[2 kolejka] Jagiellonia - Ruch Chorzów 23.07.16 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
legeartis
Kontakt:

Re: [2 kolejka] Jagiellonia - Ruch Chorzów 23.07.16 18:00

#211 Post autor: legeartis » 23 lip 2016, o 22:55

hornet pisze:To jest jakiś jeden wielki żart.Czytacie siebie? Wy usprawiedliwiacie wkłady do koszulek,piertolonych minimalistów i pozorantów.Gramy w ogórkowej lidze,w której każdy może wygrać z każdym wykazująć tylko jedno - zaangażowanie.Śmieszna nieczecza potrafiła wygrać z cweLką walką i ambicją,chyba nie trzeba porównywać budżetów tych klubów? Jak w zeszłym sezonie napisałem o wkładach,to podniosło się larum na forum,jaki to mam niski poziom :) Najpierw trzeba dać z siebie wszystko,gryźć trawę,pokazać ambicję,walkę i wyciągać wnioski ze swoich błędów po meczach.Jak idziesz do roboty jeden z drugim i walisz bilard kieszonkowy to pracodawca cię zwalnia - koniec,kropka.Te pseudo grajki walą w chvuja,nie ma dla nich alternatywy i w związku z tym żadnych konsekwencji,a co niektórzy ich usprawiedliwiają: bo nie ma kasy,bo nie płacą,bo to,bo tamto.Jak są takie gwiazdy to droga wolna do lepszych klubów. A oni w Wielkim Ruchu czują się jak ryby w wodzie.Wyjdę,coś pokopię,zarobię lepiej niż na kasie w biedronce i chvj. Qrva,jak nie mogę patrzeć na niektóre ryje w tej drużynie to masakra. Szczerze współczuję Fornalikowi,bo on jednak jest fachowcem i pewnie czuje podobnie,tylko 100 razy mocniej.

@legeartis

Mało kto używa łaciny,więc jakoś tak mi się skojarzyło :P

Ja Ciebie po części rozumiem,tylko to wszystko jest w sferze marzeń...marzeń o Wielkim Ruchu,o zapleczu,o możliwościach.A prawda jest brutalna. Jesteśmy ciency,jak dupa węża. Co do zmienników - chodzi właśnie o to,że nie wiemy kto,w jakiej jest dyspozycji. Ja osobiście nie uważam się za gościa,który jest lepszy od Fornalika,bo inaczej dziś byłbym trenerem. On widzi co i w jakiej formie jest. Też popełnia błędy - zgadzam się. Ale skoro mamy takie perły,które nie mogą grać u Fornalika, to czemu nawet I liga ich nie bierze?
Stępel łącznikiem? Wydaję się,że to jest typowy lis pola karnego.Sorry,ale ani dryblingu,ani strzału z dystansu,ani siły fizycznej nie ma. Arak - nie wiem,za mało go widziałem.
Wina trenera nie kopaczy...chyba każdy z nos widząc co i jak grają z łęczną chciałby,żeby po tym 1:0 mecz się zakończył.
Progres w składzie mówisz. Ale kto jest taki dobry? Bo ja nie widzę zawodnika wychodzącego w pierwszym składzie,który daje jakość w grze.Nawet zmiennicy tego nie dają. Araka trudno oceniać po jednej bramce, Pepe to póki co jedna wielka niewiadoma. Wszyscy krzyczą "dejcie zmienników",ale co gdybyśmy z tymi zmiennikami dostali dzisiej 8-1? Co by to zmieniło? Nic. Nie ma grajków,nie ma zaplecza,nie ma drużyny.Drżymy o utrzymanie,a niektóre wkłady wychodząc na boisko mają w głębokiej du*** nas kibiców i historię tego klubu.Oni nie zasługują nawet na to,żeby ich kalectwo za darmo oglądać.A niektórzy tu piszą,że bilety za tanie.Ja piertolę...
Nie odbieraj tego jak personalny atak,po prostu się nie zgadzam z częścią tego co piszesz. Browar :piwo:
Dwa różne poglądy, ale jedna drużyna! Zobaczymy co pokażą w następnych meczach, póki co wielka niewiadoma. Potrafią zagrać świetny mecz, żeby za chwilę zagrać taką padake jak dziś. W STSie na pewno na nich nie postawię.
A co do łaciny, to trochę się tylko pomyliłeś, bo zamiast prawnik to aptekorz.

No ale nic, pożyjemy zobaczymy! Pyrsk :P
Obrazek

hornet
Kontakt:

#212 Post autor: hornet » 23 lip 2016, o 23:03

Ozor pisze:
hornet pisze:Przebijom!!!! Najpierw bilety po 150 zeta,potym bydzie majster :cwaniak:
tu niy idzie ino o bilety tu idzie o cało infastruktura kero mo finansowo ustawic klub - niystety klepanie po plecach gorola i udowanie ze tak wszyscy robiom teraz odbijo sie czkawkom niy ma sponsora , niy ma własciciela co mo geld , nojpiyrw trza płacic długi po tym piłkarzom , niy ma za co kupic nowych , niy ma stadionu bo sie chop upar że bydzie grac na Slonskim z som niy wiym kim i tak naprowdy to sie trzeba cieszyc że ktos wyłożoł kasa co by my niy zbankrutowali.
Mogymy duuuugo czekac zanim stanymy na nogi :kwasny:
Koj w jednej akcji zrobił 2 karygodne błędy, najpierw podał do przeciwnika, potem przy dośrodkowaniu nie pokrył 2 czekających na piłkę zawodników jagielloni...
niy co bych go bronioł ale jak jedyn chop mo pokryc 2?
Zgoda,co do diagnozy.Wszyscy jak tu piszymy kochomy tyn klub i chcymy jak nojlepij.Ino mie chodzi o to,że najpierw trza stworzyć widowisko.Jak kiedyś z Małyszem.Od dziecka oglądołek soki i pamiyntom,jak było nic.Zero kasy,zero wyników,Miklas jedyny dziennikarz,w tv ino konkurs noworoczny z turenieju 4 skoczni.A potym wyskoczył Małysz i wszystko się zmieniło....
Do czego zmierzom.Stwórzmy widowisko,grejmy na granicy możliwości,walczmy,pokożmy ambicja i zaangażowanie,to wystarczy w lidze ogórkowej,żeby wygrać prawie z każdym.To przyciągnie ludzi,sponsorów,kasa...wszystkie klocki zaczną się układać.
Ale jak bydymy wkładom i pozorantom wręczać przedwcześnie koszulki,chwolić za kilka dobrych podań i wygrany przypadkowo mecz - to chvuja z tego bydzie i w rzeczywistości chvja jest. To nie kibice są dla grajków,żeby bulić za oglądanie ich kalectwa...to grajki muszą stworzyć widowisko,żeby kibice przyszli,zapłacili i żeby oni sami zarobili. Oczywiście godom ogólnie o marketingu,bo wierni fani,jak my,zawsze bydom z drużyną,na dobre i na złe...

adamo_R

#213 Post autor: adamo_R » 23 lip 2016, o 23:10

ksR pisze:Niezależnie od dzisiejszej formy Jagi i naszego składu, drużyna przeszła obok meczu.
Mam nadzieje, ze to nie jest sygnał, jak w "rundzie mistrzowskiej" 15/16, że nie mają płacone.
Na obecną chwilę nie mają płacone. Zaległości są dość spore. Sygnał dostali że zaległości zostaną uregulowane. Dopóki jest Smagor formalnie jako prezes, nikt nie podpisze. Moim zdaniem pieniądze nie były przeszkodą do kompromitacji. Tydzień temu mogli do końca powalczyć i wyszarpali 3 punkty. Zawodnicy nie czują presji, nie czują że grają w Ruchu, nie czują odpowiedzialności za wynik. Jak wyjdzie to fajnie, jak nie, to nic sie nie stało.

Awatar użytkownika
janusz
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#214 Post autor: janusz » 23 lip 2016, o 23:26

a jo mom pytanie do trenera czy trzeba przegrac aby on zauważył że muszą byc korekty w składzie. juz w pierwszym meczu Hanzel zagroł cienko dzis zabłysnol pierwszy roz w 40 min co odnotowali komentatory bo dostoł zołto kartka . A że Waldek dopiero po przegranym meczu godo o korektach to zastanawiom sie czy On jest z nimi na treningach ?

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#215 Post autor: Raul22 » 23 lip 2016, o 23:53

lokalnypatriota pisze:Czy klub nie może znaleźć jakiegoś stopera na Słowacji,Słowenii,Czechach,Węgrach ? eh....

a kto ci przyjdzie grac za 5-10 tys i to jeszcze placone raz na kilka miesiecy:) Raczej nikt poważny.

ksR
Kontakt:

#216 Post autor: ksR » 24 lip 2016, o 00:00

adamo_R pisze:
ksR pisze:Niezależnie od dzisiejszej formy Jagi i naszego składu, drużyna przeszła obok meczu.
Mam nadzieje, ze to nie jest sygnał, jak w "rundzie mistrzowskiej" 15/16, że nie mają płacone.
Na obecną chwilę nie mają płacone. Zaległości są dość spore. Sygnał dostali że zaległości zostaną uregulowane. Dopóki jest Smagor formalnie jako prezes, nikt nie podpisze. Moim zdaniem pieniądze nie były przeszkodą do kompromitacji. Tydzień temu mogli do końca powalczyć i wyszarpali 3 punkty. Zawodnicy nie czują presji, nie czują że grają w Ruchu, nie czują odpowiedzialności za wynik. Jak wyjdzie to fajnie, jak nie, to nic sie nie stało.
Jeśli tak jest faktycznie, to karty (ławka rezerwowych) w ręku Waldka.
KS Ruch
byliśmy w Katowicach 44 lata wcześniej

Lothar Ślązok
Kontakt:

#217 Post autor: Lothar Ślązok » 24 lip 2016, o 00:11

Mecz można przegrać, ale nie wybacza się braku walki, zaangażowania czy nawet samego lotania, bo Jaga lotała i walczyła, a my stali i się przyglądali jak nam wciepują kolejne tory.
Dzisiejszo gra Koja, Oleksego, Hanzela, Monety i Mazka to delikatnie mówiąc nieporozumienie. Zresztą pozostali (może z wyjątkiem Skaby) nie byli wiela lepsi. Także zmiany są konieczne, ale Waldek od dłuższego czasu stosuje niestety ino jedno taktyka i prawie ten sam skład.
Dzisiaj nie zareagował nawet na bardzo słaba gra Hanzela w I połowie, okraszona żółtą kartką i kilkoma następnymi jego faulami... Skutek: czerwono i gra w 10 a za chwila nawet w 9.
Także za tydzień zmiany w składzie a Waldek pokaż na co cię stać!

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#218 Post autor: czoRny » 24 lip 2016, o 02:00

ta liga jest tak powalono ze wcale sie niy zdziwia jak we piontekwygromy3-0
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#219 Post autor: heli » 24 lip 2016, o 02:41

Niestety póki co szybkościowo odstajemy strasznie, to co było naszą siłą całkowite zatracenie.
Pisałem w trakcie meczu niestety, ale Surma, Oleksy wczoraj dramat. Koj za Oleksego na skrzydło, a w środku szukamy czy już nawet stawiamy Cichockiego na ten moment. W pomocy za Surmę Urbańczyk/Bargiel lub wystawiamy w końcu drugiego napastnika.
Wiem, że moga się popisać bo pewnie nic się nie zmieni, a jeszcze kazdy widzi to inaczej.
Wiadomo, że jak idzie to przewidywalność Fornalika jest plusem, ale jak nie idzie to tu jest zero jakiegoś szaleństwa jakiejś próby na zmianę gry. Zawsze byłem przeciwny rewolucjom, ale jak tu w piątek zaś zobocza ta jedenastka bez choćby dwóch korekt to naprawdę boja się, że po mału zaczna uważać, że Fornalik nie dostosowuje taktyki do piłkarzy jakich mo ino odwrotnie mo swoja taktyka i próbuje na siła do nich dać nie pasujących piłkarzy.
Narazie to chyba trzeba liczyć na to, że porażka z Jagą wkalkulowana, zawsze w ostatnich latach tak było, zawsze w ostatnich latach początki były ciężkie, a jednak później sezony kończyły się różnie. Trzeba mieć nadzieję, że odzyskamy szybkość i jak zaskoczymy to do grudnia już będziemy mieli wytrzymałość by ją utrzymać. Oczywiście problem polega na tym, że to nie musi być kwestia dni, a tygodni, a im dalej w las tym więcej drzew i jakbyśmy się tak zakopali na dole to może być problem i nerwówka. Przed ostatnim sezonem się osłabiliśmy mocno i jakoś to posklejali na pół roku potem (końcówka) jednak kachle zaczęły odpadać teraz wydawało się, że jak na nos nie jest źle, ale póki co wyglądo to podobnie
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Bytrek
Kontakt:

#220 Post autor: Bytrek » 24 lip 2016, o 06:52

heli pisze:Niestety póki co szybkościowo odstajemy strasznie, to co było naszą siłą całkowite zatracenie.
Pisałem w trakcie meczu niestety, ale Surma, Oleksy wczoraj dramat. Koj za Oleksego na skrzydło, a w środku szukamy czy już nawet stawiamy Cichockiego na ten moment. W pomocy za Surmę Urbańczyk/Bargiel lub wystawiamy w końcu drugiego napastnika.
Tak tak, wystawmy 5 nastolatków, dostańmy 5:0 od beniaminka i wracajmy do Chorzowa.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#221 Post autor: Mirek » 24 lip 2016, o 07:03

no, a bez nastolatków dostaniemy 4-0

heinRich
Kontakt:

#222 Post autor: heinRich » 24 lip 2016, o 07:27

Zrozumcie, że jeszcze ni ma połowy wakacji, a tu zaroz takie wymagania. Chopcy muszom tyż nad woda dupy pozarywać...a niy ino fusbal i fusbal naokrongło ;) :D

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

marcyk
Kontakt:

#223 Post autor: marcyk » 24 lip 2016, o 07:28

Raul22 pisze:
lokalnypatriota pisze:Czy klub nie może znaleźć jakiegoś stopera na Słowacji,Słowenii,Czechach,Węgrach ? eh....

a kto ci przyjdzie grac za 5-10 tys i to jeszcze placone raz na kilka miesiecy:) Raczej nikt poważny.
Jo bych prziszoł i wierz mi gryz bych trowa.
Bo kasa to niy wszystko jest jesce honor i szacunek do klubu i kibicow przychodzących na Cicho i jeżdzących za Ruchem po cały Polsce i Europie. Czy 5 koła do takigo śpika jednego z drugim to je mało ?

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#224 Post autor: gerhat » 24 lip 2016, o 07:30

Powinnismy troszeczkę przebudować Śląski i dołożyć co najmniej dwa skayboxy. Wynajmą je kabarety żeby się uczyć jak rozśmieszać ludzi. To żart oczywiście jako podsumowanie wczorajszego meczu ;) żeby mi sie ktoś kto nie zno sie na żartach zaroz nie doje .....

A tak na poważnie lekki wstrząs by sie przydał i korekty w składzie żeby im sie to dziadistwo nie utrwaliło. Na osłodę piękny tor Patryka Lipskiego i to zapamiętajmy z tego meczu

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#225 Post autor: HKSADIK » 24 lip 2016, o 08:51

wk***ia mnie to, że każdy wiedział, że mamy pozorantów w defensywie. Potwierdzili to w zeszłym sezonie, potwierdzili to w sparingach, a nic z tym nie zrobiono. KOMPLETNIE temat olano...Inne pozycje starali się wzmocnić, a do defensywy ściągnięto tylko Pazio na bok obrony. Wyszedł Smagor i powiedział, że najlepiej to on by Stawarczyk zatrudnił-i to był pomysł prezesa klubu na wzmocnienie defensywy :rotfl:

Drużyną buduję sie o tyłu. Wiem, banały, ale ku*** taka jest prawda. Bez stabilność w tyłach, bez odpowiedniej jakości defensorów to nic z tego nie będzie i już.

Hanzel to jest jednak paralityk. Lisowski wróć.

Zablokowany