[20 kolejka] Ruch Chorzów - Piast Gliwice 14.02.15 15:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
ruchfans
Kontakt:

Re: [20 kolejka] Ruch Chorzów - Piast Gliwice 14.02.15 15:

#121 Post autor: ruchfans » 16 lut 2015, o 15:06

A wracając do sedna to I połowa poza akcją Zieńczuka z pierwszej minuty, to było dno. Niedokładność, nieporadność i skutecznie przeszkadzający Piast. Myślałem, że dostanę szału przy kontrze trzech na dwóch i podaniu Zieńczuka do Starzyńskiego, jak go wygonił do narożnika. Kowalski prawie każda piłka strata. Druga połowa z racji szybko strzelonych goli i tego, że Piast musiał grać zdecydowanie wyżej, oczywiście była zdecydowanie lepsza. Na Lechu trzeba to mądrze rozegrać, nie dać Im się stłamsić bo po remisie na Pogoni będą chcieli za wszelką cenę wygrać. Pozytyw tego meczu jak dla mnie to zero z tyłu i generalnie duży spokój. Gigo na boku obrony to też chyba dobry pomysł - brakowało mi więcej Jego wycieczek do przodu.
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [20 kolejka] Ruch Chorzów - Piast Gliwice 14.02.15 15:

#122 Post autor: heli » 16 lut 2015, o 15:46

Bo ogólnie wyjść bocznych obrońców było jak na lekarstwo, myślę, że to oczywiście bardziej z powodu ich nastawienia przez trenera i wyraźnym jednak przykazie, po pierwsze defensywa.
W pierwszej połowie Gigołajew może ze dwa razy się próbował podłączyć, ale z dużą i tak rezerwą, w drugiej Konczkowski też chyba był ino dwa-trzy razy w tym raz doleciał w pole karne.
To pisza jako stwierdzenie, a nie jakiś zarzut, bo skoro taktyka okazała się skuteczno to po co się przyczepiać.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Zablokowany