[20 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia 11.12.15 20:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
ewald
Kontakt:

Re: [20 kolejka] Ruch Chorzów - Jagiellonia 11.12.15 20:30

#76 Post autor: ewald » 12 gru 2015, o 09:00

Cwajka pisze:protest zrobiony w slusznej sprawie, na szczescie nie zalezy to od niektorych wylewajacych tu swoje zale :)
To wytłumacz mi proszę jaka ta słuszna sprawa, że w tak ważnym momencie odwróciliście się dupą do swoich piłkarzy i klubu? Może wówczas wyleję swoje żale, oszczekam, przyznam Wam rację. Ale z perspektywy kilku sektorów dalej po prostu tego nie rozumiem.

Możecie mnie nazywać Januszem, ale w przeciwieństwie do wielu uznających się dziś za dupnych pamiętam - wcale nie tak dawne - baraże ze Stalą Rzeszów czy Zniczem Pruszków. Pamiętam mecze z MKS Mława, Turem Turek czy Heko Czermno, na które chodziło po 1000 ludzi.

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#77 Post autor: True Blue » 12 gru 2015, o 09:13

Cwajka pisze:protest zrobiony w slusznej sprawie, na szczescie nie zalezy to od niektorych wylewajacych tu swoje zale :)
Policja ponoć przejęła się tym protestem tak, że w chorzowskiej komendzie byli w głebokim szoku i do 3 nad ranem trwały narady. Przeprosili i powiedzieli, że już więcej nie będą.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
ZAWSZE NIYBIESKI

meretz

#78 Post autor: meretz » 12 gru 2015, o 09:14

Cichocki być może bedzie kiedyś dobrym, może nawet bardzo dobrym obrońcą, ale chyba musiołby ze 2 sezony regularnie grać, a chyba nie ma czasu na takie ogrywanie. Szczególnie, że popełnio proste, ale tragiczne w skutkach błędy.

Plusem jakimś jest to, że TBB gro szpil w środku tygodnia, wiec biegowo powinniśmy być za tydzień lepsi.

Awatar użytkownika
Lateralus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#79 Post autor: Lateralus » 12 gru 2015, o 09:14

No dobra ale przeciwko czemu albo komu my protestowali !?!

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#80 Post autor: heli » 12 gru 2015, o 09:18

ewald pisze:
To wytłumacz mi proszę jaka ta słuszna sprawa, że w tak ważnym momencie odwróciliście się dupą do swoich piłkarzy i klubu? Może wówczas wyleję swoje żale, oszczekam, przyznam Wam rację. Ale z perspektywy kilku sektorów dalej po prostu tego nie rozumiem.

Możecie mnie nazywać Januszem, ale w przeciwieństwie do wielu uznających się dziś za dupnych pamiętam - wcale nie tak dawne - baraże ze Stalą Rzeszów czy Zniczem Pruszków. Pamiętam mecze z MKS Mława, Turem Turek czy Heko Czermno, na które chodziło po 1000 ludzi.
Nie ma się co przeciepywać kto co pamięto i na jakim meczu u siebie czy wyjeździe był.
PS. A nawet akurat przykłady ze z barażami nie za dobre, bo z Pruszkowem z tego co pamiętam darmowe bilety i pełny stadion, a ze Stalą to z tego co kojarza był stadion zawarty i ino kryta.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

ewald
Kontakt:

#81 Post autor: ewald » 12 gru 2015, o 09:24

heli pisze: PS. A nawet akurat przykłady ze z barażami nie za dobre, bo z Pruszkowem z tego co pamiętam darmowe bilety i pełny stadion, a ze Stalą to z tego co kojarza był stadion zawarty i ino kryta.
Pamiętam - w sensie łaziłem w tamtych latach na szpile.
Ale racja - nie ma co się przeciepywać.
Nie zmienia to jednak faktu, że wiele osób (jak ja) nadal nie rozumie o co chodziło. Wytłumaczcie, proszę.

zakopane
Kontakt:

#82 Post autor: zakopane » 12 gru 2015, o 09:27

Prawda jest taka jak już wczoraj pisałem po meczu to że bramka w 46 min odebrała nam tlen to jest fakt Tylko niech mi ktoś powie co my zrobiliśmy do 45 min by strzelić bramkę pominę sytuacje z 16 min Iwańskiego w poprzeczkę nic kompletnie nic kopiemy piłkię na swojej połowie żadnych akcji dośrodkowań zero strzałów w światło bramki o to macie odpowiedz wczorajszej porażki to był mecz u siebie nie na wyjeżdzie Tak się kończą mecze jak sie nie ma sytuacji pod bramką

Awatar użytkownika
karol fryna
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#83 Post autor: karol fryna » 12 gru 2015, o 09:32

meretz pisze:Cichocki być może bedzie kiedyś dobrym, może nawet bardzo dobrym obrońcą, ale chyba musiołby ze 2 sezony regularnie grać, a chyba nie ma czasu na takie ogrywanie. Szczególnie, że popełnio proste, ale tragiczne w skutkach błędy.

Plusem jakimś jest to, że TBB gro szpil w środku tygodnia, wiec biegowo powinniśmy być za tydzień lepsi.
biegowo lepsi powiadasz? jak nos ku*** wczoraj ogrywol jakis 40-kilowy uszaty gnom !

scaneRboy
Kontakt:

#84 Post autor: scaneRboy » 12 gru 2015, o 09:36

Zauwazyliscie pewnie, ze Probierz NA WYJEZDZIE gral dwoma napastnikami. Nawet przy 0:1 w momencie gdy my wykonujemy rozny to na naszej polowie zostalo dwoch ich ludzi. Tymczasem u nas Stepel samotny odciety od podan.

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

meretz

#85 Post autor: meretz » 12 gru 2015, o 09:41

karol fryna pisze:
meretz pisze:Cichocki być może bedzie kiedyś dobrym, może nawet bardzo dobrym obrońcą, ale chyba musiołby ze 2 sezony regularnie grać, a chyba nie ma czasu na takie ogrywanie. Szczególnie, że popełnio proste, ale tragiczne w skutkach błędy.

biegowo lepsi powiadasz? jak nos ku*** wczoraj ogrywol jakis 40-kilowy uszaty gnom !

Ale ostatni szpil grali tydzien wczesniej. W Niecieczy może to być kluczowe do wygranej. Bo jak i tam polegniemy, to juz chyba lecymy poza ósemka.

Cwajka
Kontakt:

#86 Post autor: Cwajka » 12 gru 2015, o 10:30

True Blue pisze:
Policja ponoć przejęła się tym protestem tak, że w chorzowskiej komendzie byli w głebokim szoku i do 3 nad ranem trwały narady. Przeprosili i powiedzieli, że już więcej nie będą.

Kto mial sie przejac, ten sie przejal. Koniec tematu :)
UN'08

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#87 Post autor: west72 » 12 gru 2015, o 10:34

mecz przegrany taktycznie niestety ,jeśli sie nie oddaje strzałów na bramkę i pozoruje grę utrzymując piłkę na swojej połowie to trudno o wygrywanie spotkań z drużyną zdeterminowaną jak Jaga.Probierz przed meczem powiedział ,że przyjeżdżają na Cichą po punkty i swój plan zrealizował.Wystarczyła jedna strata w środku i cały mecz nam sie posypał bo karny ,(moim zdaniem wątpliwy)jednak ułożył to spotkanie na korzyść Jagi tyle ,że my do tego momentu nie zrobiliśmy wiele ,żeby tak sie nie stało bo to Jaga miała trzy groźne sytuacje.Pewnie jeszcze nie raz z takim składem i tą taktyką dostaniemy bęcki choć styl w jakim w drugiej połowie dostaliśmy bramki nie wróży nic dobrego ale ch... z tym .Lepiej od czasu do czasu załapać 0:4 niż trzy mecze po 0:1 ,mam nadzieję ,że na Niecieczy jakoś to odbijemy ,choć z punktu widzenia,że może to być pierwsze zwycięstwo Termaliki na odnowionym stadionie nie wróży nom to nic dobrego ,bo Ruch to doskonała drużyna do przełamywania sie przeciwników ........ :niepewny:
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Witek46
Kontakt:

#88 Post autor: Witek46 » 12 gru 2015, o 10:43

ewald pisze:
heli pisze: PS. A nawet akurat przykłady ze z barażami nie za dobre, bo z Pruszkowem z tego co pamiętam darmowe bilety i pełny stadion, a ze Stalą to z tego co kojarza był stadion zawarty i ino kryta.
Pamiętam - w sensie łaziłem w tamtych latach na szpile.
Ale racja - nie ma co się przeciepywać.
Nie zmienia to jednak faktu, że wiele osób (jak ja) nadal nie rozumie o co chodziło. Wytłumaczcie, proszę.
Ja ci wytłumaczę choć sam nie wiem o co chodziło. Ale przecież wyjaśnienie jest to samo od lat. Zła, agresywna policja napadła na dobrych i grzecznych kibiców i im zabrała, albo ich pobiła, albo aresztowała. Zwłaszcza bezwzględna jest wobec niewinnych "synków i dziołchów". Może też być wariant z ochroną, że chamska, że szczegółowa, że sprawdzała bilety, może nawet próbowała wyegzekwować niesłusznie (oczywiście) nałożony przez sąd zakaz stadionowy i kogoś nie wpuściła.
Ciężkie jest życie kibica. Jest miły, grzeczny, zdyscyplinowany, trzeźwy, otwarty wobec kibiców innych drużyn, bejsbol bierze mniejszy, kastet zostawia w domu, przychodzi spokojnie pooglądać mecz i dopingować ukochaną drużynę, a już przed stadionem czyhają na niego zagrożenia ze strony policji i ochrony. To pozwól przynajmniej protestować w słusznej sprawie.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

viperR
Kontakt:

#89 Post autor: viperR » 12 gru 2015, o 11:02

Witek46 pisze:Już to pisałem, Fornalik to świetny trener, wychowawca, integrator. Ale każdy ma wady. I jego wadą jest słaba reakcja na wydarzenia boiskowe. Znana Efir za Stępińskiego nic nie dała. Ani nie była sygnałem do ataku ani decyzją o obronie przed kompromitacją. Wejście Podgórskiego - bez komentarza.
Gdzie jest Koj? Dlaczego musi grać Oleksy? Zaryzykuję twierdzenie, że poprawa wyników Ruchu w drugiej połowie rundy wzięła się z kontuzji Oleksego i konieczności przebudowania obrony.

problem jest w tym że Ruch nie ma drugiego pomysły na grę, to jest 3 mecz z rzedu kiedy przeciwnik blokuje środek pola, Piast,Podbeskidzie skróciły pole gry w środku i jedny wolny zawodnik do grania to środkowy obronca, WF z tych 2 meczow nie wyciągnął wniosków..

Harpo
Kontakt:

#90 Post autor: Harpo » 12 gru 2015, o 11:32

Dobra, wyspałem się, ochłonąłem i napiszę co wczoraj nie dałem rady...
Tak więc chciałem serdecznie podziękować:
1. Kibicom, szczególnie z "młyna" za fantastyczny doping, szczególnie w trudnych momentach; kapitalną oprawę, ustrojenie naszej Twierdzy flagami i transami - dzięki Wami nie przegraliśmy wyżej, a piłkarze czuli się jak na wyjeździe na Sybirze.
2. Piłkarzom - za profesjonalne podejście do spotkania, za wolę walki, gryzienie trawy i wielkie chęci przeciwstawienia się potędze 12 miejsca, Jagiellonii. Dziękuję za godne pożegnanie roku 2015 na Cichej. Warto było stać 2h na tym wypizdowie i moknąć, dla takich chwil....

Kija wam w [---] oko wszystkim, ale pomimo wszystkiego Wesołych Świąt, cokolwiek to oznacza dla Niebieskiej Braci
:wstyd: :wsciekly:

PS. zaczynam kumać tę pewność Probierza: "jestem spokojny o zwycięstwo w Chorzowie"... :zdegustowany:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Zablokowany