Co z tym Ruchem?
- Lutz
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Jakiego qurwa nowego Ruchu?!!
Ruch jest jedyn, a to co niby mo powstać czy tam kontynuować tradycjo to bydom przebierańce ala Amica, dzisiejszy ponoć Lech.
UKS? Co to jest?
Skończy sie tyn Ruch to skończy sie cały Ruch, a reszta bajek to je oszukiwanie sie samych siebie.
Ruch jest jedyn, a to co niby mo powstać czy tam kontynuować tradycjo to bydom przebierańce ala Amica, dzisiejszy ponoć Lech.
UKS? Co to jest?
Skończy sie tyn Ruch to skończy sie cały Ruch, a reszta bajek to je oszukiwanie sie samych siebie.
-
- Kontakt:
Mylisz się Lutz. Obecny "Lech" gra na licencji Amicy, a Ruch zacznie od zera bez żadnych fuzji.
Dać Górny Śląsk Polsce to jak dać małpie zegarek. David Lloyd George.
- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dupisz alajny.Lutz pisze: ↑31 lip 2019, o 16:09Jakiego qurwa nowego Ruchu?!!
UKS? Co to jest?
Bedemy bankrutem kery zaczyno od zera.
Jedyny plus jest taki że podwaliny pod Ruch po bankructwie można zacząć robić na bazie UKSu
https://www.przegladsportowy.pl/pilka-n ... 64#slajd-2
Kto chce niech poczyto...
Dobre przykłady klubów które upadły a się odradzają,
Doborowe towarzystwo
Polecom wątek z AEKiem Ateny
Ostatnio zmieniony 31 lip 2019, o 16:24 przez Darth Kabut, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jeszcze to wszystko potrwa 
Dwa pierwsze szpile beda przelozone-ZL sie zgodzilo, a Rekord juz wczesniej przelozyl szpil.

Dwa pierwsze szpile beda przelozone-ZL sie zgodzilo, a Rekord juz wczesniej przelozyl szpil.
- Lutz
- Kontakt:
Ja... i bydziesz ryczoł... „naszym klubem UKS, każdy kibic .....”. Haha
Niy, niy myla sie... wiem ino jedno, że zanim tyn nowy klub powstanie z tym samym herbem, nazwą i tradycjom to jo zdonża sie 1920 razy w grobie obrócić.
Sroł to wszysko pies. Boł Ruch i niy ma Ruchu- takie je życie. Jo aby pora meistrów Live przeżył.
Niy, niy myla sie... wiem ino jedno, że zanim tyn nowy klub powstanie z tym samym herbem, nazwą i tradycjom to jo zdonża sie 1920 razy w grobie obrócić.
Sroł to wszysko pies. Boł Ruch i niy ma Ruchu- takie je życie. Jo aby pora meistrów Live przeżył.
-
Wydaje mi się, że wszyscy w tej sytuacji się zapędzili gdzieś w kozi róg. Właściciele doszli do wniosku, że szkoda kasę wykładać i sami nie wiedzą, czy dać temu paść (bo sami nic nie zrobią), czy nie. Waszczuk im namieszał, bo się chłop naprawdę stara, choć tutaj może być tak, że "dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane", bo im bardziej się postara, tym mniej pieniędzy dostanie, a akcjonariusze dostaną alibi.
Tak sobie jednak myślę, że każdy na jego miejscu powinien zachować się jak Simon: albo kasa na podstawowe potrzeby (bo to III liga, tu nie ma szans na cuda), albo dziękuję. Z drugiej strony takie rozmowy winny być profesjonalne, winny być toczone w ciszy, bez oświadczeń (klub) ale broń Boże też bez wieców (Simon).
Nic mi się to nie podoba. Sytuacja może być wykorzystana do posprzątania klubu, ale i do zaniechania stadionu.
Zakręcili się też kibice, bo było blisko miejsca w zarządzie i faktycznego rządzenia klubem. Teraz nie chcą już wrócić do roli kibiców. To gigantyczny problem, istnieje prawdopodobieństwo, że zostaną uznani za winnych ... wszelkich spraw tego świata.
W sumie to nie wiadomo, co jest lepsze?
Postulat, że kibice wracają do rozmów, jak znajdą się nie ochłapy, tylko co najmniej 3 mln zł (rata, licencje, zaległości, budżet) ma chyba sens.
Ja od już niemal 3 lat (czyli od początku) twierdzę, że te 18 mln zł było błędem.
Odwołałbym to, gdyby się okazało nagle, że ... budujemy team na awans i wszystko w klubie zaczęło nagle działać, wrócił zdrowy rozsądek, wypłaty dla ludzi, nie ma opóźnień w licencyjnych kwestiach...
Cóż, dział fantastyki na innym piętrze.
Tak sobie jednak myślę, że każdy na jego miejscu powinien zachować się jak Simon: albo kasa na podstawowe potrzeby (bo to III liga, tu nie ma szans na cuda), albo dziękuję. Z drugiej strony takie rozmowy winny być profesjonalne, winny być toczone w ciszy, bez oświadczeń (klub) ale broń Boże też bez wieców (Simon).
Nic mi się to nie podoba. Sytuacja może być wykorzystana do posprzątania klubu, ale i do zaniechania stadionu.
Zakręcili się też kibice, bo było blisko miejsca w zarządzie i faktycznego rządzenia klubem. Teraz nie chcą już wrócić do roli kibiców. To gigantyczny problem, istnieje prawdopodobieństwo, że zostaną uznani za winnych ... wszelkich spraw tego świata.
W sumie to nie wiadomo, co jest lepsze?
Postulat, że kibice wracają do rozmów, jak znajdą się nie ochłapy, tylko co najmniej 3 mln zł (rata, licencje, zaległości, budżet) ma chyba sens.
Ja od już niemal 3 lat (czyli od początku) twierdzę, że te 18 mln zł było błędem.
Odwołałbym to, gdyby się okazało nagle, że ... budujemy team na awans i wszystko w klubie zaczęło nagle działać, wrócił zdrowy rozsądek, wypłaty dla ludzi, nie ma opóźnień w licencyjnych kwestiach...
Cóż, dział fantastyki na innym piętrze.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
www.slzpn.katowice.pl pisze: W dniu 31 lipca z Ruchu Chorzów Spółka Akcyjna wpłynęło pismo, zaadresowane do Komisji ds. Licencji Klubowych III ligi grupy 3, dotyczące realizacji spełnienia kryterium finansowego.
W związku z tym:
- przewodniczący Komisji ds. Licencji Klubowych III ligi grupy 3 Adam Ptasiński oświadczył, że pismo zostanie przedstawione członkom Komisji do rozpatrzenia,
- członkowie Komisji ds. Licencji Klubowych III ligi grupy 3 zbiorą się w najbliższym terminie,
- licencja na grę drużyny Ruchu Chorzów Spółka Akcyjna w III lidze nie została zawieszona.
- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Buahaha. Nie ma na nic pieniędzy to jeszcze żebrzą o licencję. Boże jakie to podłe i perfidne.
Nawet gdyby jakimś cudem dali radę uratować tę spółkę sk***ysynów wiecznie będą mieli łatkę żebraka i prosiciela.
Dej. Mam hory klóp.
Dej na Ruch
Autokorekta zmienia mi Ruch ze zawartym o i samo h na ch...
Nawet gdyby jakimś cudem dali radę uratować tę spółkę sk***ysynów wiecznie będą mieli łatkę żebraka i prosiciela.
Dej. Mam hory klóp.
Dej na Ruch
Autokorekta zmienia mi Ruch ze zawartym o i samo h na ch...
- tedeus63
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Lutz choc Cie niy lubia ( zarcik ) pora razy spiyli my sie tu na forum . ale mosz 100 %racja Ruch je ino jedyn tyn na cichyj 6 mnie na lompy nie obocza niych sie modzikow ogladajom rodzice .
-
- Kontakt:
- Jano99
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak już wrócimy do Ekstraklasy to proszę pamiętajcie,że "wasz" Ruch upadł i już go nie ma;) Przecież nikt sobie tego nie wymyślił..wszyscy by chcieli by było dobrze,ale obecna spółka jest tak zadłużona,że tu szejka potrzeba.
- RNK95
- Wspiera "Wielki Ruch"
Wydaje mi się, że części osób tutaj miłość do klubu przesłania zdrowy rozsądek. Jak was dziewczyna lub żona zdradzi z cyganem to już nie spojrzycie nigdy na inną kobietę bo żona jest tylko jedna ?
UKS na tę chwilę to tylko element zastępczy dla ludzi, którym brakuje meczy i Ruchu. Simon jasno wskazał, że nie będzie dwóch Ruchów. Jeśli tworzyć coś nowego to po upadku obecnej spółki. Taką drogą poszedł Widzew i jakoś nie widzę na ich stadionie pustek i nie czytam komentarzy, że obecny Widzew to inny Widzew. Ruch to społeczność, kibice, przywiązanie. My tworzymy ten klub, a nie ten klub tworzy Nas.
Tu też chodzi o spojrzenie w przyszłość, dla tych bajtli z rodzinnego za 15 lat mało istotne będzie czy Ruch to była kiedyś spółka akcyjna, czy stowarzyszenie, jeśli nie zbudujemy czegoś zdrowego od nowa to za 15 lat te bajtle będą jeździć na szczewa albo inny klub w regionie, który będzie dobrze prosperować. Patrzenie tylko na siebie i swoje poczucie jest w tym momencie bardzo egoistyczne.
UKS na tę chwilę to tylko element zastępczy dla ludzi, którym brakuje meczy i Ruchu. Simon jasno wskazał, że nie będzie dwóch Ruchów. Jeśli tworzyć coś nowego to po upadku obecnej spółki. Taką drogą poszedł Widzew i jakoś nie widzę na ich stadionie pustek i nie czytam komentarzy, że obecny Widzew to inny Widzew. Ruch to społeczność, kibice, przywiązanie. My tworzymy ten klub, a nie ten klub tworzy Nas.
Tu też chodzi o spojrzenie w przyszłość, dla tych bajtli z rodzinnego za 15 lat mało istotne będzie czy Ruch to była kiedyś spółka akcyjna, czy stowarzyszenie, jeśli nie zbudujemy czegoś zdrowego od nowa to za 15 lat te bajtle będą jeździć na szczewa albo inny klub w regionie, który będzie dobrze prosperować. Patrzenie tylko na siebie i swoje poczucie jest w tym momencie bardzo egoistyczne.
- Roch1920
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Lutz, tedeus63 w takim razie proszę przedstawicie plan naprawy Ruchu, w sytuacji której się znajdujemy. Sam byłem przeciwny upadłości ale czy wy nie widzicie, że tej spirali długów nikt nie splaci?
Mamy około 27 mln zł długu. Jedyną drogą do uzdrowienia spółki jest przekształcenie długu wobec akcjonariuszy na akcje, a zdajecie sobie sprawę, że Kurczyk nie po to badał piłkarzy po zawyżonych cenach by nie zarobić.
Stając okoniem mówiąc nie, bo nie oraz nie przedstawiając żadnej alternatywy zachowujecie się jak typowe Poloki szukające wymówki by czegoś nie zrobić.
Readumujac co proponujecie w aktualnej sytuacji zrobić?
Mamy około 27 mln zł długu. Jedyną drogą do uzdrowienia spółki jest przekształcenie długu wobec akcjonariuszy na akcje, a zdajecie sobie sprawę, że Kurczyk nie po to badał piłkarzy po zawyżonych cenach by nie zarobić.
Stając okoniem mówiąc nie, bo nie oraz nie przedstawiając żadnej alternatywy zachowujecie się jak typowe Poloki szukające wymówki by czegoś nie zrobić.
Readumujac co proponujecie w aktualnej sytuacji zrobić?
- robbo2k
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wela miał być taki przezroczysty a plan naprawczy utalnil o przełożeniu dwóch kolejek zapomnial. Przypadek? Wela costam zamydlil biedakom z komisji licencyjnej że będziesz miał we wrześniu na dwie raty układu i 800tys licencyjnych
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester
Współwłaściciel FC United of Manchester
- Lateralus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wela weź sie Patermana do pomocy -on jest za***isty w dupceniu fleków o przyszłości. Najlepszy z najlepszych! ku***, ja pi***ole, co za czasy!?! sk***ysyny je***e wszystko zniszczyli i niszczą dalej! Mom nadzieja ze bydom sie smażyć w piekle na nojwiększych rusztach.