Może nie on ale Ty i wielu innych darłoby pyski. Generalnie pomysł z niemiecką fana jest równie dobry jak jesienna biało-czerwona (pomarańczowa) manifestacja goroli w sosnowcu...Lutz pisze:Jo je ciekawy czy byś tyż mioł jakieś ale jakby polsko fana tam wywiesili ??
To co Ty zrobiles dla wyrazania tej slaskosci?? 8) Nie wiem, czy sobie zdajesz sprawe z tego, ze utozsamianie kazdego hanysa z niemcem nie zaczelo sie od nas i Ruchu... EOTspyru pisze:tylko powiedz mi Patton dlaczego mają nas utożsamiać z niemcami? Ja osobiście leje na niemców, zawsze ich nienawidziłem podobnie jak francuzów i to sie nie zmieni. Jak słysze hasła typu: adolf hitler KS Ruch to dostaje spazmów.
Śląskość można wyrać inaczej anieżeli poprzez działania, śpiewy i hasła antypolskie i proniemieckie.
Źle mnie zrozumiałeś. Jeżeli ktoś śpiewa hymn Polski a ktoś drugi gwiżdże to daje do zrozumienia że ma Polske w życi. W odpiowiedzi żeby wjechać na ambicje czerwonego zagłębia śpiewa sie adolf hitler ks Ruch. I wszystko jest cacy. Zgodze sie z Tobą że nic bardziej nie rozdrażnia wroga jak przyznanie mu racji, ale pomiętajmy że kibice Ruchu to nie tylko Ślązacy, którzy leją na flage Polski. To też Ślązacy-Polacy, to też ludzie spoza Śląska, którzy identyfikują sie zarówno z biało - czerwonymi barwami ( nie mylić z kolorem czerwonym, komuną i ruskimi ) i barwami NIEBIESKIMI.To co Ty zrobiles dla wyrazania tej slaskosci?? Nie wiem, czy sobie zdajesz sprawe z tego, ze utozsamianie kazdego hanysa z niemcem nie zaczelo sie od nas i Ruchu... EOT
Powiedz, czemu Ty obrazasz Polskę i tych kibiców, którzy sie z nia identyfikują. Ja się czuję Ślązakiem - Polakiem. To, że wisiała ta niemiecko fana mnie nie przeszkadzało, a ze Sosonowiec sie mocno podenrwował to mnie smieszy :lol: Wazne, zeby nie obrazac sie nawzajem. Tego na meczu nie było i dobrze. Wielokulturowość nie znaczy lejemy na ten kraj, który pod którego obecnie panaowanie jestesmy, a wychwalamy poprzedni. Wielokulturowśc to szacunek dla tRadycji - także polskiej.nudny pisze:leja na Polska
Tylko, że trzeba mieć trochę ponad 80 IQ, żeby zrozumieć iż powieszenie jednej niemieckiej flagi może w naszej sytuacji bardzo zaszkodzić. I nie chodzi tutaj o sędziego, który np. postanowił pokazać sędziowaniem co o jej wywieszeniu sądzi. Ale był na meczu przedstawiciel polskiej firmy, który chciał paresettysięcy dołożyć do Ruchu przed barażami, z widokami na współpracę w przyszłym sezonie. I co zrobił po meczu? ( i nie ze względu na wynik) Zadzwonił do Zabrza z prośbą o spotkanie. Ale ważne, że się gorole podkurwili, bo taka jest wasza świadomość. Żałosne.nudny pisze:leja na Polska ten kraj wiecej wziol niz dol z raichu przyinajmniej pakiety szly:) pzpn niech se robi co chce a wy jak chcecie sie im podkladac zeby niedej boze krzywdy nie bylo to se ich fana powiescie a zeby wom malolaty przypomniec w latach 80 na ruchu wisialo po kilka fan niemieckich narodowych klubowych i nikomu nie zawadzalo potem pojawily sie polskie skiny i nastala moda na narodowcow tejkowski i te sprawy moga przypomniec szpil na sosnowcu jak to skiny z ruchu staly osobno nieprzyznajac sie do nos ktos pamieto??? nie bo sam wszyscy krotko pamiec maja jak sie im godo to nie sluchaja mi nie zawadzo zodno fana nawet ku*** beneluxu byle kuzwa nie czepiano sie caly czas tego samego sie nie podobo idz na gieksa tam moda obecnie na Polska a moze przypomniec jak koles na sanki poszol za fana z hakenkrojcem???? mozecie se powiesic tysiac fan polskich i tak dla tych z za brynicy som my folksy i ch** wie co tam jeszcze jest jak jest jeden jest niemiec inny polok inny czech drazni cie ze ktos jest niemiec??? to skoncz pi***olic o tolerancji mnie drazni to ze juz nie ma jednosci w srod nos (tekst jest do nikogo personalnie)
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 42 gości