześć uciekła nie zostawiając nawet złotówki, stracili wszystkie możliwe wpływy z pro junior ,reklam ,Tv no to ja pytam jaki to właściciel? swego Carbonexu tez tak pilnuje?.
Mówi wszyscy są od zarabiania to gdzie był do tej pory on sam człowiek któremu najbardziej na tym powinno zależeć?
Jeszcze jedno odnośnie stadionu nigdy nie słyszałem aby od Smagorowicza do Weli właściciele naciskali na budowę zawsze było cicho w tej sprawie bo zawsze woleli przelew który można na rożne sposoby wyprowadzić niż obiekt na którym w przyszłości można zarabiać przy okazji mając w du*** kibiców i ich komfort.
- sgR
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dokładnie, Bik to wytrawny gracz i jakby chciał to Ruch dawno byłby w innym miejscu. W moim odczuciu jest taki jak wszyscy dookoła albo jeszcze gorszy bo z tego co się orientuję główna władza skupia się w jego rękach.
-
- Kontakt:
- ryszardczaban
- Kontakt:
Dzis byłem na Ruchu i wywiad z wiceprezesem kręciła telewizja...Trwam.
Dla kumatych na forum dodam,że połowie czerwca br.byłem na castingu do reklamy piwa tyskiego.
Tak szczerze poszedłem na ten casting,by sobie nie zarzucić,że nic nie robię,by wyjść szczęściu na przeciw.
Ku memu zaskoczeniu w miniony piątek dostałem jeden telefon z ABM Studio z Wrocławia z informacją,że zostałem wybrany,a w poniedziałek 5 sierpnia br drugi raz,gdzie miałem określić zarówno datę i miejsce sesji zdjęciowej.
Podałem,że dla mnie odpowiednim miejscem jest stadion Ruchu,podając dzisiejszą datę 8 sierpnia jako termin sesji.
Wiadomo,że trzeba było uzyskać zgodę,więc skierowałem pismo do MORiS w Chorzowie,że to oni są kompetentni,by wyrazić zgodę na nagranie czy sesję zdjęciową.
Poniżej zamieszczam treść pisma skierowanego przeze mnie do zastępcy dyrektora MORiS
https://photos.google.com/photo/AF1QipO ... cDzgjcUMsL
Kazano mi skontaktować się telefonicznie po godzinie 14.
Niestety otrzymałem odpowiedź odmowną,gdyż zastępca dyrektora MORiS stwierdził,że takiej zgody wyrazić nie może,bo reklama piwa nie łączy się ze sportem.
Tak więc wól nie wól sesja została wykonana przy ogrodzeniu stadionu,gdzie jak byk widoczne są rollbary z logo Piwa Tyskie i parasol z logo Piwa Tyskie co zamieszczam na zdjęciach
https://photos.google.com/photo/AF1QipM ... ryPiGidSvV
https://photos.google.com/photo/AF1QipP ... WINmBEhQ4s
Oceńcie sami zaistniałą sytuację,bo budzi we mnie śmiech jacy ludzie zasiadają na stołkach zarówno w MORiS w Chorzowie i klubie,bo w tej sprawie kontaktowałem się z wiceprezesem,który tez jak przekonała mnie ta sytuacja swe decyzje podejmuje zza biurka.
Dla kumatych na forum dodam,że połowie czerwca br.byłem na castingu do reklamy piwa tyskiego.
Tak szczerze poszedłem na ten casting,by sobie nie zarzucić,że nic nie robię,by wyjść szczęściu na przeciw.
Ku memu zaskoczeniu w miniony piątek dostałem jeden telefon z ABM Studio z Wrocławia z informacją,że zostałem wybrany,a w poniedziałek 5 sierpnia br drugi raz,gdzie miałem określić zarówno datę i miejsce sesji zdjęciowej.
Podałem,że dla mnie odpowiednim miejscem jest stadion Ruchu,podając dzisiejszą datę 8 sierpnia jako termin sesji.
Wiadomo,że trzeba było uzyskać zgodę,więc skierowałem pismo do MORiS w Chorzowie,że to oni są kompetentni,by wyrazić zgodę na nagranie czy sesję zdjęciową.
Poniżej zamieszczam treść pisma skierowanego przeze mnie do zastępcy dyrektora MORiS
Niestety otrzymałem odpowiedź odmowną,gdyż zastępca dyrektora MORiS stwierdził,że takiej zgody wyrazić nie może,bo reklama piwa nie łączy się ze sportem.
Tak więc wól nie wól sesja została wykonana przy ogrodzeniu stadionu,gdzie jak byk widoczne są rollbary z logo Piwa Tyskie i parasol z logo Piwa Tyskie co zamieszczam na zdjęciach
Oceńcie sami zaistniałą sytuację,bo budzi we mnie śmiech jacy ludzie zasiadają na stołkach zarówno w MORiS w Chorzowie i klubie,bo w tej sprawie kontaktowałem się z wiceprezesem,który tez jak przekonała mnie ta sytuacja swe decyzje podejmuje zza biurka.
Mój pierwszy mecz Ruchu 25 września 1977 roku Ruch Chorzów-Górnik Zabrze 1-1 (0-1) na Stadionie Śląskim.
Mój pierwszy mecz na Cichej 6 2 września 1979 roku Ruch Chorzów-Legia Warszawa 3-2(0-1)
I jak tu nie kochać takiej drużyny,która po 50 minutach przegrywa 0-2,a wygrywa mecz 3-2
Wygrywanie wpisane jest w DNA Ruchu Chorzów i moje.
Pierwszy wyjazd 3 maja 1980 Górnik Zabrze-Ruch Chorzów 1-1 (1-0).
Pierwszy mecz europejskich pucharów oglądany na Cichej 6 1 października 1979 roku Ruch Chorzów-BFC Dynamo Berlin 0-0 I runda Pucharu Europy Mistrzów Krajowych edycji 1979/80.
Mój pierwszy mecz na Cichej 6 2 września 1979 roku Ruch Chorzów-Legia Warszawa 3-2(0-1)
I jak tu nie kochać takiej drużyny,która po 50 minutach przegrywa 0-2,a wygrywa mecz 3-2
Wygrywanie wpisane jest w DNA Ruchu Chorzów i moje.
Pierwszy wyjazd 3 maja 1980 Górnik Zabrze-Ruch Chorzów 1-1 (1-0).
Pierwszy mecz europejskich pucharów oglądany na Cichej 6 1 października 1979 roku Ruch Chorzów-BFC Dynamo Berlin 0-0 I runda Pucharu Europy Mistrzów Krajowych edycji 1979/80.
-
- Kontakt:
nie ma się co dziwić dlaczego nasz generał ma takie pomysły....
Bik go zaraża i ta choroba idzie dalej,
obydwaj żyją w innym świecie
Bik go zaraża i ta choroba idzie dalej,
obydwaj żyją w innym świecie
- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie było mnie 2 miesiące w Polsce postanowiłem odpocząć od całego grajdołka... przyjeżdżam czytam tematy na forum... i powiem tak skąd ten Wela się wziął?? My go dostali w spadku po kimś??? czy z szafy wypadł z długami...???
Chyba jednak zostanę poza krajem dłużej przynajmniej spokojniejszy jestem...
Może zdarzy się coś, cud ??
Skoro TV Trwam wjeżdża na Ruch już, to dengrendolada sięgnęła apogeum....
Chyba jednak zostanę poza krajem dłużej przynajmniej spokojniejszy jestem...
Może zdarzy się coś, cud ??
Skoro TV Trwam wjeżdża na Ruch już, to dengrendolada sięgnęła apogeum....
-
- Kontakt:
Ten zastępca to... Jakie bzdury gadał kiedy miała być montowana sztuczna trawa dla bajtli. Szkoda słów. Ludzie z układów, bez wiedzy i bez elastyczności. Typowy przykład POPiSPolskiryszardczaban pisze: ↑8 sie 2019, o 17:28Dzis byłem na Ruchu i wywiad z wiceprezesem kręciła telewizja...Trwam.

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Coś więcej na temat dzisiejszego spotkania na Cichej?
-
- Kontakt:
Wela, ciś do Prezydenta Świon. On miasto na prostą wyprowadził w pół roku

Odzyskanie płynności finansowej wiązało się z podejmowaniem trudnych decyzji, których również Wy doświadczyliście. Jednak były one konieczne, by ostatecznie zadłużenie zobowiązań wymagalnych z niemal 30 mln zł (poza ponad 70 mln zł zadłużenia z obligacji), spadło do ok. 10 mln zł, które prawdopodobnie uda nam wyzerować do końca przyszłego roku. Przez to w przyszłym roku działania oszczędnościowe będą już prowadzone w znacznie mniejszym stopniu.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
trwam robi wiarygodniejsze reportaze niz tvp i tvn z drugiej strony.
a ich eksperci od sportu w etoto quiz zjedli gwiazdy polskiego dziennikarstwa sportowego.
nie widze powodow by z nimi nie rozmawiac. nawet jak ktos ma watpliwosci idelogiczne to musi przyznac, ze w tym kraju lepiej blogoslawienstwo o. Tadeusza miec niz nie miec.
do tego Weli sie idzie o tyle rzeczy do***ac... a Wy wybieracie tak absurdalne...
a ich eksperci od sportu w etoto quiz zjedli gwiazdy polskiego dziennikarstwa sportowego.
nie widze powodow by z nimi nie rozmawiac. nawet jak ktos ma watpliwosci idelogiczne to musi przyznac, ze w tym kraju lepiej blogoslawienstwo o. Tadeusza miec niz nie miec.
do tego Weli sie idzie o tyle rzeczy do***ac... a Wy wybieracie tak absurdalne...
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Trwam powinna być obiektywa , ale kto ich zaprosil ? jesli Wela to hmmmm ?
jesli tak od siebie przyszli to moze lepiej,
czy Szymon udzielal wywiadu do Trwam,
ciekawe o co cho...
jesli tak od siebie przyszli to moze lepiej,
czy Szymon udzielal wywiadu do Trwam,
ciekawe o co cho...
-
- Kontakt:
Z całości dostępnych informacji wynika,że największymi grabarzami Ruchu byli Smagorowicz i Paterman. To oni byli największą zarazą zjadającą nas od środka. Bik jest jaki jest. Dla niego Ruch jest jednym z kilku biznesów. Jak sam mówi w udziały w Ruchu został częściowo "wrobiony". Jednak trochę w klub zainwestował i parę rzeczy próbował zrobić choć nieudolnie, ale chyba przynajmnej nie kradł jak jego poprzednicy. Czas pokaże jakie są jego prawdziwe intencje....
Ciekawe z jakim klubem sympatyzuje jego syn...
Ciekawe z jakim klubem sympatyzuje jego syn...