Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
markomaniak
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#18886 Post autor: markomaniak » 25 lip 2019, o 12:14

@Tomasz, niestety musze cie zmartwic. Lechie tez mozesz nazwac innym tworem:

90minut.pl:
Lechia Gdańsk -> (1998) Lechia/Polonia Gdańsk [fuzja z Polonią Gdańsk] -> (2002) likwidacja; (2001) OSP Lechii Gdańsk [utworzenie zespołu seniorów i kontynuacja tradycji KS Lechia i BKS Lechia]
czyli w sezonie 2001/2002 byly dwie Lechie.

Awatar użytkownika
mihau
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18887 Post autor: mihau » 25 lip 2019, o 12:44

Też nie kojarzę, żeby nasze stowarzyszenie wchodziło jako akcjonariusz S.A.
A chyba wg niektórych tylko i wyłącznie w taki sposób można by traktować kontynuację.
W takim razie ja też prowadząc swoją firmę po śmierci rodziców, mimo że zachowałem nazwę, pracowników, siedzibę, szyld, sprzęt i całe know-how nie jestem kontynuatorem tylko nowym tworem. Bo mam inny NIP i koniec tak ?
... oddać w ręce Polaków przemysł Śląska, to jak wkładać w łapy małpy zegarek...

David Lloyd George (1863–1945) – premier Wielkiej Brytanii w latach 1916–1922.

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18888 Post autor: sgR » 25 lip 2019, o 12:56

Tomasz powinien pożegnać się z tym forum, pisze brednie jakich malo.

Awatar użytkownika
mihau
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18889 Post autor: mihau » 25 lip 2019, o 13:07

Do wszystkich tych, którzy twierdzą, że ktokolwiek (najlepiej kibice - bo i takie cuda tutaj chyba widziałem) powinien odkupić akcje i w ten sposób przejąc klub i od razu będzie to kraina mlekiem i miodem płynąca to od razu mówię że jesteście w wielkim błędzie.
1. Kasa za wykup akcji pójdzie nie do S.A. tylko osobie sprzedającej akcje..... - czyli to tak jakbyście jeszcze premie wypłacili Bikowi, Kurczykowi czy innym akcjonariuszom.
2. Długi będą dokładnie w tej samej wysokości i zmieni się jedynie ten, kto będzie musiał tym gównem administrować - czyli spłacać.
... oddać w ręce Polaków przemysł Śląska, to jak wkładać w łapy małpy zegarek...

Awatar użytkownika
markomaniak
Kontakt:

#18890 Post autor: markomaniak » 25 lip 2019, o 13:23

Łukasz Michalski
‏ @LukaszHalski

Do jutra może się okazać czy @ruchchorzow1920 przystąpi do ligi. Pracownicy postawili warunki, z którymi na spotkanie z p. Bikiem ruszył p. Waszczuk. Ludzie przy @Cicha6com mówią, że na dziś nie ma zabezpieczonych środków na podstawy - zgłoszenie zawodników, organizację meczu itp
4:18 AM - 25 Jul 2019

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18891 Post autor: sgR » 25 lip 2019, o 13:29

Niech się nie ośmieszają, albo oddłużają ten klub w całości i przedstawiają plan rozwoju z twardymi zabezpieczeniami finansowymi albo do widzenia. Będą teraz jakieś drobne tematy płacić i to pewnie za pożyczone i jaki to ma sens dla Ruchu.

Awatar użytkownika
tedeus63
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18892 Post autor: tedeus63 » 25 lip 2019, o 13:40

PAnowie noe chodzilo mi by sklocac tu kogos na forum .
po prostu widze ze nic sie nie dzieje a mowienie tu przez kilka czy kilkanascie osob o nowym Ruchu nic nie daje.
wracajac do poprzedniego mojego posta ,dla mnie nie ma nowego Ruchu od 2014r ,po prostu stowarzyszenie przeksztalcilo sie w S.a. .
mam juz swoje latka i wam mlodym moze latwiej zmieniac cokolwiek.
nie myslcie ze jestem przeciwny upadkowi S.A .
niech tych zlodziei szlag trafi.
chodzi mi o to by to upadlo i potem tworzymy kontynuacje Ruchu.
Bo nie wiem jak to widzicie dzis. ,? jakims cudem Ruch s.a. (kolejna pozyczka)wystaruje ico ? . my bedziemy tworzyc drugi ? .
NIE TO NIE WYPALI . ale to tylko moke skromne zdanie .

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18893 Post autor: sgR » 25 lip 2019, o 13:55

A uważasz, że bez kibiców stara spółka ma jakiekolwiek szanse na wegetowanie dłużej niż kilka miesięcy ? Niby w jaki sposób i za co jak nawet nie będzie podstaw żeby cokolwiek miasto wypłaciło ? Ta spółka do początku przyszłego sezonu dokona żywota i wtedy nowa od 4 ligi jako kontynuator tradycji ją zastąpi. Tak jak w Widzewie, Łks, Polonii, Warszawa, Cracovii ... długo by wymieniać.

TheEnd

#18894 Post autor: TheEnd » 25 lip 2019, o 14:40

Powoli wychodzi polskie piekielko... forum jest po to zeby przedyskutowac tematy, szacunek dla innych w poglądach niż niż te najbardziej popularne są hejtowane pytam po co,
w ten sposób tego nie zbudujemy lub dla niektórych nie zbudujecie...
w temacie Nowy Ruch 1920 napisałem co nieco na ten temat , każdą alternatywę trzeba brać pod uwagę, a jeśli kilku stałych forumowiczów ma monopol na wiedzę to do niczego mądrego nie dojdzie,
rozbawiają mnie komentarze typu: "daj już se spokój ..... wypier ..... z tego forum , trzeba cię zbanować albo zamknijcie to forum"
jak sie ma 50 lat to inaczej się patrzy na życie,
nie chcę nikogo obrażać ale taka trochę dziecinada bez merytorycznych uzasadnień,
pożyjemy i zobaczymy naszą skuteczność.....
A ci co pograżyli Ruch będą sie śmiać po pas jak nam to nie wyjdzie...

viperR
Kontakt:

#18895 Post autor: viperR » 25 lip 2019, o 14:48

a jaki merytoryczny argument stoi za tym żeby brać udział w tej farsie i z własną kieszenią dalej firmować ten bajzel ?

bo ja nie znajduję takiego argumentu i w swoim czasie nie znaleziono go gdzie indziej.
zamiast po raz kolejny udowadniać śląską dupowatość, trzeba pokazac im fuck'a i iść własną drogą.
skoro znalazła się osoba która chciała S.A firmować własnym nazwiskiem a chciano ją wyciulać, to pole do dyskusji zostało zaorane. jak ktoś jest u progu upadłości (czyt. pod ścianą o czym świadczą wylewne posty Pana Prezesa) i jeszcze stawia warunki to niech sobie radzi sam. Proste.

najwyzej w akcjach promocyjnych wezmą udział pielegniarki, interniści, diabetolodzy czy dentyści co robili badania, albo operatorzy maszyn z Fasingu, pracowników można oddelegować do innych zadań :P ku chwale firmy matki..
Ostatnio zmieniony 25 lip 2019, o 14:51 przez viperR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#18896 Post autor: RNK95 » 25 lip 2019, o 14:50

Niektórzy trochę tutaj zachowują się jakby byli uzależnieni od S.A. i nie widzieli świata poza nią, jak upadnie to już na Ruch chodzić chyba nie będą. Zaczną chyba oglądać saneczkarstwo albo łyżwiarstwo figurowe. Nie wiem jak inni, ale ja na C6 i Ruch chodzę głównie dla atmosfery, dla klimatu, czasem nawet dla pośmiania się z zabawnych docinek i komentarzy na Dziesionie. Nikt mi chyba nie powie, że w ubiegłym sezonie szedł na Znicz Pruszków czy Siarkę Tarnobrzeg dla przeciwnika i fajnego poziomu meczu. Dla meczu i przeciwnika to się chodziło w Ekstraklasie albo ewentualnie na derby w 1 lidze.
Wszystko mi jedno czy Ruch będzie stowarzyszeniem, czy kolejną spółką powstałą od nowa, czy inną formą prawną, chodzi o to żeby był zdrowy i skończył przynosić wstyd przez nieudaczników nim zarządzających. Nie czuję się przywiązany do S.A., do Bika, do Kurczyka, tylko do społeczności jaką ten klub stworzył. Skoro kibice Ruchu po upadku S.A. zgromadzą się przy innej formie prawnej to tam będzie i moje miejsce.

Dwa, takie gadanie o tradycjach, spadkobiercy osiągnięć i tytułów. Czy ktoś to wam odbierze ? Lechy, Lechie, Pogonie, Widzew byli w sytuacjach podobnych i jakoś przez to teraz ich kibice nie czują się okradzeni z tytułów i nie zaczynają od zera. Cały czas kontynuują to co klub osiągnął, bo tak naprawdę to właśnie ta społeczność zachowuje te tytuły, osiągnięcia. Piłkarze są i ich nie ma, działacze są i ich nie ma, o mistrzu sprzed 2-3 lat w Ekstraklasie nikt już nie pamięta bo wszyscy zastanawiają się kto w tym sezonie ten tytuł wywalczy. Ważna jest własna świadomość, a najważniejsze jest by ten klub wreszcie wyplewić z tych chwastów ludzkich.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
mihau
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18897 Post autor: mihau » 25 lip 2019, o 14:52

Nikt nie ma monopolu na wiedzę to raz. Forum z samej swojej nazwy jest po to, żeby wymieniać poglądy, wiedzę i pomysły to dwa.
Natomiast jeśli ktoś rzuca hasło na forum że to czy siamto nie wypali to niech se może lepiej dychnie.
Jesteśmy w takiej du***, ze nie trzeba nam tych co będą marudzić i dojeżdżać projekt przed jego startem a wsparcia.
Tak więc z mojej strony mały apel:
Nie chcecie pomagać - spoko - macie prawo, ale przynajmniej nie rzucajcie kłód pod nogi a i z marudzeniem wara. Dołóż się a wtedy masz pełne prawo komentować czy marudzić.

TheEnd

#18898 Post autor: TheEnd » 25 lip 2019, o 15:41

1428... jak chodziłem na mecze Ruchu to ty jeszcze w pieluchach byłeś, dodatkowo powiem że jeśli jest to prowokacja , to , co napisałem to chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem
wyhamuj proszę w stosunku do mnie i do innych, bo nie czas i miejsce na wypowiedzi poziomu 15 latka,
merytorycznie to znaczy z sensem, lub bez sensu,
userów na tym forum jest mnóstwo a tylko kilkunastu wypowiada się w temacie i kilkunastu komentuje i kilku dołączyło w ostatnim czasie w tym ja , jeśli jesteście na tyle zamkniętym środowiskiem że nie bierzecie świeżego głosu pod uwagę to się z tym pogodzę, natomiast nigdy nie pogodzę się z tym co wydarzyło się w Ruchu, zawsze będę wspierał tych którzy chcą poprawy sytuacji , a tych którzy coś zawalili należy postawić przed sądem, jeśli takowy się w Polsce znajdzie,
sądziłem że będę wsparciem dla kibiców No ale trudno życie.....

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#18899 Post autor: _BiADACZ_ » 25 lip 2019, o 15:46

wsparciem to jesteś dla tych z zarządu anonimie.
przestoń się już wypowiadać.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

TheEnd

#18900 Post autor: TheEnd » 25 lip 2019, o 15:47

a tak w nawiasie o sa trzeba zapomnieć wyczyścić obecnie rządzących i zacząć uprawiać nowy grunt, na nowym poletku

ODPOWIEDZ