Spotkanie z pilkarzami Ruch-u

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Stary kibic

#76 Post autor: Stary kibic » 3 maja 2005, o 17:48

A nie powiedzial dlaczego?
Stwierdzenie ze jestesmy slabi ,to niestety kazdy z nas to widzi. Nic nowego i nic odkrywczego nie powiedzial.
P.Srutwa to co dzieje sie z Ruchem to juz graniczy z skandalem, i nie tylko gdyz z degradacja do nizszej klasy rozgrywek . Wstyd nawet pisac o 3-ciej lidze. Taka firma jak "RUCH CHORZOW" Klub o wielkiej tradycji o wielkich slawach, klub ktory zapisal sie zlotymi literami w historji polskiego pilkarstwa. Pan jest wlasnie zawodnikiem - pilkarzem tego klubu. Jestesmy slabi - dlaczego jestescie slabi? Dlaczego zadnego konceptu w grze? Czy i dlaczego nie macie zadnego honnoru , zadnego poszanowania do znaku firmowego, do Waszych wiernych i tych piknikow kibicow. Czy naprawde macie to wszystko gdzies?

Marek Nowak
Kontakt:

#77 Post autor: Marek Nowak » 3 maja 2005, o 18:06

Patton pisze:
Marek Nowak pisze:gdzie napisalem ze klimek dobieral pilkarzy ? to Wyrobek jako ze mial do niego zaufanie i niestety dalej ma - mial wolna reke w wyborze zawodnikow z karta na reku .
No dobra na pol roku mamy prawie wszystko co powinien miec klub zawodowy ( oprocz grajkow i trenera ) - chwala mu za to - ale co dalej? Co bydzie w czerwcu , kiedy zamiast awansu jest totalna klapa ?
"Powrot do przeszlosci " ?
A czyja to wina?? Bo chyba nie sadzisz, ze Klimka co?? On na samym starcie powiedzial jak bedzie wygladala wspolpraca: zrobi SSA, wylozy kapital poczatkowy, sciagnie udzialowcow, a w czerwcu obojetnie na jaki bieg wydarzen odchodzi. Ja to wiem od poczatku wspolpracy Klimka z Ruchem. On dal kredyt zaufania paru osobom w klubie, dal im wolna reke. A jak sie skonczylo, to widzimy. Ale ja winy Klimka w tym nie widze nic.
Przypomne ze dyskusja zaczela sie nie od od tego kto jest winny , a o tym czy Klimek to Polski Abramowicz- dla mnie nie i nie otworzyl okna - najwyzyj " lufcik " :lol: , albo inaczej Doc . Klimek na krotko reanimowal Ruch , ale zdaje sie , ze pacjentowi pogorszy sie stan i albo wroci do spiaczki albo umrze . Dalsza poprawa zdrowia zalezala od awansu , niestety tego Klimkowi sie nie udalo mimo ambitnych hasel w mediach.

SODA

#78 Post autor: SODA » 3 maja 2005, o 19:37

Lysy pisze:Marek napisałeś:"chyba troche przesadzasz , jak by zrobil co ten rusek to nie musieliby my kupowac graczy z karta na reku ",
To nie rusek to żyd a to duża różnica :wink:
lysy tera dupisz fleki ..
co do tymatu Klimek dol kasa ,dol nadzieja i instrukcje ale niyudacznikom zawierzol tzw. rodzinie .
jedyne co moga zazucic Klimkowi to slabo reakcjo na wyniki ,na atmosfera i tak dali .
no chyba ze ruby z kaliny mo racjo z wczesniejszej wypowiedzi.

ENDZA
Kontakt:

#79 Post autor: ENDZA » 3 maja 2005, o 20:54

a moze oni wiedza ze nastepne dwa mecze to pewne 6 punktow
Belchatow pewny awans+ znajomi zawodnicy w obydwu druzynach
Radomsko no to chyba wygraja bez ukladow
tak czy siak po sezonie wy......... z Ruchu

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#80 Post autor: gerhat » 4 maja 2005, o 09:51

matiq pisze:Byłem na meczu z KSZO pod koniec meczu Śrutwa podzszedł do nas
i powiedział ,, poprostu jestesmy za slabi"
... i za starzy, żeby grać w ataku 90 min, gaśniemy po jakichś 30 min, potem już tylko gra ambicja, bo sił i szybkości nie starcza, ale będziemy z Ruchem na zawsze, nawet w III lidze, w ataku, przez 90 min

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#81 Post autor: radzion » 4 maja 2005, o 09:55

gerhat pisze:
... i za starzy, żeby grać w ataku 90 min, gaśniemy po jakichś 30 min, potem już tylko gra ambicja, bo sił i szybkości nie starcza, ale będziemy z Ruchem na zawsze, nawet w III lidze, w ataku, przez 90 min
gerhat ale czyja to jest wina ze sa za starzy?normalna kolej rzeczy!a powiem ci ze akurat Mariusz bardzo dobrze ostatnim czasie radzi sobie jako cofniety napastnik grajac za cwielongiem i janoszka!dobzre rozumie sie z mlodymi!a to ze nie starcza mu sil na 90 minut?no coz!majac takiego zawodnika lepiej zostawic go te 60 minut na boisko zeby charowal i pozneij zrobic zmiane na swiezego!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#82 Post autor: gerhat » 4 maja 2005, o 10:25

radzion pisze:
gerhat pisze:
gerhat ale czyja to jest wina ze sa za starzy?normalna kolej rzeczy!a powiem ci ze akurat Mariusz bardzo dobrze ostatnim czasie radzi sobie jako cofniety napastnik grajac za cwielongiem i janoszka!dobzre rozumie sie z mlodymi!a to ze nie starcza mu sil na 90 minut?no coz!majac takiego zawodnika lepiej zostawic go te 60 minut na boisko zeby charowal i pozneij zrobic zmiane na swiezego!

Nie to nie ich wina, ale jaki trener się im postawił to zaroz lecioł. Duet Śrutwa - Bizacki, z małymi przerwami gromy ponad 10 lot na tych samych zawodników, co więcej przed kazdym sezonem budujemy wokół nich druzynę, to najpowazniejszy błąd taktyczny.
Mosz racja, to jedyno pozycja dla niego, tylko że z Polkowicami gralismy 3 napastnikami z tego roz cofniety był Biza, roz Ciwelong ale ani razu Srutwa. I nic z tego nie wychodziło. Poza tym kiedy on groł 60 min? Z Widzewem - bez komentarza

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#83 Post autor: 19r20 » 4 maja 2005, o 10:30

te wypowiedzi molka którego trochę ceniłem to żenada i kpina z nas kibiców

dziś zwycięstwo czeka nas! :lol:
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

dylo
Kontakt:

#84 Post autor: dylo » 4 maja 2005, o 13:27

Przepraszom że nie na temat do końca ale w sekretariacie sie nie moga dokłądnie dowiedzieć a Pan z zabezpieczeń nie odbiero:

Czy za 2 letniego bajtla płaca za wejście na szpil bo dzisiej sie opiekuja synem a chciolbych pojechać na szpil.

aRt

#85 Post autor: aRt » 4 maja 2005, o 13:35

dylo pisze:Przepraszom że nie na temat do końca ale w sekretariacie sie nie moga dokłądnie dowiedzieć a Pan z zabezpieczeń nie odbiero:

Czy za 2 letniego bajtla płaca za wejście na szpil bo dzisiej sie opiekuja synem a chciolbych pojechać na szpil.

io Ci godom że lekko wleziesz ŻADNEGO PROBLEMU

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#86 Post autor: Slawko » 4 maja 2005, o 14:36

Panowie cza teraz chodzic na szpile bo po tym sezonie moze juz dlugo nie byc nas w takiej wysokiej klasie rozgrywkowej........
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

arcio
Kontakt:

#87 Post autor: arcio » 4 maja 2005, o 17:43

może być serie A :D :D
nigdy nie jest za późno

blumen

#88 Post autor: blumen » 14 maja 2005, o 21:38

jak śrutwa mógł powiedzieć na KSZO że są po prostu z słabi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przecież nie tak dawno zapraszał na trening tych którzy nie wierzą że "CIĘŻKO PRCUJĄ"
GRA W DZIADA WYCZERPUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:oops:

Stona
Kontakt:

#89 Post autor: Stona » 14 maja 2005, o 22:23

nie wiem który z pilkarzy Ruchu na spotkaniu po meczu z Piastem.....ale na stwierdzenie jednego z kibiców, że jak spadniemy do III ligi, to oni wszyscy odejdą z klubu(uciekną), a my kibice na zawsze zostaniemy z naszym klubem, ale tym razem po raz pierwszy w historii w III lidze.......odpowiedział: ALE GDZIE MY PÓJDZIEMY, KTO ?! :| NAS BEDZIE CHCIAŁ (można jedynie wnioskowac że nikt nie chciał więc do Ruchu przyszli)....

cenię bardzo samokrytyke...ale te slowa mnie zabolały....po prostu dowodza, ze nasz klub jest obecnie miejscem, w którym cumuja niechciane łajby!! i zamiast inwestować w nowe to pozwalamy by rdza z zardzewiałych wraków (czytaj Sibik, Biza i inne gwiazdy) wdawała sie w całą stocznię, która ma juz 85 lat i tyla tradycji!! Obyśmy jeszcze przetrwali ten sezon w II lidze.....cza dodac jeszcze ten fakt, że wraz z odejściem głównego inwestora p. Klimka szanse na wystartowanie w przyszłym sezonie w rozgrywakch II-ligowych sa marne :(

Awatar użytkownika
fRyta
Kontakt:

#90 Post autor: fRyta » 14 maja 2005, o 22:47

ja, bylo cos takiego, ale chyba chodzilo o to ze jak graja tak jak teraz to ich nikt nie bedzie chcial. Z drugiej strony to Ruch bierze do skladu sibika &*$&$@&*$ jednego!!!! , ktory byl niechciany u guminow a potem w bielsku.
Zawsze wierni i oddani Siemianowice Śląskie !

ODPOWIEDZ