Byli gracze

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
marek79
Kontakt:

Re: Byli gracze

#4831 Post autor: marek79 » 16 lis 2017, o 19:58

No i dobitny przyklad ze kariery niy zrobil bo mu niy placili.

W Panathinaikosie sie niy przebil bo mu niy placili. Do Ruchu przyszol dopiyro za trzecim razym bo biyda. Slecioł bo niy placili.

Ciekawe ze "dziennikarz" niy zapytol czy m w Zabrzu placom.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

viperR
Kontakt:

#4832 Post autor: viperR » 16 lis 2017, o 20:41

marek79 pisze:No i dobitny przyklad ze kariery niy zrobil bo mu niy placili.

W Panathinaikosie sie niy przebil bo mu niy placili. Do Ruchu przyszol dopiyro za trzecim razym bo biyda. Slecioł bo niy placili.

Ciekawe ze "dziennikarz" niy zapytol czy m w Zabrzu placom.

tam przynajmniej ma szanse na koguta i rosół..

scaneRboy
Kontakt:

#4833 Post autor: scaneRboy » 16 lis 2017, o 20:46

Dobrze... Niech im placa jak najwiecej. Caryca zaplaci.

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

maciek1973

#4834 Post autor: maciek1973 » 16 lis 2017, o 21:41

piośnikorz pisze:
19aRtuR20 pisze:
Elmer pisze:Na weszlo rozmowa z Michałkiem, który zawsze chciał grać u szczew.

Dla mnie satysfakcja, bo z tej twarzy zawsze bił fałsz i obłuda

Jo zostoł wkrecony, że niby był za Ruchem, dopiero po derbach w Zabrzu ostatecznie, bezposrednio, sie zweryfikowało.
Ale jedno mu trzeba przyznać, że na boisku raczej nie odpuszczoł.
Nikt normalny nie idzie do znienawidzonego klubu i nieważne jak bardzo by to komuś było na rękę. A już na pewno nie ktoś kto się utożsamia gdzie tylko może z 9órnikiem.

I dla mnie takie coś już na zawsze skreśla tą osobę jako oddanego personalnie kibica swojej drużyny. A gadanie, że kwestie sportowe i prywatne to dwie różne rzeczy są nie na miejscu, patrząc, że te dwie rzeczy są ze sobą połączone w ogromnym stopniu. To tak jakby żabol miał nosić koszulkę ze swoją drużyną gdzieś pod innymi łachami, ale chodził na mecze Ruchu i jeszcze dodatkowo dopingował zaciekle (alegoria do zaangażowania od Koja). Po prostu nie.

Grał z zaangażowaniem i wolę takiego, niż wychowanka całującego herb i odwracajacego się dupą do piłki.

piośnikorz
Kontakt:

#4835 Post autor: piośnikorz » 16 lis 2017, o 22:35

maciek1973 pisze:
piośnikorz pisze:
19aRtuR20 pisze:
Elmer pisze:Na weszlo rozmowa z Michałkiem, który zawsze chciał grać u szczew.

Dla mnie satysfakcja, bo z tej twarzy zawsze bił fałsz i obłuda

Jo zostoł wkrecony, że niby był za Ruchem, dopiero po derbach w Zabrzu ostatecznie, bezposrednio, sie zweryfikowało.
Ale jedno mu trzeba przyznać, że na boisku raczej nie odpuszczoł.
Nikt normalny nie idzie do znienawidzonego klubu i nieważne jak bardzo by to komuś było na rękę. A już na pewno nie ktoś kto się utożsamia gdzie tylko może z 9órnikiem.

I dla mnie takie coś już na zawsze skreśla tą osobę jako oddanego personalnie kibica swojej drużyny. A gadanie, że kwestie sportowe i prywatne to dwie różne rzeczy są nie na miejscu, patrząc, że te dwie rzeczy są ze sobą połączone w ogromnym stopniu. To tak jakby żabol miał nosić koszulkę ze swoją drużyną gdzieś pod innymi łachami, ale chodził na mecze Ruchu i jeszcze dodatkowo dopingował zaciekle (alegoria do zaangażowania od Koja). Po prostu nie.

Grał z zaangażowaniem i wolę takiego, niż wychowanka całującego herb i odwracajacego się dupą do piłki.
Co do tego nie ma wątpliwości, ale to nadal nie jest odpowiedź na pytanie po co do nas przyszedł skoro kocha 9órnik.

marek79
Kontakt:

#4836 Post autor: marek79 » 17 lis 2017, o 05:34

Przeca wiadomo czemu.

Bo gornik sie na niego wypiął. (koncek o 500zl)

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#4837 Post autor: _BiADACZ_ » 17 lis 2017, o 08:05

piośnikorz pisze:
maciek1973 pisze:
Co do tego nie ma wątpliwości, ale to nadal nie jest odpowiedź na pytanie po co do nas przyszedł skoro kocha 9órnik.
Ecik też kocho Ruch, a groł w GKSie.
ja pi***ole, rzeczywiście jest to problem świata, że Koj Żabol groł w Ruchu.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4838 Post autor: west72 » 17 lis 2017, o 08:25

................."Na rozmowach w Górniku byłem jeszcze zanim zrobili awans. Rozwiązałem kontrakt z Ruchem i na początku rozmawiałem o warunkach pierwszoligowych. Później trochę się zmieniło. ..."
Był na rozmowach u szczew zanim spadł z RUCHEM i rozwiązał kontrakt????
Jeśli tak powinni go uj***ć :zabawa: :zabawa: :zabawa: Dla mnie szczewsko qurwa i tyle...............
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4839 Post autor: Mirek » 17 lis 2017, o 08:30

dejcie już spokój - poszedł tam kaj chcioł i tyla. Krzyż mu na droga. Szkoda klawiatury,

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#4840 Post autor: RNK95 » 17 lis 2017, o 10:00

Jedyne co mnie boli w tej całej sytuacji, to nie to że Koj jest szczewem - to było wiadome. Jedyne co mnie boli to kwestia tego, że coraz mniej takich graczy, którzy utożsamiają się z Ruchem w takim stopniu jak obecna drużyna szczew utożsamia się z ich klubem. Musimy sięgać 2-3 sezony temu po takiego Koja szczewusa by ktoś za piłką gonił, bo sami nie mamy chłopaków, którzy by dla tego klubu zrobili wiele. Wychowankowie wywalają na nas lachę, robią sobie z klubem co chcą, jak jest dobrze to całują herb, jak jest źle to szkalują gdzie się da. Brakuje chłopaków o prawdziwych niebieskich sercach z poczuciem znaczenia tego klubu. W tym sezonie jest już pod tym względem o wiele lepiej, Ci którzy są obecnie w drużynie można powiedzieć z tym klubem się utożsamiają, nawet obcokrajowcy jak na nich - bo przecież nie musieli tego robić, przyjechali tu tylko pracować - dość się zżyli. Na takim podejściu bym się skupił, a nie szkalowaniu Koja, jest szczewem, był szczewem i będzie szczewem. Szkoda tylko, że za Ruch zapier.dalał swego czasu bardziej niż chłopcy przez Ruch wychowani .. :zalamany:

Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4841 Post autor: niebieski98 » 17 lis 2017, o 10:17

RNK95 pisze:Jedyne co mnie boli w tej całej sytuacji, to nie to że Koj jest szczewem - to było wiadome. Jedyne co mnie boli to kwestia tego, że coraz mniej takich graczy, którzy utożsamiają się z Ruchem w takim stopniu jak obecna drużyna szczew utożsamia się z ich klubem. Musimy sięgać 2-3 sezony temu po takiego Koja szczewusa by ktoś za piłką gonił, bo sami nie mamy chłopaków, którzy by dla tego klubu zrobili wiele. Wychowankowie wywalają na nas lachę, robią sobie z klubem co chcą, jak jest dobrze to całują herb, jak jest źle to szkalują gdzie się da. Brakuje chłopaków o prawdziwych niebieskich sercach z poczuciem znaczenia tego klubu. W tym sezonie jest już pod tym względem o wiele lepiej, Ci którzy są obecnie w drużynie można powiedzieć z tym klubem się utożsamiają, nawet obcokrajowcy jak na nich - bo przecież nie musieli tego robić, przyjechali tu tylko pracować - dość się zżyli. Na takim podejściu bym się skupił, a nie szkalowaniu Koja, jest szczewem, był szczewem i będzie szczewem. Szkoda tylko, że za Ruch zapier.dalał swego czasu bardziej niż chłopcy przez Ruch wychowani .. :zalamany:

Więcej wart jest jeden Urbańczyk, który w sytuacji tragicznej, gdy klub stoi na krawędzi podpisuje na przekór wszystkim nowy kontrakt, niż młodzież z zabrza, która utożsamia się z klubem kiedy jest dobrze. Przypomnę że jeszcze 2 lata temu ten sam Kurzawa który jest najlepszym asystentem w lidze nie potrafił pomóc w utrzymaniu, a dziś jest na rękach noszony. Wtedy żaden z tych młokosów przesadnie się grą w górniku nie chwalił. U nas też jak było 3 miejsce i el. LE nie można było powiedzieć że Helik czy Konczkowski nie utożsamiali się z klubem. PORAŻKI weryfikują przywiązanie i miłość do klubu, nie lider w Ekstraklasie. Ja bym nie narzekał na nasz skład i sytuację wokół drużyny - piłkarze pomimo fatalnej sytuacji w tabeli- która w małej mierze jest ich zasługą, zasuwają aż miło, a my kibice dalej przy nich trwamy. Porównajcie sobie ostatni mecz na bukowej z frekwencją 1150 - na drużynie która nawet w strefie spadkowej na tamtą chwilę nie była i która ma największe możliwości w całej lidze, a z naszymi 5-6 tysiącami co mecz, pomimo orkanów, 10 punktów straty do bezpiecznego miejsca i co chwile nowymi informacjami o kłopotach z klubu.

Awatar użytkownika
Lightman
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4842 Post autor: Lightman » 17 lis 2017, o 10:25

"PORAŻKI weryfikują przywiązanie i miłość do klubu, nie lider w Ekstraklasie."

święte słowa.
Pozwolę sobie je podkraść i wykorzystać na TT :)

viperR
Kontakt:

#4843 Post autor: viperR » 17 lis 2017, o 11:28

Gada gada bo są liderem, jak za rok będą walczyć o utrzymanie to już taki skory do wywiadów nie będzie.
mają swoje 5 minut, jeszcze chyba się nie zdarzyło żeby beniaminek miał 2 równe sezony.
poczekajmy do października 2018 i zobaczymy. Życzmy im eliminacji LE od 1 rundy :) wpierdolu w Kazachstanie potem to już wiadomo w jakiej sytuacji są pucharowicze :)

Awatar użytkownika
19Wariat20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4844 Post autor: 19Wariat20 » 17 lis 2017, o 11:46

piośnikorz pisze: Co do tego nie ma wątpliwości, ale to nadal nie jest odpowiedź na pytanie po co do nas przyszedł skoro kocha 9órnik.
Bo chcioł zagrać w nojbardzi utytułowanym klubie tego kraju.

P.S do mie szmaciorz taki som jak pedałek Gorawski czy Danch.

scaneRboy
Kontakt:

#4845 Post autor: scaneRboy » 17 lis 2017, o 12:00

aż tak bardzo się tymi wywiadami nie przejmujcie. Większość tekstów piszą managerowie, szefowie marketingu lub rzecznicy prasowi klubów i wysyłają gotowe teksty do publikacji, a redakcja gazety czy portalu publikuje to za kasę lub ze względu na układy. Piłkarz ma w kontrakcie napisane, że ma siedzieć cicho ewentualnie może powiedzieć kilka wyuczonych zdań na wypadek zagadnięcia przez dziennikarza. Stąd ta "miłość do barw klubowych" i "realizowanie założeń taktycznych". Wielu z nich nie potrafi sklecić z własnej inwencji trzech zdań w żadnym ludzkim języku. W ubiegłym sezonie prawie wszystkie wywiady pisała Chruścielowa. U szczew pewnie jest podobnie. Koj grał w Ruchu więc teraz marketingowcy szczew wszędzie gdzie się da publikują jego zdjęcia z krupniokiem w ryju, bo trzeba go jakoś sprzedać proletariatowi. Przypuszczam, że sam Koj czy jest szczewem, czy nie jest ma gowno do gadania, ma kopać piłkę i nie odzywać się bez rozkazu.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

ODPOWIEDZ