Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Działania marketingowe

#5986 Post autor: west72 » 22 wrz 2015, o 07:13

scaneRboy pisze:
pbb pisze:
wojt pisze:Rozumiem nienachalne, delikatne sprzyjanie szefostwa klubu niektorym opcjom politycznym, bo taki jest swiat i moze to przyniesc czasami korzysci, rozumiem udostepnianie loz honorowych dla lansowania sie śp Blidom,Kutzom,Gorzelikom, Tomczykiewiczom, rozumiem narzucony pewnie wywiad dla TV Niebiescy ktory za chwile pewnie sie ukaze, ale nie rozumiem i nie zycze sobie zeby klub udostepnial moj prywatny telefon w celach tak niesmacznej kampanii wyborczej skompromitowanego polityka. Najbardziej duupowaty urzednik ze Slaska ostatniej dekady ktory byl tylko marionetka w tuskowym rzadzie, nieumiejacy poradzic sobie z szambem we wlasnym slaskim gniezdzie, powinien posypac glowe popiolem i zajac sie czyms pozytecznym, a nie wydzwaniac do ludzi po pracy i kazac im w imie tego co czlowiek kocha czyli Ruchu, sluchac steku pustych frazesow. Mam nadzieje ze ta zenujaca reklama odniesie odwrotny skutek i nikt temu panu nie da juz kredytu zaufania na przyszle 4 lata bezowocnego i biernego zasiadania w parlamentarnych lawach.
:ok:
:ok: To i ja się podłączę :cwaniak: zdecydowanie pozytywnie odebrał bym telefon od któregoś z piłkarzy.wypełniając wniosek na karnet chyba wyraziłem zgode na używanie numeru telefonu w celach marketingowych ale kampani wyborczej chyba tam nie ujęto? :zdegustowany:
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
Lateralus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5987 Post autor: Lateralus » 22 wrz 2015, o 07:20

Oj duży minus przy tej dużej ilości plusów ostatnimi czasy. Godomy o zawodnikach co by nie odlecieli po dobrych szpilach a tym razem odlecioł nom marketing. Nie dobrze, nie dobrze.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

viperR
Kontakt:

#5988 Post autor: viperR » 23 wrz 2015, o 19:40

west72 pisze:
scaneRboy pisze:
pbb pisze:
wojt pisze:Rozumiem nienachalne, delikatne sprzyjanie szefostwa klubu niektorym opcjom politycznym, bo taki jest swiat i moze to przyniesc czasami korzysci, rozumiem udostepnianie loz honorowych dla lansowania sie śp Blidom,Kutzom,Gorzelikom, Tomczykiewiczom, rozumiem narzucony pewnie wywiad dla TV Niebiescy ktory za chwile pewnie sie ukaze, ale nie rozumiem i nie zycze sobie zeby klub udostepnial moj prywatny telefon w celach tak niesmacznej kampanii wyborczej skompromitowanego polityka. Najbardziej duupowaty urzednik ze Slaska ostatniej dekady ktory byl tylko marionetka w tuskowym rzadzie, nieumiejacy poradzic sobie z szambem we wlasnym slaskim gniezdzie, powinien posypac glowe popiolem i zajac sie czyms pozytecznym, a nie wydzwaniac do ludzi po pracy i kazac im w imie tego co czlowiek kocha czyli Ruchu, sluchac steku pustych frazesow. Mam nadzieje ze ta zenujaca reklama odniesie odwrotny skutek i nikt temu panu nie da juz kredytu zaufania na przyszle 4 lata bezowocnego i biernego zasiadania w parlamentarnych lawach.
:ok: To i ja się podłączę :cwaniak: zdecydowanie pozytywnie odebrał bym telefon od któregoś z piłkarzy.wypełniając wniosek na karnet chyba wyraziłem zgode na używanie numeru telefonu w celach marketingowych ale kampani wyborczej chyba tam nie ujęto? :zdegustowany:
to ja chyba nie sluchalem dokładnie, bo tez miałem ten telefon i mie się zdowało ze on zapraszał na kolejny szpil, a nie żeby głosować na niego.. ja tam nie łącze tego z kampanią wyborczą i nie dopowiadam sobie historii której w telefonie do mnie nie było (albo jej nie zarejestrowałem)...

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#5989 Post autor: Scypion » 23 wrz 2015, o 20:44

Nie łączysz tego z kampanią? Jak czesto czołowi politycy zapraszają Cie telefonicznie na mecze? :)

Awatar użytkownika
SODA

#5990 Post autor: SODA » 23 wrz 2015, o 20:50

a do mie nikt nie zadzwoni :zawstydzony:

cósz tu więcej pisać ..wojt szacón :)
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

viperR
Kontakt:

#5991 Post autor: viperR » 23 wrz 2015, o 21:13

Scypion pisze:Nie łączysz tego z kampanią? Jak czesto czołowi politycy zapraszają Cie telefonicznie na mecze? :)
dorabiacie sobie historie tylko po to żeby samych siebie zirytować, a po co ? :P padło słowo o wyborach, nie padło... to po co sobie dopowiadać, bez sensu, olać to, jego, whatever :)

marek79
Kontakt:

#5992 Post autor: marek79 » 23 wrz 2015, o 21:28

Nawet nie pamiyntom czy w tym telefonie powolywol sie ze dzwoni w imiyniu Ruchu Chorzow.

Zdaje mi sie ze wspomniol ino ze je kibicym naszego klubu.

tramp3k
Kontakt:

#5993 Post autor: tramp3k » 23 wrz 2015, o 21:36

marek79 pisze:Nawet nie pamiyntom czy w tym telefonie powolywol sie ze dzwoni w imiyniu Ruchu Chorzow.

Zdaje mi sie ze wspomniol ino ze je kibicym naszego klubu.

Mówił że jego serce od zawsze było niebieskie. Po tym tekście go rozłączyłem.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5994 Post autor: Ozor » 23 wrz 2015, o 23:06

tak jak Manfreda lata tymu ;)

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5995 Post autor: gerhat » 23 wrz 2015, o 23:10

viperR pisze:
west72 pisze:
scaneRboy pisze:
pbb pisze:
to ja chyba nie sluchalem dokładnie, bo tez miałem ten telefon i mie się zdowało ze on zapraszał na kolejny szpil, a nie żeby głosować na niego.. ja tam nie łącze tego z kampanią wyborczą i nie dopowiadam sobie historii której w telefonie do mnie nie było (albo jej nie zarejestrowałem)...
Powiedz że żartujesz

viperR
Kontakt:

#5996 Post autor: viperR » 24 wrz 2015, o 08:02

moj post mial na celu zwrocenie uwagi na to ze nie warto sie tak irytowac jak kolega wyzej...

scaneRboy
Kontakt:

#5997 Post autor: scaneRboy » 24 wrz 2015, o 08:26

viperR pisze:moj post mial na celu zwrocenie uwagi na to ze nie warto sie tak irytowac jak kolega wyzej...
No nie wiem... może to znak czasów, a może tak nisko upadliśmy. Od zawsze było tak, że to politycy aby zyskać na popularności pokazywali się na naszej trybunie. O to nikt nie ma pretensji, to jest normalne. Klub może nawet kogoś takiego zaprosić i ugościć, szczególnie jeśli akurat sprawuje jakąś ważną funkcję. Pozostali mogą sobie kupić bilet, narobić zdjęć z szalikiem i wrzucać na fejsa. Tym razem sytuacja jest inna... wygląda na to, że władze klubu postanowiły przypodobać się władzy i udostępniły baze danych kibiców. Tym gorzej to wygląda, bo akcja tylko teoretycznie wygląda na reklamę meczu (meczów), czyli w domyśle odbyła się na koszt klubu, tymczasem przekaz jest taki, że pewien polityk zabiega o przychylność kibiców przed wyborami.
Ludzie nie są aż takimi idiotami. Ludzie rozumieją, że klub conieco zawdzięcza temu panu i prawdopodobnie w czasie wyborów wezmą to uwagę, ale to nie oznacza, że klub musi w ten sposób okazywać wdzięczność bo przynajmniej w teorii politycy są od tego, żeby działać na rzecz społeczności i żadnej łaski nie robią.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

miechowiner13
Kontakt:

#5998 Post autor: miechowiner13 » 24 wrz 2015, o 08:36

Scaner tylko jaką siłę mają ci kibice, pokazały choćby ostatnie wybory lokalne, gdzie większości po za nie licznym wyjątkiem nie udało się wprowadzić nikogo do rady w Chorzowie czy Rudzie, naprawdę nie przeceniajmy się, myślisz, że politycznie poprawne startując na terenie, gdzie jest podział i kibice z wielu klubów, opowiedzenie się za jednym. Skoro nawet w lokalnych wyborach nie okazało się to atutem wystarczającym do wybrania.
Zresztą jak tu czytom nie które wypowiedzi to nie wiem czy problemem jest to, że to polityk, czy to, że to polityk skompromitowanej partii. Jasne, że teraz wszystko będzie odbierane przez pryzmat kampanii, ale na serio bym nie przesadzał w tym wszystkim.

Awatar użytkownika
bluemario
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5999 Post autor: bluemario » 24 wrz 2015, o 09:54

Ale lament o jeden telefon robicie wielka afera Jeśli ktoś głosuje na PO SLD PiS to lepiej żeby zagłosować na kogoś kto kibicuje Niebieskim . Węglokoks Weglozby PGNIG Tauron to sponsorzy którzy są byli dzięki Tomczykowski Buzek. I taki mały gest za tych sponsorów to tak wiele. Zobaczymy po wyborach co będzie z Weglokoksem . A naciski od sąsiadów są tak jak byli przy Tauron Weglozbyt PGNIG .

Witek46
Kontakt:

#6000 Post autor: Witek46 » 24 wrz 2015, o 14:20

Żeby zmienić ten smutny polityczny temat, coś o cenach biletów w Europie. Mam nadzieję, że w kontekście nowego stadionu Ruchu (takiego czy innego) i związanych z tym przygotowaniach promocyjnych i działaniach marketingowych te informacje okażą się interesujące.
Za Polską Agencją Prasową: "Bilety na mecze piłkarskie są najdroższe w Anglii, Hiszpanii i we Włoszech - wynika z zestawienia opracowanego przez serwisy GoEuro.es oraz Onefootball. Średnia cena wejściówki na stadion na Wyspach wynosi 74,04 euro.
W opublikowanym przez hiszpańską gazetę "Marca" rankingu wzięto pod uwagę 25 lig świata. W Anglii trzeba wydać najwięcej nie tylko na sam bilet, ale również na wyjazdy na mecze swojej drużyny - średnio 297,67 euro na mecz. W Hiszpanii ta kwota wynosi 185,96 euro, ale wejściówki należą do najdroższych na świecie - średnio 70 euro. W Serie A wartości te wyliczono na, odpowiednio, 224,84 i 69 euro. Na czwartym miejscu niespodziewanie znalazła się Szwajcaria, a pierwszą dziesiątkę uzupełniają USA, Holandia, Francja, Rosja, Portugalia i Niemcy.
Autorzy zestawienia opracowali też klasyfikację lig według ich atrakcyjności, w tym finansowej. Pierwsze miejsce przypadło Bundeslidze, która pod względem sportowym ustępuje ekstraklasom Anglii czy Hiszpanii, ale oferuje znacznie tańsze bilety - średnio kosztują one zaledwie 31,70 euro."
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

ODPOWIEDZ