[33 kolejka] Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów 22.04.16 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Harpo
Kontakt:

Re: [33 kolejka] Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów 22.04.16 18:0

#166 Post autor: Harpo » 22 kwie 2016, o 21:40

orbiter pisze:Ten wynik to taka forma "podziękowania" Zagłębiu za 1-1 z Wisłą. I najlepiej o tym meczu jak i całej tej końcówce zapomnieć. Oni "odbijają karty" na boisku.
Karny Stępla też? W sumie tak to wyglądało... :D
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#167 Post autor: Bartorus » 22 kwie 2016, o 21:41

No tak zaraz dojdziecie do wniosku, że Kikut miał rację co do Dyji xD

Awatar użytkownika
janusz
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#168 Post autor: janusz » 22 kwie 2016, o 21:43

hornet pisze:Chyba sami tak do końca nie wiemy,jakie są prawdziwe możliwości tej drużyny.Pytanie czy trener wie...
Wynika to z minimalistycznego podejścia niektórych grajków i sytuacji,w której jesteśmy.Nie jesteśmy klubem z wielkim stadionem wypełnionym po brzegi kibicami,regularnie grającym w Lidze Europy,skąd można pójść "w świat".Brak kasy na przyzwoite transfery.Do tego nie mamy wychowanków,którzy za Ruch zostawiliby serce na boisku.Obecnie jedynym zawodnikiem,który chyba najbardziej identyfikuje się z tym klubem jest Łukasz Surma (co zdaje się potwierdzać dzisiejszy mecz).Nawet taki Stępel,który walczy,nie robi tego dla Ruchu,tylko po to,żeby iść do lepszego klubu i jakoś materialnie się w życiu ustawić.Większość z tych grajków jutro po zdobyciu gola bez wahania całowałoby herb innego klubu na koszulce.Jak się niektórym panienkom nie będzie chciało grać,to nie będą,przy aprobacie niektórych kibiców,bo przecież gramy o nic.Bo wierni kibice i niebieska koszulka z herbem Ruchu to przecież "nic".Konsekwencji nie będzie żadnych,bo kto na ich miejsce? Jakieś nowe super nabytki z KS Bacioki Pcim Dolny,albo MKS Spocone Ancugi? Sytuację mają zatem komfortową. Najgorsze,że taki minimalistyczny "smród" się niesie po całej drużynie i jest kilku piłkarzy w tej drużynie,którzy mogliby się naprawdę rozwinąć,a nie dość że przez to nie czynią postępów to jeszcze się cofają. Szkoda,że mój...że nasz ukochany klub tak wygląda i możemy się tylko cieszyć minutami i przebłyskami,którymi uraczą nas zawodnicy tej zacnej drużyny. Ale co nam pozostaje....?
Co do Pana Waldka.Do końca będę go bronił i chwała mu,że jakoś to trzyma w kupie,ale to dlatego,że on ma Ruch w sercu.Przynajmniej trener ma "to coś".Nie jest ideałem,bo nikt z nas nie jest.Sam mam kilka zastrzeżeń do pewnych decyzji,ale jednych lubi bardziej,innych mniej,jak każdy z nas.Wierzę,że nie wpuszcza tych gwiazd z Tarnovii czy innego Nadwiślana Góra,bo po prostu mimo wszystko nie ten poziom.
Tak czy owak smutny weekend po dzisiejszym "szpilu".
a wedlug mnie Surma dzis słabiudku i chetnie bym go zmienił na mlodego a co do kinga to moze trzeba postawic na mlotrzych Zienczuk dzis to porazka

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#169 Post autor: Bartorus » 22 kwie 2016, o 21:45

^Obyś trollował Surma w przekroju całego sezonu jak i ostatnich meczy jest 2-3 najlepszym naszym grajkiem. Jeśli dzisiaj Surma zagrał słabo to jak zagrał Hanzel i Lipski?

hornet
Kontakt:

#170 Post autor: hornet » 22 kwie 2016, o 21:50

@janusz
Ja nie mam monopolu na rację,być może się mylę,po prostu chciałem pogadać na forum,bo temu ono chyba służy :)
Zgoda...Zieńczuk jest ostatnio cieniem piłkarza,przyjmijmy,że daje 10% normy.A może ci "młodzi" dają 5%? Może ktoś chodzi na treningi i ma większą wiedzę w tym temacie? Sam jestem ciekawy.

Harpo
Kontakt:

#171 Post autor: Harpo » 22 kwie 2016, o 21:51

Wiem! Wypowiedzi Fornalika przypominają mi pomeczowe wypociny niejakiego Albina Wiry, poniekąd zasłużonego dla Niebieskich.
"Mecz mógł się podobać.." Nam NIGDY nie będą się podobać porażki, szczególnie tak dotkliwe!
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

ruch_kajko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#172 Post autor: ruch_kajko » 22 kwie 2016, o 21:52

niebieski73 pisze:Dobrze, że nom nie grozi spadek i mogymy ogrywać młodych chopców... :padam:
Kuźwa ogrywomy modych chopców -> Zienczuk !!!
Ruch Chorzów - Legenda bez końca

Awatar użytkownika
79Świony
Kontakt:

#173 Post autor: 79Świony » 22 kwie 2016, o 21:52

COBRA pisze:Wg Kinga jeszcze Lenartowski
jebłem :rotfl: Bartorus dychnij z tymi postami trocha co? ;)
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2016, o 21:53 przez 79Świony, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#174 Post autor: Bartorus » 22 kwie 2016, o 21:53

Dobra dychnę

Awatar użytkownika
siwy
Kontakt:

#175 Post autor: siwy » 22 kwie 2016, o 22:15

Słuchajcie jakieś 3-4 tygodnie temu badania szybkościowe i wytrzymałościowe w Ruchu wypadły dużo poniżej normy, trenerzy modlili się tylko żeby udało się załapać do górnej "8". Teraz bardzo dobrze widać, że niestety nadal się to ciągnie.

Awatar użytkownika
m.
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#176 Post autor: m. » 22 kwie 2016, o 22:17

Nie chce tu bronic pilkarzy ani jechac po forumowych ekspertach ale...
Cel minimum na ten sezon czyli utrzymanie zostal osiagniety. Fakt jest taki ze co poniektorym zaostrzyl sie apetyt na puchary i teraz wszystko jest bee
Po drugie przypominam ze gramy chyba najmlodsza druzyna w lidze a co za tym idzie nierowno grajaca. A i tak udalo sie wejsc w gorna osemke.
Po trzecie 3 dni temu po meczu z pewna kurewka z Warszawy wiekszosc forumowych ekspertow jakby mogla to by pilkarzom lody zrobila a teraz ich wypierdalaja z druzyny(zdecydujcie sie)..a tu sie rozchodzi prawdopodobnie o to ze wiekszosc z tych mlodych chlopakow odczuwa fizycznie tamten mecz i dlatego dzis to tak wygladalo a nie inaczej. Mamy druzyne ktora nie potrafi zagrac rowno dwoch polowek meczu a co dopiero dwa mecze z rzedu.

I jeszcze raz powtorze cel minimum z ta mlodziezowka na ten sezon zostal osiagniety.
P.s. Szkoda ze po sezonie szkielet druzyny pewnie odejdzie i WF znowu bedzie musial kombinowac.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

hornet
Kontakt:

#177 Post autor: hornet » 22 kwie 2016, o 22:25

m. pisze:
Po drugie przypominam ze gramy chyba najmlodsza druzyna w lidze a co za tym idzie nierowno grajaca. A i tak udalo sie wejsc w gorna osemke.
Po trzecie 3 dni temu po meczu z pewna kurewka z Warszawy wiekszosc forumowych ekspertow jakby mogla to by pilkarzom lody zrobila a teraz ich wypierdalaja z druzyny(zdecydujcie sie)..a tu sie rozchodzi prawdopodobnie o to ze wiekszosc z tych mlodych chlopakow odczuwa fizycznie tamten mecz i dlatego dzis to tak wygladalo a nie inaczej. Mamy druzyne ktora nie potrafi zagrac rowno dwoch polowek meczu a co dopiero dwa mecze z rzedu.

I jeszcze raz powtorze cel minimum z ta mlodziezowka na ten sezon zostal osiagniety.
p.s. Szkoda ze po sezonie szkielet druzyny pewnie odejdzie i WF znowu bedzie musial kombinowac.
Witam mobilny ekspercie :) Możesz mi wytłumaczyć,jaki związek ma młodość drużyny z nierównym graniem? Bo chyba umiejętności, wolę walki i ambicję albo się ma,albo nie? Czy to zależy od wieku jakoś?

Młode chłopaki są mega zmęczone po 45 minutach z ległą...czyli stare chopy byłyby świeże,czy jak?

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
m.
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#178 Post autor: m. » 22 kwie 2016, o 22:54

A wiec tak panie hornet. Za eksperta sie nie uwazam to raz. Mlodosc ma to do siebie ze lubi figlowac. Raz jest wszystko ok a na drugi raz nie. Taka ta mlodosc figlarna patrz glownie na wytrzymalosc fizyczna. No bo chyba mi nie powiesz ze powyciagani z rezerw czy z pierwszej ligi pilkarze maja nagle zaskoczyc na poziom ekstraklasy ? Ja Ci tylko przypomne ze jestesmy klubem drugiej i ostatniej szansy . Albo sie u nas mlodzi wybijaja albo jestesmy ostatnia deska ratunku dla odpalonych pilkarzy i chwala Fornalikowi ze ma to cos co pozwala zlepic z tego druzyne.
Odpowiedz sam sobie na pytanie czy Tobie zawsze wszystko wychodzi i we wszystkim jestes naj? To jest sport tego nie ogarniesz. Sa lepsi i gorsi. Perelki jezeli chodzi o mlodziez graja w najlepszych i najbogatszych klubach. My te perelki szlifujemy. Taka jest roznica panie stacjonarny ekspercie ;-)

Awatar użytkownika
m.
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#179 Post autor: m. » 22 kwie 2016, o 23:04

Aha i mecz z Legia te mlode chlopaki zapierdalaly 90 min a nie 45 :-)
Pozdrawiam

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#180 Post autor: grzej » 22 kwie 2016, o 23:35

Ozor pisze:Nie będzie żadnego ogrywania młodych na wielką skalę ci którzy myslą inaczej niech popatrzą jak WF wprowadza zawodników do kadry - robi to jak musi bo nie ma juz kim grac.Sprzedają Stępinskiego ,Mazka ,Lipskiego wtedy dostaną prawdziwą szansę a nie 5 minutowy ogon.

Amen.

I coś mi się zdaje, że Efira już w przyszłym sezonie też nie zobaczymy. Chodzonego będzie uprawiać w innym klubie
Cały sezon z 6 obrońcami, oni cały czas liczą, że wróci Helik, który stracił rok. Nie odmawiam Kojowi, Oleksemu ambicji, ale takie błędy jakie popełnia obrona z bramkarzem łącznie, to jest zwykły kryminał.
I ten całkowity brak agresji na boisku, jak ten mecz to nie było oddanie punktów Lubinowi za Wisłę, to ja nie jestem w stanie pojąć, jak po takich 45 minutach z Legią, można było zagrać taki piach. To nie chodzi o wynik, tylko o grę.

Filip Starzyński vs. Patryk Lipski. Odpowiedź była widoczna gołym okiem. A ci, co gwizdali na Starzyńskiego. Na drzewo.
historiaruchu.pl

Zablokowany