Jak przychodził Wleciałowski to każda tu ciesząca się osoba kierowała się wspomnieniem awansu do Ekstraklasy. Każdy myślał, że natchnie tych chłopaków, wesprze tych, którzy źle się czuli przy Fornalaku, oczyści atmosferę, na zimę zrobi po swojemu porządek i okres przygotowawczy i na wiosnę to ruszy. Całą zimę miałem dalej takie myśli kiedy mecz za meczem wygrywaliśmy kolejne sparingi, a po sparingu z Tychami miałem smaki już na coś więcej.
Nie wiem co się podziało i jakie są tego przyczyny, ale na pewno rotując składem w każdym meczu nie można osiągać dobrych wyników. W sparingach może te chłopaki miały luz, więc grali wtedy dobrze, nie stresowali się - przyszła gra o punkty i coś ich blokuje. Tak to niestety widzę. Chaos taktyki i doboru składu + stres i panika.
Jeśli miałbym Wleciała zmienić na kogoś to tylko Rocha, ale to kwestia na ten moment raczej absurdalna, kwestia tłumacza ( Gucio prowadzi jakąś akademię dla dzieci w Grecji, więc by się w to już nie bawił ), a też atmosfera dla Rochy po tamtym zwolnieniu byłaby ' gęsta '. Jeśli dojdzie do zwolnienia lub dymisji potrzebny jest ktoś z zewnątrz, żaden były piłkarz, członek niebieskiej rodziny. Ktoś, kto na chłodno przekalkuluje kto ma grać i się nadaje, bez kierowania się jakimiś sugestiami znajomków zarządu etc.