[25 kolejka] Ruch Chorzów - Zawisza Bydgoszcz 21.03.15 15:30
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: [25 kolejka] Ruch Chorzów - Zawisza Bydgoszcz 21.03.15 1
Wyrok jest nieprawomocny, więc na razie żadnego zakazu nie ma. Ruch się odwoła od decyzji komisji dyscyplinarnej-wg DZ może trwać to jeszcze kilka miesięcy.
-
Nie. Bo to drugi sezon, odpoczynek od pucharów, wtedy na spokojnie zaś 2, 3 platz pochytomy. Warunek utrzymanie w tym sezonie.orbiter pisze: My jeśli jakimś cudem utrzymiemy się to na przyszły sezon lecimy z hukiem.
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
- niebieski szatan
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To że zawsze tak groł niy znaczy, że musi to być świyntom regułom.Zawsze jak Ruch przełaził na gra dwoma napastnikami to zawsze Starzyński groł w środku razem z Surmą, a nie jako ofensywny pomocnik pod napastnikami.
Nie łobchodzi mie z kerego roku, paczołch na szpil i na ich granie i byli blank słabe"tak słabym Zawiszą" - Zawisza w 2015 roku to nie jest Zawisza z 2014 roku...
Łostatni roz jak żech Waldka pochwolył to było jeszcze zanim poszoł do repry, bo łodkond wrociył to niy ma go za co chwolić. Tekst z Jankiym mioł sie odnosić do działań zarzondu, a niy do Waldka personalnie. Kuświk i Efir grali razym downo tymu, jak łoba byli bez formy, wiync teroz to by była trocha inkszo historia."ale Waldek może nas spokojnie ciagnąc, aż na samo dno...." - no ku***, z takimi tekstami to jo nie umia... nawet jak Waldek zrobił jakieś błędy w tym meczu, czy jednak kojarzycie jakiś szpil kaj zagrała dwójka Kuświk-Edek razem? Jo pamiyntom, z Bełchatowem u siebie i raczy niy idzie tego szpilu uznać za udany w ataku. Jo tyż by inaczy rozegroł zmiany (próbowołbych wpuścić Efira na skrzydło, bo Kowalski czy Gigolaev byli bezużyteczni), ale czy teraz co szpil bydom tu docinki trenerom? Jak Ruch wygro to Waldek King, a Janek be... Jak Ruch nie wygro to Janek King, a Waldek nos sciago na dno... jedna przegrano, Waldek zjeboł wszystko, ciagnie ten klub na dno, może jeszcze jak niy był trenerem Ruchu to obstawił spadek Ruchu i mu szkoda kuponu?
To tela.
Ino Ruch!
-
- Kontakt:
Hmm.. pozwolę sobie na takie zdanie: mecz również zj..ł TRENER.
Tak, zagrał bez zaskoczenia z normalną - typową jedenastką.
Jak tylko Rumak przyszedł do Zawiszy, zawodnicy chwalili się, że rozkładają na czynniki pierwsze każdego przeciwnika i to im pomaga ustalać taktykę pod każdego. Efektem były wygrane z Wisłą, Lechem gdzie teoretycznie mieli paść 3:0. Fornalik o tym nie wiedział?! Trzeba było z zaskoczenia wyprowadzić inne ustawienie (może Wiśnia + Efir od początku?), a nie grać schematem który cała liga zna. Odcięli Kuświka, przytrzymali Babiarza, a skrzydła zostawili bo i tak są daremne, nie pozwalali na kontry - ot recepta na Ruch.
Fornalik=rutyna. To mnie martwi....
Tak, zagrał bez zaskoczenia z normalną - typową jedenastką.
Jak tylko Rumak przyszedł do Zawiszy, zawodnicy chwalili się, że rozkładają na czynniki pierwsze każdego przeciwnika i to im pomaga ustalać taktykę pod każdego. Efektem były wygrane z Wisłą, Lechem gdzie teoretycznie mieli paść 3:0. Fornalik o tym nie wiedział?! Trzeba było z zaskoczenia wyprowadzić inne ustawienie (może Wiśnia + Efir od początku?), a nie grać schematem który cała liga zna. Odcięli Kuświka, przytrzymali Babiarza, a skrzydła zostawili bo i tak są daremne, nie pozwalali na kontry - ot recepta na Ruch.
Fornalik=rutyna. To mnie martwi....
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pierwszy przegrany mecz w roli faworyta na jesień i już wszyscy zwalają wszystko na Waldka. Tydzień temu zachwyt nad wpuszczeniem Viśni i Efira, że zaczyna to jakoś wyglądać itd. Jak narazie sam Fornalik w swoich meczach wyniki ma dobre, ciąży na nas brak punktów w 1 połowie sezonu za Kociana. I kolejna sprawa, nie wydaje mi się, że gra na 2 napastników byłaby aż tak dobra, w 2 połowie z Efirem i Viśnią na napadzie było według mnie gorzej niż w pierwszej, brakowało kompletnie rozegrania i przytrzymania piłki.
- Korfanty
- Kontakt:
Nie myślmy co będzie za rok,skupmy się lepiej na tym co jest teraz.Derby oraz mecz z żydami moim zdaniem najważniejsze.Minimum 4 punkty w tych dwóch meczach.Napiszę jeszcze to co inni lecz w troszeczkę inny sposób jeśli piłkarzyki nie łapią schematu,że grają w Ruchu oraz nie zdają sobie sprawy z obecnej sytuacji to najlepiej byłoby im to przypomnieć.Biegać walczyć i się starać i jak nie to wy***rdalać!!! Zobaczymy co pokażą w szczewogrodzie.orbiter pisze:Korona i Podbeskidzie uciekają
My jeśli jakimś cudem utrzymiemy się to na przyszły sezon lecimy z hukiem. Oprócz końca kontraktów to jeszcze dochodzi (na dzień dzisiejszy) zakaz transferowy za długi stowarzyszenia. Pętla się zacieśnia.
Jestem Górnoślązakiem czyli Polakiem
"Małe ojczyzny uczą żyć w ojczyznach wielkich i w wielkiej ojczyżnie ludzi"
Za Ruchem zawsze pochłonięty całkiem
44 !!!
"Małe ojczyzny uczą żyć w ojczyznach wielkich i w wielkiej ojczyżnie ludzi"
Za Ruchem zawsze pochłonięty całkiem
44 !!!
-
- Kontakt:
Nie "wszyscy", i nie "wszystko". Napisałem "również", a to różnica.niebieski98 pisze:Pierwszy przegrany mecz w roli faworyta na jesień i już wszyscy zwalają wszystko na Waldka.
Za rok 2,3 plac? Z TYMI kopaczami???

Niebieskie serce od 1988 R.
-
Nie. Bo nie bydzie Kuświka i Figo. Za to 1 platz bydzie mioł Viśnia a reszta sie pochyto. Co dwa lata to już tradycja, i co dwa lata walka o utrzymanie i to trzeba potrzymać. Chyba nikt nie myśli że spadniemy.Harpo pisze:
Za rok 2,3 plac? Z TYMI kopaczami???
-
- Kontakt:
Nie myślą. Tu się o to modlą.adamo_R pisze: Chyba nikt nie myśli że spadniemy.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Porażka jest oczywiście wkalkulowana w ten sport, ale brak jakiejkolwiek walki o wynik, oraz o jakby nie było utrzymanie tego klubu w którym się obecnie występuje to już przęgięcie totalne.
Jakoś Zawisza walczący o utrzymanie potrafił zastosować presing, a w Ruchu chyba takiego pojęcia nie znają ( przynajmniej ja ze stadionu czegoś takiego nie widziałem ), a jakby nie było jesteśmy w podobnej sytuacji.
Może trzeba im pokazać mecz Błękitnych z Cracovią, jak się walczy ambicją skoro umiejętności jest brak.
Jakoś Zawisza walczący o utrzymanie potrafił zastosować presing, a w Ruchu chyba takiego pojęcia nie znają ( przynajmniej ja ze stadionu czegoś takiego nie widziałem ), a jakby nie było jesteśmy w podobnej sytuacji.
Może trzeba im pokazać mecz Błękitnych z Cracovią, jak się walczy ambicją skoro umiejętności jest brak.
Ruch Chorzów - Legenda bez końca
- Yego
Tak spieerdolic taki mecz to normalnie katastrofa. Powoli liczymy na cud
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
proponuja zacząć żykać coby my na prowda nie slecieli bo dupnięcie może być opłakane w skutkach na wiele lat.Tak na prowda chyba ciężko znaleźć jakieś plusy w naszej grze na wiosna chyba ino takie ,że cufalem bo cufalem ale jakoś za Waldka punktujemy.marek79 pisze:Nie myślą. Tu się o to modlą.adamo_R pisze: Chyba nikt nie myśli że spadniemy.
Wiara kibica umiera ostatnia bo kto mo wierzyć jak nie My.Trza zacisnąć zęby zmobilizować piłkarzy i walka bo ino tak możemy uratować byt.Na stojaka i dugimi balami nic nie wskóromy

Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
Ten mecz po prostu Ruchowi nie wyszedł. I tyle. Szczęście, które nam sprzyjało na Bełchatowie, tu się schowało. Nie mamy w składzie jakiś wirtuozów. Stąd założenia, że wygramy wszystko, są bezpodstawne. Na ten moment można stwierdzić, że walka o utrzymanie będzie zacięta. I że czekają nas ciężkie mecze. Ale to banały.
- atleticomadryt
- Kontakt:
Zagrali mentalne dno.Fornalik musi wybrac pomiedzy boiskowymi szachami, a trenerska rutyna.
Wczesniej pisaliscie o ciaglym analizowaniu po meczu naszego sztabu trenerskiego, a ja sie zastanawiam jak wyglada rozpracowanie najblizszego przeciwnika z ktorym gramy, bo pochwaliliscie trenera Rumaka.
Wczesniej pisaliscie o ciaglym analizowaniu po meczu naszego sztabu trenerskiego, a ja sie zastanawiam jak wyglada rozpracowanie najblizszego przeciwnika z ktorym gramy, bo pochwaliliscie trenera Rumaka.
„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH”
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"
- Midway
- Kontakt:
Jeszcze jedno co do naszej gry: czy w naszym składzie jest ktoś, kto z autu potrafi dorzucić piłkę w pole karne przeciwnika? Kiedyś potrafił to Gieraga i dawało to jakiś pożytek. Nie sądzę, że każdy aut powinien tak wyglądać, ale jakiś element zaskoczenia też powinien być, a nie cały czas to samo. W naszej grze 0 zaskoczenia...ja naprawdę mam wrażenie, że nasi zawodnicy przyjeżdżają na Cichą tylko na mecze...
Pierwszy mecz na Cichej 6: 10.04.2004: Ruch Chorzów 2-2 Podbeskidzie Bielsko Biała
Pierwszy wyjazd: Polonia Bytom 0-0 Ruch Chorzów 19.08.2006
Najwyższe zwycięstwo: Ruch Chorzów 6-0 Odra Opole 29.11.2024, Najwyższa porażka: Jagiellonia Białystok 6-0 Ruch Chorzów 15.09.2013
Sukcesy: 1 wicemistrzostwo Polski, 2x 3 miejsce, finał Pucharu Polski x2, awans do Ekstraklasy x2
Pierwszy wyjazd: Polonia Bytom 0-0 Ruch Chorzów 19.08.2006
Najwyższe zwycięstwo: Ruch Chorzów 6-0 Odra Opole 29.11.2024, Najwyższa porażka: Jagiellonia Białystok 6-0 Ruch Chorzów 15.09.2013
Sukcesy: 1 wicemistrzostwo Polski, 2x 3 miejsce, finał Pucharu Polski x2, awans do Ekstraklasy x2