Re: Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Wela - Wice Prezes Zarządu SA

#136 Post autor: jajo » 18 lip 2019, o 23:19

moze ktos nie rozumiec, nie zaglebic sie odpowiednio w problem, miec inna wizje.
nazywanie tych co sie nie przylacza do bojkotu "nie kibicami"m "trollami", "agentami Bika" do niczego dobrego nie doprowadzi.

jednoczesnie wlasnie dlatego Simon tego nie powinien wziac "na miesiac" bo ludzie przez swa niewiedze obarcza go bledami RN.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

ksR
Kontakt:

#137 Post autor: ksR » 18 lip 2019, o 23:34

przejrzalem teraz temat od poczatku i uwazam, ze mamy do czynienia z teatrzykiem,
strata czasu na dyskusje
KS Ruch
byliśmy w Katowicach 44 lata wcześniej

TheEnd

#138 Post autor: TheEnd » 18 lip 2019, o 23:35

Panie Szymonie, proponuje nie wchodzić w to bagno... bo szukają kozła ofiarnego

Awatar użytkownika
E
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#139 Post autor: E » 19 lip 2019, o 06:28

Przyłączam się do apeli o zamknięcie dyskusji. Podobno mamy bojkot a dajecie się wciągnąć w zbędne dyskusje z trolami bojkotowanych oszustów.
Tylko umarli widzieli koniec wojny

scaneRboy
Kontakt:

#140 Post autor: scaneRboy » 19 lip 2019, o 06:38

Ten temat to póki co jest najmocniejsza rekomendacja bojkotu. Zostały postawione warunki, jest bojkot, w klubie trwa strajk.

Jedyny problem istnienia tego tematu jest taki, że Pan Waszczuk nie ma za wiele wspólnego z obecną sytuacją klubu. Jego rolą jest właśnie branie na klatę grzeszków swoich szefów i próba przekonania kibiców do zawieszenia bojkotu.

W jaki sposób wyobrażacie sobie zamknięcie dyskusji, jeśli w chwili obecnej nie ma nic pilniejszego i ważniejszego? Poruszane wątki rozleją się po całym forum. Spokojnie, obecna sytuacja nie potrwa długo, musi zostać wykonane następne posunięcie. Jakie ono będzie zależy od akcjonariuszy.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
mumin1920
Kontakt:

#141 Post autor: mumin1920 » 19 lip 2019, o 07:46

ten temat sie powinien nazywac: pomozcie ci*** wyciagnac ostatnie 4 bańki od miasta :)

Awatar użytkownika
markomaniak
Kontakt:

#142 Post autor: markomaniak » 19 lip 2019, o 09:04

Podpisuje sie pod postem scaneRboy'a.

Celem Rady Nadzorczej jest szukanie kozla ofiarnego (w tym przypadku Waszczuka) oraz zmiekczenie bojkotu (przez Waszczuka).
Tylko ze nikt sie juz na to nie nabierze.

Tomasz
Kontakt:

#143 Post autor: Tomasz » 19 lip 2019, o 10:01

Ja mam w zwyczaju, nie przypisywanie nikomu złych intencji (zwłaszcza jeśli nie znam prawdziwych pobudek) i tak też robie z Panem Waszczukim. Klub jak widać jest w sytuacji tragicznej, więc nasi zacni panowie z RN, wymyslili, że wbiją jakiegoś człowieka ( w tym przypadku Generała:) jak go ciepło nazywacie:). On może i jest w stanie zbudować jakieś zaufanie, może nawet mógłby coś zrobić, tylko bez KASY od Bika i innych z załogi, to można sobie... no i teraz tak. Moim zdaniem, tak jak tu już wybrzmiało (i niech mnie pan wiceprezes wyprowadzi z błedu argumentami jeśli jest innaczej) ktoś nas tu bierze pod włos.

1) Kozioł ofiarny Simon lub Wela ( dla RN obojetne)
2) Może coś ugrają, np ugaszą strajk, zdobędą jakieś środki na wypłaty, może nawet ruszymy w rozgrywkach
3) Marchewka w postaci chwilowej normalizacji - kibic Ruchi nawykły do tego, że jest coraz gorzej, gotów pomyslec, że zaplacenie ludziom ktorzy pracują na Ruchu wypłaty z 3 miesięcznym opóznieniem oraz może nawet będzie kasa na regularne płace (ktoś figurant zrobi za nich robote, której oni nie zrobili i nie zamierzają zrobić. Moze sie to uda jeszcze jakoś spiać ... )
4) Kij, po 2-3 miesiacach stabilizacji, wpłynie pierwsza kasa od miasta, kibice bedą wspierać drużynę która może będzie grać nie najgorzej znów wrócimy do sytuacji z dziś

Od i mój scenariusz
Ruch Ruch HKS!

TheEnd

#144 Post autor: TheEnd » 19 lip 2019, o 10:15

Tomasz!! 100% racji !
Nie ma odważego z zarzadzajacych który potwierdziłby ten scenariusz,
Wszyscy sie zaszyli w okopach i czekają .
Co do zamkniecia tematu to uwazam ze w chwili obecnej nie robmy tego, jest to jedna z form komunikacji z p. Generałem i jakies info na bieżaco, czy szczere tego nikt nie wie,
Uwazajmy na slowa, czytajmy , komentujmy obserwujmy,
Pan prezes chyba jest w stanie wyciagnac wnioski z naszych dyskusji?

Kosmodron
Kontakt:

#145 Post autor: Kosmodron » 19 lip 2019, o 10:50

Czy Pan Waszczuk może udzielić odpowiedzi na Pytania, jakie padły w wywiadzie dla dziennika sport? Przypomnę: https://sportdziennik.com/wiceprezes-ru ... bcie-tego/

Dzisiaj mija równy tydzień, jak sam Pan powiedział wielokrotnie w wywiadzie "na to pytanie odpowiem również a tydzień" . Proszę więc o konkrety, bo zakładam że jako człowiek honoru dotrzyma Pan terminów w przeciwieństwie do poprzedników.

Wela

#146 Post autor: Wela » 19 lip 2019, o 11:37

Tomasz pisze:
19 lip 2019, o 10:01
Ja mam w zwyczaju, nie przypisywanie nikomu złych intencji (zwłaszcza jeśli nie znam prawdziwych pobudek) i tak też robie z Panem Waszczukim. Klub jak widać jest w sytuacji tragicznej, więc nasi zacni panowie z RN, wymyslili, że wbiją jakiegoś człowieka ( w tym przypadku Generała:) jak go ciepło nazywacie:). On może i jest w stanie zbudować jakieś zaufanie, może nawet mógłby coś zrobić, tylko bez KASY od Bika i innych z załogi, to można sobie... no i teraz tak. Moim zdaniem, tak jak tu już wybrzmiało (i niech mnie pan wiceprezes wyprowadzi z błedu argumentami jeśli jest innaczej) ktoś nas tu bierze pod włos.

1) Kozioł ofiarny Simon lub Wela ( dla RN obojetne)
2) Może coś ugrają, np ugaszą strajk, zdobędą jakieś środki na wypłaty, może nawet ruszymy w rozgrywkach
3) Marchewka w postaci chwilowej normalizacji - kibic Ruchi nawykły do tego, że jest coraz gorzej, gotów pomyslec, że zaplacenie ludziom ktorzy pracują na Ruchu wypłaty z 3 miesięcznym opóznieniem oraz może nawet będzie kasa na regularne płace (ktoś figurant zrobi za nich robote, której oni nie zrobili i nie zamierzają zrobić. Moze sie to uda jeszcze jakoś spiać ... )
4) Kij, po 2-3 miesiacach stabilizacji, wpłynie pierwsza kasa od miasta, kibice bedą wspierać drużynę która może będzie grać nie najgorzej znów wrócimy do sytuacji z dziś

Od i mój scenariusz
Tomek, dziękuję za racjonalne argumenty! :) Odpowiadam.
Ad 1) - zgadzam się, o ile nie osiągnę swoich celów, tak może być, ale nie zamierzam być kozłem ofiarnym, ale tym który to poskłada w całość, a po spłacie zadłużeń wobec pracowników, razem z Wami z Kibicami z Simonem na czele.
Ad 2) - Nie mam szans naprawić wszystkiego naraz, dlatego staram się "gasić pożary". W kolejności: zaległości wobec pracowników, utrzymać treningi i sparingi, realizować szkolenia młodzieży, dalej zabezpieczenie przyszłych pensji zawodników, trenerów i pracowników ze środków wypracowanych przez Kibiców /o ile wrócicie do rozmów/, dalej uruchomienie środków ze sponsorów i z UM, dalej "akcje" które przygotowuję, żeby wesprzeć klub na wzór np. Wisły. STEP BY STEP... Nie jestem człowiekiem ani prezesa Bika ani niczyim innym. Nie boję się nikogo z wyjątkiem Pana Boga i zamierzam walczyć. Jeśli zbudujemy koalicję: zawodnicy, trenerzy, pracownicy, kibice i zarząd - to nasz głos wobec miasta i akcjonariuszy będzie najsilniejszy jak dotąd ze wszystkich Waszych głosów! Ile mam Was przekonywać, że mówię Waszym głosem?
3) - to nie żadna Marchewka - to tylko i aż zapłata dla pracowników za Ich ciężko wypracowaną pracę a wręcz SŁUŻBĘ na rzecz Ruchu!
4) - wierzę, że kasa z miasta wpłynie szybciej! Jeśli akcjonariusze mnie oszukaliby i zrobili ze mnie kozła ofiarnego, to po złożeniu dymisji ze stołka wiceprezesa, będę już tylko i aż KIBICEM i wzmocnię Wasze głosy wszędzie! Wierzę, że do tego nie dojdzie!

I parę punktów ode mnie:

5) NIE JESTEM NICZYIM CZŁOWIEKIEM I NIE JESTEM FIGURANTEM - WIERZĘ I O TO CODZIENNIE WALCZĘ, ŻE ZŁOŻYMY TO W CAŁOŚĆ !!!
6) NIE JESTEM PRZYWIĄZANY DO STOŁKA - NIE OSIĄGNĘ CELU - WEZMĘ ZA TO ODPOWIEDZIALNOŚĆ !!!\
7) NIE OKŁAMAŁEM WAS I NIC ZŁEGO NIE ZROBIŁEM WOBEC RUCHU I NIGDY NIE ZROBIĘ - TO JEST MÓJ KLUB OD BAJTLA !!!
8) NIE WYOBRAŻAM SOBIE ROZWOJU RUCHU BEZ KIBICÓW - NIE CHCĘ TAKIEGO SCENARIUSZA I BĘDĘ ZABIEGAŁ I ZABIEGAM, ŻEBYŚMY GRALI W
JEDNEJ DRUŻYNIE !!!
9) WSZYSTKIE POSTULATY KIBICÓW SĄ I MOIMI POSTULATAMI - Z WYJĄTKIEM JEDNEGO - BOJKOTU !!!
10) AKCJONARIUSZE NICZEGO MI NIE DYKTUJĄ - TO SĄ MOJE I TYLKO MOJE POMYSŁY, INICJATYWY i AKCJE !!!

Wracam do pracy.

pyRsk

South
Kontakt:

#147 Post autor: South » 19 lip 2019, o 11:53

Wela pisz i argumentuj jak chcesz, natomiast bez realnej kasy od akcjonariuszy nie zrobisz nic (gaszenie na szybko niczego nie przynosi, pożar znów wybuchnie). Więc szkoda Twojego i przede wszystkim naszego czasu, za długo jesteśmy oszukiwani.

Jw albo realna kasa albo nowy TRANSPARENTNY klub od zera.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#148 Post autor: robbo2k » 19 lip 2019, o 12:07

Wela.... to koniec jeśli w Ad2 piszesz że chcesz pieniedzy kibiców najpierw a potem sponsorzy i miasto to znaczy że żadnych pieniedzy nie będzie. Chcesz ratować klub i dupy akcjonariuszy za pieniądze kibiców to się nie doczekasz.

Załatw 3mln od sponsorów lub akcjonariuszy wtedy wroc. Kibice mogą wyłożyć czas, pracę i pieniądze ale dopiero wtedy gdy akcjonariusze,RN i Zarząd da coś od siebie. Po co kibice mają ratować trupa umoczonego na 28mln..... Za 2mln sami sobie do IV ligi dojdziemy z Naszym Ruchem. Żałosne jest iż właściciele ssaki z klubu miliony a teraz żaden nie chce dać po 1mln.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2019, o 12:27 przez robbo2k, łącznie zmieniany 1 raz.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
mihau
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#149 Post autor: mihau » 19 lip 2019, o 12:20

Ad 2) - Nie mam szans naprawić wszystkiego naraz, dlatego staram się "gasić pożary". W kolejności: zaległości wobec pracowników, utrzymać treningi i sparingi, realizować szkolenia młodzieży, dalej zabezpieczenie przyszłych pensji zawodników, trenerów i pracowników ze środków wypracowanych przez Kibiców /o ile wrócicie do rozmów/, dalej uruchomienie środków ze sponsorów i z UM, dalej "akcje" które przygotowuję, żeby wesprzeć klub na wzór np. Wisły. STEP BY STEP...
No i ja mam jasność po co w ogóle z nami rozmawiają...

Nie widzę choćby jednego zdania czy frazy o tym, że akcjonariusze dołożą się do finansowania Klubu. Natomiast cały czas widzę, że kibice mają się "dołożyć", "pomóc", "odpuścić bojkot", "urealnić żądania".
Czyli wychodzi na to, że to my kibice odpowiadamy za stan finansowy naszego ukochanego Klubu - nic tylko popełnić honorowe i masowe seppuku.

Panie wiceprezesie - wybacz Pan ale możliwości są tylko i wyłącznie dwie:
1. Jest Pan podstawiony jako słup przez akcjonariuszy, który ma spróbować zamydlić oczy po raz kolejny i wtedy wpisuje się Pan w kanon i panteon ostatnich naszych prezesów idealnie.
2. Uwierzył Pan w dobre intencje naszych akcjonariuszy - ale wtedy wychodzi, że jest Pan w najlepszym przypadku naiwniakiem, który niewiele wie co się działo w Klubie w przeciągu ostatnich lat.
Z drugiej strony być może miał Pan jednak za długą przerwę w odwiedzaniu Cichej 6 i stąd się bierze niewiedza. Wtedy jednak obejmowanie jakiejkolwiek funkcji w klubie to lekki sabotaż, bo ja nie mając pojęcia o konstrukcji rakiet - za ich budowę się nie zabieram...
... oddać w ręce Polaków przemysł Śląska, to jak wkładać w łapy małpy zegarek...

David Lloyd George (1863–1945) – premier Wielkiej Brytanii w latach 1916–1922.

19ElNino20
Kontakt:

#150 Post autor: 19ElNino20 » 19 lip 2019, o 12:25

Jak czytam o wsparciu klubu na wzór Wisły to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Jak dokona się taka czystka jak w Wiśle, to wtedy będzie akcja kibiców jak w Wiśle.

Tak to już widzę, że jest zamiar prowadzenia następującej retoryki: Kibice odwrócili się od swojego klubu i doprowadzili do upadku blisko 100-letniej legendy. (już w najbliższym Przeglądzie Sportowym). Tak to się skończy, taką będą chcieli głosić prawdę futbolu.

Zablokowany