[23 kolejka] Górnik Zabrze - Ruch Chorzów 21.02.2016 18:00
-
- Kontakt:
Re: [23 kolejka] Górnik Zabrze - Ruch Chorzów 21.02.2016 18:
No dobrze, teraz Fornalik może już powiedzieć piłkarzom prawdę. To był niezwykle ważny mecz i cholernie ważne było odniesione zwycięstwo. Wiadomo, że derby, wiadomo, że 3 punkty. Ale tu chodziło o dużo więcej. To zwycięstwo zwiększa nasze szanse na pierwszą ósemkę, a to nie tylko daje spokój ale też gwarantuje większe pieniądze od Canal+. To zwycięstwo spycha też żaboli na dno i powoduje, że już do końca walczyć będą wyłącznie o utrzymanie. Oddali do użytku nowy stadion, zbudowali swoją akcję promocyjną, zaryzykowali wiele planując kulminacyjny moment na dzień meczu z nami, pompowali balon, naśladowali Ruch chcąc przekonać, że to oni są klubem śląskich miast. Liczyli, że to ich dodatkowo zmobilizuje, że to da im kopa na dalszą część sezonu. Okazało się jednak, że to im spętało nogi i zobaczymy czy mają przygotowany wariant B.
Czy spadną? Zobaczymy. My swoje zrobiliśmy w tym sezonie w 100 procentach. Niewątpliwie ich kłopoty są dla nas bardzo korzystne. W walce o kibiców i sponsorów na Górnym Śląsku zyskali ważny argument - stadion. Ale jest szansa, że go nie wykorzystają. Co oznacza spadek dobrze wiemy i oni też. Dzisiejsze kłopoty finansowe wspominali by jako czas prosperity. To nie byłby katar. Tego mogli by nie przeżyć. Dlatego to co zrobili wczoraj Niebiescy, to może być dużo więcej niż zwycięstwo w derbowym meczu. Aż wierzyć się nie chce, że żadna z wielkich drużyn Ruchu, których mieliśmy w historii kilka, żaden z tych wspaniałych historycznych składów, które odnosiły wielkie sukcesy, nie osiągnął w Zabrzu tego, co wczoraj osiągnęli pod wodzą Fornalika ci młodzi ludzie, często dopiero na piłkarskim dorobku. Brawo!
Czy spadną? Zobaczymy. My swoje zrobiliśmy w tym sezonie w 100 procentach. Niewątpliwie ich kłopoty są dla nas bardzo korzystne. W walce o kibiców i sponsorów na Górnym Śląsku zyskali ważny argument - stadion. Ale jest szansa, że go nie wykorzystają. Co oznacza spadek dobrze wiemy i oni też. Dzisiejsze kłopoty finansowe wspominali by jako czas prosperity. To nie byłby katar. Tego mogli by nie przeżyć. Dlatego to co zrobili wczoraj Niebiescy, to może być dużo więcej niż zwycięstwo w derbowym meczu. Aż wierzyć się nie chce, że żadna z wielkich drużyn Ruchu, których mieliśmy w historii kilka, żaden z tych wspaniałych historycznych składów, które odnosiły wielkie sukcesy, nie osiągnął w Zabrzu tego, co wczoraj osiągnęli pod wodzą Fornalika ci młodzi ludzie, często dopiero na piłkarskim dorobku. Brawo!
Ostatnio zmieniony 22 lut 2016, o 10:20 przez Witek46, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo
-
19gorek20 pisze:Jakos nie potrafie ocenić gry Iwanskiego ktos pomoze ?
Chyba najwiecej prostych strat w naszej druzynie ale z nim zdominowalismy calkowicie srodek pola. Chcialbym przeczytac wasza opinie
?
W pierwszej połowie 2 razy fatalnie odskoczyła mu piłka w prostej sytuacji, a akurat szła dobrze zapowiadająca się kontra, w drugiej grał już pewniej.
Choć wg mnie środek pola zdobyliśmy dzięki spokojowi Surmy i Lipskiego. Żabole byli dziwnie ustawieni taktycznie, co ułatwiło nom zadanie. Tak czy siak uważam, że z Urbańczykiem byłoby jeszcze lepiej, ma porównywalną technikę, ale jest szybszy i ma lepsze odejście a'la Mazek.
Lojkep pisze:Ponoć w Sportowej Niedzieli na TVP był jakiś reportaż o deRbach? Ma ktoś link do tego materiału?
nic specjalnego, jakieś krótkie wspominki z przeszłości, skrót pobieżny meczu i wywiad z Mazkiem.
-
- Kontakt:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
i Iwańskiego poza tym Grubisz ratuje nos chyba przed strata tora na 1-1 po blank dziwnej interwencji Oleksego gdzie z niewiadomych powodów sie wy***rdolił w polu karnym puszczając żabola prawie na setka. Nie jestech jego fanem ale trzeba mu przyznać ze dobry szpil w jego wykonaniu.meretz pisze:Choć wg mnie środek pola zdobyliśmy dzięki spokojowi Surmy i Lipskiego.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
- mpapmp
- Kontakt:
Wygrane derby super. To się liczy. Nic nie cieszy tak jak miny żaboli. Oby wylecieli liga niżej.
Chciołzech się jednak wypowiedzieć w innym temacie. Chciołbym serdecznie pozdrowić środkowym palcem debili, którzy wczoraj na Chebziu strzelali petardami (rakietami) do kibiców górnika.
Wszystko rozumia, ale jedna z rakiet trefła moje auto. Gdyby było więcej warte na pewno bym się bardziej wkurwił, ale poszła w drzwi pasażera. O mało nie trefła w okno mojej ciężarnej baby.
Jakby mi ta szyba pękła a babie albo dziecko by sie coś stało. Znolozłbym Cię ciulu i by my się inaczej policzyli. Jak mocie siebie w du***, zwracejcie uwaga na innych, tam też szli małe dzieci.
ps. Mom nadzieja ze post ten nie zostanie usunięty i odpowiedzialne za to osoby go przeczytają.
Chciołzech się jednak wypowiedzieć w innym temacie. Chciołbym serdecznie pozdrowić środkowym palcem debili, którzy wczoraj na Chebziu strzelali petardami (rakietami) do kibiców górnika.
Wszystko rozumia, ale jedna z rakiet trefła moje auto. Gdyby było więcej warte na pewno bym się bardziej wkurwił, ale poszła w drzwi pasażera. O mało nie trefła w okno mojej ciężarnej baby.
Jakby mi ta szyba pękła a babie albo dziecko by sie coś stało. Znolozłbym Cię ciulu i by my się inaczej policzyli. Jak mocie siebie w du***, zwracejcie uwaga na innych, tam też szli małe dzieci.
ps. Mom nadzieja ze post ten nie zostanie usunięty i odpowiedzialne za to osoby go przeczytają.

- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
"jedynym akcentem walki Górnika z Ruchem na trybunach było… uciszenie saksofonisty jednej z orkiestr, dętych, który przy trafieniach Oleksego i Mazka nie krył się ze swoją sympatią do ekipy Niebieskich."
http://weszlo.com/2016/02/22/krajobraz- ... e-gornika/

szkoda, że tego nie słyszałem.
aha, chciałbym zwrócić uwagę, że Paweł Oleksy, to piłkarz nie tylko na Ekstraklasę, ale i Ligę Mistrzów. Wystarczy, że strzeli w każdych derbach![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
http://weszlo.com/2016/02/22/krajobraz- ... e-gornika/

szkoda, że tego nie słyszałem.
aha, chciałbym zwrócić uwagę, że Paweł Oleksy, to piłkarz nie tylko na Ekstraklasę, ale i Ligę Mistrzów. Wystarczy, że strzeli w każdych derbach
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- ExtremeHKS
- Kontakt:
Cała Polska dzisiaj śpiewa Ruch rozjebał żabskie szczewa !
Waldek King ! feta za***ista !
Waldek King ! feta za***ista !
MANCHESTER CITY
pierwszy mecz:08.07.2010 Ruch Chorzów-Szachtior Karaganda 1:0...
pierwszy mecz:08.07.2010 Ruch Chorzów-Szachtior Karaganda 1:0...
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jak już pisałem specjalne brawa dla tego Panajedynym akcentem walki Górnika z Ruchem na trybunach było… uciszenie saksofonisty jednej z orkiestr, dętych, który przy trafieniach Oleksego i Mazka nie krył się ze swoją sympatią do ekipy Niebieskich."

-
- Kontakt:
nie zauważyłeś że to nasz "stan" z forum?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
muszę przyznać że nie wiedziałemscaneRboy pisze:nie zauważyłeś że to nasz "stan" z forum?

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
stan83 pisze:Ozor pisze:Pozdro do tego goscia z orkiestry co kibicowoł ponoc Ruchowi !
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
dzieki jo juz w doma cały i zdrowy choc pod koniec szpilu było cieplopozdro dla wszystkich

ps. stan - dobra akcja !
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Yego
Przez ta reforma ligi nie wiadomo czy spadna. Na stary system obstawiom w ciemno ze by slecieli przy ich terminarzu a my mieliby juz spokojno glowa. No ale trudno. Teroz moze byc tak, ze trocha szynscio w dodatkowych 7 kolejkach i zas niy slecom. Podbeskidzie moze sie posypac, Korona moze odpuscic i som wiysz jak jest. teoretycznie to jeszcze my mogymy poleciec.Witek46 pisze:No dobrze, teraz Fornalik może już powiedzieć piłkarzom prawdę. To był niezwykle ważny mecz i cholernie ważne było odniesione zwycięstwo. Wiadomo, że derby, wiadomo, że 3 punkty. Ale tu chodziło o dużo więcej. To zwycięstwo zwiększa nasze szanse na pierwszą ósemkę, a to nie tylko daje spokój ale też gwarantuje większe pieniądze od Canal+. To zwycięstwo spycha też żaboli na dno i powoduje, że już do końca walczyć będą wyłącznie o utrzymanie. Oddali do użytku nowy stadion, zbudowali swoją akcję promocyjną, zaryzykowali wiele planując kulminacyjny moment na dzień meczu z nami, pompowali balon, naśladowali Ruch chcąc przekonać, że to oni są klubem śląskich miast. Liczyli, że to ich dodatkowo zmobilizuje, że to da im kopa na dalszą część sezonu. Okazało się jednak, że to im spętało nogi i zobaczymy czy mają przygotowany wariant B.
Ale wierza w sklad szczew. Jest tak rozdupcony i wyglondo jak na kacu po tygodniu picio ze szansa na placz rusow jest.
Jakby sie udalo ich spuscic to ich akcje promocyjne mogom ze wrazic wiysz kaj. Bydzie 1 liga i puste krzeselka, a to nojwiyncyj kosztuje wizerunkowo i finansowo.
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

- Yego
Zycie realne sie do nich dopiero dobierze od nastepnej kolejki jak juz nie beda rozdawac. Beda liczyc straty nowej Adlof-Areny co kolejke, jestem przekonany. Moja nadzieja ze po mozliwym spadku ten trend sie poglebi. I to moze ich zsunac jeszcze nizej finansowo.Lysy pisze:na wczorajszy szpil było i tak rozdane tysiące biletów darmo. Dziwne ,że prasa o tym nie pisze. Na kilku kopalniach dawali bilety darmo. Np.Sośnica-MakoszowyYego pisze: Bydzie 1 liga i puste krzeselka, a to nojwiyncyj kosztuje wizerunkowo i finansowo.
Ostatnio jak spadli to jeszcze byly "nadzieje" ze wszystko wroci na nalezyte miejsce bo bedzie stadion i miasto pomoze. Teraz jakby na 25.000 stadionie w 1 lidze 20.000 krzeselek stanelo by na pusto to stadion bez atmosfery nie przyciagnie piknikerii, a koszta leca prosze Pana

Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

-
- Kontakt:
Kolejny argument za 16k na C6 a nie kilkudziesięciotysięcznym molochem...