Do Mariusza S. dot. postu o 100 bramce

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Viro_

#16 Post autor: Viro_ » 24 paź 2002, o 21:34

sorki Patton faktycznie pomylilem nicki
no wg mnie wlasnie to scouting czy jak to sie zwie jest pieta achillesowa polskich klubow
zagraniczne kluby wypatruja mlode talentu juz w wieku 15 lat i sciagaja je do szkolek mlodziezowych np . Gigs
pozdro

AndRe
Kontakt:

#17 Post autor: AndRe » 24 paź 2002, o 22:36

Temat kompletnie rozmyty. (8)
Przytoczony tu zostal przyklad Athletic Bilbao.To najszybciej nasuwajcy sie przyklad ale nie za bardzo trafiony.Moj kumpel pisal prace na temat fenomenu Bilbao-tzn w klubie graja tylko Baskowie a Athletic skutecznie rywalizuje z Barca czy Realem i czesto udaje mu sie zajac miejsce premiowane gra w UEFA.Sytuacja tam jest jednak bardzo specyficzna-Athletic jest tam klubem prestizowym i gra w nim jest marzeniem kazdego Baska(w porownaniu z nim Real Sociedad czy tez Osasuna to kluby nie majace takiego zabarwienia politycznego i takiego prestizu).Zobaczcie tez ze Bilbao od lat najlepszych grajkow zostawia u siebie(a skad maja pieniadze nie powiem-dodam ze wielkimi fanami Athletic sa bossowie ETA (8).Wracajac do nas powiem tak: nie te pieniadze zeby zostawiac najlepszych ,druga rzecz na Slasku sa trzy silne osrodki pilkarskie(i zaden z nich tak bardzo nie dominuje jak Bilbao-oczywiscie My sa pierwsi na tej liscie) a trzecia rzecz pilkarz z drugiej czy tez trzeciej ligi kosztuje pieniadze wieksze niz przecietnej lub nawet niezlej klasy obcokrajowiec(w Hiszpani to wyglada troche inaczej stad przeplyw najlepszych grajkow do primery).Tak wiec rasistowskie zapedy kibicow musza isc w dalszy plan-a najleszym przykladem jest najbardziej faszyzujacy klub we Wloszech- Lazio gdzie z powodzeniem gra czarnoskory Liverani.Scouting to juz calkiem inna sprawa-szkolki zamiast byc budowane upadaja.Takie czasy :(:
Troche przydlugawy ten post ale co tam :D Jak juz ma Ruch podazac jakas droga to niech to bedzie droga Realu :wink:
A przypominam ze to temat dotyczacy M.Srutwy :roll:
pozdro niebiescy

pko

#18 Post autor: pko » 24 paź 2002, o 22:57

temat rozmyty i owszem a co do rasizmu to moze i takim jestem to moje poglady i jak juz napisalem sa nie odwolalne co do szacunku dla kibicow gieksy za to co niby zrobili po zmianie nazwy to sie stuknijcie w czulko ... bo co oni takiego zrobili procz kolejnej w swojej (kibicowskiej) historii pokazowki ... pohukali i tyle za pol roku o ile dospel jeszcze bedzie w kacach nikt nie bedzie sie juz tym temamtem zajmowal ... a czasy sa takie jakimi je sami tworzymy i ja walcze o to zeby do ruchu powrocil czas kiedy wszyscy bylismy w kupie a bedzie to mozliwe tylko miedzy swoimi ... ludzi z zewntarz zostawmy gieksie tam nikt nigdy nie przykladal do tego wagi najpierw bo nie mial kto a pozniej bo juz tak to zastali a w momentach usprawiedliwien mowili ze to jest tolerancja...

Viro_

#19 Post autor: Viro_ » 24 paź 2002, o 23:18

pko masz wiele racji moze jak Srutwa przestanie grac i zostanie prezesem:) a jest czestym gosciem na naszym forum to pokieruje sie naszymi sygestiami:)
kibice gieksy zrobili co uwazali za stosowne ja uwazam ze u nas odbyloby sie to w innej formie i bardziej dosadnie zamanifestowalibysmy swoje niezadowolenie
dobrze ze nie mamy takich problemow:)

marcyk
Kontakt:

#20 Post autor: marcyk » 25 paź 2002, o 07:42

alescie wojna rozpyntali.

pko

#21 Post autor: pko » 25 paź 2002, o 10:58

viro : mysle ze u nas nie bylo by zadnej manifestacji sorry ale nie wierze w jakiekolwiek akcje typu pogon czy polonia bytom jako ze w ostatnich latach bylo ku temu wiele okazji a mimo to nikt nie podlozyl ognia pod zarzad :-) a co do wojny to tocze jeszcze osobista wojne z terrorystami islamskimi :-) ktos chetny?

ak

#22 Post autor: ak » 22 paź 2015, o 15:53

Viro_ pisze:ak a ja bym chcial zeby w Ruchu grali sami Slazacy bo na Slasku jest bardzo wiele utalentowanej mlodziezy
Viro, mam podobna opinie do twojej w tym punkcie. Mysle ze najlepiej by bylo gdyby w Ruchu grali tylko chorzowianie, w Polonii Bytom tylko chlopaki z Bytomia itd, itp...
Ale jednak czasy sie zmienily, w latach 20-30tych chyba tak bylo, bo gracze wtedy nie grali zawodowo. Mieli prace na kopalni i trenowali wieczorami. Ludzie byli wtedy tez inaczej zwiazani ze swojimi rodzinami, znajomymi i sasiadami. Nikogo nie bylo stac na zmiane klubu dla którego gral bo np. w Warszawie by jako górnik nie dostal pracy...
Viro_ pisze:denerwowaloby mnie to jezeli przyjezdzaliby tu i zabierali miejsca pracy naszym narazie nie widac tego ale mysle ze powoli to sie zacznie np.na szaber placu juz widac armenow w ch** i kitajcow ktorzy maja wystawione te podrobki adasia itp a nasi sie boja to dla mnie paranoja
Mam znajomych w niemczech (wyjechali z Chorzowa 20 lat temu), ich niemieccy koledzy mówia to samo co ty tylko ze nie o armenach tylko o polakach którzy im prace chca zabrac... Ja mysle ze ten kto chce pracowac zawsze znajdzie prace, i jak bedze dobrze pracowal to zaden armen mu tej prace nie wezmie!

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

Re: Do Mariusza S. dot. postu o 100 bramce

#23 Post autor: Radvan138 » 22 paź 2015, o 16:10

jak bys poczekol 3 dni to temat odkopany po dokladnie 13 latach :D

marek79
Kontakt:

#24 Post autor: marek79 » 22 paź 2015, o 17:18

To musi byc jaki hajer przodowy :) :) ;)

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Elmer
Kontakt:

#25 Post autor: Elmer » 22 paź 2015, o 17:33

Wczoraj Marty McFly z Powrotu do przyszłości wylądował. Widać ten "McFly" przyleciał z 2002 roku :P
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#26 Post autor: True Blue » 22 paź 2015, o 17:47

Tyn co to odkopol powiyniyn złoty szpadel dostać. Fajnie boło poczytać. Zdowo sie, że to niydowno, a to już 13 lot!

ZAWSZE NIYBIESKI

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#27 Post autor: HKSADIK » 22 paź 2015, o 18:03

WOW, ak odpisał na temat z 2002 roku-sam profilu nie ma zarejestrowanego, a tu jakby nigdy nic po 13 latach odpowiada(pisał w tym temacie w 2002) :D Piękne :hyhy:

Temat w sumie na czasie :D :D

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#28 Post autor: gerhat » 22 paź 2015, o 19:54

temat marcyka, szkoda że już nie żyje :P

miechowiner13
Kontakt:

#29 Post autor: miechowiner13 » 30 paź 2015, o 12:31

a jo zawesze lubia poczytać taki stary temat, bo w nich najlepiej widać ile się zmieniło bądź nie przez te lata.

ODPOWIEDZ