Modernizacja stadionu
-
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
Tylu malkontentów i narzekaczy jak tutaj to nie ma chyba nigdzie.
Ja rozumiem być sceptycznym ,ostrożnym i podejrzliwym ale gdzieś są tego wszystkiego granice.
Zamiast pisać że to się nie uda, chyba lepszym wyjściem byłoby wywieranie presji, akcje w mediach dot. nowego stadionu, jakaś nowa seria filmów dot. stadionu gdzie mogliby się wypowiadać zawodnicy, mieszkańcy, kibice. Im więcej osób usłyszy tym większa siła nas szaraczków, którzy w pojedynkę za wiele nie mogą. Powiedzcie - co my kibice mamy w kwestii stadionu do stracenia ? Dlaczego nie da się zrobić pospolitego ruszenia i spróbować realnie powalczyć o nową Cichą ?
Kluby w równie trudnych sytuacjach jak nasza potrafiły robić duże oprawy, transparenty, spotkania, manifestacje lub cokolwiek co mogłoby uświadomić jak bardzo nam zależy, bo chciały wybudowania trybuny czy stadionu. U nas dwa mecze wcześniej 50 chłopa przez chwilę pokrzyczało że kapie im deszcz na głowę i tyle w temacie.
My chcemy stadionu ?
Po obserwacji niektórych tutaj, wygląda to jakby było wręcz zupełnie odwrotnie.
Ja rozumiem być sceptycznym ,ostrożnym i podejrzliwym ale gdzieś są tego wszystkiego granice.
Zamiast pisać że to się nie uda, chyba lepszym wyjściem byłoby wywieranie presji, akcje w mediach dot. nowego stadionu, jakaś nowa seria filmów dot. stadionu gdzie mogliby się wypowiadać zawodnicy, mieszkańcy, kibice. Im więcej osób usłyszy tym większa siła nas szaraczków, którzy w pojedynkę za wiele nie mogą. Powiedzcie - co my kibice mamy w kwestii stadionu do stracenia ? Dlaczego nie da się zrobić pospolitego ruszenia i spróbować realnie powalczyć o nową Cichą ?
Kluby w równie trudnych sytuacjach jak nasza potrafiły robić duże oprawy, transparenty, spotkania, manifestacje lub cokolwiek co mogłoby uświadomić jak bardzo nam zależy, bo chciały wybudowania trybuny czy stadionu. U nas dwa mecze wcześniej 50 chłopa przez chwilę pokrzyczało że kapie im deszcz na głowę i tyle w temacie.
My chcemy stadionu ?

-
- Kontakt:
najbardziej się boję, że rozdupcom to co jest w tej chwili, ogłoszom, że nie mają kasy i po paru latach obudzimy się z tesco i zamkniętym osiedlem. Za tzw. samorządowców nie dałbym nawet 10 groszy! Totalnie nie mam do nich zaufania - kłamią już podczas nabierania powietrza do ust.
Niech mi ktoś wytłumaczy, po co sprzedali ziemie pod ALDIka w samym środku kompleksu sportowego?
Niech mi ktoś wytłumaczy, po co sprzedali ziemie pod ALDIka w samym środku kompleksu sportowego?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dokładnie. Niektórzy tutaj to chyba by sie cieszyli jakby z tego nic nie było.tomicher pisze:Tylu malkontentów i narzekaczy jak tutaj to nie ma chyba nigdzie.
(...)
My chcemy stadionu ?
Tacy wierni i oddani, po kres życia i w ogóle a w najwazniejszej sprawie dla klubu potrafia tylko jęczeć i narzekać.
scaneRboy - chodzi o aldika przy kresach? Gdzie aldi a gdzie stadion Ruchu? Co to ma w goóle do rzeczy? Nowy hotel i mieszkaniówka obok to też jakis spisek...? Ludzie...
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
- krispo40
- Kontakt:
Miasto nie jest właścicielem gruntu. Teren parku jest własnością skarbu państwa.gerhat pisze:sebaro tu chodzi o podatek od nieruchomości a nie działalności gosp. SŚ nie musii przynosić dochodu a marszałek misi płacić rocznie kilka milionów podatku od nieruchomości. Miasto jest właścicielem gruntu i mogłoby sobie tam postawić co chce i czerpać dochód wiec marszałek zajmując grunt miejski musi płacić podatek do miasta.
Tu mosz to wyklarowane
http://m.muratordom.pl/prawo/podatki-i- ... _1619.html
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
- 19Wariat20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jo by Ci chcioł ino przypomnieć że przed ostatnimi wyborami też było dużo dupcynio o stadionie a jak mi na łeb kapało na Cichej tak mi dali kapie.Więc niy dziw sie,że ludzie są sceptycznitomicher pisze:Tylu malkontentów i narzekaczy jak tutaj to nie ma chyba nigdzie.
My chcemy stadionu ?
- AdiC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To bez znaczenia. Niy musi być włascicielem.krispo40 pisze:Miasto nie jest właścicielem gruntu. Teren parku jest własnością skarbu państwa.gerhat pisze:sebaro tu chodzi o podatek od nieruchomości a nie działalności gosp. SŚ nie musii przynosić dochodu a marszałek misi płacić rocznie kilka milionów podatku od nieruchomości. Miasto jest właścicielem gruntu i mogłoby sobie tam postawić co chce i czerpać dochód wiec marszałek zajmując grunt miejski musi płacić podatek do miasta.
Tu mosz to wyklarowane
Jak sie kupisz działka, albo zbudujesz na niej dom to tyż bydziesz płacił podatek miastu od nieruchomości.
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To trzeba przestać być sceptycznym tylko się organizować w słusznej sprawie.
Napiszę kolejny i kolejny raz BRAK NOWEGO STADIONU TO KONIEC MARZEN O RUCHU W NAJWYŻSZEJ KLASIE ROZGRYWKOWEJ
Napiszę kolejny i kolejny raz BRAK NOWEGO STADIONU TO KONIEC MARZEN O RUCHU W NAJWYŻSZEJ KLASIE ROZGRYWKOWEJ
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nic się nie dzieje - źle. Dzieje się cokolwiek - źle. Jak wbiją łopatę też będzie źle. Ja pi***ole 

Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
spyru to nie tak.
Brałem udział w poprzedniej akcji za stadionem, będzie taka potrzeba i teraz wezmę, bo wiem jak jest potrzebny, ale nie chciałbym, żeby wyglądało np jak w Bytomiu i tyle.
To co mówi Ozor to racja - bez stadionu nas nie ma - wiem o tym bardzo dobrze i oby ten stadion wreszcie był. Amen.
Brałem udział w poprzedniej akcji za stadionem, będzie taka potrzeba i teraz wezmę, bo wiem jak jest potrzebny, ale nie chciałbym, żeby wyglądało np jak w Bytomiu i tyle.
To co mówi Ozor to racja - bez stadionu nas nie ma - wiem o tym bardzo dobrze i oby ten stadion wreszcie był. Amen.
- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Juz nie roz zech pisol ze za takie malkontynctwo i pi***olenie powinny byc dożywotnie bany!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
oczywiscie, jest tylko różnica w formie albo podatek z tytułu prawa do wieczystego użutkowania gruntu bądź prawa własności gruntu to zazwyczaj jest liczone stawka razy m2, drugi to już stricte podatek od nieruchomości liczony % od wartości nieruchomości bez umorzeń z tytułu odpisów amortyzacyjnych środka trwałego tu może być grubo bo biorąc pod uwaga ile pieniedzy wpierdolono w te ciulstwo to kwota pewnie jest dosyć wysokoAdiC pisze:krispo40 pisze:To bez znaczenia. Niy musi być włascicielem.gerhat pisze:sebaro tu chodzi o podatek od nieruchomości a nie działalności gosp. SŚ nie musii przynosić dochodu a marszałek misi płacić rocznie kilka milionów podatku od nieruchomości. Miasto jest właścicielem gruntu i mogłoby sobie tam postawić co chce i czerpać dochód wiec marszałek zajmując grunt miejski musi płacić podatek do miasta.
Tu mosz to wyklarowane
Miasto nie jest właścicielem gruntu. Teren parku jest własnością skarbu państwa.
Jak sie kupisz działka, albo zbudujesz na niej dom to tyż bydziesz płacił podatek miastu od nieruchomości.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
- _BiADACZ_
- Kontakt:
tak bardzo chciałbym w to wszystko wierzyć... ku***! tak bardzo...
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
qr** ze stadionem robia nos w ch*** 25 lot abo wiecej, łysy z takim postulatem ostoł prezydentem kerym jest już drogo kadencja - 7 lot i po 7 latach wybieraja inzyniera kontraktu
a wszyscy maja skokać i klaskać z tego powodu, fajnie że sie coś dzieje natomiast poki nie zobocza na Cichej koparek, dźwigów, spychaczy, wywrotek i budowlańców nie zmienia swojego podejscia że wszelkie działania w tej kwestii łysego są pozorowane.

Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
-
- Kontakt:
Wszystkich sam rozumia że to niy je hurra optymistyczno wiadomość , ale pamiętejcie że ostatnio to on chcioł ponoć zacząć budowa i My - kibice zdecydowali o uratowaniu klubu przed upadkiem , kosztem budowy nowego obiektu.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dla samorządowców taka inwestycja to prawdziwe eldorado , prezydent swoimi pieniędzmi tego nie firmuje więc jeśli pokażemy że jest takie zapotrzebowanie to myślę iż ochoczo przystąpi do budowy