[12 kolejka] Lech Poznań - Ruch Chorzów 17.10.15 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [12 kolejka] Lech Poznań - Ruch Chorzów 17.10.15 18:00

#211 Post autor: heli » 20 paź 2015, o 23:56

Wapel pisze:ja bym Grodka widział z powrotem w środku pomocy - w meczu z Pogonią fajnie rozdzielał piłki i miał ciąg do przodu
co innego próbować rozdzielać piłki od tyłu bez większej presji, a co innego na środku boiska, kaj często trzeba zagrać krócej, szybciej i pod dużo większym naciskiem. Do tego nam w pomocy brakuje chopa co będzie zapieprzać od obrony do ataku i zwiększać liczebność w odpowiednich momentach w tych formacjach. Moim zdaniem oba te aspekty dyskwalifikują Grodka jako pomocnika.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
MLeko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#212 Post autor: MLeko » 22 paź 2015, o 12:18

heli pisze:
Wapel pisze:ja bym Grodka widział z powrotem w środku pomocy - w meczu z Pogonią fajnie rozdzielał piłki i miał ciąg do przodu
co innego próbować rozdzielać piłki od tyłu bez większej presji, a co innego na środku boiska, kaj często trzeba zagrać krócej, szybciej i pod dużo większym naciskiem. Do tego nam w pomocy brakuje chopa co będzie zapieprzać od obrony do ataku i zwiększać liczebność w odpowiednich momentach w tych formacjach. Moim zdaniem oba te aspekty dyskwalifikują Grodka jako pomocnika.
uważam podobnie jak Wafel
po stracie Urbańczyka, mamy dziurę w pomocy
- Surma ma swoje lata
- Lenartowski mnie nie przekonuje, zresztą i tak potrzebny jest zmiennik
- Iwański, jeżeli już to jest zmiennikiem dla Lipskiego, bardziej ofensywny niż defensywny
- Grodek ma ciąg do przodu, umie kiwnąć i podać
- w obronie jest dla mnie "elektryczny", często fauluje, uważam, że ma sporo szczęścia, że nie dostał więcej kartek, a były też chyba sytuacje na więcej karnych niż te które zostały podyktowane
- z drugiej strony potrafi z tej obrony fajnie akcję wyprowadzić i "pójść" do przodu
- zgrywajmy obronę Cichocki-Koj a naciskał będzie ich Helik jak już dojdzie do pełnej sprawności, póki co Szyndrowski jest rezerwą którą można wystawić na każdej pozycji pomiędzy obroną a pomocą
- musimy jakoś wyjść z tej niekomfortowej sytuacji

szkoda, że Wacławczyk już znalazł klub, ale nie pamiętam, czy on bardziej do harowania jako defensywny pomocnik, czy tak jak Iwański z Lipskim?
tak czy inaczej nie ma tematu, trzeba grać tym co mamy

a odnośnie Marka Zieńczuka, to przy naszym systemie gry, lewa obrona, to nie jest dla niego pozycja na dłuższą metę, nie te lata, a dodatkowo skrzydłowych tez nie mamy w nadmiarze i tam jest bardziej potrzebny

no to pobawiłem się w trenera ;-)

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#213 Post autor: west72 » 22 paź 2015, o 15:15

wrzucę swoje trzy grosze,otóż my w kadrze ciągle mamy zawodnika ta pozycji Maćka i powiem tak ;Jeśli nie teraz to już nigdy panie Rzuchowski.Chłopak przychodził do nas jako jeden z najlepszych defensywnych pomocników 1ligi. Wywodzi się z tej samej szkółki co Figo i Lipa tylko z jego głową podobno trochę inaczej(podobno zbyt pewnie poczuł się na wypożyczeniu od nas do Arki i trener mu podziękował po 6 -ciu kolejkach;nie ze względów sportowych).Wiem od samego zainteresowanego,że bardzo mu zależy i zasuwa na treningach i liczy ,że jeszcze dostanie szansę od Waldka.Chyba jednak wolę zobaczyć młodego podobno wciąż rozwojowego piłkarza a może wykorzysta swoją szansę niż dreptających po boisku Pączka czy Lenartowskiego.Co do Grodka to mimo wszystko jakoś nie widzę go na pozycji defensywnego pomocnika ale skoro Kocian z Maliny zrobił stopera to może Waldek z Grodka zrobi defensywnego pomocnika ;) .Tyle tylko ,że te dywagacje chyba nie na temat wątku ,ale żeby nie było to napiszę ,że z Maćkiem w składzie nie stracilibyśmy punktów z pyrami :kwasny: .
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Zablokowany