Re: Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Wela

Re: Wela - Wice Prezes Zarządu SA

#106 Post autor: Wela » 18 lip 2019, o 15:56

Zaczna łod pytania Zibi170...

Mosz recht i zarozki zmienia moi pisani. Yno wciepna te jedne zdani, że tyż som Ślonzoki, kiere godajom yno po naszymu.
Jednak przyjmuję tę uwagę i będę pisać polszczyzną.

Moje działania:

- wszystkie te, które wynikają z funkcjonowania spółki giełdowej i klubu, ale te administracyjne, logistyczne, etc. Was pewnie nie interesują, a jak sądzę, te które zmierzają do ustabilizowania i poprawienia sytuacji klubu.

A zatem:
1. Drużyna i trener
- położyłem nacisk na przyspieszenie procesu decyzyjnego w sprawie kontraktowania zawodników. Po pierwszej rozmowie z trenerem, tydzień temu, przyjąłem Jego oczekiwania za priorytet, m. in. w sprawie zakontraktowania Tomasza Podgórskiego. Trwało to już dobrych kilka tygodni. Trener Go chciał już na mecz z Szombrami. "Podgór" chciał grać, więc wszystko było jasne. Dotychczas takie decyzje zapadały ostatecznie na Radzie Nadzorczej. Na moją prośbę prezes Bik podjął temat i dał mi zgodę na działania. Nazajutrz pojechałem do Rybnika i podpisaliśmy wcześniej przygotowany kontrakt. W związku z tym, że nie ma już ani p. Mandli /postulat Kibiców/, ani stanowiska, proponuję utworzenie Rady Sportowej, w skład której będą wchodziły 4 osoby: trener, kierownik drużyny, wiceprezes /bądź prezes jak będzie/, przedstawiciel Kibiców - nawet jeśli prezes będzie przedstawicielem Kibiców. Jeśli to będę ja, to ja także podzielam rzeczowe uwagi i postulaty Kibiców. Ta Rada miałaby działać z takim zastrzeżeniem, że Trener ma głos decydujący.

Cel takiej Rady sportowej:
- skrócenie procesu decyzyjnego w sprawie kontraktowania zawodników do minimum,
- wzmocnienie roli trenera i sztabu szkoleniowego w tym procesie decyzyjnym,
- wzmocnienie autorytetu trenera i jego kadry w oczach piłkarzy,
- nie angażowanie do tego procesu ludzi, którzy mogliby bardziej kierować się biznesem niż dobrem sportowym klubu.

Widzę, że niektórych drażnią moje analogie z armią, ale wybaczcie mi to, 30 lat w mundurze, to nie idzie, tak od tego odejść. A analogia jest taka, że w wojsku to dowódca i jego żołnierze są najważniejszą częścią armii, bo to oni walczą na pierwszej linii, a reszta - administracja, logistyka, promocja, etc. to zabezpieczenie ich działalności! Stąd dla mnie najważniejszy jest zespół z trenerem na czele. Dla tych, których irytują moje otwarte drzwi dla wszystkich, informuję Was, że rozmawiam z każdym, ale później konsultuję te koncepcje z trenerem i Jego sztabem, z pracownikami, którzy mają bardzo dużą wiedzę na temat klubu, a także z coraz szerszą rzeszą Was Kibiców, bo poza hejtem i bluzgami, jest także grupa Kibiców, którzy konstruktywnie podpowiadają mi, żebym mógł być skuteczny i unikał błędów poprzedników. Za co wszystkim serdecznie dziękuję.

Będąc przy temacie zawodników, dodam, że forsuję i będę forsować taką koncepcję, żeby wszelkie pieniądze, które klub pozyska dzięki aktywności Kibiców szły już zawsze w pierwszej kolejności nie na stare długi /czego Kibice nie chcą spłacać i to zrozumiałe/, ale na uposażenie, na pensje dla zawodników, sztab trenerski i pracowników. W dalszej części na szkolenie młodzieży. I na inne cele po uprzedniej konsultacji z Kibicami. Konkluzja - Kibice będą wiedzieć na co idą pieniądze z Ich kieszeni.

2. Finanse.

Poza całym galimatiasem i użeraniem się z wieloma długami i konsultacjami z wierzycielami, moim celem jest i w tym kierunku działam:
- możliwie jak najszybsze pozyskanie pierwszego wpływu od jednego ze sponsorów - w celu całkowitego spłacenia zadłużenia wobec wszystkich: zawodników, sztabu trenerskiego i pracowników, /spełnienie pierwszego z dwóch postulatów Kibiców/,
- rozmowy z potencjalnymi sponsorami, w celu wiadomym,
- poszukiwanie nowych, innych rozwiązań w celu pozyskania znacznych zasileń finansowych, /spotkania w przyszłym tygodniu/, szerzej przedstawię koncepcję, kiedy spłacimy zadłużenie wobec pracowników i /w co wierzę/ usiądziemy do wspólnego planowania wspólnych działań z Kibicami.

3. Pozyskiwanie wsparcia dla klubu w każdym obszarze i spotkania w celu zabezpieczenia bytu klubu - czyli te wszystkie wiodące strategiczne tematy związane ze "starymi długami". Wykorzystuję fakt, że Ruch ma wielu sympatyków i przyjaciół, którzy /już poza finansami/ bardzo chętnie nam pomagają.

W skrócie /priorytety/: gaszenie pożarów i dążenia do ustabilizowania sytuacji finansowej i kadrowej. Rekonstrukcja priorytetów na linii wykorzystywania środków finansowych, żeby nigdy więcej nie dochodziło do zadłużeń wobec zawodników, sztabu trenerskiego i pracowników. Wzmocnienie autorytetu, decyzyjności i niezależności Trenera i Jego sztabu. Spełnienie postulatów Kibiców i rozpoczęcie wspólnego planowania, działania i szerokiej współpracy.

Jako że do tej pory nie czuliście więzi pomiędzy zarządami klubu a Kibicami, dodam, że jako kibic zabiegam i będę zabiegał o naszą współpracę pomiędzy zarządem a środowiskiem Kibiców - co przecież jest także żalem Kibiców na bazie poprzednich lat.
To jest trudny moment dla Niebieskich, może i najtrudniejszy w historii, ale zarazem nie pamiętam, żeby wcześniej Kibice mogli mieć aż tak duży wpływ na decyzje w klubie. Teraz tak może być. W zasadzie już tak jest, bo czy to się niektórym podoba, czy nie, to swoje decyzje konsultuję także z Kibicami, tymi, którzy zdecydowali się mi pomagać. Mam tego świadomość, że zaufanie buduje się latami, więc powoli do tego zmierzam.

Tyle póki co. Bez Was, bez Kibiców, ani nie widzę ustabilizowania sytuacji w klubie i jego rozwoju, ani tego nie chcę i nie wyobrażam sobie.
Na koniec dodam, żeby wszystko było jasne, że tam gdzie współrządzimy, tam i współodpowiadamy.

Robbo2k, Twoje wytyczne przyjąłem. Postaram się odpowiedzieć w liczbach po powrocie pracowników do pracy. Wierząc, że to szybko nastąpi. W ciągu paru, kilku dni.

PyRsk Ludkowie!

19ElNino20
Kontakt:

#107 Post autor: 19ElNino20 » 18 lip 2019, o 16:09

Zostały 2 tygodnie do startu ligi. Pan chce tworzyć Radę Sportową. W 3 (!) lidze, gdzie są drużyny, w których ludzie rano pracują, a po południu trenują. Pan chce budować powoli zaufanie, jak tu wszystko powinno być zrobione na "przedwczoraj" 2 lata temu. A liczby pozna Pan po powrocie pracowników do pracy, bo oczywiście wiceprezes ich nie zna, co się dziwić jak za podstawowe zabezpieczenie finansowe meczów dbali właśnie Ci pracownicy, a nie RN.

Elmer
Kontakt:

#108 Post autor: Elmer » 18 lip 2019, o 16:09

A potem okaże się, że ten sponsor to kolejna pożyczka i do tego na %.

Panie, namów pan właścicieli żeby dali spokój. Więcej kasy już nie wydoją. Kibice od IV ligi/ klasy b to pociągną. Będzie bez ściem i balastów z których nie wyjdziemy.

Przez rok był Chrapek, człowiek Bika. I gdzie nas doprowadził? W cz. d...ę. Teraz jest pan, kolejny człowiek Bika. Nie ma żadnych podstaw żeby Wam wierzyć. Udziałowcy nie chcą dać grosza na klub który sami w 2 lata zdemontowali.

Mnie jest tylko żal straconego najbliższego sezonu, bo już się można było odbudowywać. A tak to dalej lecimy w przepaść słuchając baśni, bajek i legend
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#109 Post autor: Ozor » 18 lip 2019, o 16:09

pierwsza to chyba jest rata układowa do spłaty bo sąd uchyli układ
Proszę mi odpowiedzieć jak zamierzacie utrzymać SA skoro nie będziecie mieli wpływów wystarczających na funkcjonowanie klubu i obsługę długu?
Wszystkie środki które teraz z wielkim trudem znajdują się na pokrycie zaległości są pozyskiwane na poczet 4mln które w teorii ma wypłacić miasto.
Tak naprawdę w całej rozciągłości mogę się podpisać pod postem Elmera niestety za lejce w tej karocy pociąga pana mocodawca i to on ma klucz do rozwiązania problemu który sam z swoimi ludźmi stworzył.
Ostatnie pytanie kto jest autorem tego tekstu sprzed kilku dni?
obecna sytuacja finansowa stawia Ruch w jednej z lepszych sytuacji wśród polskich klubów
Ostatnio zmieniony 18 lip 2019, o 16:31 przez Ozor, łącznie zmieniany 1 raz.

ksR
Kontakt:

#110 Post autor: ksR » 18 lip 2019, o 16:29

Wela pisze:
18 lip 2019, o 15:56

Moje działania:

- wszystkie te, które wynikają z funkcjonowania spółki giełdowej i klubu, ale te administracyjne, logistyczne, etc. Was pewnie nie interesują, a jak sądzę, te które zmierzają do ustabilizowania i poprawienia sytuacji klubu.
mnie interesuje do kiedy jest termin zaplaty ukladu
KS Ruch
byliśmy w Katowicach 44 lata wcześniej

Wela

#111 Post autor: Wela » 18 lip 2019, o 16:38

19ElNino20 pisze:
18 lip 2019, o 16:09
Zostały 2 tygodnie do startu ligi. Pan chce tworzyć Radę Sportową. W 3 (!) lidze, gdzie są drużyny, w których ludzie rano pracują, a po południu trenują. Pan chce budować powoli zaufanie, jak tu wszystko powinno być zrobione na "przedwczoraj" 2 lata temu. A liczby pozna Pan po powrocie pracowników do pracy, bo oczywiście wiceprezes ich nie zna, co się dziwić jak za podstawowe zabezpieczenie finansowe meczów dbali właśnie Ci pracownicy, a nie RN.
Taka Rada Sportowa w zasadzie już działa, bo wszystkie tematy zawodników są konsultowane przeze mnie z trenerem i Jego sztabem, a w zasadzie - bo tak to zabrzmi prościej - dosłownie wykonuję dyspozycje trenera, bo to On buduje drużynę. A tworzenie "Rady Sportowej" to usankcjonowanie jej prawne, w zapisach, w uchwale RN, żeby dać gwarancję decyzyjności trenerowi i to nie jest zabieg, który zajmie pół roku, czy zaabsorbuje pracę 100 ludzi, tylko jedna decyzja.
Przykro mi i ubolewam na to do czego doszło w Ruchu, ale proszę mnie nie obarczać błędami poprzedników. Ja jestem 2 tydzień i pracuję od 7.00 do nieraz 1.00 Przyszedłem na ten stołek w tej dramatycznej sytuacji, bo uważam, że mogę doprowadzić do współpracy z Kibicami i dać nam wszystkim to, czego i Wy i ja oczekuję od klubu, od zarządu: uczciwości, transparentności i realnej współpracy między zarządem a Kibicami.
Macherów i szpeców od wszystkiego już mieliście i jak widać nie spełnili Waszych oczekiwań.

Jestem tego pewien, że sytuacja zmieni się, już po pierwszym spotkaniu Zarząd - Kibice. Ja Wam gwarantuję, że nie będzie z mojej strony oświadczeń "niespodzianek", a to co ustalimy przy stole, tego będę się trzymać.

Jeszcze na nic nie jest za późno! Dlatego namawiam Was do rozmów, a jeśli pierwsze spotkanie nie przyniesie Waszych oczekiwań, to więcej nie będę Was męczyć. Odpowiem Waszymi słowami: mniej słów, a więcej czynów - zatem zapraszam do wspólnego stołu.

Elmer, możesz obrażać i ubliżać - internet daje Ci takie możliwości, a ja na pewno nie będę się obrażać. Sami chcecie prawdy, ale kiedy ja mówię, to obrażasz mnie i zarzucasz mi kłamstwo! NIE JESTEM ANI CZŁOWIEKIEM p. BIKA, ANI NICZYIM! Jestem bardziej niezależny niż Ci się wydaje. Za to rację ma Ozor...

Ozor, do tego przyznaję się. Nie mam żadnego wpływu i form nacisku na akcjonariuszy i pozostaje mi tylko przekonywanie, przedstawianie scenariuszy - tego pozytywnego, do którego zmierzam i tego czarnego, który może zaistnieć. Oczywiście próbuję pozyskać finanse na własna rękę, ale nie mam żadnych gwarancji, że odniosę sukces na tym polu. Wykonuję jednak te zadania w kierunku finansów, które przygotowało nam Miasto i p. Bik.

Panowie, gdybyście te wszystkie żale /skądinąd słuszne/ i krytykę przełożyli na współpracę ze mną, tak jak coraz więcej z Was to robi, to byłby z tego konkretny pożytek. Ja o nic się nie obrażam, bo rozumiem i czuję Wasz ból. Zapraszam Was do siebie. To nie jest ani żaden podstęp, ani prowokacja, ani podwójna gra, a TYLKO I WYŁĄCZNIE kolejny apel, żebyśmy działali RAZEM!

Sami pomyślcie, jak to wybrzmi w środowisku, jeśli stanowisko Kibiców i zarządu, czy zarządu i Kibiców będzie... IDENTYCZNE!
Póki co powinienem Wam podziękować za Wasze postulaty, bo wzmacniacie moją siłę oddziaływania na akcjonariuszy. Choć bojkotu nie popieram... I jeszcze jedno... Choć nie maczałem palców w tym stanie i pracownicy jasno mi powiedzieli, żebym nie brał strajku do siebie, to jednak zajmuję ten stołek, a zatem...

PRZEPRASZAM, że nie udało mi się nie doprowadzić do tej sytuacji i że w ciągu tego 1.5 tygodnia nie zdobyłem środków na pensje dla pracowników. Sam strajk także i moje działania wzmocnił, bo teraz nie patrzę już na konwenanse i co wypada a co nie...

pyRsk!

Awatar użytkownika
viktor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#112 Post autor: viktor » 18 lip 2019, o 16:38

Jak można tym którzy najmniej zarabiają a wkładają najwięcej serca w funkcjonowanie klubu nie płacić kilka miesięcy !!??? Żerować na ich dobroci ?? Nic absolutnie nic mnie nie przekona co wychodzi z waszych ust. 27 milionów długu ku*** !!! W 3 lidze. Ale rozumie że nie odpuścicie bo do wos liczy sie tylko własny zad. Do ugrania macie jeszcze 4 banie i zrobicie wszystko żeby to zgarnąć ,nic innego wos nie interesuje ,tylko to .
...drina goni kolejny drin remix browar,wóda,gin...

Wela

#113 Post autor: Wela » 18 lip 2019, o 16:40

Ozor i ksR, na to pytanie odpowiem Wam najdalej w poniedziałek.

Wela

#114 Post autor: Wela » 18 lip 2019, o 16:50

viktor pisze:
18 lip 2019, o 16:38
Jak można tym którzy najmniej zarabiają a wkładają najwięcej serca w funkcjonowanie klubu nie płacić kilka miesięcy !!??? Żerować na ich dobroci ?? Nic absolutnie nic mnie nie przekona co wychodzi z waszych ust. 27 milionów długu ku*** !!! W 3 lidze. Ale rozumie że nie odpuścicie bo do wos liczy sie tylko własny zad. Do ugrania macie jeszcze 4 banie i zrobicie wszystko żeby to zgarnąć ,nic innego wos nie interesuje ,tylko to .
Viktor, to jest żenujące i to boli każdego Kibica. Dlatego zmierzam do takich zmian, żeby po pierwsze uregulować wszystkie zaległości wobec pracowników, a po drugie utworzyć taką listę priorytetów, żeby pracownicy czuli, że są szanowani i że ich praca, a w zasadzie służba na rzecz Ruchu jest godnie doceniana i w terminie opłacana. Dążę do tego, żeby więcej do tych zadłużeń nie dochodziło i w perspektywie czasu chcę pogodzić ten zamiar z tym, że Kibice na te cele chętnie przeznaczą środki /z karnetów, biletów, gadżetów, etc./ a na stare długi nie! To jest dobre rozwiązanie, ale wymaga akceptacji RN.
Rozumiem Twój żal, ale nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, bo czym innym jest żerować na Niebieskich dla własnej kabzy, a czym innym chcieć dobrze, ale popełniać błędy.

Sprawiedliwa i rzeczowa ocena, a nie wrzucanie do jednego worka przyniesie większy i lepszy odbiór w społeczeństwie.

Nam jest potrzebny dialog - zgoda - współpraca = wyniki na każdym polu!

Wierzę, że jak uregulujemy zaległości wobec pracowników, to siądziemy do rozmów i wspólnego planowania!
Jeszcze nie jest na nic za późno, choć jest dramatycznie.

pyRsk

zibi170
Kontakt:

#115 Post autor: zibi170 » 18 lip 2019, o 17:02

To nie temat o wrześniu 39. Przestańcie.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#116 Post autor: robbo2k » 18 lip 2019, o 17:05

Słowa słowa słowa.... a pieniedzy na kontach pracowników nie ma. Jak Pan załatwisz pieniądze to będzie jakiś promyk. Narazie siedzisz pan w robocie a efekty coraz gorsze
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Elmer
Kontakt:

#117 Post autor: Elmer » 18 lip 2019, o 17:16

Wela pisze:

Elmer, możesz obrażać i ubliżać - internet daje Ci takie możliwości, a ja na pewno nie będę się obrażać. Sami chcecie prawdy, ale kiedy ja mówię, to obrażasz mnie i zarzucasz mi kłamstwo!
Kogo obrażam? Komu ubliżam?

Nie jest pan człowiekiem Bika? Taaaa, a ja jestem Gija Guruli.

Już w klubie taki jeden wiele mówiący był.
https://www.youtube.com/watch?v=z1RxZJ8vQRA&t=623s
2 lata i kamień na kamieniu nie został. 2 LATA!

Koncepcję na klub miał Szymon. Pan piszesz bajki, a w Ruchu jest coraz gorzej. Wongą, Bocianem itp klubu nie postawisz na nogi. Kredyty trzeba spłacać.

Póki co poza pustym pisaniem niczym nie może się pan pochwalić. Na Ruch chodzę od 1989 roku. Pamiętam mistrzostwo, PP, finał Intertoto i kilka kolejnych medali. Pamiętam także spadki. Dla mnie końcem świata w 2004 roku była gra w barażach ze Stalą Rzeszów o uniknięcie spadku na 3. poziom rozgrywkowy w Polsce. Narzekaliśmy wtedy na mecze z Tłokami Gorzyce, Heko Czermno i innymi wynalazkami. A teraz pan i przede wszystkim pana koledzy doprowadzili klub nad przepaść. Błagam Was! Zróbcie krok do przodu i oddajcie nam kibicom stery!

Wela pisze:
Ozor, do tego przyznaję się. Nie mam żadnego wpływu i form nacisku na akcjonariuszy i pozostaje mi tylko przekonywanie, przedstawianie scenariuszy
Dziękuję, dobranoc :rotfl:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

NiebieskieSeRce1986
Kontakt:

#118 Post autor: NiebieskieSeRce1986 » 18 lip 2019, o 17:30

Osoba chcąca coś załatwić nie siedzi na forum i nie pisze głupot. Po dwóch tygodniach jest gorzej, niż było! Pan jedyne co robi to uspokaja czytelników forum, ale żadnych prac nie widać.

Jak się chce załatwiać kasę to się bierze telefon i od rana do nocy napierdziela po firmach, po znajomych... uruchamia się swoje "kontakty", no... chyba, że się takowych nie ma.

Parę dni? Fajnie... mamy czas...
INO RUCH! Zakochany w tym Klubie od małego, a pierwszy oficjalny mecz 13 września 2003 roku (Ruch - Aluminium 2-2)

#wspieramWR

Dejvid

domin11hks
Kontakt:

#119 Post autor: domin11hks » 18 lip 2019, o 17:39

Stadion dla Ruchu - Cicha6.com

W Ruchu jeszcze nigdy nie było tak dobrze.

✅ liga regionalna
✅ bojkot kibiców
✅ strajk pracowników
✅ strajk piłkarzy i sztabu trenerskiego
✅ niedawno brak proszku do prania i wody do picia
✅ wiecznie niezatowarowany punkt sprzedaży
✅ zbliża się manifestacja jeśli do 31 sierpnia nie będzie przetargu na Generalnego Wykonawcę nowej Cichej.

❌Tylko ci źli kibice chcieli się w to wtrącać

A tak poważnie, to kończmy z tą karuzelą śmiechu i zakładajmy nasz Ruch od zera. Wrócimy szybciej do Ekstraklasy, niż nasi najwięksi udziałowcy się dogadają...

AndRe
Kontakt:

#120 Post autor: AndRe » 18 lip 2019, o 17:49

10 stron postow o niczym...

Ps Panie Waszczuk od poczatku Pan wiedzial ze nie moze liczyc na wsparcie kibicow wiec nie dokonca rozumiem dlaczego co post Pan pisze ze w jednosci sila

Kibice jednomyslnie zdecydowali nie wspierac klubu Pana Bika i jego towarzystwa wzajemnej adoracji I w tym sa jedni I silni

Troche to wyglada jak jedna z technik manipulacyjnych z cyklu zabili Ci mame I masz sie czuc bardziej winien bo jej nie uchroniles niz sami napastnicy...

Do forumiczow ktorzy narzekaja ze wice sie udziela
Poczytajcie ten temat, Pan Waszczuk sam przez niektorych jest wywolywany do odpowiedzi
Dlatego zamiast pisac tysiace postow niech sie ustosunkowuje do pytan Simona I innych oraz skupi na swojej pracy..pamietajac ze kibice , 4 banki z miasta, wyprzedaz mlodziezy (Lipp), ani tez pozyczki to nie jest opcja. Jego oczy musza byc zwrocone w strone dzialan RN I UM

A my bedziemy bacznie sledzic postepy jesli take beda
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Zablokowany