Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
atleticomadryt
Kontakt:

Re: Działania marketingowe

#6166 Post autor: atleticomadryt » 11 cze 2016, o 09:20

Biszkopt pisze:. Niestety ale w Polsce nie da rady budować potęgi na kibicach jak w innych krajach gdzie kultura kibicowska jest całkowicie inna, gdzie w niedziela się idzie do kościoła i na mecz, a u nas to już chyba nawet do kościoła się nie chodzi.
Z kosciolem i na mecz chodzi ci o Ameryke Pld. tam rzeczywiscie frekwencje maja na dobrym poziomie, ale z marketingiem tez raczej ubogo.
Dlaczego w Europie Zach. kluby wiecej zarabiaja bo spoleczenstwa bogatsze i poziom ligowy swoje robi.
Zreszta pilka nozna jest wystawiona na komercializacje przez europejskie i swiatowe wladze zwiazku co jest ogromnym bledem generujac potezne dlugi (wysokosci transferow i kontraktow rosna w niezrownowazonym tempie na ktore brakuje uregulowan, a kluby wpadaja w spirale zadluzenia ratujac swoje budzety czesciowo sprzedaza tzw. koszulek meczowych oraz sporymi przychodami z transmisji telewizyjnych ogladanymi w duzej liczbie w wielu krajach na swiecie zwlaszcza lig ang., niem lub hiszp.).

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"

viperR
Kontakt:

#6167 Post autor: viperR » 10 lip 2016, o 09:47

Dlaczego prezentacja jest kolejny raz w dzień roboczy...

nie chce nikogo obrażać ale czy ktoś w ogóle choć trochę myśli... ?

Kujav
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6168 Post autor: Kujav » 10 lip 2016, o 10:01

Myślę, że to raczej problem taki, że piłkarze chcą mieć weekend dla siebie.
Mój głos rozsądku, wszyscy spuszczali wzrok:

https://ibb.co/0tL0xPD

https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#6169 Post autor: Scypion » 10 lip 2016, o 10:34

Kujav pisze:Myślę, że to raczej problem taki, że piłkarze chcą mieć weekend dla siebie.
Pilkarze zyja z tego ze oddaja weekendy dla nas. Wiec sorry ale, gowno mnie to obchodzi...

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6170 Post autor: Bartorus » 10 lip 2016, o 10:42

Wczoraj sparing, dzisiaj finał mistrzostw więc pewnie dlatego.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6171 Post autor: jajo » 10 lip 2016, o 15:47

dzisiaj tez graja sparing w tym Kościelcu.

bardziej mnie dziwi robienie wczoraj grilla, na meczu o 16, gdzie wiekszosc przychodzi po obiedzie i nie zapewnienie zadnych "atrakcji" na potem. nie mowie, ze mial byc jakis koncert czy cos, ale puscic pilkarzy w tlum, jakies zabawy, konkursy, rzeczy praktycznie bezkosztowe to ludzie by posiedzieli i zglodnieli, a i piwa wiecej wypili.
a tak to chop zostol z prawie polnym grillem.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Kujav
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6172 Post autor: Kujav » 10 lip 2016, o 17:47

jajo pisze:dzisiaj tez graja sparing w tym Kościelcu.

bardziej mnie dziwi robienie wczoraj grilla, na meczu o 16, gdzie wiekszosc przychodzi po obiedzie i nie zapewnienie zadnych "atrakcji" na potem. nie mowie, ze mial byc jakis koncert czy cos, ale puscic pilkarzy w tlum, jakies zabawy, konkursy, rzeczy praktycznie bezkosztowe to ludzie by posiedzieli i zglodnieli, a i piwa wiecej wypili.
a tak to chop zostol z prawie polnym grillem.

Mecz o 14:00 i potem prezentacja. I większość kibiców byłaby zadowolona.

A u Nas zawsze te cholerne poniedziałki.
Mój głos rozsądku, wszyscy spuszczali wzrok:

https://ibb.co/0tL0xPD

https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U

Golyrubychop
Kontakt:

#6173 Post autor: Golyrubychop » 10 lip 2016, o 18:26

Biszkopt pisze:
kobrrra pisze:
tomicher pisze:
kobrrra pisze:Za logo Fly Emirates nie musiałem płacić, było.
Reasumując - kibicuj Arsenalowi.

Wyciągasz jakieś kosmiczne argumenty o jakości koszulek z Adidasa, do których ogromna większość zarzutów nie ma.
Porównujesz realia najbardziej komercyjnej ligi na tej planecie do klubu środka stawki w lidze podwórkowej.
Litości chłopie.
Z logiem sponsora chodziło mi o to, że firma sama zadbała o swoją reklamę.
Nie porównuję realiów całej ligi, nie piszę o ofercie klubowych sklepów, choć takie porównania już tutaj widziałem, nawet pokazujące przykłady z polskiej ligi.
Piszę o konkretnym przypadku, porównuję dwie koszulki, więc jakie kosmiczne argumenty? Adidas to firma z górnej półki, podobnie jak Puma, dlatego zaskoczyło mnie że koszulki używane przez syna w ten sam sposób mogą tak różnie wyglądać. Powtórzę - nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać, jakość pozostawia wiele do życzenia i tyle. Dla dobra wątku mogę uznać, że trafiłem na felerny egzemplarz.

A uwaga o kibicowaniu Arsenalowi niepotrzebna. Jesteś z Mikołowa tak? W moim mieście proporcje są odwrotne, a podejrzewam, że nawet gorsze.
Potwierdzam, zakupiłem sobie tę żółtą treskę z wyszywanym herbem i nawet chińska podróbka koszulki Realu Madryt trzyma się lepiej, nie mówiąc już o koszulce Atletico Madryt z tamtego sezonu, którą wychaczyłem na ebayu za cenę koszulki Ruchu, jakość niebo a ziemia.

Co do oferty klubowej tutaj niestety jest tak, że w Polsce nie jest tak kolorowo ale to idzie zobaczyć po cenach biletów i reakcjach na ich zmianę. Niestety ale w Polsce nie da rady budować potęgi na kibicach jak w innych krajach gdzie kultura kibicowska jest całkowicie inna, gdzie w niedziela się idzie do kościoła i na mecz, a u nas to już chyba nawet do kościoła się nie chodzi.

Uprzedzam pytanie po co mi koszulka Realu - nie, nie jestem kibicem, mam bo lubię mieć.
Ludzie po co miyszkajom na zachodzie jezdzom do Niymiec na zakupy.
Cyny te same a "jakość sprzedawanych towarów" niy do porównanio.
Do Polski fyrmy przywozom same ściepy - łoboc sie etykiety na tym co kupujes.

Awatar użytkownika
atleticomadryt
Kontakt:

#6174 Post autor: atleticomadryt » 10 lip 2016, o 21:53

Golyrubychop pisze:Ludzie po co miyszkajom na zachodzie jezdzom do Niymiec na zakupy.
Cyny te same a "jakość sprzedawanych towarów" niy do porównanio.
Do Polski fyrmy przywozom same ściepy - łoboc sie etykiety na tym co kupujes.
Niestety bolesna prawda, ale jesli chodzi o zywnosc tendecja jakosci jest odwrotna.

„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"

pedro-sbl
Kontakt:

#6175 Post autor: pedro-sbl » 15 lip 2016, o 16:48

Dobry pomysl na fajrowanie dnia naszyj fany. Szkoda ze niy bydom sprzedowane te trykotki.

Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

adamo_R

#6176 Post autor: adamo_R » 15 lip 2016, o 16:54

pedro-sbl pisze:Dobry pomysl na fajrowanie dnia naszyj fany. Szkoda ze niy bydom sprzedowane te trykotki.

Po szpilu bydom treski Ruchu wystawione na licytacjo. Mogesz se jedna kupić z tyj okazji :)

milo

#6177 Post autor: milo » 24 sie 2016, o 09:49

Niedzielny mecz Ruchu Chorzów z Legią Warszawa zapoczątkuje nową akcję promocyjną niebieskich.
Ubiegłoroczne rozgrywki toczyły się na Cichej pod hasłem "14 powodów do dumy" - akcji, która nawiązywała do czternastu tytułów mistrzowskich chorzowskiej drużyny.

Teraz przyszedł czas na "Zakazany region". - Na razie nie możemy jeszcze zbyt wiele powiedzieć o tej akcji, bo to ma być jednak niespodzianka. Proszę o trochę cierpliwości - mówi Donata Chruściel, rzecznik prasowy klubu.

Ruch poświęcił akcji specjalnie dedykowaną stronę internetową www.zakazanyregion.pl.

Można nie niej odsłuchać dźwiękową zapowiedź akcji o zakazanym regionie oraz zakazanych i zjednoczonych kibicach Ruchu...

Na stronie znajduje się też licznik, który odlicza godziny do rozpoczęcia akcji.
http://www.zakazanyregion.pl/

pedro-sbl
Kontakt:

#6178 Post autor: pedro-sbl » 24 sie 2016, o 16:26

Fajnie sie zapowiado ta akcja. Zamiast wojewodztwa moglby byc richtik GS region no i odziez w sklepie wyeksponowano. Gryfno ta zajta I materialy wyglondajom niyzle.

Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

viperR
Kontakt:

#6179 Post autor: viperR » 24 sie 2016, o 16:48

wygląda to fajnie ale przekaz chyba trochę taki jakby skierowany do wąskiego grona, tzn ta zapowiedz tak troche w stylu sportowym :)

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6180 Post autor: jajo » 24 sie 2016, o 16:54

"zakazane mordy" "zakazne ulice" itd. skojarzenie mocno prowokacyjne, zwlaszcza przy postrzeganiu kibicow przez spoleczenestwo. sam jestem ciekaw odbioru. reklama w rrmf maxx raczej przyjemna dla ucha.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

ODPOWIEDZ