Kto Nowym Trenerem???

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Fami
Kontakt:

#106 Post autor: Fami » 6 maja 2005, o 13:02

Jeśli nie spadniemy w tym sezonie i nie znajdą w przerwie nowego trenera to cos czuja że za rok popłyniemy jak Mława albo Rodomsko.

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#107 Post autor: Slawko » 6 maja 2005, o 13:16

A wydaje wam sie ze jesli przyszdlby trener z zewnatrz, z nazwiskiem to nagle nauczylby ich grac, walczyc i miec ambicje?? Raczej nie...
Takze dla mnie to jest jedno czy trenuje Wyrobek, Fornalak, czy Benitez bo nasi kopacze sa pod kazdym wzgledem patalachami i zaden trener nic tu juz nie zmieni.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

ruby z kaliny

#108 Post autor: ruby z kaliny » 6 maja 2005, o 13:22

Slawko pisze:A wydaje wam sie ze jesli przyszdlby trener z zewnatrz, z nazwiskiem to nagle nauczylby ich grac, walczyc i miec ambicje?? Raczej nie...
Takze dla mnie to jest jedno czy trenuje Wyrobek, Fornalak, czy Benitez bo nasi kopacze sa pod kazdym wzgledem patalachami i zaden trener nic tu juz nie zmieni.
a mie sie zdo ze to nie to samo bo jakby ich trynowol benitez to by nic nie rozumieli :lol:

worki z pioskiem na pukiel i zadupiac po wolce jak nojwjyncy je ludzi-to nojlepszy sposob aby z nich zrobic prawdziwe gwiazdy pilki nozny-takie je moje zdanie

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#109 Post autor: gerhat » 6 maja 2005, o 13:40

Slawko pisze:A wydaje wam sie ze jesli przyszdlby trener z zewnatrz, z nazwiskiem to nagle nauczylby ich grac, walczyc i miec ambicje?? Raczej nie...
Raczej nikt tak nie twierdzi, ale tu chodzi o coś innego, aby trener nie był kolegą i nie kierował się zasługami oraz żeby wniósl coś nowego w kwestii stylu gry i taktyki.
Życzę Fornalakowi samych zwycięstw ale wiem że nagle go nie olśni żeby zagrać czterema obrońcami (Pokładowski do wykorzystania), żeby obrońca mógł wyjść z akcją do przodu i stworzyć przewagę liczebną (Sibik może tak grać ale ktoś musi mu na to pozwlić), żeby skrzydłowy był zorientowany w pierwszej kolejnosci na offens a dopieo później jako deffens (Smarzyk niech częściej wrzuca piłki bo to umie, a na prawym może Kaczor będzie się mniej przewracał, bo będzie miał więcej sił niz teraz biegając od lini do lini, ew. jest jeszcze Musiał,aby wolnego Śrutwę przesunąc do pomocy rozgrywającemu, gdzie przy wyjściu z kontrą jego zadaniem bedzie dograć w środku piłkę do napastnika ewentualnie przejąć bezpańską piłkę pomiędzy atakiem a pomocą .

Co powiesz na takie ustawienie:
------------Nowak
Pokładowski- Bartos- Sibik- Balul
------------Kuczma
Musiał(Fosa, Kaczor) - Wawrzyńczok - Smarzyński
------------Śrutwa (Bizacki)
Ćwielong

Ameryka to nie jest, ale podobnie gra większośc klubów w Europie, a u nas Wisła z powodzeniem stosuje ten wariant.
Nawet z tego składu osobowego można coś stworzyć, a jak któryś się nie spisze w takim ustawieniu to zmienia się tą osobę a nie ustawienie.

SODA

#110 Post autor: SODA » 6 maja 2005, o 13:48

gerhat pisze:
Raczej nikt tak nie twierdzi, ale tu chodzi o coś innego, aby trener nie był kolegą i nie kierował się zasługami oraz żeby wniósl coś nowego w kwestii stylu gry i taktyki.
Życzę Fornalakowi samych zwycięstw ale wiem że nagle go nie olśni żeby zagrać czterema obrońcami (Pokładowski do wykorzystania), żeby obrońca mógł wyjść z akcją do przodu i stworzyć przewagę liczebną (Sibik może tak grać ale ktoś musi mu na to pozwlić), żeby skrzydłowy był zorientowany w pierwszej kolejnosci na offens a dopieo później jako deffens (Smarzyk niech częściej wrzuca piłki bo to umie, a na prawym może Kaczor będzie się mniej przewracał, bo będzie miał więcej sił niz teraz biegając od lini do lini, ew. jest jeszcze Musiał,aby wolnego Śrutwę przesunąc do pomocy rozgrywającemu, gdzie przy wyjściu z kontrą jego zadaniem bedzie dograć w środku piłkę do napastnika ewentualnie przejąć bezpańską piłkę pomiędzy atakiem a pomocą .

Co powiesz na takie ustawienie:
------------Nowak
Pokładowski- Bartos- Sibik- Balul
------------Kuczma
Musiał(Fosa, Kaczor) - Wawrzyńczok - Smarzyński
------------Śrutwa (Bizacki)
Ćwielong

Ameryka to nie jest, ale podobnie gra większośc klubów w Europie, a u nas Wisła z powodzeniem stosuje ten wariant.
Nawet z tego składu osobowego można coś stworzyć, a jak któryś się nie spisze w takim ustawieniu to zmienia się tą osobę a nie ustawienie.

prawie sie z toba zgodza sa jeszcze Janoszka i Blazej

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#111 Post autor: gerhat » 6 maja 2005, o 13:59

oczywiście i być może oni powinni się znależć w składzie ale nie na zasadzie, że Błażej zmieni skrzydłowego a Ecik defensywnego pomocnika

u mnie kazdy trener będzie miał uznanie jak zdecyduje się na takie ustawienie taktyczne, oczywiście ono nie gwarantuje sukcesu w kazdym meczu ale daje czytelny obraz tego gdzie kto gra i powinien byc konsekwentny, po sezonie można wymienić ludzi ale ustawienie taktyczne powinno byc stałe

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#112 Post autor: Slawko » 6 maja 2005, o 14:24

No jak dla mnie to tylko Nowak, Kuczma, Bartos, Smarzynski i Cwielong sa pewniacy i maja jako tako ustabilizowana forme.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#113 Post autor: spyru » 6 maja 2005, o 14:37

Bartos pauzuje za kartki.
Nazbierał już11 i w tej chwili każda kartka to absencja
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#114 Post autor: vahanara » 6 maja 2005, o 16:46

Slawko pisze:No jak dla mnie to tylko Nowak, Kuczma, Bartos, Smarzynski i Cwielong sa pewniacy i maja jako tako ustabilizowana forme.
Bartos z Bełchatowem był w zajebistej formie (foremce?) ;)
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

#115 Post autor: m-p » 6 maja 2005, o 16:58

Powiem jedno. Nazwiska nie są wazne. Te zawsze mozna sprowadzic, kupic.
Wazny jest styl druzyny. U tu Gerhat masz absolutną racje!
System ktorym w Polsce gra wisła, a ktory stosuje wiekszosc druzyn w
Europie pozwala na duzo wieksza efektywnosc w grze pod
warunkiem ze ma sie odpowiednich graczy na kazdą pozycje.
Zobaczcie jak dlugo Gorawski albo Baszczu uczyli sie tego w wisle.
Tak grac nie potrafi nawet kadra.
Trudno nauczyc pilkarza zalozen taktycznych i przydzielic mu boiskowe
zadania jesli w juniorach gral innym stylem, w mlodzikach innym,
a w lidze jeszcze innym.
Ale probowac trzeba. Od tego są zgrupowania, sparingi, wewnetrze gierki itd.
Trzeba tylko chciec!

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#116 Post autor: spyru » 6 maja 2005, o 17:11

m - p tu sie z Tobą nie zgodze. Bo powiedz ile lat sie uczyli w Wiśle Baszczu i Gora?? Ze dwa miesiące?? Po odejściu z Ruchu Baszczu zaraz zaczął grać na prawej pomocy i zdobył mistrza kraju. To samo Gorawski.
Natomiast zgodze sie że trzeba "chcieć" a w Ruchu to robić sie chce tylo Paulkowi :lol:
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Viro

#117 Post autor: Viro » 6 maja 2005, o 17:12

co do tekstu z wyborczej to bierzcie go z przymrozeniem oka!!!
Wyrobek nie jest w zarzadzie ,a Fornalak jest trenerem bo na dzisiejszy dzien nie ma nikogo innego choc jego pierwsze opierdolenie pilkarzy uwazam za duzy krok naprzod
co z tego bedzie zobaczymy dajmy mu szanse moze on wkoncu postawi na tych co chca grac a nie na tych co maja nazwiska
co do Lorensa to mimo wszystko dobry to trener ale NIE dla niego stanowcze bo za duzo buja sie z Rogala Mlekiem i Blokiem a ten trojkat dobrze nie wrozy a wrecz zle zyczy spolce moim zdaniem
kilku pilkarzom po rozmowie z panem Klimkiem chyba sie nagle odmienilo ale wszystko zweryfikuje boisko na ile to prawda
pozdRo

arcio
Kontakt:

#118 Post autor: arcio » 6 maja 2005, o 17:34

Viro pisze:kilku pilkarzom po rozmowie z panem Klimkiem chyba sie nagle odmienilo ale wszystko zweryfikuje boisko na ile to prawda
pozdRo
może jaśniej, jaśnie panie ??
nigdy nie jest za późno

Viro

#119 Post autor: Viro » 6 maja 2005, o 17:51

nie bede rzucal nazwiskami - zreszta jak wystarczy troche sie zastanowic i juz wszystko wiesz:)
a czekamy do sobotniego meczu

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#120 Post autor: Simone » 6 maja 2005, o 18:26

kurna normalnie kwadratowe jaja z tymi pilkarzami i zarzadem , a wydawaloby sie ze ten klub zmierza ku profesjonalnej pilce a tu pilkarze sie panosza ... kiedy bedzie tak ze rzadzic beda Ci co maja rzadzic , grac w pilke a nie tylko ja kopac beda Ci co maja to robic , a kibicowac bedziemy tak jak niektorzy z nas kibicuja tylko w duzo wiekszej ilosci ...

ps: jezeli slowa z wyborczej to prawda to uwazam ze slowa Śliwinskiego z rzekomym usmiechem na ustach ze zaczniemy w koncu wygrywac bo nie mozemy denerwowac juz kibicow to skandal , po pierwsze z czego tu sie cieszyc , po drugie brzmi jak kiepski zart przy tej grze ...

ODPOWIEDZ