Przypomino mi sie pierwszy spadek i pierwsze mecze w 2 lidze. Na początek Chrobry i Chemik Police i odpowiednio 5:0 i 6:0. Potem następne ekipy na Cichej wyłaziłły z klockiem w batkach bo wiedziały, że bedzie rzeźnia i że Ruch jenców nie bierze

Regulamin stanowi, iż drużyny „uprawnione są do wymiany czterech zawodników przez cały okres trwania gry, przy czym czwarta w kolejności zmiana dopuszcza wyłącznie wymianę zawodnika na zawodnika młodzieżowego. Każda wymiana zawodnika może nastąpić tylko jeden raz w ciągu meczu”.
Widzew na pewno nie przerasta nas kadrowo. Wg bukó Rych jest głównym kandydatem do awansuniebieski98 pisze: ↑22 lip 2018, o 13:22o 1 lige przyjdzie nam się bić choćby z Widzewem, który przerasta tę ligę już na starcie, czy Radomiakiem.
Pamiętam ten moment, też mnie to wkurzyło. Sprawdziłem w nagraniu z meczu--do tyłu zagrywał Podgórski.disorder pisze: ↑22 lip 2018, o 16:59Kwintesencją naszej gry była 46minuta, kiedy to mieliśmy bale przy polu karnym Siarki, każdy zdrowo-rozsądkowo myślący wiedziałby, że albo idziemy do przodu w pole karne, próbujemy oddać strzał, zrobić jakieś zamieszanie albo sędzia zakończy pierwszą część tego żenującego spektaklu. Mamy także pewność, że nic nam nie grozi, bo ewentualna strata piłki w tej fazie także skończy się gwizdkiem i odesłaniem na przerwę. I co robimy? No jak co? Wycofujemy piłkę by podać ją do tyłu. No kur.... Debil! (nie jestem pewien, który to był więc nie będę sugerował żadnego nazwiska).
przecież tu nie chodzi o to kto przyjdzie i jakie ma nazwisko. W tej lidze nie ma żadnych nazwisk. To w ogóle ligą trudno nazwać. To jest III poziom rozgrywkowy, chyba tylko z przyzwoitości nazwany "centralnym". W tej lidze nie chodzi o nazwiska tylko o mentalność.niebieski98 pisze: ↑22 lip 2018, o 17:02Kędziora, Podgórski i Obst to anonimy? Możesz podać mi przykład piłkarza o którego według Ciebie mógłby się klub pokusić, a który byłby wart więcej niż ci wyżej wymienieni?
Co do trenera podzielam Twoje zdanie.
Mądrego to aż miło posłuchać.disorder pisze: ↑22 lip 2018, o 18:41przecież tu nie chodzi o to kto przyjdzie i jakie ma nazwisko. W tej lidze nie ma żadnych nazwisk. To w ogóle ligą trudno nazwać. To jest III poziom rozgrywkowy, chyba tylko z przyzwoitości nazwany "centralnym". W tej lidze nie chodzi o nazwiska tylko o mentalność.niebieski98 pisze: ↑22 lip 2018, o 17:02Kędziora, Podgórski i Obst to anonimy? Możesz podać mi przykład piłkarza o którego według Ciebie mógłby się klub pokusić, a który byłby wart więcej niż ci wyżej wymienieni?
Co do trenera podzielam Twoje zdanie.
Kędziora i Podgórski to emeryci (taka grupę też wymieniłem). Ok - dobrze, bo musimy mieć doświadczonych graczy. Ale jednocześnie równie anonimowy Kowalski pokazał co znaczy gryź murawę i ciągnąć zespół do przodu (nie tylko w sensie długości boiska; przede wszystkim w sensie przekazu mentalności). Nie tego spodziewałem się po tych "nazwiskach", bo gdyby ta dwójka dostosowała się do mentalności Kuby to przy mentalności Bogusza (na plus) mogliby zniwelować padlinę Urbańczyka i Walskiego (swoją drogą Walski to nawet jak na trybunę juniorów przychodził oglądać to wyglądał jakby wstał z łóżka i jego najważniejszym celem był powrót do spania. Mając 20kilka lat można mieć charyzmę żółwia i jeszcze uchodzić za talent. Masakra).
A Obst? nie znam gościa. Wrzucam hasło w 90 minut i znajduję:
"Szkoda mi go,jego ojciec to ikona trenerska ale niestety za slaby jest na ekstraklase !!!!! On nie ma stylu na gre w ekstraklsie i 1 lidze ,zapowiadal sie ze to talent !!!"
"Nie dziwię się, że Pogoń nie przedłużyła z nim kontraktu. To dobry gracz, ale brakuje mu szybkości. Jego zwrotność jest na poziomie żółwia. Ale jakieś tam umiejętności ma, może Wigry go z powrotem wezmą..."
No i jak go "nawet" Wigry nie wzięły to chyba o czymś świadczy?
Może generalizuję, ale mam wrażenie, że chcemy na siłę zrobić konkurencję chorzowskiemu ZOO.
kto ma ciągnąc ten wózek? Kowalski i Bogusz? Pozostali wymienieni to najchętniej wygraliby na stojąco. Nie wiem czy w którejkolwiek lidze takie coś przejdzie. Nie mamy charyzmy. A trener... przemilczmy. Zagraliśmy tak jak wygląda charyzma naszych piłkarzy. Lech, Urbańczyk, Walski, Podgórski, Kędziora.
Użytkownicy przeglądający to forum: Pulocini i 30 gości