Działania marketingowe
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Działania marketingowe
Jo na pytanie jaki był wynik odpowiadom: cza było k. ..a być
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
- NIEBIESKA GODULA
- Kontakt:
Brawo polać mu!!!!!!west72 pisze:Ale my mamy jasno okreśłony cel
Walka o Przetrwanie.To mało?
Dla kochających Ruch to wystarczający powód aby za***rdalać po karnet lub bilet.Ilu nas jest pokażą najbliższe mecze u siebie nie tylko ten niefortunny terminowo z Tychami......
-
- Kontakt:
Duszelo a w jakiej jestesmy sytuacji ,bez druzyny bez stadionu bez sponsora ostatni plac to co moze te 35 zł to mało ,to jest kolejny krok do obnizenia frekwencji.Duszello pisze:Nie dupc. Na frekfencje wpływa poziom druzyny, stadion a jesli bez dachu to pogoda.Kochłowice84 pisze:Nawet niema co rozkminiac . Cena wplynie na frekwencje
Nie godej mi ze jak by my byli na 1 miejscu w tabeli,była by fajno pogoda bilet byl po 35 zeta nie bylo by kompletu. To co skuli 35 zeta bylo by 2 kola. pi***olenie ze az w du*** szczypi.
- smile
- Kontakt:
Prosta matematyka:
6300 to chyba coś kole kompletu
6300 - 2100 karnetów = 4200 do zabiletowania
4200 * 35 zł = 147 000 zł
4200 * 10 zł (pewnie tako cena by chcieli ci co narzekają) = 42 00 zł
Wystarczy, że sprzedają 1200 biletów, żeby mieć taki sam zysk finansowy co przy pełnym stadionie za 10zł bilet. Prawda jest taka, że bez względu na cenę biletu frekwencja będzie spadać, jak nic się nie zmieni w pozostałych kwestiach (sportowych/organizacyjnych). Problemem jest tutaj fakt, że klub potrzebuje kasy na już, dlatego po dokonaniu takich obliczeń trzeba poświęcić "długoterminowe budowanie frekwencji" na rzecz zysku na już. Rozumia to i akceptuja, ale jest to perspektywa osoby posiadającej karnet.
Wystarczy, że sprzedają 1200 biletów, żeby mieć taki sam zysk finansowy co przy pełnym stadionie za 10zł bilet. Prawda jest taka, że bez względu na cenę biletu frekwencja będzie spadać, jak nic się nie zmieni w pozostałych kwestiach (sportowych/organizacyjnych). Problemem jest tutaj fakt, że klub potrzebuje kasy na już, dlatego po dokonaniu takich obliczeń trzeba poświęcić "długoterminowe budowanie frekwencji" na rzecz zysku na już. Rozumia to i akceptuja, ale jest to perspektywa osoby posiadającej karnet.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
komplet to 9300...smile pisze:Prosta matematyka:
chyba, ze nie otwieraja pelnego stadionu.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- Bartorus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Komplet to 8300 bo tyle jest miejsc dla nas. Tysiąc miejsc jest dla gości.
- Duszello
- Kontakt:
Jo ci ino pisza ze 35 zł nie wplynie na frekfencja. Bydzie tyla samo ludzi co by bilety po 10 zeta zrobili. Ci co łazą to bedą. Jak bydymy wygrywac i bic sie o awans to nawet przy 35 zlotych za bilet frekfencja bydzie rosla. Czy jo sam jakies nowosci pisza? Chyba logiczne pra?Kochłowice84 pisze:Duszelo a w jakiej jestesmy sytuacji ,bez druzyny bez stadionu bez sponsora ostatni plac to co moze te 35 zł to mało ,to jest kolejny krok do obnizenia frekwencji.Duszello pisze:Nie dupc. Na frekfencje wpływa poziom druzyny, stadion a jesli bez dachu to pogoda.Kochłowice84 pisze:Nawet niema co rozkminiac . Cena wplynie na frekwencje
Nie godej mi ze jak by my byli na 1 miejscu w tabeli,była by fajno pogoda bilet byl po 35 zeta nie bylo by kompletu. To co skuli 35 zeta bylo by 2 kola. pi***olenie ze az w du*** szczypi.
- smile
- Kontakt:
No wiele to matematyki nie zmienia, pewnie coś koło 500 osób więcej.Bartorus pisze:Komplet to 8300 bo tyle jest miejsc dla nas. Tysiąc miejsc jest dla gości.
8300 - 2100 = 6200
6200 * 35 = 217 000 zł
6200 * 10 = 62 000 zł
62 000 zł / 35 ≈ 1770
1770 ludzi znajdą co kupią bilet tak czy siak... każdy ponad to da większy zysk niż bilety po 10zł. Mam tylko nadzieje, że jest to działanie tymczasowe i stoi za tym jakiś większy plan. Może akurat dobrym pomysłem jest robienie mega tanich biletów na mniej ważne mecze i trocha droższych (jak teraz na Tychy) na ważniejsze mecze. Nie znom się na marketingu ze strony zarządzania, to raczej moja osobisto opinia.
- Bartorus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie wiem czemu cały czas robisz wyliczenia biletów za 10 złotych. Ludzi nie oburzała zapowiedź cen na podobnym poziomie jak rok temu w ekstraklasie. Próba wyciągnięcia natomiast na mecz z Tychami kwot jak na Legię powinna jednak budzić co najmniej niesmak i reakcja jest właściwa. Naprawdę niewiele jest klubów nawet w eks mające wyższe ceny.
- smile
- Kontakt:
10 zł to kwota która najczęściej pojawiała się w komentarzach na fb, czy nawet tutaj na forum. Tak jak napisałem wcześniej, mam tylko nadzieje, że jest to działanie wymuszone obecną sytuacją, a nie proces "przyzwyczajania" nas do takiej kwoty. Z drugiej strony posprawdzałem sobie kwoty tych biletów w Polsce i dziwie się, że takie tanie te bilety na nowe stadiony. Przecież dla takiego warszawioka kwota 30 zł za bilet to jest śmiech i wejście jak za darmo.
-
- Kontakt:
Wydaje mi się że chodzi o to by produkt miał jak największą "oglądalność" co pewnie wpływa na sponsorów. Tak jak w TV, telewizja naziemna jest nawet za darmo ale kanały walczą o to by jak najwięcej ludzi oglądało właśnie ich program. Zyski z dnia meczowego, z biletów są pewnie w dalszej kolejności. Ale mogą się mylić.smile pisze:10 zł to kwota która najczęściej pojawiała się w komentarzach na fb, czy nawet tutaj na forum. Tak jak napisałem wcześniej, mam tylko nadzieje, że jest to działanie wymuszone obecną sytuacją, a nie proces "przyzwyczajania" nas do takiej kwoty. Z drugiej strony posprawdzałem sobie kwoty tych biletów w Polsce i dziwie się, że takie tanie te bilety na nowe stadiony. Przecież dla takiego warszawioka kwota 30 zł za bilet to jest śmiech i wejście jak za darmo.

TYLKO RUCH !!!!
-
- Kontakt:
Na SŚ? Zero wyników, drużyna grała wyjątkowo słabo, broniliśmy się przed spadkiem. Ale z tego co pamiętam 7 tys było.Rafał19R20 pisze:.
Pamiętacie był bodajże kiedyś mecz za 1 zł z ŁKS czy był komplet?... NIE
Niestety, teraz jest jeszcze gorzej

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- Wilus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Teraz jest beznadziejnie. Założe się o każde pieniądze, że jakby był na Ruchu mecz za darmo to nie było by kompletu, a przypuszczam, że frekwencja była by taka sama jak zwykle. Niestety nie trzeba być orłem aby zauważyć, że spektakle, którymi jesteśmy karmieni na Cichej są obecnie na żenującym poziomie. Wielu ludzi zamiast męczyć się na Ruchu spedza czas na innych rozrywkach i wierzcie mi mają to w du...., ze ktoś ich nie nazywa przwdziwymi kibicami, czy kibicami sukcesu.Harpo pisze:Na SŚ? Zero wyników, drużyna grała wyjątkowo słabo, broniliśmy się przed spadkiem. Ale z tego co pamiętam 7 tys było.Rafał19R20 pisze:.
Pamiętacie był bodajże kiedyś mecz za 1 zł z ŁKS czy był komplet?... NIE
Niestety, teraz jest jeszcze gorzej
Dodając do tego obecny stan, gdzie nie wiemy co nas czeka, co sie dzieje i co dalej bedzie - widzimy, że sytuacja jest dramatyczna. Aby jeszcze pokazać, że jesteśmy w czarnej du.... dodam, że nadal nie wiemy co ze stadionem, czy bedzie budowany nowy, czy zostaniemy na tym, który chyba już tylko ma wartość historyczną, bo standardami nie pasuje do XXI wieku.
Ja jestem strasznie rozczarowany. Jak juz spadliśmy to miałem nadzieje, że wyczyścimy to całe bagno wokół klubu i zaczniemy budować hitorie na nowo, nawet zaczynając od 4 ligi. Niestety jak widać tak nie jest i nie będzie. Dalej mamy wielkie długi, nie wiemy jakie jest stanowisko miasta na najbliższy okres. Drużyna trenowana przez niby trenera ( z całym szacunkiem do Gucia jako pilkarza i mojego idola lat młodzieńczych ) gra taki piach, że będzie cud jak zachowamy 1 ligę.
W całej tej sytuacji akcja z cenami biletów na Tychy to jakaś masakra. No chyba, że zarząd ceny biletów ustala wprost proporjonalnie do gównianej gry. W takim razie za niedługo cenami bedziemy konkurować z Premier , czy Bundesligą. Rozumię jak są wyniki, dobra gra, można myśleć o podniesieniu cen, ale obecnie to strzał w kolano.
To tyle pesymistycznych wizji

-
2209 karnetów sprzedanych, a ze strony zniknął wizerunek Araka:

Złoty klub KS Ruch!
-
- Kontakt:
łaskawca...Paterman: - Kibice napisali oświadczenie, ja odpowiedziałem, po czym kibice ponownie odpowiedzieli na moje argumenty. Uważam jednak, że trzeba się spotkać i porozmawiać. Podjęliśmy decyzję, że w dniu meczowym nie będziemy podwyższać ceny biletów do 35 złotych. Pozostawimy cenę 30 zł, tak jak w dniach przedsprzedaży.

20 i 25 to jest MAKSYMALNA kwota jaką jest w stanie dać większość kibiców. Przy obecnym położeniu, wynikach i zaangażowaniu.
Niebieskie serce od 1988 R.