Sezon 2015/2016

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
marek79
Kontakt:

Re: Sezon 2015/2016

#4546 Post autor: marek79 » 8 maja 2016, o 21:54

Czyli jak miyszkosz w komunalnym ale w bloku tos jest lepszy od tego co miyszko w familoku?

Najwiynkszy problym je taki ze czynsc osob mo wymagania wobec fusbalerow jakby co najmi kibicowali Realowi i po kozdym zagraniu som w stanie zj***c chopa do poziomu zoli.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

wiesiek1
Kontakt:

#4547 Post autor: wiesiek1 » 8 maja 2016, o 22:04

Czyli, ze jak masz stanowisko, wiedze, swiadomosc i znajomosci to zawsze tak sie ustawisz, ze spadniesz na cztery lapy a jak jestes zalozmy szeregowym robotnikiem to Cie wyciulaja na pensji a na upadlosci jeszcze gora zbije kapital.Chodzi tutaj kto w ostatecznym rozrachunku ma przejeb ... a kto i tak odnosi sukces. Nie da sie zbudowac sukcesu klubu na biedzie i bylejakosci.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4548 Post autor: arango-mokre » 8 maja 2016, o 22:29

Ozor pisze:
lokalnypatriota pisze:Ci legioniści są przyjebani, Czerczesow z nimi wygrał puchar,dziś pokonał najgroźniejszego rywala a ci na forum go krytykują,normalne pojeby...
Bo ich marzynia som co najmnij w LM reszta to ino droga do celu.Niy ma zle bydom eurowpierdole ;-)

stylowo to oni grają gorszo hu***a jak za Berga ino ze w tym sezonie wszyscy graja padaka za wyjatkiem Lubina

wiesiek1
Kontakt:

#4549 Post autor: wiesiek1 » 8 maja 2016, o 22:43

Moze i stylowo tak ale sa bardzo solidni u siebie w tylach i dobrze przygotowani fizycznie.Do tego sporo indywidualnosci jak na nasze warunki i na mistrza wystarczy.W pucharach z tym co widac nie maja czego szukac. Wyjasni ich cokolwiek nie z Azerbejdzanu czy innej Moldawi.
Ostatnio zmieniony 8 maja 2016, o 23:34 przez wiesiek1, łącznie zmieniany 1 raz.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Awatar użytkownika
Korfanty
Kontakt:

#4550 Post autor: Korfanty » 8 maja 2016, o 23:04

lokalnypatriota pisze:Ci legioniści są przyjebani, Czerczesow z nimi wygrał puchar,dziś pokonał najgroźniejszego rywala a ci na forum go krytykują,normalne pojeby...
Typowa Warszawska mentalność,to iż wygrali nie ważne musi być jeszcze wyszukany styl i Bóg wie co jeszcze.Takiej pychy,pewności siebie oraz wyższości nie znajdziesz nigdzie indziej niż u kibiców Legii.Zepsucie jest u nich powszechne,jest to jedyny klub który nigdy nie zaznaj smaku spadku,chyba wiadomo dlaczego.Ciekawy czy biły by takie tłumy na tę ich Legiunie gdyby podzielili los Widzewa.Żenujący klub z żenującą historią.
Jestem Górnoślązakiem czyli Polakiem
"Małe ojczyzny uczą żyć w ojczyznach wielkich i w wielkiej ojczyżnie ludzi"
Za Ruchem zawsze pochłonięty całkiem
44 !!!

niebieskiodzawsze
Kontakt:

#4551 Post autor: niebieskiodzawsze » 8 maja 2016, o 23:10

A i tak sie roztrzaskaja w III rundzie el. LM

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4552 Post autor: HullCityFC » 8 maja 2016, o 23:17

Tylko Termallica nie spadla z Ekstraklasy.
PS
legia to stara ...

franus
Kontakt:

#4553 Post autor: franus » 8 maja 2016, o 23:41

wy sie wszyjscy podniecocie a i tak sie szczewa utrzymiom stawiom 100 zł na zwycięstwo szczew z koronom bo to pewny mecz jak sie myla to mie jebejcie na forum

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4554 Post autor: jajo » 9 maja 2016, o 01:45

Skończcie się ku***ć myślami o celowym odpuszczaniu szpilów.
Wisła się ze Śląskie skurwiła, a wy chcecie tego samego. W takich sytuacjach sprawdza się kto ma honor, a kto nie. Sam bym tego Mistrza bardziej Piastowi życzył, ale nie kosztem naszego skurwienia.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4555 Post autor: Ozor » 9 maja 2016, o 09:35

Nie da sie zbudowac sukcesu klubu na biedzie i bylejakosci.
:ok:

kattowitz
Kontakt:

#4556 Post autor: kattowitz » 9 maja 2016, o 11:58

Korfanty pisze:
Typowa Warszawska mentalność,to iż wygrali nie ważne musi być jeszcze wyszukany styl i Bóg wie co jeszcze.Takiej pychy,pewności siebie oraz wyższości nie znajdziesz nigdzie indziej niż u kibiców Legii.Zepsucie jest u nich powszechne,jest to jedyny klub który nigdy nie zaznaj smaku spadku,chyba wiadomo dlaczego.Ciekawy czy biły by takie tłumy na tę ich Legiunie gdyby podzielili los Widzewa.Żenujący klub z żenującą historią.
Spadli 1 raz w 1936 roku.

miquel
Kontakt:

#4557 Post autor: miquel » 9 maja 2016, o 13:58

Nie można odpuszczać. Wystarczy remis a potem ojebać Lecha i przynajmniej nie będzie 8 miejsca.

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4558 Post autor: BAFista » 9 maja 2016, o 14:03

franus pisze:wy sie wszyjscy podniecocie a i tak sie szczewa utrzymiom stawiom 100 zł na zwycięstwo szczew z koronom bo to pewny mecz jak sie myla to mie jebejcie na forum
A jo stawiom 100 na Ruch z Piastem to jest pewniak

RuchChorzów1920
Kontakt:

#4559 Post autor: RuchChorzów1920 » 9 maja 2016, o 17:27

franus pisze:wy sie wszyjscy podniecocie a i tak sie szczewa utrzymiom stawiom 100 zł na zwycięstwo szczew z koronom bo to pewny mecz jak sie myla to mie jebejcie na forum
i niestety tak będzie. jedno nazwisko, Brosz ;)
Ponadto Witalij Bałaszow oraz Rafael Crivellaro dostali wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu.
Taki Crivellaro by się przydał w Ruchu. Ale... Przydałyby się też $. I koniec.

pedro-sbl
Kontakt:

#4560 Post autor: pedro-sbl » 9 maja 2016, o 20:42

Czado o mentalnosci stolycy
Łazienkowska śpiewała" "K...wo ze Śląska, jednego mistrza ma Polska!

Byłem na meczu Legii z Piastem Gliwice w Warszawie. Niby wielkie święto futbolu, niby piękny stadion wypełniony trzydziestotysięcznym tłumem, niby atmosfera wielkiego meczu - a jednak czuję się niefajnie.
Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej
Podczas tego meczu nie usiadłem na miejscach prasowych. Poszedłem do kolegi, który siedział na miejscach dla kibiców. Chciałem poczuć atmosferę. No i poczułem...

Sektor najbardziej zagorzałych kibiców kilkakrotnie w trakcie meczu zaintonował zdumiewającą przyśpiewkę: "Ku...wo ze Śląska, jednego mistrza ma Polska!". Nie robiłoby to na mnie żadnego wrażenia, bo ja niczego od fanatyków nie oczekuję, już najmniej obycia i kultury. Wiadomo, że stadion to nie opera.

Śpiewał cały stadion

Niemniej na stadionie Legii w niedzielę poczułem się niekomfortowo. Ten plugawy zaśpiew o k...wie podjął bowiem niemal cały stadion. Niosło się po Łazienkowskiej, że hej. Nie twierdzę, że wszystkie obecne na meczu osoby śpiewały - ale utwór przypadł do gustu całym połaciom trybun, które - na pierwszy rzut oka - mogły wydawać się "normalne", a nie fanatyczne. Poważny, około pięćdziesięcioletni mężczyzna siedzący za mną też wydzierał się triumfalnie o "śląskich ku...". Spojrzałem w bok, to samo krzyczeli inni kibice, także kobiety. Jedynie dzieci tak nie wołały, ale patrzyły uważnie na rodziców.

Fakt, że obleśną przyśpiewkę podjęli normalni - wydawałoby się - ludzie, to pierwszy powód mojego dyskomfortu.

Po drugie, zdumiało mnie, że widownia obrażała w ten sposób Piasta, który nie mógł jej dotąd podpaść niczym poważnym - chyba tylko tym, że naruszał butną pewność siebie, pewność zdobycia tytułu. Gdyby jeszcze taki zaśpiew przydarzył się podczas meczu z Ruchem albo Górnikiem - byłbym w stanie ogarnąć to rozumem, wszak obrażanie drużyn bardziej utytułowanych od własnej może wydawać się bliższe prymitywnej stronie ludzkiej natury.

Nikt nie zareagował

Po trzecie, zdziwiło mnie, że spiker w ogóle na ten zaśpiew nie reagował. Nie prosił, żeby przestać, jakby akceptował ten stan rzeczy. A spiker podczas meczu jest przecież przedstawicielem klubu. Musi pamiętać, że dla osób postronnych może to wyglądać tak, jakby klubowi były właściwie obojętne takie przypadki.

PS Przy okazji muszę przyznać, że szkoda tego meczu. Legia Warszawa wygrała zasłużenie i nie zmienia tego faktu słaba forma sędziego. Nie ma co zwalać na arbitra - nie wypaczył przecież wyniku, gospodarze w tym meczu byli lepsi. Dzięki temu są znacznie bliżej mistrzowskiego tytułu.

Porażkę przyjąć potrafię, tylko z uznaniem mogę pisać o grze Legii, choć Piast do utraty pierwszej bramki bardzo mi się podobał. Z rozmysłem sparaliżował przeciwnika i czekał na jedną okazję. Paraliż jednak puścił, sam nie doczekał się na nic, więc skończyło się trochę mylącym rezultatem.

Piast przegrał za wysoko, choć nie jest to ważne, bo chodziło o to, żeby nie przegrał, a nie o to, żeby przegrał nisko. Legia grała własnym rytmem, z pewnością, że wszystko dla niej dobrze się skończy. Zazdroszczę innym drużynom takiej pewności.

Trudno, tym razem się nie udało. Ale może uda się następnym...
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

ODPOWIEDZ